16.6.2016

How do you want to feel?

icecream

adlink*

Kiireestä ja miljoonasta työn alla olevasta projektista huolimatta pyrin joka päivä löytämään hetken kirjoille. Olen maininnut aikaisemminkin täällä blogissa, että rakastan lukemista ja äänikirjojen kuuntelua. Tällä hetkellä suorastaan ahminnan alla on ihastuttavan Danielle LaPorten The Desire Map Experience*. Rakastan Daniellen ääntä ja olemusta. Hänellä on myös ihana tapa puhua tärkeistä asioista ja herättää pohtimaan niitä syvällisemmin. Olen aikaisemmin kuunnellut Daniellen lyhyitä puheita, mutta nyt vihdoin ehdin tarttua myös tähän The Desire Map Experience kirjaan. Luulen, että se pääsee myöhemmin vielä toiselle kierrokselle.

Halusin tänään jakaa teidän kanssanne muutaman pohdittavan ajatuksen täällä blogissa Daniellen inspiroimana.

Itse olen todella tavoiteorientoitunut ja saan tavoitteiden asettamisesta ja niihin tähtäämisestä paljon energiaa. Danielle herättää kirjassa pohtimaan tarkemmin sitä miksi haluaa asettaa itselleen tietyt tavoitteet? Mikä tunne on kaiken takan?

Rakastan tällaista syvällisempää ajattelua ja pohdintaa tarkemmin sitä miksi ylipäänsä teen yhtään mitään ja minkä vuoksi olen valmis joskus tekemään isoltakin tuntuvia uhrauksia.

Tänään aamulla lenkillä ollessani pohdin Daniellen luettelemia kysymyksiä. Oikeasti pohdin ja kävin tunteita läpi mielessäni. Nauroin ääneen. Silmäni kostuivat. Koin oikeasti olevani elossa!

Se mitä me tunnemme on loppujen lopuksi kaikkein merkityksellisintä elämässä. Jokainen varmasti tavoittelee onnellisuutta ja elämän syvin tarkoitus on olla onnellinen ja toteuttaa itseään. Kun haluamme jotain, sen taustalla on aina jokin tunne miten haluamme tuntea.

Kun näitä asioita lähtee pohtimaan pitkälle voi todella kokea olevansa tässä ja nyt. Antaa arvoa nimenomaan tunteille ja hetkelle. Materiaalisiakin asioita haalimme loppujen lopuksi vain meidän tunteidemme takia.

Haastan siis sinutkin pysähtymään tänään hetkeksi miettimään seuraavia kysymyksiä. Uskalla ottaa vastaan niin positiiviset, kuin negatiivisetkin tunteet. That’s life! On aika etuoikeutettua, että ylipäänsä voimme kokea ja tuntea. Vahvasti ja kaikilla mausteilla! ;)

lody

Palauta mahdollisimman tarkasti ja elävästi mieleesi tilanne, jolloin olet kokenut ja tuntenut itsesi:

Vapautuneeksi.

Luovaksi.

Seksikkääksi.

Avoimeksi.

Innostuneeksi.

Onnelliseksi.

Surulliseksi.

Pettyneeksi.

Hämmentyneeksi.

Yllättyneeksi.

Onnistuneeksi.

Energiseksi.

Rakastuneeksi.

Kaikkein eniten omaksi itseksesi.

Lopuksi hengitä syvään sisään ja puhalla ulos.

kaktus

Kun oppii tiedostamaan ne tunteet, joita haluaa tuntea enemmän, oppii myös löytämään oikeat tavoitteet itselleen. Koska loppujen lopuksi tärkeintä tavoitteidenkin saavuttamisessa on se miten me tunnemme niitä kohti pyrkiessämme ja se miten tunnemme tavoitteet saavutettuamme. Meillä jokaisella on oma kokemus tunteista. Iloa ja rakkautta jokainen varmasti haluaa tuntea, mutta on tärkeää löytää juuri se sinua vahvistava tunne, josta juuri sinä saat voimaa ja koet antavan elämään eniten sisältöä.

Tunteiden kirjon tiedostaessa oppii myös käsittelemään negatiivisia tunteita paremmin. Oppii antamaan niille aikaa ja tilaa, jonka jälkeen niiden voi antaa rauhassa mennä pois ja antaa positiivisten tunteiden tulla takaisin.

krakow

Keräsin tähän vielä pienen listan siitä miten minä haluan tuntea.

Haluan hymyni tuntuvan auringon lämmittävältä paisteelta.

Haluan intiimin hetken rakkaimman kanssa tuntuvan siltä, kuin ei olisi muuta, kuin se hetki.

Haluan halauksen tuntuvan samalta, kuin maistaisin kesän ensimmäistä jäätelöä.

Haluan liikunnan tuntuvan siltä, kuin olisin nousemassa lentoon.

Haluan töiden teon tuntuvan samalta, kuin tunsin kuullessani saaneeni kauan haaveilemani opiskelupaikan.

Haluan istua kahvilla niin, että tunnen olevani vapaa matkustamaan mihin vaan.

Haluan syödä ruuan niin, että tunnen jokaisen yksittäisen maun.

Haluan rakastaa niin, että rakkaus tuntuu pursuavan ylitse kaikesta, enkä malta olla suutelematta toista edes yöllä vessassa käynnin jälkeen.

Haluan mennä nukkumaan niin, että tunnen kaiken olevan hyvin ja koen olevani turvassa.

Haluan tuntea keskusteluissa rakkaiden kanssa, että ajatukset voi lentää, eikä mikään ole rajoittamassa keskustelun aiheita.

marjatkrakow1.2

Miljoona pusua sinne ruudun toiselle puolelle ja ihanaa torstaita. ♥

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Tia
  16.6.2016 at 18:04

  Ihana Mona!

  • Reply
   monasdailystyle
   16.6.2016 at 18:27

   Ihana Tia <3 <3 Toivottavasti päästään pian taas höpöttelemään kaikkea maan ja taivaan väliltä:) <3 Pus <3

 • Reply
  Pinja
  16.6.2016 at 22:31

  Nää sun postaukset on kyllä niin voimaannuttavia, motivoivia, inspiroivia, ihania, ajatuksia herättäviä, hyvää mieltä välittäviä ja yksinkertaisesti ihan loistavia! Ei tarvitse kuin klikata itsenstä tänne, niin tuntuu jo että elämä saa ihan uuden suunnan :D Kiitos Mona ihanasta blogista ja ihanasta tekstistä taas kerran <3

  • Reply
   monasdailystyle
   17.6.2016 at 12:33

   Ihana ihana Pinja <3 Kiitos kun jaat sun aikaa täällä ja erityisesti sun positiivista energiaa. Oon tosi iloinen, että nämä postaukset voi tuoda ajateltavaa ja iloa ruudun toiselle puolelle:) Haleja Pinja <3

 • Reply
  Pillo
  17.6.2016 at 09:36

  Kiitos taas kerran niin hyvästä postauksesta, pysähdyin rauhassa jokaisen kysymyksen kohdassa erikseen miettimään ajan kanssa ja lopputulema oli syvä rauha, onnellisuus ja kiitollisuus (vaikka rauhassa saan olla muutenkin, sairaseläkkeellä) .
  Mikä vielä hienointa niin voin palata näihin kysymyksiin myöhemminkin etsin ne vaan sun blogista, esim. lehdestä luettuani ne kerran niin lehti voisi mennä vaikka vahingossa kiertoon, kätevää.
  Terveisiä täältä Suomen sateiselta rivieralta.
  Ps. vaikka asummekin aina keväästä syksyyn saaristossa.

  • Reply
   monasdailystyle
   17.6.2016 at 13:09

   Mulla vetistyy silmät täällä teiän ihanista ja niin sydämellisistä kommenteista:’)
   Kiiiitos Pillo, kun jaat täällä aikaa ja jätät kommentteja, jotka levittää hyvää mieltä.
   Täällä muuten taitaa tulla myös kunnon myrsky. Pidin ikkunaa auki ja tavarat lentelee sisällä tuulen voimasta :D :D

 • Reply
  Mari
  17.6.2016 at 10:22

  Minä olen suurien tunteiden ihminen ja minulla on sellainen tunne, että sinä Mona olet myös.

  Eli kun minun asiat ovat hyvin, ne ovat maailman parhaiten ja olen superiloinen ja ylitsepursuavan energinen, innostunut ja innokas (ehkä 90% ajastani siis!) ja kun asiat ovat vähän huonommin, niin ne on sitten maailman huonoiten ja räiskyn ja raivoan ja itken. Yksi parhaista ystävistäni on taas maailman tasaisin ihminen ja hänen tunnevaihteluitaan ei juurikaan huomaa, jos häntä ei tunne hyvin. Olemme monesti keskustelleet siitä, miten olisi kiva saada toinen toiseltamme tasaisuutta ja vastavuoroisesti tunteiden suurta kirjoa.

  Koin pitkään hieman jopa rasitteena tämän oman suurien tunteiden luonteeni, mutta nykyään arvostan ja olen ylpeä siitä, että tunnen asioista niin voimakkaasti, elämä ei ainakaan käy tylsäksi :) . Kun iän myötä on oppinut myös käsittelemään niitä tunteita ja kanavoimaan niitä oikein, niin esim. muiden motivointi ja innostaminen sekä uusien ideoiden ja asioiden tekeminen tulee minulta hyvin luonnostaan (tärkeää työssäni). Ja taas kun on oppinut käsittelemään pettymyksiä oikealla tunnetasolla, niin epäonnistumiset eivät ole ihan niin maailmanloppu enää, joskin ensimmäiset tunnereaktiot ovat edelleen melkoisen suuria ja näyttäviä ;)

  • Reply
   monasdailystyle
   17.6.2016 at 14:22

   Juuri näin!! Aivan sama juttu täällä. Kun on kaikki hyvin niin on niin hiton hyvin ja kun on huonosti niin kröhöm on tosiaan aika huonosti :D :D Onneksi niitä huonoja hetkiä tulee kuitenkin suhteellisen vähän ja totta sekin, että rikkaus olla suurien tunteiden persoona. Näin mäkin sen koen.
   Meillä on Eetun kanssa niin, että Eetu on se tasainen ja aina välillä kaipaan, että tulisi räiskyvämpää reaktiota, mutta sitten taas kuitenkin muistan miten ihanaa on, kun rinnalla on rauhoittava ja jalat maassa mua pitävä persoona, johon voin luottaa tilanteessa kuin tilanteessa, eikä koskaan tarvii pelätä miten se reagoi mihinkin :D Mä saan olla se, joka tukeutuu tunteissa aina siihen toiseen, luottaen et homma pysyy käsissä. <3 Mutta on se jännä miten me ihmiset ollaan niin erilaisia ja miten eritavoin monia juttuja käsitellään. Ja ihanaa, että on myös niitä, jotka tietää tasan mistä puhuu;)
   Haleja sinne Mari <3 <3

 • Reply
  Kristiina / CAVA blogi
  17.6.2016 at 11:09

  Ah, ihana tuo harjoitus. Toi hyviä muistoja mieleen <3 Rentouttavaa viikonloppua muru!

  • Reply
   monasdailystyle
   17.6.2016 at 12:04

   Voi miten ihana kuulla Kristiina <3 :) Samoin sinne ja haleja koko poppoolle <3 :)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *