21.8.2015

“EN BRÖLLOPSBLOGG FÖR DEN MODERNA BRUDEN”

thoselovelydaysblog

Kuva, http://thoselovelydays.se

Arvatkaas mitä.. Pienen opiskelutauon jälkeen ilmoittauduin eilen yliopistoon läsnäolevaksi ja samalla vielä naputtelin ilmoittautumisen ruotsin kurssille. Tuo kurssi on kummitellut jo toisesta vuodesta asti. En päässyt ensimmäisellä kerralla kurssista läpi, enkä ole sen jälkeen edes ajatellut kurssin uudelleen käyntiä. Mutta mikäli meinaan koulua jatkaa on se aika välttämätön askel, joten nyt aion ottaa itseäni niskasta kiinni ja puristan seuraavat kolme kuukautta täysillä tuon ruotsin kanssa.

Pääsääntöisesti tulen tekemään hommia kelan sivujen parissa ja pänttään tuota ammattisanastoa, mutta motivoituakseni taas ruotsinkielelle etsin jotain itselleni vähän ajankohtaisempaakin lukemista;) Vastaan tuli aivan ihana hääblog Those Lovely Days! Ehkä tämä kielikylpy saa sieltä ainakin hyvän alun;)

Onko tämä ihana blogi monelle teistä jo tuttu? :)

Onkos siellä muita, jotka odottavat jo intopiukeena koulun alkua? ;)

I registered on a course for the upcoming semester and it is actually language course – Swedish! I have not completed the course yet which I have to do before graduating. This spring I will study Swedish harder than ever! Luckily I found this Swedish wedding blog Those Lovely Days and I hope to get some extra motivation out of it. Do you know this blog?

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Snowcherry
  21.8.2015 at 18:41

  Hei!

  Rakenteiden kertaamiseen on hyväksi avuksi tämä Duolingo, löytyy myös puhelinsovelluksena:
  https://www.duolingo.com/course/sv/en/Learn-Swedish-Online

  • Reply
   monasdailystyle
   24.8.2015 at 11:24

   Hei kiitos vinkistä!! :)

 • Reply
  Heli
  21.8.2015 at 19:07

  Hei!
  Täällä toinen surkea ruotsinkielen taitaja. Minkälainen tuo ruotsin kurssi on. Pitääkö siellä osata puhua vai painottuuko tekstin ymmärtämiseen. Olisi mukavaa kuulla lisää yliopiston kieliopinnoista :)

  • Reply
   monasdailystyle
   24.8.2015 at 11:27

   Sekä että! Kurssilla puhutaa, kirjoitetaan esseitä ja luetaan tekstejä yms. Tuolla kurssilla oletetaan tosin jo, että perusteet on hanskassa.. Kröhöm, joudun siis tekemään aika homman. Nyt on kyllä motivaatio kohdillaan,joten eiköhän tästä jotain tule! ;)
   Kurssi alkaa syyskuussa, joten katsotaan josko saan postausten väliin jotain höpöttelyä ja ajatuksia koulusta….:)

 • Reply
  Teljänneito Jessica
  22.8.2015 at 10:15

  Hejj Mona! Vi måste ta och träna din svenska tillsammans!! :D Du kan ta en “tutustumismatka” till Helsingfors så kan jag å Carita prata svenska med dej :’D

  • Reply
   monasdailystyle
   24.8.2015 at 11:41

   Saattais jäädä vähän hiljaseks mun osalta päivä :’D No ei vaan, eiköhän tästä syksyn mittaan lähde ruotsi soljumaan ku itsestään ;)

 • Reply
  Jenna
  22.8.2015 at 19:42

  Mä haluaisin takaisin yliopistolle, mut ei ne taida huolia mua sinne enää :D

  Kannattaa muuten harkita avoimen yliopiston ruotsin kurssia, jos ei mee vielä läpi. ;) Mä korvasin sen virkamiesruotsin avoimen yliopiston viiden opintopinnan kurssilla ja oli aika helppoa. Kannattaa toki ensin varmistaa, että se on ok teidän laitoksella! Tsemppiä opiskeluun ja varsinkin siihen ruotsiin :) Lycka till!

  • Reply
   monasdailystyle
   24.8.2015 at 11:44

   Hei mahtava vinkki! Koitan nyt tehdä tän syksyn töitä täysillä tän kanssa ja jos tuntuu ylitsepääsemättömälle niin pitää ehdottomasti ottaa selvää tosta! :) Ja kiitos tsempistä! :)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *