17.5.2015

Cameron Highland viikonloppu kuvina

Reilu kolmen tunnin bussimatka Cameron Highlandilta takaisin KL:ään meni mukavan jouhevasti lukuunottamatta ensimmäistä tuntia. Kaatosade yhdistettynä mutkatiehen ja räväkkään kuskiin aihetti mukavasti väänteitä vatsassa ja taitaa olo olla vieläkin vähän huojuva.

Rauhallinen viikonloppu (ja huojuva bussimatka) teki enemmän kuin hyvää ja latasi mukavasti akkuja. Jatketaan siis hetimiten kuvapläjäyksellä. Näistä kuvapainotteisista postauksista on tullut niin paljon positiivista palautetta, että eiköhän taas tykitetä näillä.

Kokosin postaukseen meidän Cameron Highlands viikonlopun kuvasaldon ja  näitä muokatessa en voinut kuin hymyillä. Ihana reissu, ihana Malesian luonto ja ihanat ihmiset. Vaikka visiitti oli lyhyt antoi se sitäkin enemmän. En voi mitään muuta kuin suositella Cameronilla vierailua kaikille luonnon rakastajille mikäli Malesia on matkakohteena <3

Aloitetaan meidän hotellin aamupalalla. Perus hyvä majoitus ja aamupala oli ainakin sen verran hyvä, että jokseenkin vyöryin sieltä pois. Ei siis jäänyt näihin lautasiin mun brekkari.

cameronh2

Hotellin aulassa.

cameronh3

Onnellinen höveli odottamassa päivän tourin alkua hotellin edessä. Ensimmäinen yö tuli nukuttua paremmin kuin aikoihin. Voi melkein sanoa, että hotellin huoneessa oli viileä! Miten ihanalta voi tuntua vetäistä peitto visusti niskaan ilman järjetöntä hikeä?!

cameronh4

Luultiin, että päästään tällaisen jepukan kyytiin. Saatiin tyytyä kuitenkin vain kuvaan, kun toinen turistipariskunta hyppäsi  Defenderiin. Jäätiin pihalle odottamaan meidän perus pakettiautoa.

cameronh5

Pakettiauton kyyti osoittautui mitä mainioimmaksi. Opas oli IHANA ja saatiin meidän kierroksella vielä monta ylimääräistäkin juttua vaikka maksettiin vain puolen päivän tourista. Ensimmäisenä pikainen piipahdus perhosfarmilla.

cameronh6

Farmilla oli perhosten lisäksi vaikka mitä muita ötököitä ja eläimiä. Hieman tuli perhosten ihastelun rinnalla suru puseroon. En usko, että näillä tyypeillä on kovin mukavaa olla pienissä kopeissa.

cameronh7

Eikä nämäkään varmasti kovin tyytyväisiä olleet. Sanoin Eetulle, että näkisen ne kyllä paljon mieluummin ihan vapaana tuolla luonnossa metsässä….  Tai sii.. Mitenköhän kävisi jos oikeasti tyypit tulis vastaan luontopolulla?

cameron8

Päivän super trendikäs asu: tricoot Victoria’s Secret (Pink), lenkkarit Nike, juoksutakki H&M

cameronh9

Matkalla kohti korkeuksia päästiin haukkomaan henkeä mitä upeimpien maisemien parissa. Täällä sielu todellakin lepää. Oon niin onnellinen, että saan jakaa nämä kaikki mahtavat kokemukset ja tehdä niistä yhteisiä muistoja Eetun kanssa. <3

cameron10

Just Inhale and Exhale. I love it.

cameronh1

Korkealla

cameronh11

Voinko jäädä tänne?

cameronh12

Juuri, kun luulin, ettei kokemus voi mennä enää paremmaksi vie opas meidät Mossy Forestiin.

cameronh13

Ihan kuin olisi astunut suoraan Narnian tarinoihin tai johonkin satukirjan sisälle. Tätä kokemusta ei mitkään sanat, eivätkä kuvat pysty selittämään. Kokemusta, jota varmasti jokainen luonnon rakastaja arvostaa ja tulee muistamaan ikuisesti.

Opas kertoi, että aikaisemmin Mossy Forest on ollut täynnä upeita Pitcher plant nimisiä kukkasia, mutta PAIKALLISET turistit ovat poimineet niitä niin paljon, ettei niitä enää näy niin paljon?!! Opas kertoi muutenkin surullisena siitä miten ihmiset pilaavat upeita luonnonvaroja tyhmyydellään ja tietämättömyydellään:'(

cameron14

Upeasta metsästä hurmioituneena lähdimme tutustumaan teefarmille (Boh Tea Plantation). Näimme miten teetä valmistetaan ja lopuksi nautimme vielä kupin paikallista teetä ja herkuttelin vielä super hyvällä banaaniporkkana kakulla. Tätä kakkua pitää koittaa tehdä kotona – ihan tajuttoman hyvää!! Mikäli teillä on joku hyvä resepti takataskussa niin laittakaahan tulemaan;)

cameronh15

Jälleen – maisemat.

cameron16

Cameron Highlandilla on niin erilaista mitä KL:ssä. Ja no todella erilaista mitä meidän Suomen maaseudulla. Matkalla ihmettelin pitkän mutkaisen tien varrella olevia paikallisten puisia majoja. Perillä Cameronilla puolestaan löytyi rinnakkain todella vanhoja ja ränsistyneen näköisiä rakennuksia ja vastakohtana uudempia hotelleja. Maaseudulla asuu paljon Nepalista, Bangladeshista ja Myanmarista tulleita työntekijöitä. Teeviljelmillä heille maksetaan 20 seniä (eli noin 5 senttiä) per kerätty teekilo. Aikaisemmin tee on kerätty käsin, mutta nykyään käytössä on koneita/leikkureita, joiden avulla tee kerätään.

cameronh17

Mansikkafarmi ei mansikoihin tottuneena tuntunut niin erikoiselta, mutta pitihän sieltä silti käydä keräämässä muutama mansikka. Hyviä oli, mutta ei missään nimessä vetänyt vertoja meidän omille mansikoille. Kohta pitääkin tehdä kesäksi tilaus luomumansikoista! Muistilistaan.

cameronh18

Iltapäivästä ennen hotellille takaisin menoa kävimme tutustumassa vielä hyvin pikaisesti Sam Poh budda temppeliin.

cameronh19

Viikonlopun aikana tuli syötyä melkein pelkästään intialaista ja oli muuten niin hyvää, etten saanut ainuttakaan kuvaa ruuista kameralle. Taisi olla nälkä ja annokset viedä mukanaan ennen kuin ehdin ajatella;) Tripadvisorin ykkösenä oleva intialainen oli tosi hyvä, mutta vähintään yhtä hyvä oli muutama muukin inkkari, jota tuli “pääkadulta” testattua. Ei täällä Malesiassa taida saada mistään huonoa ruokaa….

Mahtava viikonloppu täynnä kokemuksia. Huomanna paluu taas arkeen eli kouluun.

Miten teidän viikonloppu on sujunut?? Ihanan aurinkoisia kuvia alkaa jo Suomesta tulla instagram ja facebook täyteen <3 Mahtavaa! :)

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Anna
  17.5.2015 at 17:09

  Näyttääpä (kaikki) ihanalta!! Oon tosi iloinen, että olette saanut kokea niin paljon ja nimenomaan yhdessä! :) Terveiset aurinkoisesta Turusta! <3

  • Reply
   monasdailystyle
   18.5.2015 at 01:44

   Ihana Anna <3 Se että olet iloinen toisen puolesta kertoo paljon susta itsestäsi. Ja ihanaa, että Turusta tulee aurinkoisia terveisiä!!! 8) <3 <3

 • Reply
  Pinja
  17.5.2015 at 20:14

  Aivan upean näköistä! Nää sun postaukset saa mut kyllä haaveilemaan matkasta jonnekin eksoottisiin maisemiin!

  • Reply
   monasdailystyle
   18.5.2015 at 01:45

   Eikö ookkin! Ihan mieletön paikka. Suosittelen todella lämpimästi vierailua mikäli joskus satut Malesiaan matkustamaan <3 :)

 • Reply
  Jenna
  18.5.2015 at 18:45

  Wau, on kyllä upeita kuvia! Matkakuume vaan kasvaa ;)

  • Reply
   Johanna
   19.5.2015 at 08:52

   Hei,
   olen yrittänyt löytää tekstejäsi ajalta kun kävit ravintoneuvonnassa vatsaoireiden takia jne. Onkohan niitä enää missään? Herkullisia ruokakuvia vilisee, voit siis todella nykyään syödä mitä vain? Itse olen tällä hetkellä tiukalla ruokavaliolla. Mutta nautin kauniista kuvistasi.

   • Reply
    monasdailystyle
    19.5.2015 at 15:14

    Moikka Johanna!! :)
    Hei melko kattava postaus ruokajutuista ja ravintovalmennuksesta löytyy esim täältä: https://www.monasdailystyle.com/2013/06/26/ravintovalmennuksessa/
    Terveys tunnisteen alta löytyy myös paljon juttua ruovaliosta.
    Alkuun olin tosiaan todella rajatulla setillä. Mm banaani jäi alkuun pois. Mahan rauhoittuessa olen ottanut takaisin ja nykyään vatsa kestää ihan tajuttoman hyvin melkeinpä mitä vaan:) En olisi esim tälle Aasian reissulle pystynyt ikinä lähtemään tuolloin pari vuotta sitten:(
    Edelleenkään en syö normaalissa arkiruokavaliossa vehnää enkä juuri maitoa. Tärkkelyksen määrä pyrin edelleen tarkkailemaan, mutta sitäkin vatsa kestää jo paljon paremmin.
    Ymmärsin kommentistasi, että olet terveydellisistä syistä tarkalla ruokavaliolla. Mikäli näin on olen lähes sata varma, että se palkitaan paljon paremmalla ololla:) Ja kiva kuulla, että nautit kuvista<3 :)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *