5.8.2015

8 syytä meditoida

meditoi3

meditoi2

meditoi1

 

Kuvat, Eetu Visuri

Olen monesti täällä blogissa puhunut meditoinnin puolesta ja maininnut miten paljon olen siitä itse saanut apua. Kokosin tähän nyt muutaman konkreettisen jutun miten meditaatiosta voi olla apua. Kohdat on kerätty meditaatio.org nettisivuilta, joita kannattaa ehdottomasti selailla tarkemmin mikäli meditaatio kiinnostaa.

1. Parempi aivotoiminta

2. Edistää terveyttä

3. Parantaa keskittymiskykyä

4. Lisää luovuutta

5. Antaa mielentyyneyttä

6. Lisää onnellisuutta

7. Parantaa ihmissuhteita

8. Auttaa löytämään sisäistä rauhaa

Onko siellä ruudun toisella puolen monia, jotka ovat pohtineet meditoinnin aloittamista, mutta kokevat sen hankalaksi? Kuulen usein monelta, että meditointi ei ole lainkaan oma juttu ja “keskittyminen” meditointiin on mahdotonta. Itse olen ajatellut tismalleen samoin aikaisemmin. Monesti meditointi ymmärretäänkin siinä suhteessa väärin. Oletus on, että se tuo heti hyvän olon ja jos ei pysty keskittymään – ei pysty meditoimaan. Ajatuksena on kuitenkin oppia olemaan itselleen armollinen ja oppia kuuntelemaan omia ajatuksia ja tunteita paremmin. Meditointi ei itsessään välttämättä ole heti mikään nautinto tai rentouttava hetki. Välillä on todella vaikea “keskittyä”, mutta silloin on nimenomaan tärkeä tiedostaa sen hetkinen tunne ja hyväksyä se.

Itse olen huomannut omalla matkallani meditoinnin parissa oppineeni ihan valtavan paljon niin itsestäni kuin kokemastani elämästä ympärilläni. Olen huomannut paljon pieniä konkreettisiä asioita, joita meditointi on tuonut arkeeni. Olen aina ollut hyperaktiivinen luonteeltani ja pienet asiat jäävät monesti minulta huomaamatta. Meditointi on parantanut erityisesti keskittymistäni ja myös kykyä nähdä omat “virheeni” paremmin ja samalla myös hyväksyä ne ja olla niitä kohtaan myötämielisempi.

Meditointi tulee olemaan minulle matka ja opinpolku loppuelämäni ajan ja toivon, että voin myös inspiroida muita lähelläni olevia löytämään meditoinnin hyödyt. Pyrin aina silloin tällöin kirjoittelemaan myös täällä blogissa meditaatiosta ja tietoisuudesta. Seuraavaksi tulossa kirjavinkkiä, niille joille meditointi on vielä vieras käsite ja jotka haluaa aloittaa hyvin simppeleillä ja helpoilla jutuilla sekä konkreettisilla neuvoilla! :)

Buddha was asked: “What have you gained from Meditation?” He replied: “Nothing.” “However”, Buddha said, “let me tell you what I lost : Anger, Anxiety, Depression, Insecurity, Fear of Old, Age and Death.”

I found meditation some time ago and it has proven to be very useful to me. For many it should feel like a waste of time or that it is impossible to focus on just emptying the mind in a way of meditation. I felt the same at first but nowadays I can say that meditation has provided a lot of benefits for me. I listed here 8 ways how meditation can be useful from meditation.org.
1. Better functioning of brains
2. Boosts health
3. Increases your focus
4. Increases creativity
5. Provides calmness
6. Increases happiness
7. Improves relationships with others
8. Helps to find inner peace

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Pinja
  5.8.2015 at 20:51

  Me ollaan äidin kanssa käyty useita keskusteluja meditoinnista ja mindfulnessista, sillä äitini on molempien suuri kannattaja ja monesti suositellut mullekin. Itse en tosin vielä ole kumpaakaan ryhtynyt harrastamaan, mutta pakko myöntää että houkutus kokeilla on suuri. En kyllä tiedä, että miksi en sitten ole vielä saanut aikaiseksi kun eihän se vaadikaan muuta kuin vähän aikaa!

  • Reply
   monasdailystyle
   6.8.2015 at 10:49

   Oi ihan mahtavaa, että sun äiti on kiinnostunut näistä <3 :) Kannattaa kuunnella häntä;)
   Meditoinnin aloittaminen taitaa suurimmalle osalle olla hankalaa. Mullakin kesti monen monta vuotta, ennen kuin oikeasti pääsin kiinni hommaan. Mulla myös äiti maininnut ja tainnut kylvää siemenen mun päähän aikoinaan joogasta ja meditoinnista, kun aina toitotti, että saisin niistä apua niin moneen asiaan. Ja oikeassa oli. Kannattaa aloittaa ihan pienin askelin niin se ei tunnu vastenmieliseltä. Puhelimeen saa nykyään kivoja sovelluksia, joilla on esim helppo aloittaa ja youtubessa on paljon kivoja ohjattuja meditointeja! :) Haleja sinne ihanalle <3

 • Reply
  Salla
  6.8.2015 at 07:21

  Mielenkiintoista! :) Juurikin noista asioista minäkin haluaisin kovasti eroon! Olen luonteeltani suorittaja, jännittäjä, joka stressaa helposti ja uudet ihmiset ja tilanteet kuormittavat turhan paljon. Kunpa tietäisin kuinka aloittaa meditoinnin, sillä olisin todellakin valmis kokeilemaan. Monta muuta keinoa on jo kokeiltu jotta oppisin ottamaan rennommin, mutta mitään pitemmän päälle toimivaa tapaa ei ole löytynyt. Kai se on perusluonteessa se juttu, että stressi ja jännitys palaavat aina tietyin väliajoin, kun elämässä haasteet kertyvät liian suuriksi.

  Kuulostaa niin tutulta ennakkoluulolta tuo, että ihan huvittaa… Kuinka mä jaksan olla paikoillani ja keskittyä! Kun voisi samaan aikaan hoitaa niin monta muuta asiaa…

  • Reply
   monasdailystyle
   6.8.2015 at 10:56

   Suosittelen kyllä ihan ehdottomasti ottamaan meditoinnin osaksi elämäntapaa <3 Stressi ja jännitys on ehdottomasti asioita, joita ei voi poistaa kokonaan elämästä, mutta pitkäjänteinen ja säännöllinen meditointi auttaa kohtaamaan kaikki negatiiviset (ja näkemään entistäkin upeammin positiiviset) asiat paremmin. Tärkeintä on se miten tuntee ja miten haluaa tuntea omassa elämässä ja meditointi auttaa ihan hurjasti juuri siinä ajatusten käsittelyssä.
   Koitan tehdä tänne blogiinkin ihan konkreettisia ohjeita silloin tällöin meditoinnista, josko niistä joku tuntuisi omalle kohdalle hyvältä! :) Sitä ennen kannattaa kuitenkin tutustua esimerkiksi youtuben kautta ohjattaviin meditointeihin ja vaikka ladata kännykkään sovellus, joka on helppo aukaista vaikka bussissa tai missä vaan muuallakin:) Mindfullness on esimerkiksi tosi kiva simppeli sovellus! :) Haleja sinne <3

 • Reply
  Kristiina Maria
  6.8.2015 at 08:30

  Meditointi kyllä auttaa jaksamaan arjessa niin paljon paremmin! Mulla on se nyt kesällä jäänyt vähän paitsioon, pitäisi taas ottaa pieni ryhtiliike, koska se kyllä vaikuttaa hyvinvointiin niin kokonaisvaltaisesti. Ja tosiaan moni pitää meditaatiota ihan hippitouhuna ja luulee, että siinä tavoitellaan jotain valaistumista ja että ajatukset pitäisi pystyä pysäyttämään. Mutta aika nopeasti sen kyylä huomaa, ettei se ihan niin mene! :D Mä tykkään ohjatuista meditaatioista ja rentoutuksista, usein jään niiden jälkeen vielä meditoimaan itsekseni, kun olen saavuttanut sellaisen hyvän rennon olon. Honest guys Youtubessa on yksi mun lemppareista, olen varmaan heidän kanavan täälläkin joskus linkannut. Mä olen koittanut hienovaraisesti saada poikaystävää kokeilemaan jotain meditaatiota tai rentoutusta, nään niin hyvin, että se tulisi hektisen työn takia todellakin tarpeeseen. Onko Eetu kiinnostunut meditoinnista sun kautta tai muuten? :)

  • Reply
   monasdailystyle
   6.8.2015 at 11:03

   Hei mahtavaa, kiitos (taas!) vinkistä :) Laitan heti tuon tilaukseen:) Oon tainnut muutamia jo kuunnella tuosta, mutten ole tullut laittaneeksi ylös.
   Eetu kyllä on mua kohtaan kannustava näissä meditaatio hommissa, muttei ainakaan vielä ole itse sen enempää innostunut :D Tosin hänellä on varmasti omat tapansa meditoida:) Koitan olla liikaa tuputtamatta, vaikka välillä taidan siihen tahtomattani sortua ;)

 • Reply
  Kristiina / CAVA blogi
  6.8.2015 at 10:05

  Voi että.. olisikohan tästä oikeasti apua kuoleman pelkoon?
  “However”, Buddha said, “let me tell you what I lost : Anger, Anxiety, Depression, Insecurity, Fear of Old, Age and Death.”

  Noloa myöntää, mutta mä oon kärsinyt teinistä asti (eli siitä asti kun tiedostaminen on alkanut kunnolla) kuoleman pelosta ja mulla on joskus sellaisia aikakausia elämässä, kun en pääse yli ajatuksesta. Nytkään en halua tehdä pitkää kommenttia ettei ahdistus ota valtaa, mutta tämä on aihe johon haluaisin apua. Voitaisiin joskus jutella tästä ihan ajan kanssa ja voisit ehkä auttaa mut alkuun? <3

  Hyvä teksti ja kauniit kuvat! :)

  • Reply
   monasdailystyle
   6.8.2015 at 11:07

   Ihana murunen <3 Ei missään nimessä noloa. Todella moni pohtii kuolemaa ja suurimmalle osalle sen pohtiminen tuottaakin pelkoa ja ahdistusta. Kuolema ylipäänsä on nyky-yhteiskunnassa melkoinen tabu. Siitä harvoin puhutaan ja se lähinnä yritetään piilottaa keskusteluista. Oon ihan varma, että saat meditoinnista apua näiden tunteiden ja ajatusten käsittelyyn. Ihan ehdottomasti kun treffataan niin käydään läpi vaikka ihan pieniä juttuja millä voi päästä hyvin alkuun <3
   Haleja tsiljoona <3 <3

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *