14.10.2015

Keskusteleminen, parasta parisuhteelle

mona19

Oli parisuhde vanha tai uusi, sen yksi tärkeimmistä asioista on keskusteleminen. Keskusteleminen ihan kaikesta ja kunnolla. Perinpohjin.

Huomaan itse välillä joutuvani tunnelukkojen valtaan. Olen tietyissä asioissa todella itsekäs ja jääräpäinen, mutta samalla myös äärimmäisen herkkä. Herkkyys ja ajoittain huono huumurintaju eivät sovi yhteen savolaisen miehen juttuihin. Saatan vetäytyä turhanpäiväisten asioiden takia hetkeksi omaan kuoreeni ja jätän asioita sanomatta.

Onneksi olen löytänyt rinnalleni miehen, joka patistaa puhumaan. Joku oikku käynyt tuon savolaisen geeneissä, kun päästää sen kovan itsepintaisen kuoren joskus säröilemään ja osaa keskustella ilman vitsailua.

mona18

Teininä tuli tehtyä murheenkryyni pienistäkin väärin lausutuista sanoista, mutta kyllä sitä vielä kakskasinakin saa aikaan ison kivenmurikan turhanpäiväisistä asioista. Onneksi jokainen edessä oleva kivikko kasvattaa ihmisenä ja loppujen lopuksi ne kaikki pienet kivet muuttuvat kivikoista kallioksi. Sellaiseksi kallioksi, johon parisuhde nojaa luottamuksella, rakkaudella, lämmöllä ja ymmärtämisellä.

Elämä ja parisuhde kohtaa tahtomattaan uusia asioita. Joskus on hetkiä, kun arki on jotain muuta mitä sen kaipaisi olevan. Nekin hetket on paljon helpompi käsitellä ja muuttaa hyviksi, kun vain muistaa puhua ja keskustella.

Kuvat, Riikka Lilja Love & Photography ♥

You Might Also Like

9 Comments

  • Reply
    Laura V
    15.10.2015 at 17:25

    Kiitos, Mona, kun postaat niin monipuolisesti. Samaa mieltä kanssasi! Ja kun jaksaa ja haluaa olla hellä ja huomaavainen toista kohtaan arjessa ihan pienissäkin jutuissa, keskusteluyhteys pysyy paremmin auki. <3

    Minulla olisi pari juttutoivetta: Nyt kun olet ollut taas takaisin Suomessa vähän aikaa, niin muistelisitko reissujasi vielä kerran uudestaan? Jos vaikka saisit lähteä kuukaudeksi Kaakkois-Aasiaan kiertämään, mihin palaisit ja miksi? Vai mitä jäi viime reissuilta näkemättä?

    Lisäksi, teetkö edelleen Kaylan treeniä? Voisiko siitä saada kuulumispostausta vai olenko vain lukenut huolimattomasti? :) Olen miettinyt, pystyisikö bbg- treenit yhdistämään kuntosalitreeniin…

    • Reply
      monasdailystyle
      16.10.2015 at 07:14

      Kiitos itsellesi Laura ihanasta kommentistasi <3
      Ja mahtava, iso kiitos postausideoista!! Tarkoitus on ehdottomasti tehdä puolen vuoden kokemuksesta tarkempaa raportti! Tämä menee työn alle!
      Ja joooo teen Kaylaa, mutta huomattavasti satunnaisemmin kuin enennen!!!:) Meinasin aloittaa koko ohjelman taas alusta, mutten ole vielä saanut aikaiseksi. Sen sijaan teen joskus jonkun treenin sieltä täältä. Salilla en oo itse nyt Suomeen palattua käynyt, mutta ehdottomasti Kaylaa voi yhdistellä siihenkin, kunhan muistaa pitää lepopäiviä.
      Pitäisi kyllä ottaa loppuvuodelle Kaylan ohjelman kokonaan läpi käynti. Jos innostun siitä niin laitan ehdottomasti taas raporttia tännekin tulemaan;)
      Ihanaa kohta alkavaa viikonloppua Laura <3

      • Reply
        Laura V
        16.10.2015 at 11:53

        Kiitos!! :)
        …ja muuten, kotona mies ei uskalla enää vaatteita ottaa kaapista, kun ne on niin “konmaristi” järjestetty ;) Kiitos inspiraatiosta :D

        • Reply
          monasdailystyle
          16.10.2015 at 11:56

          Hihi eikä :D Aivan mahtavaa :DDD

  • Reply
    M&MFASHIONBITES
    15.10.2015 at 17:46

    Like the first photo :)
    BLOG M&MFASHIONBITES : http://mmfashionbites.blogspot.gr/
    Maria V.

    • Reply
      monasdailystyle
      16.10.2015 at 07:38

      My friend Riikka is so amazing photographer <3:)

  • Reply
    Make
    15.10.2015 at 22:19

    Joskus on parasta olla vaan hiljaa ja odottaa että toinen on valmis taas normaaliin kanssakäymiseen.
    Puhuminen voi ahdistaa ja painiostaa vaatimukseen asioiden selvittämiseksi.
    Aika on ystävä terveisin miäs melkke 50.

    • Reply
      monasdailystyle
      16.10.2015 at 07:33

      Melkke 50, mut mieleltään aina parikymppinen eiks niin?;)
      Ja totta tuokin. Me kun ollaan kaik niin erilaisia. Ja oon kyllä siinä samaa mieltä, että joskus tarvii oikeesti olla vaan hiljaa ja haluaakin olla. Mutta itse oon huomannut, että pidempi hiljaa olo vaan purkaantuu pahana olona, joten omalla kohdalla on paljon helpompaa, kun päästää mielessä olevat jutut ääneen ilmoille.

  • Reply
    monasdailystyle
    16.10.2015 at 07:15

    Totta, pienet jutut vaikuttaa isoon kokonaisuuteen:) Ja jesh, kunnon motivaatiopläjäys KonMari;)

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *