18.2.2015

Trip to Malacca

Pitkä, mutta sitäkin hauskempi päivä takana! Herätyskello soi tiistaiaamulla viideltä ja puoli seitsämältä lähdettiin kohti kampusta. Edessä oli reissu vaihtariporukan kanssa historialliseen Malaccaan, joka on Malesian toisiksi pienin osavaltio.

Aikataulun mukaan lähtö oli 7.30, mutta totuttuun Malesialaiseen tapaan bussit starttasi kymmentä vaille yhdeksän;) Itsellä on vielä hieman totuttelua siinä, että joka paikkaan kannattaa mennä myöhässä ja paljon! :D Mullahan on tunnetusti AINA kiire odottamaan, mutta täällä odottaminen menee jo munkin mukavuuskynnyksen yli. Eli jos jotain sovitaan niin vähintään vartti kanttaa aina myöhästyä…;)

malacca1

Alkuun kierreltiin bussien kyydissä kampus läpi, jonka jälkeen ensimmäinen pysähdys oli Putrajayassa. Alue on keinotekoinen, jonka keskellä on iso tekojärvi. Näkymät olivatkin hyvin erilaiset mitä Kuala Lumpurissa. Pikaisen pysähdyksen ja kuvien ottamisen jälkeen jatkettiin matkaa kohti määränpäätä.

malacca2
vaihtarit
malacca3

Malaccassa perillä meillä oli neljä tuntia aikaa kierrellä omatoimisesti ja tutustua paikkaan. Paahteessa oli päivävarjolle jälleen käyttöä. Ensimmäisinä päivänä Kuala Lumpurissa ihmettelin ihmisten tapaa käyttää varjoja, mutten ihmettele enää :D Se on oikeasti ihan järjettömän hyvä keino saada helpotusta porottavaan aurinkoon.

malacca4

Muutaman tunnin bussimatkan ja useamman tunnin odottelun jälkeen maha huusi nälkää. Suunnistaminen tapahtui alkuun siis pelkällä ruokavaistolla. Kauas ei tarvinnut mennä – ensimmäinen vastaan tuleva järkevän näköinen ruokapaikka kelpasi nälkäiselle porukalla ja mahat saatiin täyteen BBQ possulla, satay kanavartailla, riisillä, kasviksilla ja puolikkaalla kanalla.

malacca9malacca5

Kiertelyn lomassa parasta oli samalla tutustua paremmin muihin vaihtareihin. Aika meni ihan siivillä ja kahvien lomassa tuli jaettua yhtä sun toista elämäntarinaa huippu tyyppien kanssa!:) Niin kuin olen jo satakertaa aikaisemminkin sanonut ja jatkuvasti toistan itseäni niin ehdottomasti parasta antia matkalla on ollut ihan mielettömät ihmiset. Onneksi vaihtoaikaa on vielä rutkasti jäljellä! :)

malacca6malacca7melacca8malacca10

Kuudelta (eli puoli seitsämältä) bussi lähti takaisin kohti kampusta. Kaikkien ilme oli näkemisen arvoinen, kun tuutorit mainitsi 45 minuutin (eli todellisuudessa noin 1.5h) tauosta, joka pidettäisiin kotimatkan puolessa välissä!? :D Kaikki oli toooosi väsyneitä ja kahden tunnin bussimatka ei välttämättä vaatinut enää 45 minuutin tauokoa;) Mieluummin olisi hurauttanut suoraan perille asti, josta pääsisi mahdollisimman nopeasti nukkumaan. Pienen neuvottelun jälkeen saatiin sumplittua niin, että yksi bussi jatkaa suoraan perille ja kaksi muuta bussia jää taukopaikalle.

malacca11

Puolessa välissä siis bussin vaihto ja matka jatkui. Loppu matka meni ihan yhdessä hujauksessa. Haasteltiin meidän ihan huippuja tuutoreita minkä ehdimme. Oli todella mielenkiintoista kuulla muslimien uskonnosta ja heidän tavoistaan. Samalla ymmärsimme myös miksi he olivat niin tarkkoja tuon 45 minuutin tauon takia matkan puolessa välissä. Tauko nimittäin ajoittui juuri heidän päivän viimeiselle ruokoushetkelle. Meidän bussissa kyydissä olleet tuutorit tekivät siis poikkeuksen tullessaan saattamaan yhden bussin matkustajia, jotka eivät taukoa pitäneet. He pitivät tärkeänä sitä, että he kunnioittavat meidän tapaa toimia ja heille oli siksi hyväksyttävää pitää oma ruokoushetki lyhyempänä ja ajoittaa se myöhemmälle ajankohdalle. Voitte kuvitella, että olimme hyvin kiitollisia tästä eleestä miten he kunnioittivat meitä.

Kyselimme myös paljon kaikkea liittyen paikalliseen ruokaan ja heidän uskonnon rajoituksiin ruokaan liittyen. Utelimme myös alkoholista, rukoilusta ja heidän mielipiteistään siitä, ettei meillä ollut huiveja samoin kuin paikallisilla naisilla.

Todella mielenkiintoinen ja antoisa kotimatka. Paikalliset ovat ottaneet vaihtarit todella todella lämpimästi vastaan ja olen ihan äärimmäisen kiitollinen kaikesta kokemuksesta mitä täällä olen jo näin lyhyellä ajalla saanut. Innolla odotan mitä kaikkea tulevat kuukaudet vielä tuo tullessaan.

What a long but rewarding day we have behind us. Today we travelled to Malacca with our exchange friends and buddy students. The day began at 7.30 am when we arrived to campus. After a quick campus tour we started the journey towards Malacca. On our way there we stopped few times to visit Putrayaya. 

Around 1 pm we arrived to Malacca and had five hours to wonder around its historical city and just spent time with others. First we went to have some lunch and after that we went to see the city. We had great time there and the time just flew. At 6 pm it was time to depart back home from there. On our way back we had a change to ask from local buddy student things related to their religion and culture. It was awesome to hear everything they told us and I have could spent the whole day by just listening what they have to tell. 

After this kinda day I just cannot wait what this spring has to bring with. It has been already so great time here in Asia!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    -
    18.2.2015 at 15:06

    … mutta teillä ei sitten tullut mieleen kunnioittaa heidän uskontoaan?

    • Reply
      monasdailystyle
      18.2.2015 at 16:43

      Totta kai me kunnioitetaan heidän uskontoaan. Miten niin ei?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *