12.6.2016

Lapsenmielisyys

babyblue

Huomasin tällä viikolla, että kalenteriini oli sattunut kaksi todella tärkeää tilaisuutta samalle viikonlopulle. Viestittelin aiheesta ystäväni kanssa ja päivittelin hänelle miten välillä ahdistun aikatauluista, joita aikuisena on velvollinen noudattamaan ja joutuu tekemään välillä päätöksiä siitä mitä voi ja mitä ei voi tehdä. Samaan hengen vetoon mainitsin siitä, miten sitä välillä kaipaa lapsen helppoa aikataulutonta elämää. Tärkeintä on vain olla tässä ja nyt sekä nauttia niistä arjen pienistä hetkistä. Ei pieni lapsi murehdi tänään joutuuko hän jättämään syyskuussa naapurin tytön synttärit välistä sen takia, että samalle päivälle on suunniteltu Linnanmäen reissu.

Muutama päivän tämän keskustelun jälkeen kuuntelin aivan toisesta aiheesta podcastia, jossa tuli puhetta lapsenmielisyydestä. Siitä miten tärkeä osa se on elämää vielä lapsuudenkin jälkeen. Vaikka me kasvamme aikuisiksi, ei meidän tarvitse unohtaa lapsenmielisyyttä. Juuri ne päivittäiset pienet asiat ovat tärkeitä ja sitä onnellisempia olemme mitä paremmin pystymme säilyttämään kiinnostuksen niihin pieniin asioihin.

On aivan turha murehtia tulevaa, kun tärkeintä on keskittyä nauttimaan elämästä nyt. Edessä olevat velvollisuudetkin oppii ottamaan rennommin, kun keskittyy tekemiseen ja myös olemiseen juuri nyt.

babyblue1.2

Uskon myös vahvasti siihen, että mitä paremmin voimme pitää kiinni tietynlaisesta lapsenmielisyydestä, sen paremmin menestymme. Aito kiinnostus asioita kohtaan. Kyseleminen ja oppiminen joka päivä. Asioiden ääneen sanominen liikaa miettimättä mitä muut ajattelee. Ihmisiin luottaminen. Pyyteetön ystävällisyys ja rakastaminen. Vilkas mielikuvitus. Periksiantamattomuus. Nämä ovat vahvoja työkaluja myös menestymisessä.

Joskus on myös hyvä vain tassia ja hyppiä. Ilman sen suurempia syitä. Ihan vain koska se on kivaa ja tuottaa hyvän mielen.

Mitä enemmän opimme nauramaan pienille asioille ja olemaan läsnä tässä hetkessä sen paremmin voimme. Jokaiselle tekee hyvää välillä olla lapsenmielinen.

babyblue1.3

Pictures, Eetu Visuri

Shoes, Ellos* (here)
Jeans, Liu Jo* (here)
Shirt, Stadivarius (similar here)
Bag, Ilse Jacobsen*
Sunglasses, Dolce Gabbana*
(giveaway*/adlinks)

Pst. Kuvissa päällä oleva off shoulder on noussut ihan hetkessä kesän suosikseni!! :) Rakastan näitä tyttömäisiä söpöjä paitoja. Lisää mun lemppareita löytyy tästä postauksesta :)

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Outi Karita
  12.6.2016 at 18:50

  Lapsuudesta juri tuo huolettomuus on se, jota kaipaa, mutta toisaalta silloin joku muu päätti puolesta…
  Pieniä ja suuria ripauksiakin monesta asiasta lapsen elämästä olisi hyvä saada jätettyä tai tuotua elämään näin aikuisiälläkin, vähän sitä huolettomuutta ja aikatauluttomuuttakin :)

  Pst. Näytin ihan miehellenikin näitä postauksen kuvia, nää on tosi ihanat kuvat!!! <3

  • Reply
   monasdailystyle
   13.6.2016 at 20:09

   Voi sua Outi, oot kyllä ihana <3 :)
   Ja tänään taas pohdin iltapäivästä tätä lapsenmielisyyttä. Mulla on tapana räjähtää nollasta sataan kun joku ei mene niin kuin pitäisi tai jos en saa jotain heti onnistumaan:D Ensin ärsytti niin pirusti, mutta sitten mietin, että pöh tunteita on ne ärsyyntymisetkin ja parempi että menee tunteisiin kunnolla, kuin ettei menisi lainkaan;) Niinhän ne lapsetkin :D Nollasta sataan :D
   Haleja sinne<3

 • Reply
  Rosa
  14.6.2016 at 22:54

  Tässä oli kyllä paljon hyvää asiaa! Jotenkin näin “aikuisena” sitä vaan on väillä niin kauheen vakava ja takakiree, miettii huolehtii ja voivottelee liikaa ja ääh kaikkea ihan typerää! Tänä aamuna neljännen vuosipäivän kunniaksi suunnattiin taas kerran Ähtärin eläinpuistoon (ihan meidän lempipaikkoja), vedettiin eteisessä ennen ajomatkaa pienet hassut tanssit ihan muuten vaan ja eläinpuistossa kiljahdeltiin riemusta suunnilleen jokaisen eläimen kohdalla. Reissun jälkeen oltiin ihan poikki ja vedettiin päikkärit. Olipahan virkistävää!

  • Reply
   monasdailystyle
   15.6.2016 at 08:56

   Hihih oi miten ihanaa <3 Sait mulle ison hymyn täällä päässä :) Tuollaiset reissut ja sen jälkeinen väsymys kera päikkäreiden on parasta!!!! Haleja Rosa ja kiitos kommentistasi <3 :) Mä alan täällä myös tanssimaan ihan vain koska se on kivaa ;)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *