20.7.2015

Parempaa unta etsimässä – Sänky vaihtoon?

Parempaa unta etsimässä - Sänky vaihtoon?

Kotiin palattua ja nyt muutama yö omassa sängyssä nukuttua en voi sanoa perinteistä “ihanaa nukkua omassa sängyssä” lausahdusta. Hotellien sängyt olivat poikkeuksellisen hyvät viimeisten viikkojen aikana ja samoin Kuala Lumpurin kotimme uusi sänky oli mitä mahtavin. Meidän sänky täällä Turussa vetää puolestaan aivan viimeisiään ja ainakin petari pitäisi ehdottomasti vaihtaa uuteen pikimiten. Ensimmäiseen hätään saimme isältäni testiin toiseen puoleen uuden patjan. Ensimmäisen yön jälkeen olo oli kuin olisi tiiliskiven päällä nukkunut:D Luulin, että kova patja on meikäläiselle ihan ehdoton, mutta okei taisin olla väärässä. Rajansa kovuudellakin:D

Seuraavaksi pitäisi lähteä siis metsästämään uutta sänkyä! Nyt pohdin täällä mikä sänky olisi paras vaihtoehto. Mikäli olette löytäneet täydellisen sängyn niin laittakaahan vinkkejä tulemaan!:) Onko esim moottoroidut ja säädettävät sängyt ihan must have vai onko ne turhanpäiväisiä lisävarusteita? Itse olen aina nukkunut jenkkisängyssä, joten nyt mietin, pitäisikö jo vaihtaa johonkin muuhun…

Pst! Snapchatissa tänään asua aamulenkillä. Pipo ja hanskat!! :D (Snapchat löytyy nimimerkillä monanieminen)

I been thinking about changing bed for a while now and after sleeping relatively often in comfortable hotel bed during the last six months I am confirmed that our bed is at the end of it´s journey. After complaining about the wear and softness of our bed to my dad he gave us a mattress that has been lying in their warehouse for a while now because it was too hard for them to use. There is now such thing as too hard I said. After sleeping few night on my new mattress I have to admit that I might have been wrong. And maybe we still need to search for a perfect bed. Have you any recommendations for good beds?

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  HAnnah
  20.7.2015 at 21:39

  meille ehdotonta uudessa sängyssä oli omat patjat, jotka valittiin painon mukaan. Meillä on niin iso painoero että se tuntui yhden ison jenkkisängyn sijaan paremmalta ratkaisulta. Ostettiin Vepsäläiseltä helvetin kallia Jensen :D ja päivääkään en ole katunut. Tosi laadukkaat patjat kunnon kestävillä jousituksilla ja ihana painava ja paksu petari. Moottorit sun muut on varmaan ihan makukysymyksiä mutta nukkumisen kannalta ei mielestäni “tavikselle” välttämättömyys. Itse uskon että tässä asiassa isompi hinta tarkoittaa parempaa sänkyä. Kannattaa kierrellä liikkeitä ja ahdistella myyjiä :D

  • Reply
   monasdailystyle
   20.7.2015 at 22:54

   Oiii mahtavaa!!! Kauhea sänkykuume nousee :D pitää raahata Eetu mukaan jenssen testauksille mut ohittaa näppärästi hintalaput ;)
   Mä luulen et meillä menis samalaiset patjat mut varmaan selvii vaan testaamalla. Vitsit kun vois koetestata sänkyjä viikon pari :D

 • Reply
  Jonna
  20.7.2015 at 21:41

  Joensuun sänkytehdas, Unikeidas :) Me teimme hurjalta kuulostaneen investoinnin vuosi sitten uuteen sänkyyn, joka koostuu 140cm runkopatjasta joka valittiin painomme mukaan ja n.10cm paksuisesta lämpömuokkautuvasta petauspatjasta. Parempaa sijoitusta ei voi itseensä tehdä, näin on pakko sanoa nyt tässä vaihessa! :) Teemme molemmat raskasta ruumiillista maatiladuunia joten toivomme että hyvät yöunet antaa lisää työvuosia, ja siihen investoiminen ei enää ole tuntunut yhtään hullulta! Olen heti ensimmäisestä yöstä lähtien nukkunut uudessa sängyssä kuin tukki :)

  • Reply
   monasdailystyle
   20.7.2015 at 22:59

   Oli pakko heti googlailla ja olipas valikoima! Näitä pitää tutkia ajan kanssa:) kiitos vinkistä!! Ja uskon kyllä että oli todella hyvä investointi juurikin fyysistä työtä tekevälle vielä eritysesti :) hyvä uni on kyllä ihan ensisijaisen tärkeää.

 • Reply
  camilla
  20.7.2015 at 22:01

  Mona! Ei pipoja eikä hanskoja! :D Mä olen vasta viemässä säilöön häkkivarastoon koko talvivaate-arsenaalia. haha
  Kesälomakin on vielä kokematta.

  • Reply
   monasdailystyle
   21.7.2015 at 08:06

   Hihih :D Niinpä. Mut ei ollu vaihtoehtoja… :D
   No mutta eiköhän se kesä tuu just sopivasti käsälomaksi;)

 • Reply
  Lende
  20.7.2015 at 22:21

  Hei.
  Suosittelen ehdottomasti kahta erillistä joustinpatjasänkyä ja sitte yhteinen iso hyvä petari. Meillä sellainen yhdistelmä ja ei oo mitään valittamista. Ei tunnu toisen liikkumiset öisin mutta toisaalta ei sänkyjen välikään tunnu yhtään vaikka oltais keskellä, reunalla, ihan missä vaan. Sitä paitsi tuolla tavoin saa ostettua molemmille juuri sellaiset sängyt jossa on hyvä nukkua, eikä molemmille samanlaisia.

  Moottorisängyistä en tiiä muuta kuin että kuulemma patja kuluu tympeästi siitä “taitoskohdasta” eli suunnilleen pepun kohdalta mikä ei oo hyvä juttu koska se ei tue sit riittävästi.
  Sellaisia kokemuksia ja :)

  • Reply
   monasdailystyle
   21.7.2015 at 08:09

   Hei ihan totta tuo taitoskohdasta kuluminen! Tosin mietin, että paljonko sellaista lopunviimeksi tulisi käytettyäkään… Hmmm… Mutta tuo erilaiset patjat on kyllä nyt aika korkealla listalla niin molemmat saisi juuri itselleen sopivat. Tosin luulen, että tykätään molemmat tosi samalaisista. Taidan mennä sänkykaupoille useammaksi päiväksi niin voi nukkua päikkärit paikan päällä ;D
   Kiitos Lende vinkeistä ja kokemuksista!!! :)

 • Reply
  Sanna
  20.7.2015 at 23:02

  Moikka! Uuteen sänkyyn totutteluun menee muutamasta päivästä ehkä viikkoon tai kahteen. Jos siis ensimmäisten öiden jälkeen tuntuu pahalta, niin ei kannata vielä lannistua. Meillä oli aivan elinkaarensa lopussa oleva sänky, joka vaihdettiin uuteen. Alkuun sänky tuntui ihan kamalan kovalta, mutta siihen tottui kyllä ja nyt siinä on kyllä todella hyvä nukkua. Meidän sänky on ihan Maskusta ja meidän mielestä ainakin ollut hyvä sänky :)

  • Reply
   monasdailystyle
   21.7.2015 at 08:21

   Joo tota mietin ton meidän väliaikaisen tiiliskiven kanssakin:D
   Masku siis sänkytestauslistalle!! :) Kiitos Sanna vinkistä!

 • Reply
  -kata-
  21.7.2015 at 01:03

  Duxin sängyt ovat ehdottomasti parhaita, en nukkuisi muissa :)
  Tosin niihin ei taida saada mitään blogiyhteistyötä, mikä lienee kuitenkin postauksesi tarkoitus.

  Turun seudulla ainakin kruunukaluste myy, voi olla jokin muukin paikka (ottomaani myi ennen ).

  Minäkin suosittelin yksilöllistä runkopatja (Duxissa sellaisia kasetteja), ja sitten siihen yhteinen sijauspatja päälle

  • Reply
   monasdailystyle
   21.7.2015 at 08:23

   Hei mahtavaa, tuosta merkistä en ollut kuullutkaan! Nettisivujen kautta vaikuttaa tosi laadukkailta, nää menee ehdottomasti harkintaan ja Kruunukaluste Maskun ja Vepsäläisen lisäksi testilistaan! Kiitos Kata vinkistä:)

 • Reply
  mi
  21.7.2015 at 09:57

  Vannon Hästensien nimeen. Toiset menossa. Ekat käytössä yli 15 vuotta (petari toki vaihdettiin välillä). Nyt toiset menossa enkä vaihda merkkiä. Vaihdettiin pehmeämpiin, kun aikaa myöden tuo kroppakin vähän muuttui ja vaati erilaisen patjan. Perussänky ilman mitään lisukkeita. Toimii.

  • Reply
   monasdailystyle
   21.7.2015 at 10:03

   Kiitos mi viestistä ja omien kokemuksien jakamisesta! :) Mahtavaa, kun näistä teidän vinkeistä saa kunnon listan testauksia varten <3 Olette parhaita!! :)

 • Reply
  Miia
  21.7.2015 at 15:41

  Meillä oli talvella sängyn metsästys käynnissä ja juostiin jokaisessa kaupassa mitä vaan keksittiin. Lopulta löydettiin Hilding Anders Aina -sänky (http://www.hildinganders.com/markets/finland/fi/mallistomme) ja ahhhh, taivas. Viskoelastisuutta on sopivasti muttei liikaa (ts. patja mukautuu hieman muttei varsinaisesti muodosta mitään “koloa” johon hukkuisi), lisäksi kun ei ole perus jousipatjaa niin mun rauhaton yöllinen kääntyily ei herätä avokkia jatkuvasti kun sänky ei hypi mukana. :D Tosin rauhaton yöllinen kääntyilykin on vähentynyt huomattavasti, kiitos ihanan sängyn. <3

 • Reply
  Minna
  21.7.2015 at 21:14

  Tempur, ehdottomasti!! Maailman paras sänky.

 • Reply
  Lottis
  21.7.2015 at 22:16

  Mun porukoilla on Hästens ja se on kyllä jumalainen, nimeomaan luonnonmateriaalien takia :).

  Ostettiin viime vuonna uusi sänky eikä kuitenkaan voitu ihan niin paljoa laittaa siihen… Käytiin Unikulmalla, koska ihastuttiin Klaus K:ssa heidän sänkyihin. Siellä kuitenkin saatiin todella ylimielistä palvelua… o_O (“no alle seittemällä tonnilla nyt ei vaan saa hyvää sänkyä” + ei edes esitelty niitä perus runkopatjoja, joita on hotelleissakin). Pohdittiin pitkään Tempuria mutta ei sit uskallettu kun kuultiin, että se materiaali hiostaa ja haluttiin erilaiset patjat, jotka oli sitten eri korkuiset (!?!) mikä ei oo oikeen kiva juttu parisängyssä :D.

  Lopulta mentiin Maskuun kun oltiin myös sohvaostoksilla ja saatiin aivan todella hyvää palvelua. Päädyttiin ostamaan Permafit jenkkisänky, jota mm. Jutta Gustafsberg suosittelee. Patjan pehmeys valitaan paitakoon mukaan (hartioiden leveys) ja yllätyin itekki, että se kovin ei ollutkaan mulle paras. Jännitti ihan sikana että mitä tuli ostettua, mutta ollaan oltu aivan älyttömän tyytyväisiä! :) Siihen sai vielä sellasen geelipetarin, joka toimii vähän samalla logiikalla kun Tempurit (muotoutuu kehon lämmön mukaan). Eikä ollu maksettu mainos tämä! Todella hyvä hintalaatusuhde! https://www.masku.com/tuotteet/patjat-sangyt/tuoteperheet/permafit/3419-permafit-p100-kotimainen-jenkkisanky/

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *