20.1.2016

Gluteenitonta leipää, Fria <3

gluteenitontafria

Kaupallinen yhteistyö: Fria

Onko moni teistä jo maistanut Frian gluteenittomia uutuus leipiä?? Ne ovat ihania! Monesti gluteenittomasta leivästä herää ajatus mauttomasta ja kuivasta luomuksesta, mutta nämä ovat kyllä jotain ihan muuta. Aivan ihania terveellisiä raaka-aineita mukana ja paljon kuitua.

Testasin yhteistyössä Frian kanssa muutamia erilaisia reseptejä uusien leipien kylkeen. Voin lämpimästi suositella näitä vaikka viikonlopun brunssipöytään.

fria1.6
fria1.7
fria1.2

Puolukka- ja karpaloleivästä loihdin lämpimiä voileipiä. Ai, ai miten hyviä! Täytteiksi valitsin (Eetun ideasta tietysti) tomaattimurskaa pohjalle, päälle siivu päärynää ja vielä viipale vuohenjuustoa. Niin ja vähän myös pippuria ja suolaa! Uuniin n. 10 min ja avot. Nam. Just ja just ehdin ottaa kuvat ennen kuin nämä menivät parempiin suihin :D

fria1.4
fria1.4
fria1.3
fria1.5

Porkkana- ja ruusunmarjaleipä kuulostaa eksoottiselta yhdistelmältä ja sitähän se on. Loistavasti onnistunut sellainen! :) Tämän kanssa luotin yksinkertaiseen ja tuttuun avokado+valkosipuli päälliseen. Ei ole avokadon voittanutta – paras levite ikinä. Ja sopi muuten täydellisesti leivän kanssa, jossa on kunnolla sattumia.

Frian leipiä löytyy isompien ruokakauppojen pakastealtaasta. Itse hain omani Cittarista. Moni muuten hankkii “vierasvaraksi” gluteenittomia tuotteita keliaakikkoja varten – suosittelen tarttumaan seuraavalla kauppareissulla Frian puoleen! Näistä tykkää taatusti muutkin, kuin keliaakikot tai gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Usein sitä muuten näkee juhlatilaisuuksissa melko säälittäviä vaihtoehtoja keliaakikoille, mutta onneksi tämän suhteen hommat alkaa olla parenemaan päin :D

Leivät ovat heti sulattamisen jälkeen valmiita tarjoiltavaksi. Maku tai koostumus ei kärsi sulattamisessa tippaakaan ja leivät ovat verrattavissa tuoreisiin. Pakkasessa olevissa leivissä on myös se hyvä puoli, että niitä voi säilyttää paljon pidempään, kuin tavallisia tuoreleipiä. Vierasvarana siis aivan täydellisiä. Sulatus onnistuu näin:

  • Huoneenlämmössä (suositellaan): pakkauksissaan 1–3 tuntia, yksittäiset leivät lautasella tai uudessa pussissa n. 50 min.
• Lämmitä yksittäisiä leipiä uunissa 150 °C:ssa n. 5 min ajan tai leivänpaahtimen päällä n. 10 min.
• Mikroaaltouunissa: Annosleipää sulatetaan alhaisella teholla (enintään 750 W) noin. 1–3 min paksuudesta riippuen. 

Itse olen noudattanut gluteenitonta ruokavaliota jo monta vuotta. En vain sen vuoksi, että se on trendikästä vaan siksi, että olen yliherkistynyt gluteenille. Minulla ei siis ole keliakiaa, mutta gluteenia sisältävät tuotteet saavat suoliston äkkiä epätasapainoon ja kipeäksi. Vatsani toiminta ei kaadu täysin päälaelleen, jos joskus syön jotain gluteenia sisältävää, mutta pyrin silti pitämään sen käytön minimissä. Oikeasti hyvien gluteenittomien vaihtoehtojen tullessa markkinoille on kiva, kun voi erikoistilanteissakin valita sen gluteenittoman tavallisen sijaan ihan maunkin vuoksi ja ma tykkää hyvää.

Frian leivät tulee olemaan omassa pakkasessani vastedeskin. Mikäli näitä ei Puolan pakastealtaista löydy, tiedän mitä tuoda aina Suomesta tuliaisina;) Hmmm. Pitää hankkia matkalaukun sijasta pakastearkku :D

Näitä on helppo suositella, kannattaa testata! :)

You Might Also Like

11 Comments

  • Reply
    Pinja
    20.1.2016 at 21:24

    Ai että tuo päärynä+vuohenjuustoyhdistelmä kuulostaa taivaalliselta! Täytyy ehdottomasti kokeilla, vaikka ihan vain “tavalliselle” leivälle, kun ei lähipiirissä keliakiaa ole :) Toisaalta tuo puolukka- ja karpaloleipä kuulostaa sen verran hyvältä että täytyy varmaan joskus ihan vain sen takia kokeilla.

    • Reply
      monasdailystyle
      22.1.2016 at 09:34

      Se on hyvä!!! :D Naaam! Kannattaa kokeilla :)

  • Reply
    Eve
    21.1.2016 at 07:29

    Hei! Opiskelijakeliaakikkona kiinnostaisi paljonko leivillä on hintaa?:) Herkulliselta näyttää! <3

    • Reply
      monasdailystyle
      22.1.2016 at 09:35

      Paketin hinta on viiden euron paikkeilla, eli on kyllä kalliimpaa kuin tavan leivät, mutta toisaalta nämä säilyy myös hyvin, joten ei tarvitse murehtia että menivät huonoksi/kuivaisi :)

  • Reply
    Hakukonekeisari
    21.1.2016 at 07:49

    Todella herkullisen näköisiä ja helposti aikaan saatavia vinkkejä leivän päälle. Näillä totisesti voittaa gluteenittomia tuotteita suosivan vieraan puolelleen!

    • Reply
      monasdailystyle
      22.1.2016 at 09:36

      Jes, kiva kuulla!! :) Nää on tosiaan super helpot ja hyvät päällisvinkit ;) :)

  • Reply
    Daphnion
    21.1.2016 at 13:17

    Olen joskus maistanut Frian tuotteita ja ovat kyllä hurjan makoisia ja laadukkaita. HArmi vaan, että sisältävät vehnätärkkelystä, jota en pysty syömään. :( Sama ongelma on monissa valmiissa gluteenittomissa tuotteissa.

    • Reply
      monasdailystyle
      22.1.2016 at 09:38

      No tuo on totta!!:/ Minun äidilläni sama juttu. Toivottavasti tulisi myös jossain vaiheessa hyviä vaihtoehtoja ilman vehnätärkkelystä! :)
      Saa vinkata, jos olet löytänyt! :)

  • Reply
    Diana
    25.1.2016 at 11:12

    Kiitos vinkistä ihanuus!!! Täällä myöskin ruvettu gluteenia vähentämään. :) Ja ihan MIELETTÖMIÄ suunnitelmia teillä tulevaisuuteen! Onnea rutkasti matkaan!!!

    • Reply
      monasdailystyle
      31.1.2016 at 14:29

      Tosi kiva, että tästä oli vinkkiä:)
      Ja kiitos paljon <3 <3 :) Kohta jo ollaankin menossa :)

  • Reply
    Antti
    21.10.2019 at 14:55

    Herkullisen näköisiä comboja olet muodostanut! Täytyy kokeilla!

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *