27.2.2015

Ihana kamala Hyötyliikunta

Pidempään blogia seuranneet muistanee, etten ole mikään hyötyliikunnan suuri rakastaja. Vaikka liikunta yleisesti on aina ollut iso ja tärkeä osa elämää, niin koskaan en ole tykännyt hyötyliikunnasta. Ihan hävettää myöntää, mutta aina mahdollisuuksien mukaan tämä laiskamato on käyttänyt autoa (RAKASTAN autoja) . Olen ollut onnekas, kun kärry on ollut alla aina siitä lähtien, kun sain ajokortin 18 kesäisenä. Tai onnekas ja onnekas… Ehkä sitä olisi oppinut tykkäämään siitä hyötyliikkunastakin ilman autoa;)

Nyt asiaan on vihdoin tullut muutos!

treeni4

Jotenkin mua ihan naurattaa nämä mun “isot” muutokset elämässä. Niitä tulee tipoittain. Pikkuhiljaa muutan elämäntapoja ja koen, että saan koko ajan enemmän ja enemmän hyvää oloa ja tasapainoa pienten juttujen myötä.

Yksi iso muutos oli alkoholin lopettaminen. “Ei tippaakaan” elämä sopii omalle kropalleni ja mielelleni paremmin kuin hyvin. Elämä ilman ainuttakaan krapulaa ja alkoholin aiheuttamaa nuhaa (kyllä- NUHAA) on vaan jotain ihan parasta. Itse puristetut mehut ja smoothiet ovat myös miljoona kertaa parempia omille makunystyröilleni, kuin yksikään skumppa pumppa. Miten ihana on mennä  pirskeisiin tai illanviettoon, kun ei tarvitse kuunnella keneltäkään jankutusta siitä, että ota nyt enemmän – miksi juot vain yhden? Absolutistin syitä ei edes kysellä! Olen ollut todella iloinen omasta päätöksestäni ja ennen kaikkea tosi yllättynyt siitä, että tätä päätöstä ei ole yksikään tuntematon tai tuttu kyseenalaistanut. Moni vähän tuntemattomampi on tainnut ajatellut, että olen kärsinyt alkoholismista ennen lopettamista:D Monissa kekkereissä olen myös ollut niin, että pois lähtiessäni ovat muut vieraat ihmetelleet miten voin ajaa autolla kotiin. Taidan siis valmiiksi olla hieman syntymähumalassa;)

 treeni3

Alkoholin lopettamisen lisäksi muutoksia on tapahtunut myös muissa jutuissa. Ikuisena aamuhirviönä aamulenkkien aloittaminen oli ehdottomasti yksi iso läpimurto onnellisempaan ja energisempään elämään. Vieläkin naurattaa ja ennen kaikkea ihmetyttää elämä ennen aamulenkkejä – eikä siitä ole edes kauan aikaa! Miten känkkäränkkä sitä tulikaan aamuisin oltua. Eetu vielä kaiken lisäksi rakastui muhun sellaisena:’D Taisin ensimmäiset pari viikkoa osata näytellä aamuisin vielä inhimillistä. Aamulenkkien tuoma energia, hyvä olo ja tyytyväisyys itseensä on vertaansa vailla. Asia jonka puolesta pitäisi liputtaa joka paikassa paljon enemmän.

treeni2

Uusimpana muutoksena elämäntapoihin on nyt huomaamattaan hiipinyt tämä hyötyliikunta. Reissuissa tulee aina käveltyä ihan hullun paljon ja siitä olen aina tykännyt, enkä ole sitä edes ajatellut niinkään hyötyliikuntana. Tammikuussa alkanut Aasian matkamme on ollut yhtä kävelyä. KL:ään asettauduttuamme päivittäinen kävely on jatkunut ja hyötyliikuntaa tulee joka päivä moninkertainen määrä aikaisempaan Suomessa tulleeseen määrään verrattuna. Mikä parasta – olen rakastunut hyötyliikunnan tuomaan hyvään oloon. Sitä voi melkein verrata aamujumppaan. No okei ei ihan, mutta melkein. Tämä päivä todella koitti, että voin sanoa rakastavani hyötyliikuntaa. Vielä kolmisen kuukautta sitten olisin nauranut, jos joku olisi väittänyt tämän neidon vannovan hyötyliikunnan nimeen.

Tiedättekö mikä on hyvä todiste siitä, että ajatusmaailma ihan oikeasti on muuttunut? Laitoin äidille viestiä viime viikolla, että meidän ihanan ja niin rakkaan Audin saa laittaa myyntiin!!!! :D Okei, kyllä kirpaisee ja kovaa, jos joku sen menee ostamaan, mutta pääsin henkisesti siihen pisteeseen ajatuksissa, että kyllä mä siellä Turun keskustassa pärjään mun ihanalla oranssilla Lumenen logolla varustetulla Jopallakin, jos pärjään hyvin jalkasin täällä KL:ssä;)

treeni1

Idea postata blogiin tästä uudesta elämäntavasta hyötyliikunnan kannattajana lähti Yritys hankki työsuhdepolkupyörät – “Ihmiset ovat aamulla pirteämpiä” – jutusta, jonka rakas ystäväni Valpuri tänään linkitti facebookkiin. Ihan mahtavaa, että firma panostaa työntekijöiden hyvinvointiin ja kannustaa hyötyliikuntaan! Olisikin ihan mahtavaa, jos mahdollisimman monet yritykset ottaisivat tästä mallia. Valpuri itse on aina ollut yksi hyötyliikunnan (ja myös ekologisuuden!) suuri sanansaattaja. On tainnut jotain Valpurin toitotuksista jäädä omaankin takaraivoon, kun tämä autoilija on saatu näkemään asian toinen puoli. Vaadittiin vaan muutto pallon toiselle puolelle, että tajuan pointin;D

treeni5

Työsuhdepolkupyörien lisäksi on paljon muitakin tapoja lisätä hyvinvointia ja energisyyttä työpaikoilla ja muutenkin arjessa. Erityisesti palaverien järjestäminen lenkkipolulla on mitä parhain keino saada työntekijöiden innovatiivisuus kukoistamaan. Monet tätä jo tekevätkin, mutta varmasti on vielä monia työpaikkoja, joissa pieni palaverihuone on ainut vaihtoehto. Pahimmassa tapauksessa on vielä muodostunut tapa tuoda kasallinen pullaa ja kakkua palavereihin tai taukotiloihin. Kuulostaako tutulta?

Pienillä muutoksilla saa paljon aikaan ja haluankin kannustaa kaikkia tekemään muutoksia yhdessä oman perheen, ystävien ja työkavereiden kanssa! :) Palavereihin ja taukotiloihin voi tuoda pullien sijasta hedelmiä, pähkinöitä tai vaikka kreikkalaista jogurttia ja hunajaa!:) Esimiehille voi ehdottaa palaverin järjestämistä ulkona kävellen. Tai mitä jos työpaikalle hankittaisiin tusina jumppapalloja ja palaveri keikuttaisiin pallojen päällä tasapainoillen?:)

Kannattaa keksiä itselleen jotain pieniä tavoitteita ja pitää listaa niitä varten. Itse rakastan listoja ja saan hurjasti motivaatiota, että pidän lukua niin treeneistä kuin syömisistäkin. Kaikille päiväkirjamainen asioiden ylös listaaminen sovi, mutta kannattaa ainakin kokeilla! Olen monesti lukenut, että ruokapäiväkirjan pitäjä syö kohtuullisemmin ja valitsee ruuat järkevämmin. Monet ajattelevat syövänsä terveellisesti ja riittävän paljon, mutta ruokapäiväkirjaa pidettyään havahtuvat, että korjattavaa löytyisi paljonkin. Monesti ruokapäiväkirja auttaa myös selvittämään pitkään vaivanneiden sairastelujen syitä. Ruokien lisäksi itse motivoidun hurjasti treenien listaamisesta. Yleensä suunnittelen muutaman kuukauden treenit suurinpiirtein kalenteriin ylös. Päivän päätteeksi alleviivaan aina tehdyt treenit ja teen tarvittavat muokkaukset. Yliviivaaminen tekemättömästä treenistä ei ole laisinkaan niin palkitsevaa, kuin vaaleanpunaiselle tussilla kauniisti alleviivattu hyvin tehty treeni!;) En todellakaan noudata orjallisesti omia treenisuunnitelmia tai laske gramman tarkkuudella kaloreita. Päätavoite on pitää motivaatio ja ennen kaikkea tietoisuus yllä.

allas

Hyötyliikunnan motivoimiseen yksi parhaimmista keksinnöistä on näppärä Moves sovellus. Löysin vinkin Moves sovellukseen aikoinaan ihanasta ja inspiroivasta Start living your best life– blogista. Moves laskee automaattisesti päivän aikana kertyneet askeleet ja kilometrit. Päivässä 10 000:nen askeleen tavoite on ollut ennen itselleni lähes utopistinen ajatus, mutta nykyään on poikkeuksellisempaa, jos luku jää 8000:een.

Aktiivinen elämä yhdessä kunnon hikitreenien ja hyötyliikunnan kanssa on energisoivaa. Liikkuminen lisää hyvinvointia ihan älyttömästi ja se kuuluisi ehdottomasti olla osa ihan jokaista päivää. Oli se sitten kävelyä, juoksua, salitreeniä, joogaa tai venyttelyä. Mikäli on toimiva keho, siitä tulee olla kiitollinen, siitä pitää nauttia ja antaa sille mitä se kaipaa. Terveellistä ravintorikasta ruokaa ja liikuntaa JOKA PÄIVÄ <3

Puhuimme tänään puhelimessä tästä isoäitinikin kanssa. Hän käy päivittäin 3km lenkillä! Ihan mahtavaa! Joka päivä jotain liikuntaa niin mieli pysyy virkeänä. Koitin innostaa häntä lisäämään vielä muutamat ylimääräiset rappusilla nousut päivän rutiineihin;)

Listoja ja lukuja rakastavana päätin nyt aloittaa aktiivisen arjen hyväksi pienen haasteen kevättä ja kesää ajatellen. Kirjoittelen siitä pian lisää, mikäli joku haluaa myös lähteä mukaan haasteeseen;) Tuleva mottoni ja hastag tulee kevään ja kesän aikana olemaan #aktiivinenarkionyhtäjuhlaa! :)

Jottei mene ihan yksinpuheluksi niin laittakahaan te vuorostanne tulemaan vinkkejä hyötyliikunnan lisäämiseen! Miten te pysytte aktiivisina? Onko ruudun toisella puolella muita, jotka vihaavat tai ovat vihanneet hyötyliikuntaa? Saako vannoutuneen autoilija kelkan kääntäminen teidän päitä käännettyä?;)

Guess what? I have started to enjoy informal exercising and physical activity! Me who has always sworn in the name of car transport when it comes to moving from A to B. Me who always take the elevator instead of going in stairs. While we have been here in KL we have walked around a lot and after walking around the whole day I have noticed that I feel energetic and happy instead of tired or exhausted. I would definitely continue this way of living back home and start using my bike more that before. I actually just gave my mother a phone call that they are allowed to sell our car which have been waiting for us back in Finland. That, if what, is a huge step for me!

I came up with this idea of a one kind of challenge about which I will tell you more very soon. My future motto and the hash tag related to this challenge is #aktiivinenarkionyhtäjuhlaa if you want to join me.

You Might Also Like

35 Comments

 • Reply
  Char and the city
  27.2.2015 at 18:37

  Haha, voi Monanen, muistan miesten reaktion Cocosen puutarhajuhlissa, kun kysyivät tilaavatko meille taksin ja sanoin, eikun Mona ajaa. Nauroivat hyvän hetken ennenkuin ymmärsivät, että olen tosissani ;D

  IKÄVÄ! Ja tuo pool <3 Pakko-tulla-moikkaamaan :D Saanko tilata lennot? Lupaan hyötyliikunnoida kanssasi!

  • Reply
   monasdailystyle
   28.2.2015 at 03:42

   Hihihi :D Oi vitsit ihanat puutarhajuhlat <3<3 Toivottavasti Coconen järkkää ens kesänä taas samanmoiset!! :)
   Ja vitsit on ikävä. Voisit todellakin laittaa litput varaukseen <3 Ollaan menossa Balille huhtikuun alussa, lähde sinne mukaan 8)
   Miljoona halia ja pusua <3<3

 • Reply
  Lukija
  27.2.2015 at 20:21

  Sä oot niin super reipas ja aurinkoinen Mona! :)

  • Reply
   monasdailystyle
   28.2.2015 at 03:47

   Hih voi kiitos :D Kyllä mä välillä aikamoinen laiskiainenkin olen ;)
   Mutta se on kyllä niin 100%:nen fakta, että liikunta ja terveellinen ruokavalio antaa ihan super paljon reippautta arkeen :)

 • Reply
  Anna
  27.2.2015 at 20:35

  Hah, mun pitää myöntää, että olen ollut monet kerrat blogiasi lukiessa aivan äimänä. Hehkutat paljon liikuntaa ja terveellisiä elämäntapoja, ja silti autoilet kaikkialle! Mitä keskusta-asukki edes autolla tekee… Mielestäni joka paikkaan autoilu on sen verran epäekologista, että sitä voisi jo sanoa itsekkääksi. Siksi on mukava lukea tästä sinun valaistumisestasi!:)

  Itse asun Turussa, n. 5-6km keskustasta poispäin. Pyöräilen lähes päivittäin mm. M&M- kuntoklubin ohi, enkä voi kuin kauhistella porukkaa, joka ajaa autolla polkemaan kuntopyörällä tai juoksemaan juoksumatolla. Tai kaikista paras, askeltamaan porraslaitteella! Ja suurella todennäköisyydellä samat tyypit menevät hissillä kaikki yhtä kerrosväliä pidemmät rappujen nousut… Miten typerää. Mulla kun tulee päivän aerobinen treeni helposti välimatkoja fillaroiden tai kävellen täyteen! Tietysti tämä on monipiippuinen juttu, tiedän että ihmisillä on omat syynsä esim. auton käytölle, mutta aika usein taitaa kyse olla mukavuudenhalusta… Tosin en tästä asiasta olisi avautunut, jos et olisi siitä kysynyt. Pitää yrittää olla kohtelias!;) Ja onhan se jokaisen oma asia, hyötyliikkuuko vai ei. Mutta kuten sanoit, hyötyliikunnasta saa todella paljon energiaa päivään. Minä ainakin herään kunnolla vasta kun olen saanut joka-aamuisen reippaan pyörälenkkini.

  • Reply
   monasdailystyle
   28.2.2015 at 03:53

   Oon kyllä samaa mieltä. Se on itsekästä ja oon tämän suhteen ollut aina toooosi itsekäs :D Tosin on muutakin juttuja, mutta tässä oikein korostuu;) Mulla auto on ollut paljon käytössä myös Helsingissä ramppaamisen kanssa, kun työn puolesta on tullut siellä suhattua. Autoa ollaan käytetty myös paljon sukulaisten luona vierailuun. Mutta joo – joka paikkaan pääsee myös julkisilla. Juuri se itsekkyys ja mukavuuden halu on vaan aina voittanut;) Ja kaiken huippuna (tämäkin melkein hävettää myöntää) niin myös korkkareiden käyttö on ollut yksi syys auton käytölle!! :D Ihan järjetöntä..
   Mutta näitä keskustassa ajeluita, ei kyllä voi oikein perustella :D Toivottavasti saan pidettyä hyvin alkaneen hyötyliikunta-asenteen myös tulevana talvena Suomessa;)
   Ja mä oon sun kanssa ihan samaa mieltä – typeräähän se laiskuus on. Vaikka miten itse olenkin samalainen laiskottelija ollut niin kyllä mä tosiasiat osaan myöntää :D Satoi tai paistoi niin onhan se Ihan hölmöä mennä muutaman kilsan matka autolla. Ja ne korkkarit voi ottaa laukkuun mukaan vaihtokengiksi. Ei niistäkään tarvii kokonaan luopua vaikka välimatkoja kävellen kulkisikin:)
   Kiitos paljon Anna sun hyvästä kommentista, saa varmasti monen ajattelemaan :)

   • Reply
    Anna
    28.2.2015 at 22:25

    Voih, luin tuon edellisen kommenttini uudelleen, ja sehän kuulosti melko ilkeältä!:( Ei ollut tarkoitus olla ilkeä tai piikittelevä, kiva kun et ottanut sitä pahalla.:) Ja todellakin tsemppiä sulle hyötyliikuntainnon ylläpitoon, myös talvella Suomessa. Tiedätkö, se on yksi näistä jutuista, mitkä todella koukuttaa! Vaikka räntää sataa ja on kylmä ja pimeä, niin yleensä haluan lähteä pyörällä, koska kaipaan raitista ilmaa ja sitä energistä oloa. (Ja talvella on hyvä olla pyörässä talvirenkaat, niin on turvallisempi lähteä.) Ja bonarina, ei tatte poskipunia tms. Ulkona liikkuessa kun saa sopivasti väriä kasvoille ihan luomusti!:D

    • Reply
     monasdailystyle
     1.3.2015 at 02:51

     Et missään nimessä kuulostanut ilkeältä!!! :) Kyllä mielipiteitä saa ja pitää olla.:)
     Ja hei nuo talvikumit pyörässä on muuten huippu keksintö! :) Eetu on niitä aina käyttänyt ja tykännyt. Hän kun menee pyörällä vaikka sataisi niitä apinoita ;) Ja aamulenkillekin hän lähtee vaikka olis yli 30 astetta pakkasta. Siinä vaiheessa mä yleensä vaan pyörittelen silmiä :D

  • Reply
   Valpuri
   28.2.2015 at 19:01

   Olipa kiva aihe, tästä ollaan juteltu monesti ja ilmeisesti paasaus on nyt uponnut :) Hyvä niin. Autollakin on ehdottomasti puolensa ja kukin tuntee oman arkensa ja sen tarpeet parhaiten. Olen tosi iloinen, jos joku esimerkiksi työsuhdefillarin kannustamana edes pohtii sitä voisiko auton joskus jättää kotiin! Haaveilen siitä, että jokainen harkitsisi muita tapoja liikkua sen sijaan, että pitää autoilua itsestään selvyytenä. Tuohon M&M -kommenttiin on pakko vastata; käyn nimittäin itsekin siellä ja käytännöllisesti katsoen aina autolla. Tämä valinta liittyy moneen asiaan, kuten varmasti muillakin autoilijoilla. Jollain on pitkä matka salille tai mitä tahansa – kenenkään ei tarvitse selitellä, miksi kulkee millä kulkee. Tulkoon salille vaikka helikopterilla, kunhan tulevat ja liikkuvat! Ymmärrän, että voi ajatella niin että saman liikunnan saisi ilmaiseksi ja raittiissa ilmassa mutta eipä silläkään ole niin väliä; jos autolla salille meneminen tuntuu omemmalta, hieno juttu. Jos ulkona liikkuminen on se oma tapa liikkua, hieno juttu. Meitä on moneen junaan. Itsekin rakastan työmatkafillarointia ja odotan innolla, että viimeisetkin jäät sulavat pyöräteiltä. Samalla olen ottanut ilon irti bussilla kulkemisesta juurikin hameeseen pukeutumalla, aamuradiota kuuntelemalla ja hakemalla niitä positiivisia puolia siitäkin. Ja Mona, vaikka olenkin suuri hyötyliikunnan ja ekologisuuden sanansaattaja (!) niin kyllä ne Helsingin-reissut on olleet aina kivempia sun Audin kyydissä kuin junalla :)

   • Reply
    monasdailystyle
    1.3.2015 at 02:46

    Hesan matkat yhdessä on ollut parhaita <3 Tuli ikävä. Onneks kohta nähdään!!!!!!! :D JEEEE :D

 • Reply
  Krista
  27.2.2015 at 21:08

  Mulla on kans yhtenä tavoitteena lisätä hyötyliikuntaa arjessa. Hissin sijasta käytän portaita (työpaikka on 6. kerroksessa ja asunto 4. kerroksessa), töissä yritän nousta useammin tuolista ylös jonkun tekosyyn vuoksi, bussissa voi istumisen sijasta seistä jne. Nyt kun kevät tulee, niin aloitan työmatkapyöräilyn. Autosta ei pysty luopumaan, sillä käydään kerran viikossa ruokakaupassa ja ostetaan viikon ruuat kerralla ja lisäksi mies käy autolla töissä. Ja onhan se auto muutenkin niin ihana :D

  On ollut mukava seurata teidän vaihtoa siellä KL:ssä. Täällä kun on niin harmaata, niin on kiva katsella aurikoisia kuvia :)

  • Reply
   monasdailystyle
   28.2.2015 at 04:03

   Mä funtsin kans noita portaita, mut täällä asutaan 18. kerroksessa, joten kröhöm toistaiseksi menty hissillä :D SUomessa rappuset on ihan ehdoton me ollaan myös nelosessa tai itseasiassa 4,5;) Okei myönnän… Käytin kotonakin hissiä ihan liian usein ;) Tähän tulee muutos asap kotiin takaisin muutettua!
   Ja allekirjoitan = ON SE AUTO MUUTENKIN NIIN IHANA!!!! :D
   Jos mä vielä autoa pidän takaisin SUomessa niin aion kyllä ehdottomasti tehdä jonkun kunnon suunnitelman sen käytölle. Taivaalta täytyy sataa apinoita ja matkan pitää olla sellainen ettei sitä järkevästi pysty kävelemään;)
   Ja voi miten kiva kuulla, että on ollut mukava seurailla vaihtojuttuja :) Koitan päästä taas takaisin vähän aktiivisempaan postailutahtiinkin. Nämä ensimmäiset kaksi kuukautta on mennyt sellaisella rytinällä, ettei ole tosikaan. Paljon kaikkea uutta ja ihmeellistä. Jäänyt töiden teko tosi paljon vähemmälle, mutta täytyy sanoa, että kyllä on tehnyt hyvää:) Aikaisemmin olen saattanut saada pienoisen stressin aikaiseksi, jollen ole saanut omasta mielestäni “riittävästi” aikaan, mutta täällä on ajatusmaailma kääntynyt ihan päälaelleen. Riittävästi on saanut ihan uuden merkityksen ja voihan pojat, että se on tuntunut hyvältä. :)

 • Reply
  Kristiina Maria
  27.2.2015 at 21:25

  Mä olen pystynyt lisäämään sitä enemmän hyötyliikuntaa arkeen mitä enemmän olen irtautunut pinnallisista ulkonäköpaineista. Aina ei tarvitse käyttää korkkareita, olla hiukset ihan tiptop ja meikkipohja viimeisen päälle. Kun menee pyörällä töihin, kavereita tapaamaan tai opsikelemaan joutuu ehkä tinkimään jostain jutuista. Ei voi ehkä laittaa just niitä haluamiaan kenkiä ja lyhyttä hametta. Tulee vähän hiki ja hiukset lässähtää kypärän alla, ja kypärästä en tingi, enhän aja autoakaan ilman turvavyötä. Mutta kun mietin kumpi tuo mulle enemmän hyvää mieltä, pirteä olo vai kuohkea kampaus, niin ei vastausta tarvitse kauaa miettiä. Hassua vaan miten hikoilemisestakin on tehty ihan kauhea tabu ja markkinakoneisto tuottaa vaan lisää tuotteita markkinoille, joilla viestitään, että on ihan epänormaalia näyttää julkisella paikalla siltä, että on tehnyt jotain mikä vähänkin kohottaa sykettä.

  • Reply
   monasdailystyle
   28.2.2015 at 04:09

   Ihan loistava pointti!! Niin hyvä kommentti sulta. Tää pistää ehdottomasti ajattelemaan.Ja varmasti pitää niin paikkansa. Mäkin muistan aikoinaan toimistotyössä käyneenä miettineeni, etten halua mennä töihin kävellen, koska tulee hiki ja meikki menee pilalle, eikä voi käyttää mekkoja, saati korkkareita :D Heh :D Olishan sitä voinut herätä sen verran aikaisemmin, että olisi ehtinyt töissä huuhdella kainalot ja laittaa hiukan puuteria poskille. Täällä KL:ssä tottui kyllä tuohon hikoiluun äkkiä. Ihan sama mihin menee niin aina on jääääääätävä hiki päällänsä. Eikä se haittaa tippaakaan. Päin vastoin nautin jokaikisestä hikipisarasta. Tiedän että niitä tulee ikävä Suomen talvella vaikka kuinka olisi juhlissa tai kaupungilla kiertelemässä;)

 • Reply
  Laura
  27.2.2015 at 22:54

  Vautsi, upeaa että olet pystynyt jättämään alkoholin. Pointsit!

  Ps ihan ystävällisellä sävyllä haluaisin kysyä, mikset vastaa kaikkiin kommentteihin? Tuossa joku aika sitten valittelit kommentien vähyyttä ja osoitat niitä toivovasi. Tuntuu siksi hieman ristiriitaiselta ettei kommentteihin vastata :)

  • Reply
   monasdailystyle
   28.2.2015 at 04:14

   Kiitos Laura hienotunteisesta “hoputuksesta”!!! :D Tuli niin oikeaan saumaan. Olen nimittäin täällä KL:ssä tainnut oppia ottamaan liiaksikin paikallisten asennetta itseeni ;) Minkä voit tehdä huomenna tee huomenna:D
   Eli turhaan lähden mitään selittelyitä keksimään. Totuus on, että olen ollut täällä asuessani vähemmän tietokoneella, kuin koskaan sen jälkeen, kun some on puhjennut kukkaan. Postausten määräkin on tipahtanut ihan huomaamattaan, mutta täytyy myöntää, etten ole voinut näin hyvin tiedä koska viimeksi. Tekee ihan sairaan hyvää ottaa välillä iisimmin.
   MUTTA jokaikisen kommentin olen lukenut ja saanut jokaisesta hyvän mielen täällä päässä <3 :) Lueskelen edelleen kommentit kännykän kanssa, josta ne myös julkaisen. Kommentteihin vastaan aina vasta tietokoneelta, koska kännykän kanssa se tuntuu ihan liian työläältä ja hankalalta. Nyt koitan saada taas niskapersotetta itsestäni ja vastaan kommentteihin hieman ripeämmällä aikataululla! Tämä vuorovaikutus on kuitenkin AINA ollut ja tulee AINA olemaan parasta antia bloggaamisessa <3 Kommentit ovat aina tuntuneet keskustelulta ystävien kanssa <3 Kiitos siis vielä sulle ihana kivasta ja ystävällisestä huomautuksesta:)

 • Reply
  Leena
  28.2.2015 at 09:16

  Vartalosi on niin hyvässä kunnossa, että esitänpä sinulle kysymyksen: syötkö ollenkaan sipsiä, karkkia, suklaata tai jäätelöä? Tai juotko sokerisia limsoja? Jos niin miten usein ja minkä verran? Ja saatko muuten paljon kehuja mieheltäsi, kun sulla on noin upea kroppa? :)

  • Reply
   monasdailystyle
   28.2.2015 at 10:43

   Voi ihana Leena, kiitos kovasti kehuista <3 Mä täällä punastelen ihan tomaattina:D
   Sipsejä ja limppareita en käytä koskaan. Karkkeja tosi satunnaisesti. Jäätelöllä ja suklaalla oon aikaisemmin herkutellut enemmän (noin kerran tai kaksi viikossa), mutta nyt oon nekin pyrkinyt jättämään mahdollisimman vähälle niiden tuoman huonon olon takia. MUTTA ruokaa syön kyllä reilusti!! :D Ja kyllä mä herkuttelen monilla terveellisillä jutuilla, esim luomu maapähkinävoi on mun suurin intohimo ;) Samoin kaikki ihanat hedelmät, kuivahedelmät ja kreikkalainen jogurtti.
   Ja tuosta miehestä... Kyllähän se joskus saattaa jotain sanoa:D Mutta enemmän Eetu osoittaa rakkautta ja kehuja teoilla:)

 • Reply
  Jenna
  28.2.2015 at 11:46

  Loistava päätös, hienoa! Asun myös ihan Turun keskustassa ja voin kyllä kertoa, että hyvin tulee toimeen ilman autoa! Mä rakastan kävelyä, kävelen aina joka paikkaan ja tasan kerran olen käyttänyt hissiä kotitalossani (asun neljännessä kerroksessa).. Pyörää en edes omista tällä hetkellä (on kyllä hankinnassa:D), mutta jotenkin tykkään ennemmin kävellä kuin polkea. :D Lisäksi Turussa kulkee paikallisbussit tosi loistavasti, jos joskus pitää päästä kauemmas keskustasta. ;) Eikä bussi/juna-asemalle ole pitkä matka.

  Hyötyliikunnan puute on suuri(n) syy, miksi monet ihmiset lihoo. Mennään autolla joka paikkaan (joka sinne salille polkemaan/juoksemaan), kuljetaan hissillä toiseen kerrokseen ja ajetaan bussilla pari pysäkin väliä. Siihen kun yhdistetään vielä passiivinen työ ja vapaa-ajan harrastukset, on turha miettiä miksi ylipaino on iso ongelma nykyään! Sulla ei tosin ole pelkoa lihoamisesta, mutta pointti oli, että mielenkiintoinen ja ajankohtainen aihe! Hyvä, että otit sen esille ;)

  Ps. Tää on niin mun suosikki puheenaihe ja jopa lähellä graduni aihetta… :D

  • Reply
   monasdailystyle
   1.3.2015 at 02:38

   Oi mahtavaa, että teet aiheen läheltä gradua!!!! :) Toivottavasti pääset vaikuttamaan asiaan myös käytännössä myös muita innostaen jatkossa. Ihan huikeaa työtä teet <3 Nää jutut pitäisi kyllä sisällyttää jo ihan ala-asteelta asti lasten rutiineihin. Mä en edelleenkään voi käsittää miten vähän kouluissa on liikuntatunteja.. Ehkäpä siihen jossain vaiheessa saadaan muutosta vielä:)

 • Reply
  Ansku
  28.2.2015 at 16:11

  Mäkin vähän haaveilen absolutistin elämästä, mutta toisaalta muutama skumppa/punkku/valkkari on ihan jees. Mutta krapula, se on kamala keskintö. Sitä en enään tahtois.

  http://www.peaceandstyle.fi

  • Reply
   monasdailystyle
   1.3.2015 at 02:39

   Krapula on kyllä todella kauheaa :D Mä kärsin niistä vielä useamman päivän ;D Vaikka olisin juonut vaan muutaman niin huono olo seuraavana päivänä oli taattu.Ei oo ikävä:D
   Mä en myöskään missään nimessä tuomitse muiden alkoholin käyttöä oli se sitten vaan muutama tai enemmän. Itsellä vaan näin miljoona kertaa parempi olla.

   • Reply
    Ansku
    1.3.2015 at 11:49

    Vähänkö on nyt hyvä mieli :) Olin eilen juhlimassa nelikymppisiä ja otin vain alkumaljan. Nyt ei ole oloja :D

    http://www.peaceandstyle.fi

    • Reply
     monasdailystyle
     1.3.2015 at 12:59

     Hih – oloja:D Mahtavaa :) Koko sunnuntai päivä aikaa nauttia kaikesta kivasta ilman huonoa oloa:)

 • Reply
  N
  28.2.2015 at 17:24

  Mä en kyl tajuu miks pitää koko ajan postata itsestään kuvia ilman paitaa..

  • Reply
   monasdailystyle
   1.3.2015 at 02:42

   Ei kai sentään nyt koko ajan?;)

 • Reply
  Elena
  28.2.2015 at 21:32

  Oooh, I love your photos of sportswear and blog in general. Your reader from Russia.
  http://voronko11.blogspot.ru/

 • Reply
  Jaana
  1.3.2015 at 00:20

  Mua kannustettiin kotona nuorena kulkemaan pyörällä joka paikkaan…..ja Oulussa onkin loistava pyörätieverkosto, joka kattaa ihan koko Oulun. Bussilippuihin en saanut kotoa rahaa, joten 8 km koulumatka lukioon ja ammattikorkeaan (myöhemin 18 km työharjoitteluun ja sittemmin työpaikalle) mentiin pyörällä kaikilla keleillä ympäri vuoden ja samalla kasvatettiin luonnetta ikuisessa kovassa vastatuulessa, sateissa ja keväisessä loska-/jää-/sohjopottupellossa, jollaisia pyörätiet tuppaa keväisin olemaan. Jossain vaiheessa tuo 18 km työmatka (muutaman kerran pyörän kumi puhkesi aamulla töihin mennessä ja oli jotain muutakin vastoinkäymistä kulkemisten kanssa) alkoi pänniä ja isoveljeni lahjoitti (KYLLÄ! hän on kultainen) minulle autonsa, kun osti itselleen uuden. Vuosi taisi olla 2003 ja siitä asti mulla on ollut enemmän ja vähemmän huono omatunto autoilusta….kun oikeasti tiedän, että pyörälläkin pääsisi….

  Mulla on kans alkoholi jäänyt…en ole oikein ikinä mikään alkoholin iso fani ollutkaan ja oon vähän sitä mieltä, että alkoholi tai alkoholin vaikutuksen alaisena toimiminen ei ole ikinä koskaan kenellekään tuonut elämään mitään hyvää tai minkäänlaista positiivista lisäarvoa – ennemminkin päinvastoin. En silti moralisoi; toisille alkoholi on ok ja toisille se ei sovi. Itselleni se ei ole koskaan ollut millään muotoa ongelma, mutta kun ei se hyvältäkään maistu ja melkoisessa syntymätuiterissa täälläkin pyöritään, niin why bother juomaan mitään ylimääräistä myrkkyä….;-D Se on vaan ihan totta, mitä kirjoitat, että usein ihmiset tämän asian esille tullessa (siis se, etten käytä alkoholia) olettavat, että minulla on joskus ollut ongelmia alkoholin käytön kanssa.

  Tää kevät on hyvää ja otollista aikaa näille hyvinvointi- ja liikunta- ja kannustuspostauksille :) itse aloitin Facebookin kyykky- ja vatsalihashaasteet ja muutenkin olen päässyt lenkkeilynkin makuun taas! Energiatasot ja jaksaminen nousee kyllä nopeesti, kun vaan jaksaa ne muutamat ekat kerrat repiä itsensä ylös, ulos ja liikkeelle :)

  • Reply
   monasdailystyle
   1.3.2015 at 02:59

   Ihana Jaana <3 :)
   Huh, 18km matka on kyllä aika hyvä määrä hyötyliikunnalle :D
   Hassua, kun mäkin oon pienenä sotkenut pyörällä joka paikkaan, mutta silti en kokenut huonoa omaatuntoa auton käytöstä sen saatuani alle. Pienenä laskettiin mun rakkaan ystävän Eevan kanssa melkein kilpaa kesän aikana fillarilla kertyneitä kilometrejä ja oltiin ylpeitä, kun käytiin toistemmekin luona ja heppatalleilla aina pyörillä. Kaipa se mun autorakkaus vei sit vaan niin mukanaan :D Olin ihan aina muille ryyppykuskina ja ajoin jokapaikkaan. Usein lähdin ihan muuten vaan ajelulle;D Olisin hyvin sopinut ammattikoulun autopuolen poikien kanssa samaan porukkaan, vaikken mä noin muuten teknisesti autoista mitään tiennyt, mut ajaminen on ollu aina jotenkin ihan parasta. Yksi iso haave on vieläkin, että pääsen joskus ajamaan rallia radalle!! :D
   Mutta ihan hyvä, että täällä KL:ssä on alkanut piirtyä päähän tuo hyötyliikunnankin ihanuus. Eihän se sitä autoilua ihan kokonaan kumoa;)
   Ja mua ei kans tippaakaan haittaa muiden alkoholin käyttö. Ymmärrän hyvin, että toiset juo. Kyllä mäkin tykkäsin tosi paljon hyvästä punaviinistä. Valitsen kuitenkin jotain terveellistä sen sijaan, että kärsin huonosta olosta ja nuhasta seuraavana päivänä. Monet kuitenkin sietää alkoholia kohtuukäytettynä vallan mainiosti eikä kärsinäistä saakelin nuhista tai muista niin miks ei:) Ihan finehan se on. Mutta mä jätän myös ylimääräiset myrkyt pois;)
   Haleja sinne tsiljoona <3 <3

 • Reply
  Riikka
  1.3.2015 at 16:42

  Mä olen aina vannonut hyötyliikunnan nimeen, vaikka aktiivisesti treenaankin. Kävelen Turussa oikeastaan aina joka paikkaan, joskus tuntuu että kävelen liikaakin :D Kun olin yliopistolla töissä, kävelin aina treenimatkat ja työmatkat, sillon laskin että saatoin kävellä viikossa helposti 50km, kun töihin ja takaisin tuli jo lähemmäs 6km yhteensä. Onneksi sen jälkeen ei ole ollut yhtä pitkiä työmatkoja.. Mutta tykkään kävellä! Mä en oikeastaan edes tykkää ajaa autolla, rasittavaa aina etsiä parkkipaikkaa ja jumittaa liikenteessä. Kävellessä ehtii hyvin ajatella asioita ja kuunnella vaikka musiikkia. Pyöräilystäkään en oikeen tykkää, mutta toisaalta pyörällä pääsisi nopeammin paikasta toiseen..

  • Reply
   monasdailystyle
   3.3.2015 at 10:25

   50km viikossa pitää kyllä jo kunnon yllä :D Ja nimenomaan mäkin nään nyt hyötyliikunnan osana treeniä. Ennen oon ajatellut, että treenit riittää, mutta kyllä se kaikki ylimääräinen aktiivisuus tekee niin hitokseen hyvää, että pakko kääntää kelkka ;)

 • Reply
  mama
  1.3.2015 at 16:56

  Hih… mulle tuli muisto mieleen muutaman vuoden takaa kun olimme kahdestaan Naantalin kylpylässä ja raahasin sut aamulla klo 6 lenkille…. nyt saattais olla roolit toisinpäin :) Ja juu, kieltämättä ne aamut eivät aiemmin olleet sun juttu, parempi oli olla hiljaksiin eikä sen enempää kysellä kummempia.
  Kyllä vaan liikkuminen ihan kaikissa muodoissa on ihan parasta lääkettä vaivaan kuin vaivaan, kunhan se on sellaista, mistä oikeasti pitää. Uskon, että monet uupumisetkin vältettäisiin työelämässä liikunnan lisäämisellä ja mikä sen parempi, jos vielä työnantaja tukee tavalla tai toisella työntekijöidensä liikkumista.

  Tykkään kyllä käyttää esim sport trackeria matkojen mittaamiseen ja sykemittaria, mutta en ollenkaan tykkää esim merkata liikkumisia kalenteriin…. Jostain kumman syystä se vie multa tyystin ilon koko hommaan…. kumma juttu!

  • Reply
   monasdailystyle
   3.3.2015 at 10:33

   Hahah :D En mä vielä sun aamuvirkkuuden tasolle sentään oo päässy ;D
   Joku poikkeus meillä sentään – noi listat siis!!;D

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *