22.7.2016

Ajatuksia oppimisesta

Joka ilta olen tällä viikolla ajatellut, että huomenna herään aikaisin ja saan tehtävälistaa hoidettua tehokkaasti. Joka aamu keskittyminen on kuitenkin tuntunut herpaantuvan ja muutama asia on pyörinyt mielessä niin, etten ole saanut mitään aikaiseksi, tai siltä on ainakin tuntunut. Häitä edeltävä aika on opettanut ja kasvattanut taas pientä ihmistä kovin paljon. Stressinsietokyky on mahdollisesti noussut ja asioiden käsittely on taas asteen verran edistyneempää. Ainakin kuvitelmissani;)

nudeshoes

Olen ajoittain huono vastaanottamaan apua, mutta tällä hetkellä otan avun enemmän, kuin mielelläni vastaan. Olen myös miettinyt sitä, että tykkään itse todella paljon auttaa muita. Mikäli puolestaan sanon jollekin, että ei me mitään apua tarvita, saataan viedä toisen ilon auttaa. Ei siis aina todellakaan ole välttämättä hyve olla ottamatta apua vastaan.

Olen myös oppinut, että rehellisyys on kaiken a ja o. Olen itse todella rehellinen ja siinä mielessä tullut isääni, joka on rehellisyyden perikuva. Jos kyse on kuitenkin jostain itseeni liittyvästä saatan vähätellä asiaa ja viimeiseksi haluan pahoittaa kenenkään mieltä. Tässä asiassa olen kuitenkin oppinut hääjärjestelyjen alla sen, että on aina parempi sanoa mahdollisimman suoraan ja rehellisesti oma mielipide ja ajatukset. Muut eivät yksinkertaisesti koskaan voi lukea toisten ajatuksia ja harvoin kauniisti esitetty mielipide loukkaa ketään. Uusi affirmaationi tulevalle vuodelle onkin häistä oppineena: Sanon rehellisen mielipiteeni ja tiedän mitä haluan.

Olen myös oppinut tai oikeastaan saanut vahvuuden sille, että tarvitsen paljon omaa aikaa. Erityisesti aamuisin. Olen synkeän musta monsteri ellen saa omaa tuntiani aamulla. Parempi siis muistaa kunnioittaa omaa energiaa ja pyhittää vähintään aamun ensimmäinen tunti itselleen rauhallisessa ympäristössä.

Olen myös oppinut, että asioiden mennessä mönkään on aivan turhaa miettiä ja vatvoa syitä. Kaikkein tärkeintä on keskittyä tulevaan ja pyrkiä ratkaisemaan ongelma mahdollisimman tehokkaasti.

Viime päivinä olen myös oppinut, että heille, jotka aidosti yrittävät helposti nauretaan. Monesti yritetään polkea alas heitä, jotka vahvasti katsoo eteenpäin ja pyrkii saavuttamaan jotain isoa. Vahvimpia ovat kuitenkin he, joille nauretaan ja jotka vähät välittävät muiden mielipiteistä. Tärkeintä on tehdä sitä mikä on itselle tärkeää ja mitä rakastaa. Olen aina tiennyt, että luovuttaminen ei ole vaihtoehto. Nyt olen myös oppinut vahvemmin, että koskaan ei saa antaa muiden mielipiteiden vaikuttaa omiin haaveisiin ja tavoitteisiin. Meillä on jokaisella oma polkumme. Vahvat ihmiset keskittävät energiansa omaan polkuunsa ja sen vahvistamiseen.

Pidän erityisesti tämän lainauksen sanomasta, jolla muistutan itseäni aika ajoin:

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.

— Eleanor Roosevelt 

lightpink

lightpink1.2

Ihanaa viikonloppua kaikille <3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *