19.3.2015

Green Smoothie

smoothie1

♥ Pinaattia / spinach
♥ Porkkana / carrot
♥ Lime
♥ Passion hedelmä / Passion fruit
♥ Kai-lan (kiinalainen parsakaali) / chinese broccoli
♥ Kookosvesi / coconut water

Unohdin eilen kuvata iltapalan vihersmoothieata lukuunottamatta kaikki päivän ruuat, joten jatketaan ruokapäiväkirjoilla huomenna uudelleen.

Tässä kuitenkin eilisen illan pirtelön aineksista hieman pohdintaa. Meillä on valitettavasti täällä KL:ssä todella pieni pakastelokero, joten jäitä tulen tehneeksi todella harvoin. Jäät ovat mielestäni pirtelön yksi tärkeimmistä ainesosista, sillä kylmä pirtelö on noin miljoona kertaa parempaa kuin “lämmin”. Mikäli siis kokeilette tätä pirtelöä näillä ainesosilla suosittelen lisäämään reilusti jäitä mukaan!

Pinaattia tykkään lisätä pirtelöön aina mahdollisuuksien mukaan. Käytän sekä pakaste-, että tuorepinaattia. Pinaatista saa paljon rautaa ja K-vitamiinia. Se sisältää runsaasti mineraaleja sekä fytokemikaaleja, jotka puhdistavat kehoa myrkyistä. Tämä kasvis on todellinen superruoka ja sitä kannattaa ehdottomasti sisällyttää ruokavalioon!

Kai-lan on parsakaalin sukulaiskasvi. Olen täällä käyttänyt tätä paljon! Sitä löytyy useimmista ruokakojuista ja food courteissa olevista buffeteista täällä KL:ssä.. Se maistuu parsakaalia hieman makeammalta. Kai-lan sisältää runsaasti kalsiumia, kuituja, folaattia, rautaa, a- ja c- vitamiinia ja proteiinia. Loistava lisä pirtelöön ja saa silmät ja kehon hehkumaan:)

Porkkana on iholle todellinen ihmeaine. Porkkanoita syömällä rusketuksestakin tulee kauniimpi. Raa-an porkkanan popsimisen lisäksi kannattaa sitä syödä myös soseutetussa tai mehustetussa muodossa, sillä siitä saa silloin paljon enemmän irti, kun porkkanan sisältämä β-karoteeni imeytyy kehoon paremmin. Tiesittekö, että porkkanamehu on myös loistava keino nuhan ja tukkoisen olon lievittämiseen! :) Mikäli ei itse jaksa mehustaa porkkanaa on Suomessa myynnissä Biotta merkiltä 100%:sta porkkanamehua.

Lime hedelmä sisältää suuren määrän c-vitamiinia ja flavonoideja. Se on loistava keino pitää flunssaa loitolla ja parhaimpana puolena se antaa smoothielle ihanan raikkaan maun. Lime auttaa myös ihoa pysymään hehkuvana.

Passion hedelmä on myös melkoinen superruoka. Tämä hedelmä on yksi oma suosikkini ja rakastan sen kirpeän raikasta makua. Passion hedelmän pitää olla vähän ryppyinen, jolloin sen maku on parhaimmillaan. Passion hedelmä on huikea kuidun, mineraalien, vitamiinien ja antioksidanttien lähde.

Kookosvesi on täyttä rakkautta! Suosittelen tätä ihanaa juomaa kaikille. Tosin maku jakaa usein mielipiteet jyrkästi kahtia;) Toisten suuhun kookosvesi maistuu ällön sakealta ja toiset taas (kuten minä) ylistää sen pehmeää ihanaa kookoksen makua! Suomessa kookosvesi on todella kallista mikä on iso miinus. Olen itse kokeillut kookosjauheita, joista saa vettä lisäämällä normaalin kookosveden. Eivät ne tuoreille kookosvesille vedä vertoja, mutta ovat ihan ok vaihtoehto. Kookosvesi sisältää paljon elektrolyyttejä ja se onkin todella loistava juoma nesteyttämään kehoa esimerkiksi kovan treenin aikana ja treenin jälkeen. Mikäli tekee aamuisin tyhjällä mahalla kovan treenin on kookosvesi todella hyvä lisä tuomaan energiaa suoritukseen. Jos saisin tuoda  vain yhden asian Aasiasta mukanani Suomeen olisi se tuoreet kookokset <3 <3 :)

This is my green smoothie from yesterday with lots of super beneficial ingredients! Give it a shot and you will be amazed. It even tastes good. ;)

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Ansku
    19.3.2015 at 07:59

    Mä olen vihdoin tottunut kookoksen makuun niin että pidän siitä, mutta tästä kookosvedestä en ole ihan varma. Meksikossa tuli maistettua se perintrinen kookosdrinkki, eli pillillä suoraan pähkinästä(kai ne jotain alkohliakin sinne laittoivat), mutta mä en tykännyt. Just se sameus ja tunkkasuus tuli vastaan. Plus että se oli lämmintä :D

    http://www.peaceandstyle.fi

    • Reply
      monasdailystyle
      19.3.2015 at 12:03

      Oi joo kylmää pitää ehdottomasti olla! :D Anna joskus vielä mahis kylmälle kookospähkinällä;)

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *