7.6.2016

Tomaattinen kookospapumuhennos

papumuhennos

Kokkailin eilen salin jälkeen ison nälän kanssa papumuhennosta, johon lisäilin vähän sitä ja vähän tota. Olen ruuanlaitossa aina aika rohkea ja heitän joukkoon pelkäämättä vähän mitä sattuu jääkaapista löytymään;) Eilinen tekeleeni vilahti snapchatin puolella (@monanieminen) ja Tiina toivoi reseptia. Joten täältä pesee muhennoksen raaka-ainelista ;) Kuvamateriaali on tällä kertaa olematonta, koska söin tämän herkun hyvin nopeasti yhden snäppikuvan jälkeen.

Ensinnäkin lautasen pohjalla on ISO kasa muutamaa erilaista salaattia, omenasiideviinietikkaa ja paprikaa.

Sitten papumuhennokseen. Tämä muhennos ei ole kovin kevyttä tavaraa. Nälkä lähtee aivan salettiin ja tästä riittää kyllä todella hyvin 2-4 annokseen.

Tomaattinen kookospapumuhennos

400g tomaattimurskaa
Kookosmaidon kermainen osuus (kirkkaan kookosveden jätin pirtelöön)
Selleri
Porkkana
Kikherneet
Kidneypapuja
Vuohenjuustoa
Pippuri
Basilika (tuore & kuivattu)
Timjami
Suola
Valkosipulijauhe
Paprikajauhe

Ensin laitoin pannulle tomaattimurskan ja annoin muhentua pitkään. Lisäsin mausteet ja kasvikset, jonka jälkeen kookosmaidon ja vuohenjuuston. Vielä tovi hautumista ja loppuun vielä kikherneet ja pavut sekä vielä hiukan yrttejä joukkoon. Kokonaisuudesta tuli ihan yllättävän hyvää vaikka joukkoon heittelenkin ihan summamutikassa mitä sattuu ;) Tomaattimurska on monesti mulla juuri pohja, jonka annan kauan hautua ja sinne sitten lisäilen sen mukaan juttuja mitä kaapista löytyy. Yleensä sipulia ainakin reilusti, mutta tällä kertaa se unohtui.

Valmiin muhennoksen päälle heitin vielä jääkaapissa lojunneen mozarellan jämiä. Nam nam nam;)

Mitkäs on teidän tomaattiset suosikkireseptit?? :)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *