22.6.2015

Loistava vaihtoehto tavalliselle kaurapuurolle

puuro
puuro2

Huomenta ja ihanaa alkavaa viikkoa kaikille! Täällä herättiin aurinkoiseen päivään ja sain itseni pitkästä aikaa myös aamulenkille. Kyllä se on vaan niin, että kevyt aamutreeni on paras tapa aloittaa päivä! Vinkkejä aamulenkille lähtöön löytyy tästä vanhasta 5 vinkkiä miten helpottaa  aamulenkille lähtöä– postauksesta.

Kirjoitin hiljaittain Vatsa väsyttää– postauksessa vatsan oikuttelusta ja väsyneestä olostani. Onnekseni pienillä ruokavaliomuutoksilla on tullut todella nopeasti parempi olo! Loppujen lopuksi jätin vain pieniä juttuja pois ja silti maha tuli nopeasti parempaan kuntoon. En voi sanoin kertoa miten kiitollinen olen, kun tiedän ja tunnen oman kehon tänäpäivänä niin hyvin, että saan suoliston rauhoittumaan nopeasti. Toisin oli muutama vuosi sitten, kun tuntui ettei mikään oikein auta. Sitä en kuitenkaan kiellä, etteikö välillä olisi henkisesti todella raskasta herkän vatsan kanssa eläminen, kun joutuu rajoittamaan tiettyjä juttuja. Toisaalta ne joista joutuu luopumaan ovat kuitenkin hyvin pieniä ja paljon pahempi paha olisi elää jatkuvan tuskan kanssa. Toistan itseäni varmaan miljoonatta kertaa, mutta oikeasti vatsaongelmien ja väsymyksen kanssa ei tarvitse tottua elämään! Kannattaa hakeutua osaavan ammattitaitoisen ravintovalmentajan tai funktionaalisen lääketieteen lääkärin vastaanotolle.

Mutta se siitä vatsasta. Nyt vinkkiä ihanaan aamupalaa, välipalaan tai miksei vaikka lounaaseenkin. Nimittäin Hirssipuuro. Voi taivas tämä on jotain niin hyvää! Äitini on varmaan sata kertaa hehkuttanut qvinoa- ja hirssipuuroa, mutta en vain ole koskaan tullut kokeilleeksi niitä. Joskus pari vuotta sitten söin joka aamu kaurapuuroa aamupalaksi, mutta kaura aiheuttaa minulle helposti vatsakipuja, joten vähensin sen käyttöä huomattavasti ja puurokin jäi silloin melkein kokonaan. Nyt täällä KL:ssä sain yhtäkkiä päähäni puurohimon, jota podin monta viikkoa. Taisin siitä äidillekin mainita, kun hän siinä samalla muistutti qvinoapuurosta, jota hän itse syö päivittäin.

Qvinoaa ja hirssiä olen täällä kyllä syönyt normaalisti lisukkeena, mutta nyt laitoin hirssit tulelle ja aloin keittämään puuroa! Tein hirssipuuron veteen ja soijamaitoon. Keittelin hirssiä niin kauan, että siitä tuli todella pehmeää. Joukkoon suolaa ja valmiin puuron päälle vielä banaania ja kanelia. Noin miljoona kertaa kaurapuuroa parempaa! Suosittelen testaamaan – loistava vaihtoehto perus kaurikselle;)

Onko siellä muita qvinoa- ja hirssipuuron puolesta liputtavia?

Remember when I told you about my stomach problems and them making me tired? Luckily everything has been going on a better way recently and I managed to make my stomach a lot better with some minor changes in my diet. Of course it is hard to leave something out from your diet when you are used to eat certain food every day but it is much nicer to live without the negative effects those foods may provide. Relating to this subject I would like to introduce you this tip for those who sometimes face graving for porridge but are not able to use oats. This happened to me lately and I was graving for oatmeal porridge for days before I came up with the idea of cooking millet until it becomes porridge. I bought millet grains and cooked them with water and a little hint of soy milk until the texture turned soft, moist and sticky. Just whit a pinch of salt and sliced banana this meal turned to be actually a lot more better than oatmeal porridge!! Try it out and give your comments whether you guys liked it or not. :)

You Might Also Like

12 Comments

  • Reply
    Laura
    22.6.2015 at 08:30

    Kiitos vinkistä! Mä oon jämähtänyt aivan totaalisesti tuttuun ja turvalliseen (mutta ah-niin-hyvään!) kaurapuuroon, etten oo pitkään aikaan edes muistanut sitä pikkujuttua, että puuroa voi tosiaan tehdä muistakin kuin niistä ainaisista kaurahiutaleista… :D Kaura ei tosin aiheuta minkäänlaisia oireita ja lisukkeet toki vaihtelevat oikeastaan päivittäin, mutta pieni vaihtelu vois tehdä terää puuronkin osalta!

    • Reply
      monasdailystyle
      22.6.2015 at 11:48

      Mä kyllä myös rakastan ihan sitä perus kaurapuuroa, mutta tosiaan usein saan puhtaastakin kaurasta vatsakipuja..:/ Mut tosiaan onneks on vaihtoehtoja:) Mahtavaa, jos tästä oli vinkkiä:)

  • Reply
    Pinja
    22.6.2015 at 09:23

    Oi tätä täytyykin kokeilla, kaurapuuroa kun tulee syötyä joka aamu :) Kiitos vinkistä!

    • Reply
      monasdailystyle
      22.6.2015 at 11:49

      Jee hyvä, että oli vinkkiä:)

  • Reply
    Daphnion
    22.6.2015 at 09:51

    Keittelen yleensä puuroni tattarista tai hirssistä. Tykkään molemmista todella paljon ja syön puuron yleensä mansikan tai banskun kanssa, nam! Hirssissä ärsyttää ainostaan se, että hiutaleet pitää huuhdella ennen käyttöä. Mutta pieni vaiva herkullisen aamupalan eteen on hyväksyttävissä. :D

    • Reply
      monasdailystyle
      22.6.2015 at 12:04

      Ja voi hyvin tehdä vaikka jo etukäteen edellisenä ilta – kylmänäkin hyvää :) :)

  • Reply
    Kristiina Maria
    22.6.2015 at 16:48

    Tiedätkö millaisella ohjeella äitisi tekee kvinoapuuron? Tykkään kvinoasta lisukkeena, niin puurokin varmaan maistuisi hyvältä. Kvinoan kanssa saa kuitenkin ainakin lisukemuodossa hiukan kikkailla kypsentämisen kanssa, että lopputulos on hyvä, niin kuulisin mielelläni, jos sun äidillä on joku hyväksi havaittu valmistustapa! :)

    • Reply
      mama
      23.6.2015 at 07:24

      Hei Kristiina :) Tiedätkö, suosittelen ehdottomasti ostamaan SunSpeltin suomalaista luomu kvinoaa, siitä nimittäin tulee ihan ehdottomasti parasta kvinoapuuroa ja puuroutuu loistavasti. Kvinoasuurimot huuhdellaan ensin (pitää kyllä olla sellainen toooosi pienireikäinen siivilä… olen kyllä välillä jättänyt huuhtomattakin, enkä ole huomannut maussa mitään eroa), sen jälkeen suurimot veteen 1:2, eli itse laitan pikkuisen vajaa desin suurimoita ja noin 2 dl vettä…. seuraa, voi joutua lisäämääön vettä hieman. Lisään joukkoon vielä jotain kuitulisää, esim. psylliumia tai sokerijuurikaskuitua. Annetaan hautua hiljalleen noin 15minuuuttia. Suosittelen käyttämään haudutuskattilaa, tulee kyllä paljon pehmeämpää eikä tarvitse sekoitella. Myös kvinoahiutaleista tulee ihan hyvää, mutta ei kyllä vedä vertoja noille SunSpeltin suurimoille.
      Olen muuten kokeillut muitakin eri valmistajien suurimoita (ulkolaisia), mutta ne käyvät ainoastaan lisukkeena, koska eivät puuroudu. Ihanaa kun ollaan saatu kotimaista luomua!!!! Lautaselle lisään vielä mustikoita ja valmiin puuron päälle avokadoa ja hamppuöljyä… ah, ihanaa :)

      • Reply
        Kristiina Maria
        23.6.2015 at 20:06

        Mahtavaa, kiitos vinkeistä Monan äiti! Täytyykin kokeilla tota SunSpeltin kvinoaa, se ei kuulu vakkari kaupan valikoimaan, mutta isommissa kaupoissa olen sitä kyllä nähnyt. En ole yhtään tajunnut, että se on suomalaista, olisi varmaan muuten päätynyt jo ostoskoriin. Mä olen käyttänyt kvinoan huuhtomiseen sellaista teepannun mukana tullutta pienireikäistä teesiivilää… :D Se on ainoa mistä jyvät ei valu viemäriin.

  • Reply
    RMS
    23.6.2015 at 15:48

    Kvinoa puuro kuuluu ehdottomasti suosikki aamupalojen kategoriaan! Pikkuinen tyttönikin syö äidin laittamia puuro pöperöitä miellellään ja suosikiksi hänelle on noussut kvinoa-porkkanakakku puuro, jossa myös porkkanaraastetta/sosetta, kanelia, raakahunajaa, mantelivoita, kookosöljyä, banaania ja päälle pähkinöitä sekä itsetehtyä kookosjogurttia. Joko sinä olet testannut kookosjogurttia? http://www.wellberries.com/tag/kookosjogurtti/ :)

  • Reply
    Hanilo
    13.7.2015 at 20:33

    Mahtava vinkki! Kokeilin iltapalaksi ja mieskin tykkäs niin paljon että kuulemma saa tehdä aamullakin. :D Mullakin on alkanut vatsa reistailemaan viime aikoina ja oon joutunut muuttamaan ruokavaliota aika paljonkin. Sun blogiakin on tullut luettua ihan uusin silmin. Varmasti menee kokeiluun muitakin juttuja sun ruokapostaukista!

    • Reply
      monasdailystyle
      13.7.2015 at 20:39

      Ei vitsit, ihan mahtavaa!! :) Ja tosi kiva jos löydät täältä vinkkejä :)

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *