2.1.2016

Year 2016 It’s time to put yourself first

Year 2016 It's time to put yourself first

On aika laittaa oma hyvinvointi etusijalle ja tehdä vuodesta 2016 kaikinpuolin upea! Meillä naisilla on monesti tapana asettaa muut etusijalle ja samalla saatamme unohtaa oman hyvinvoinnin. Nyt on kuitenkin aika muistuttaa itseään siitä, että kun laitamme itsemme etusijalle annamme samalla myös rakkaille enemmän. Onnellinen ja hyvinvoiva minä heijastuu ympärille ja inspiroimme myös läheisiämme voimaan hyvin.

Loppujen lopuksi jokainen meistä on vastuussa omasta onnellisuudesta ja hyvinvoinnista. On todella tärkeää muistaa, ettei onnellisuus ja hyvinvointi ole riippuvainen parisuhteesta, materiaalista tai muista ulkoisista puitteista. Onnellisuus ja hyvinvointi on tässä ja nyt. 2016 vuosi tulee olemaan uskomaton ja nyt on aika nauttia hetkestä ja tehdä asioita, joista tulemme onnelliseksi.

Tänä vuonna tulen olemaan energisempi ja vahvempi kuin koskaan. Tänä vuonna nautin pienestä asioista ja kuuntelen itseäni tarkasti. Tänä vuonna aion rakastaa itseäni enemmän kuin koskaan ja annan keholleni kaiken sen tarvitseman.

Nyt on aika laittaa itseni etusijalle! Keräsin listan muistuttamaan tärkeistä asioista ja valinnoista arjessa, joilla saan hyvän olon kukoistamaan. Toivottavasti näistä on vinkkiä teillekin.

“Rakastan elämää ja elämä rakastaa minua!!” -Louise Hay

Year 2016 It's time to put yourself first

1.Luo itsellesi rutiineja ja panosta erityisesti aamurutiineihin

On todella mielenkiintoista, että tutkimustenkin mukaan onnellisia ja menestyneitä ihmsiä yhdistää yksi asia: terveellisiä elämäntapoja kannustavat aamurutiinit.

Energisoivat aamurutiinit kantaa koko päivän. Hyvin aloitettu aamu antaa voimaa ja edesauttaa tekemään terveellisiä valintoja myös myöhemmin.

Kannattaa miettiä ovatko omat aamurutiinit tällä hetkellä sellaisia, joiden jälkeen olo on onnellinen ja energinen.  Oletko valmis vastaanottamaan uuden päivän hyvillä mielin omien aamurutiinien jälkeen? Jos herää aamulla ensimmäisenä kirosanat mielessä ja nousee kiireellä ylös ovet paukkuen, voiko sellaisen jälkeen olla mukava fiilis?

Jos aamulla puolestaan herää niin väsyneenä, ettei tajua tästä maailmasta ensimmäiseen tuntiin mitään, kannattaa tarkistaa nukkuuko tarpeeksi. Riittävä ja laadukas uni on todella tärkeä hyvinvoinnin tekijä ja siitä ei kannata karsia. Stressi tuntuu tänä päivänä olevan normi ja monesti kuulen hyvin stressaantuvien ihmisten valittavan jatkuvaa väsymystä. Tässä on asia, johon suosittelen tekemään muutoksen ensi sijassa. Mikäli ajattelee, ettei ole kiireiltä aikaa nukkua tarpeeksi kannattaa itseltään kysyä onko aikaa voida huonosti ja onko aikaa olla jatkuvasti väsynyt?

Omiin 2016 aamurutiineihini kuuluvat meditaatio, inspiroiva kirja, ravitseva aamupala ja jooga tai aerobinen treeni. Aamun ensimmäinen tunti kannattaa pyhittää itselleen ja tehdä asioita, jotka voimistavat sekä henkisesti, että fyysisesti. Suosittelen todella lämpimästi kuuntelemaan Tony RobbinsinHour of Power äänikirjan aiheesta.

Päivä alkaa aamusta, ota se heti haltuun ja tee omat positiiviset rutiinit aamuihisi. Älä anna vääränlaisten uskomusten estää itseäsi nousemasta energisenä ja positiivisena. Kuka on väittänyt, ettet voisi olla aamuihminen?!

Year 2016 It's time to put yourself first

2.Juo paljon vettä

Vesi puhdistaa ja virkistää. Keho tarvitsee nesteytystä toimiakseen. Keho tarvitsee sitä myös puhdistuakseen. Ilmansaasteet, kosmetiikka ja ruoka kerää elimistöön paljon ei toivottuja aineita ja vesi on myrkkyjen yksi tärkeimmistä puhdistajista. Muista juoda riittävästi vettä ihan joka päivä. Oma vuoden 2016 haaveeni on hankkia laadukas vedensuodatin. Esimerkiksi Nikken Pi Mag suodattimia olen kuullut kehuttavan.

3.Muista olla kiitollinen siitä mitä sinulla jo on

Jotta voi olla onnellinen ja saavuttaa unelmia sekä tavoitteita täytyy ensin voida olla kiitollinen siitä mitä jo on. Kiitollisuus tästä hetkestä on avainsana hyvinvointiin. Mikäli elää ikuisessa itseinhossa on kovin vaikea saada positiivisia asioita omaan elämäänsä. Saat sen mitä uskallat pyytää. Vedät myöt puoleesi sen mitä olet. Jos aina puhuu ja ajattelee itsestään rumasti on kovin vaikea saada hyviä asioita elämäänsä. Mikäli haluat laihtua, kiinteytyä tai olla vahvempi ole ensin kiitollinen siitä mitä sinulla jo on. Terve keho, joka pystyy liikkumaan. Etsi itsestäsi ne parhaat puolet ja keskity niihin. Kurkota tavoitteita kohti, mutta muista miten paljon sinulla on juuri nyt.

Haluan tämän vuoden aikana kehittyä joogassa, haluan juosta kovemmin ja haluan olla entistäkin terveempi. Haluan myös kehittyä urallani ja haastaa itseni ajanhallinnassa. Olen silti äärimmäisen kiitollinen juuri nyt, että minulla on upea toimiva keho, jonka kanssa voin nauttia joogaamisesta joka päivä. Minulla on vahvat jalat, jotka jaksaa kantaa minua juoksulenkillä. Minulla on vahva selkä, joka mahdollistaa istumatyön. Olen myös äärimmäisen kiitollinen siitä, että saan tehdä työtä, jota rakastan ja jonka parissa voin haastaa itseäni uudelleen ja uudelleen.

Vuonna 2016 jatkan jokapäiväistä kiitollisuuspäiväkirjan pitämistä. Joka päivä on aihetta olla kiitollinen. Päivästä toiseen kiitollisuutta tuottaneiden asioiden listaaminen ylös lisää aiheita olla entistäkin kiitollinen. Elämä koostuu pienistä asioista, joista muodostuu isoja tunteita. Miksei nauttia jokaisesta pienestäkin hetkestä ja olla päivittäin niistä kiitollinen. Onnellisuus on tunne, joka kumpuaa aina kiitollisuudesta.

Year 2016 It's time to put yourself first

4.Ota kaveri mukaan elämäntapamuutoksiin.

Elämäntapamuutosten tekeminen voi joskus olla haastavaa ja huonoina päivinä saattaa tuntua, että kaikki uudet asiat ovat tuhoon tuomittuja. Luovuttaminen voi tuntua ainoalta vaihtoehdolta. Kun olet kerran päättänyt voida hyvin ja haluat muuttaa huonoja tapoja hyviksi kannattaa mukaan positiivisiin muutoksiin ottaa ystävä tai perheenjäsen. Mikä sen parempi tapa, kuin tsempata toinen toista voimaan paremmin, jolloin saavuttaa yhdessä rakkaan ihmisen kanssa hyvän olon. Meillä jokaisella on omat mieltymyksemme liikunnan suhteen, mutta yhteistreenit ystävän kanssa ovat joka tapauksessa silloin tällöin loistava juttu. Jumppatunnit ovat niille, jotka haluavat aina ihmisiä ympärille kannustamaan loistava vaihtoehto. Niille, jotka puolestaan pitävät yksin liikkumisesta voi olla hyvä tapa saada tsemppiä tai motivaatiota netistä erilaisista ryhmistä. Paikallisia treeniryhmiä löytyy monista kaupungeista. Facebookista voi löytyä kannustava hyvinvointiryhmä tai mikset liittyisi loistavaan sovellukseen, jonka kautta pääset seuraamaan hyvinvoivien ihmisten treenejä ja elämäntapoja ympäri maailmaa!

Itse rakastan treenata yksin. Olen nuorena ohjannut monta vuotta ryhmäliikuntatunteja ja käynyt muiden tunneilla ahkerasti. Myöhemmin olen alkanut nauttimaan enemmän siitä, että saan liikunnan ohella omaa rauhallista aikaani ja voin keskittyä pelkästään omaan suoritukseeni. Yksin treenaamisen ohella olen täysin rakastunut Tone It Up tyttöjen luomaan yhteisöön. Heidän videot ja kirjoitukset motivoivat minua paljon ja samanhenkisiä naisia löytyy heidän instagram tunnisteiden kautta satojatuhansia. Todellista ryhmäenergiaa, josta myös yksin treenaavat saavat taatusti inspiraatiota.

Uusimpana innostuksenani on Argus niminen sovellus. Olen todellinen elektroniikka- ja sovellusnörtti ja innostun aina hyvistä ideoista. Argus lukeutuu ehdottomasti näihin. Sovellus kerää dataa oikeastaan ihan kaikesta hyvinvointiin liittyvästä ja sitä kautta saat yhdistettyä omaan tiliisi myös ystäviäsi. Pikkuveljeni tyttöystävä on todella ahkera liikkuja ja saan sovellukseeni aina ilmoituksen hänen tekemistään treeneistä. Se todellakin inspiroi itseäänkin lähtemään ulos lenkille! Suosittelen tätä sovellusta ihan kaikille!

5.Tee asioita, joita rakastat

Maalaa, tanssi, laula, patikoi, matkusta, lue, virkkaa. Mitä ikinä sitten rakastat tehdä – tee sitä! Itse usein väitän, ettei minulla ole enää aikaa piirtää. Se on kuitenkin tekosyy. Aina löytyy aikaa asioille joita rakastaa. Muistuta itseäsi asioista, joita rakastat tehdä ja joista sinulle tulee hyvä mieli. Järjestä kalenterista niille aikaa ja vähitellen sitä huomaa miten paljon ne pienet asiat vaikuttaa arkeen. Mikäli taloudellinen tilanne ei anna periksi rakastamasi asian tekoon (esimerkiksi matkustaminen, voi vaatia enemmän rahaa) mieti asioita, jotka eivät maksa mitään. Niitä löytyy aina! Pidä myös mielessä, että rahaa vaativien asioiden eteen pitää olla valmis tekemään töitä! Ahkeran työnteon jälkeen saavutettu asia voi tuntua vielä monin kerroin huikeammalta.

6.Lue inspiroivia kirjoja ja blogeja

Inspiraatio ja hyvä mieli on helppo pitää vireessä lukemalla positiivisia ja itseään innostavia kirjoja ja blogeja! Kaikki tylsät, lannistavat ja itseään ärsyttävät kirja kannattaa jättää suosiolla kesken. Tämä on ollut minun yksi parhaimmista oivalluksista ja olenkin viimeisten vuosien aikana nauttinut kirjojen lukemisesta enemmän kuin koskaan ennen.

Kun haluaa tehdä elämässä muutoksia ja voida paremmin ovat kirjat ja blogit mitä parhain tapa saada motivaatiota ja kerätä tietoa. Usein huonot elintavat johtuvatkin vain tiedonpuutteesta, joten kannattaa aloittaa opiskelu! Uuden oppiminen on aina hyvästä ja erityisesti ravintoasioissa on paljon ihanaa ja mielenkiintoista tietoa, jotka auttavat itseään voimaan paremmin.

Tässä muutamia omia suosikkejani mainittuna, joista saan hurjasti motivaatiota ja iloa hyvien elämäntapojen parissa: Onnellisuusprojekti, 10 vuotta nuorempi 10 viikossa, Bodylicious!, Kyllin hyvä, Irtisokerista, Big Magic, Spirit Junkie, Miracles Now. Mitkä ovat teidän suosikkeja hyvinvointikirjojen saralla? :)


Year 2016 It's time to put yourself first

7.Anna itsellesi anteeksi, äläkä jää vellomaan epäonnistumisiin

Jokainen tekee virheitä ja mitä nopeammin osaa antaa itselleen anteeksi sen parempi. On aivan turha jäädä vellomaan epäonnistumisiin tai esimerkiksi hyvinvointitavoitteiden takapakkeihin. Asian käsittely ja itselleen anteeksi antamisen jälkeen on helppo tehdä taas parempia valintoja ja mennä eteenpäin. Elämä on aivan liian lyhyt ollakseen jatkuvasti itselleen armoton ja anteeksiantamaton.

8.Pyydä ja ota apua vastaan

Kaikkea ei tarvitse tehdä yksin. Olen itse välillä melkoinen jääräpää ja “mää itte” persoona. Vuonna 2016 aion pyytää useasti apua ja ottaa sitä vastaan. Kaikkea ei todellakaan tarvitse osata itse. Uuden oppiminen on tärkeää ja myös omatoimisuus, mutta apua saa ja kuuluu pyytää. Aina ei kannata odottaa liian pitkään. Mikäli haluat voida paremmin ja haluat omaksua terveelliset elämäntavat pysyvästi pyydä rohkeasti apua. Monesti taustalla saattaa olla hankalia terveydellisiä ongelmia, joista ei mitenkään voi selvitä yksin. Itse suosittelen koko sydämestäni FLT Ravintovalmentajia. En koskaan olisi itse saanut omaa terveyttäni ilman asiantuntevan ravintovalmentajan apua niin hyvään kuntoon mitä se nyt on. Oma äitini on tietysti myös suuressa roolissa hyvinvoinnissani ja käännynkin häneen puoleensa aina myös terveyteen liittyvissä asioissa.

9.Uskalla mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle

Elämäntapamuutoksia tehdessä pitää pystyä menemään oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Sama pätee myös kaikkia muita tavoitteita. Taika tapahtuu aina vasta sen mukavuusalueen ulkopuolella. Vaikka miten ihana ja pehmoinen on olla siellä turvallisella mukavuusalueella, tulee ne huikeat onnistumiset ja tulokset vasta siellä pienen epämukavuusalueen puolella. Ole rohkea ja luota itseesi. Usko siihen, että ansaitset kaiken sen hyvän mitä itsensä välillä rajoille vieminen tuo mukanaan.

10.Keskity elämään hetkessä ja muista myös rentoutua

Viimeisenä vielä jo muissakin kohdissa esille tullut tässä hetkessä oleminen. Elämä ei ole eilistä eikä huomista. Elämä on tässä ja nyt. Ainut mikä on todellista on juuri tämä hetki. Suosittelen todella lämpimästi lukemaan Eckhart Tollen Läsnäolon voima kirjan, jossa puhutaan juuri tästä. Kun päätät tehdä vuodelle 2016 lupauksia ja tavoitteita ja asetat itsellesi listaa asioista, muista niiden lähtevän tästä hetkestä juuri nyt. Kun tunnet alakuloisuutta tai huonoa omaa tuntoa jostain huonosti menneestä asiasta muista, että sinulla on aina mahdollisuus valita tuntea toisin. Juuri nyt. Erittäin tärkeä ja voimakas työkalu tietoisen läsnäolon ja tämän hetken vahvistamiseen on meditointi. Se auttaa tiedostamaan juuri näitä perustavanlaatuisia asioita ja myös parantaa kykyä nähdä asioiden oikeat laidat.

Year 2016 It's time to put yourself first

shoes, Nike @House of Brandon* / pants, Nly sports* / shirt, Adidas (giveaway*)

Siinä iso kasa muistutuksia tulevalle vuodelle. Toivon koko sydämestäni,  että vuosi tuo teille jokaiselle paljon rakkautta ja voimaa. Toivon, että vuosi tuo teille hetkiä, joita arvostatte ja ihmisiä, jotka kertovat teille, että olette ihania juuri sellaisina kuin olette. Toivon, että vuosi tuo teille mukanaan uusia ihania ja positiivisia tapoja voida hyvin. Toivon, että vuosi tuo teille mukanaan joka päivä anteeksiantoa ja uskallusta nähdä asiat aina valoisasti.

Elämä on tässä ja nyt. Kun rakastamme itseämme, teemme joka päivä oikeita valintoja. On aika laittaa itsemme etusijalle ja levittää rakkautta!


Happy New Year to all! Now it’s time to put yourself first. Year 2016 will be amazing. I wrote a note list for all important things which all of us should remember during this year. We often put others first and forget ourselves but it’s really important to priority ourselves first. When me myself is happy and wellbeing the love will spread all over. This year will be a huge success! Let’s do it now and enjoy every day. Positive attitude is everything now and tomorrow! 

1.Morning routine
It is amazing how much great morning routines can effect the all day long. When you give yourself an “Hour of Power” you are gonna make it well. Do workout first in the morning and leave the phone and social media on the table until your morning routines are done. You first and others then. 

2.Drink water
Your body and mind need hydration. Remember to drink enough water every single day. 

3.Be grateful for everything what you already have
If you want a leaner and healthier body be grateful for what you have first. You have a body and you can use it! Love it all and give it everything what it deserves.

4.Do together
Healthy living is amazing but sometimes it might be hard to do all alone. Take your friends or family with your journey to choosing the healthy way. Inspire people around you and go run together!

5.Do what you love
What ever it is – do what you love. Life is too short not to do those things. I love painting and I’m gonna paint alot during this year. I’m not gonna believe my excuses that I don’t have time to that anymore.

6.Read inspiring books and blogs
Some of my favorites: Big Magic, Happiness project, Spirit Junkie, Miracles Now. 

7.Forgive yourself
Everybody makes mistakes. Forgive yourself and move on. 

8.Ask help
We don’t have to do everything alone. Ask and receive help! If you want to feel good and be  in the best shape ever ask help from friends, family and professionals. You can do it but it is  also okay to ask for help. 

9.Go out of your comfort zone
All magic will happen out of your comfort zone. You will get so much more if you are brave and believe in yourself. It is not always easy to step out of this comfy zone but you can do it. It’s worth it.

10. Live now and remember to relax
Lastly a really important reminder. Live now. All that we have is this moment. I really recommend to read Eckhart Tolle’s Now book. It is amazing and will awake you about really basic but important things.

There you go! I wish all the best for you and I hope year 2016 brings you amazing moments. I wish that only what you see is love <3

Pictures, Siiri Saarela / edited by me

Follow me with BLOGLOVIN // FACEBOOK // INSTAGRAM

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  Siiri
  2.1.2016 at 21:09

  En kestä miten ihana postaus! Tuli niin hyvä ja inspiroitunut mieli – mutta samalla tosi pohtiva. Paljon asioita joihin pitää itsekkin panostaa enemmän. Ja hyvin rullaa englantikin ;-)<3

  • Reply
   monasdailystyle
   3.1.2016 at 17:50

   Mahtavaa, jos tää inspiroi sua itse hyvinvoinnin esikuvaakin <3 :)
   Ja kiitos kuvista Siiri;) <3

 • Reply
  Pinja
  2.1.2016 at 21:37

  Siis voi vitsi miten innostava ja inspiroiva postaus taas, oot ihan huippu! Melkeinpä kaikkiin näihin juttuihin oonkin alkanut viimeisen puolen vuoden aikana kiinnittää erityistä huomiota ja oma hyvinvointi ja mieliala on kyllä parantunut ihan hurjasti, mistä kiitos kuuluu myös ehdottomasti osittain sulle! <3

 • Reply
  LeAnn
  2.1.2016 at 21:38

  Voi Mona, mikä kirjoitus! Mä niin tykkään näistä pohdinnoista. :) Itselläkin alkaa aivot raksuttaa.
  Itse äiti-ihmisenä huomaa juurikin sen, että kaikki muut tulevat usein ennen itseä. Oma paha olo herättää miettimään, että todellakin jos itsestään ei huolehdi, koko perhe kärsii. Lähinnä siitä, ettei äiti jaksa ja on kiukkuinen. Liikunta, uni ja ruokavalio kuntoon ja taas jaksaa. :)
  Tuon positiivisen ajattelun aamuisin allekirjoitan täysin! Itse pyrin siihen. Se kantaa paremmin päivän. Hyvä lisä on tietysti, kun rakastaa työtään. ♡
  Kiitos Mona upeasta blogista! :)

  • Reply
   monasdailystyle
   3.1.2016 at 17:51

   Ihana LeAnn <3 Valtavan iso kiitos sun palautteesta. Sait todella hyvän mielen aikaiseksi täällä päässä sanoillasi.
   Aivan mahtavaa vuoden alkua teidän koko perheelle ja paljon haleja :)

 • Reply
  Susu Paris Chic
  3.1.2016 at 05:19

  Such clear and inspiring advice. I need more relaxedness in my life. Sometimes I just get so wound up but I know that when I am mindful about it, I can do so much better.

  • Reply
   monasdailystyle
   3.1.2016 at 17:57

   Thank you Susu! :) Nice to hear that post were inspiring:) I must also remind myself to relax often. It is so important take it easy also and not hurry all the time. :)

 • Reply
  Rosa
  3.1.2016 at 13:31

  Kiitos Mona! Inspiroiva ja herättelevä postaus :)

  • Reply
   monasdailystyle
   3.1.2016 at 17:57

   Kiitos itsellesi Rosa päivää piristävästä kommentista:)

 • Reply
  -S-
  3.1.2016 at 16:58

  Kiitos Sinulle Mona, tunnun tarvitsevan tällaisia muistutuksia. Blogisi auttaa minua havahtumaan suorittamisen kierteestä. Toivon Sinulle energisoivaa uutta vuotta, inspiraatioita ja auringon pilkahduksia. Sitä kaikkea välität blogissasi meille lukijoille, joten tulkoon niitä myös Sinulle vastaan runsaasti. :)

  • Reply
   monasdailystyle
   3.1.2016 at 18:00

   Kiitos S kultainen lämmittävästä kommentistasi <3 Luin sen iso hymy huulilla:)
   Näitä asioita on tosiaan hyvä välillä muistutella ja pysähtyä ajattelemaan niitä arjen tärkeitä asioita.
   Ihanaa tulevaa vuotta sinne <3

 • Reply
  Jaana
  3.1.2016 at 22:15

  Ihan mahtava postaus… Kiitos Mona tästä <3 . Olet kyllä viisas nainen! Itse odotan kummitytöltäni (hän on PT) treeni- ja ravinto-ohjelmaa. Ajattelin aktivoitua kuntosaliharjoittelun parissa tanssiharrastukseni lisäksi. Joulusta asti olen innolla odottanut ohjelmaa ja on kova into päästä treenaamaan! Kiireisenä äitinä oma syöminen on aivan hävettävällä tolalla…liian usein herää iltapäivästä huomaamaan, että "kappas, en ole syönyt koko päivänä vielä mitään…". Ihana saada "lukujärjestys" nenän eteen ja noudattaa sitten sitä :)

  Oikein ihanaa Uutta Vuotta Mona sinulle ja Eetulle!!! :) <3

  • Reply
   monasdailystyle
   4.1.2016 at 08:28

   Jaana <3 Aivan mahtavaa, että saat omalta PT:ltä tsempit treeniin ja ravintoon!!! :) Tuollainen antaa aina lisämotivaatiota ja on kivaa, kun tuttu on mukana tsemppaamassa.
   Aivan mahtavaa vuotta myös sinne koko teidän poppoolle <3 :)

 • Reply
  Marja
  4.1.2016 at 21:46

  Ihanasti kirjoitettu! Kirjoittamasi asiat koskettivat kyllä melkoisesti. Olen vuoden sisällä alkanut toipumaan masennuksesta ja parhaillaan käyn terapiassa, jossa teen matkaa sisimpääni.. Pohdiskelen siis useinkin kirjoittamiasi asioita ja tahdon omaksua niitä itselleni. Matka hyvään oloon on vielä pitkä, mutta koen sen houkuttelevana ja tuskin maltan odottaa mitä sieltä paljastuu:). Kiitos Mona kirjoituksestasi!

  • Reply
   monasdailystyle
   5.1.2016 at 17:12

   Marja ihana <3 Kiitos kommentistasi.
   Olen todella iloinen, että voin postauksilla välittää sinne hyvää fiilistä. Toivon sulle paljon voimia käsitellä asioita ja olen aivan varma, että hyvä olo on lähempänä, kuin uskotkaan. <3 Muista, että olet ainutlaatuinen <3
   Haleja!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *