10.1.2015

Muutama dinneri Bangkokissa

Aika päästää mies ääneen ruoka-asioissa jälleen kerran (Eetu siis äänessä). Minä taidan lopun viimeksi olla meistä se ennakkoluulottomampi vieraiden ruokien osalta näin reissun päällä. Välillä hieman tyhmän rohkeakin ehkäpä, esimerkkinä eilinen take away basilika-kana katukojusta valmiiksi pakatussa rasiassa täysin tietämättömänä siitä kauanko annos oli +32 asteen lämpötilassa seissyt,  mutta näillä mennään niin kauan kuin vointi ja maha sallii. :) Alla muutama kuva meidän reissun illallisista, joihin kiteytyy mielestäni hyvin ruokailutottumuksemme matkustaessamme. Toki paikalliseen ruokakulttuuriin tulee tutustuttua ja syötyä maassa maan tavalla, mutta välillä sitä kaipaa myös jotain tuttua ja turvallista suuhun pantavaa.

salaattidinner

Yllä meidän eilinen illallinen, joka haettiin paikallisesta supermarketista salaattinälkään. Paikalliseen ravintolakulttuuriin ei nähtävästi kuulu tuoreiden salaattien tarjoaminen, vaan kaikki kasvikset tarjotaan eritavoin kypsennettynä. Tämä on toki hyvä ruokamyrkytyksen ehkäisyssä, mutta tuoreiden kasvisten ystävänä tällainen ei loppujen lopuksi oikeen tyydytä makunystyröitäni. Onneksi paikallinen ruokakauppa tarjosi huokean salaattibuffetin, josta lastasimme tuoreet salaattiannokset hotellille nautittavaksi. Salaatin kylkeen hain katukojusta grillattua kanaa ja tuon edellä mainitsemani basilisikalla ja chilillä maustetun kana- annoksen.

Alakuvassa puolestaan on toissapäiväinen ravintolaillallisemme kokonaisuudessa. Kuvassa on kahtalajia kasviksia pikapaistettuna (lautaset keskellä), possunliha”salaatti” (alla), paistettuja kananmunia kanalla ja chilitahnalla, sekä lisukkeena riisiä. Tällä kertaa ruoka oli yllättävän tasapaksua. Olemme jo tähän mennessä kokeneet useita uusia makuelämyksiä reissumme aikana, mutta tällä kertaa ruoka maistui jokseenkin kotoiselta. Paistettu muna maistui munalta ja kana kanalta, niin hassua kuin se onkin tätä harvoin tapahtuu mielestäni aasialaisen ruoan kanssa.

Kaiken kaikkiaan aasialainen ruokakulttuuri vaikuttaa mielenkiintoiselta ja on täynnä loistavia makuja, joihin en kotona pääse käsiksi. Makea ja tulinen yhdistetään usein ja kalakastike on kuin ketsuppi meille: se sopii kaikkeen ja sitä käytetään vähän joka paikassa. Katukeittiöissä ruokailu on kivaa ja edullista, vaikkakin kojuannokset on kokoluokkaa välipala. Olen maistellut grillattua kanaa (koipea, rintaa ja MAKSAA), possua (paras tähän mennessä) ja mustekkalaa (lonkeroita ja suu osaa?!). Kaikki on alas mennyt mukisematta, mutta eritoten makea possuvarras ja “mielenkiintoisen” textuurin omaava kanan maksa ovat yllättäneet. Ja ne hinnat.. Vartaat maksaa 15 sentistä euroon ja kokonainen ruoka-annos hurjat 80 senttiä! :)

Meidän makumatka jatkuu vielä rutkasti, ja eiköhän täältä jotain oppeja jää myös kotiin tuotavaksi. Vähintään ainakin se kalakastikepullo ilmestyy siihen luomuketsupin viereen jääkaapin oveen..

-Eetu

Eetu is much better blogger when it comes to food and eating so I let him to tell You about our dinners here in Bangkok.

Hi, every one!

It has been an awesome culinary shock to come here in Asia from Finland where we are so used to just salt and pepper as our main spices. Our dinners here in Bangkok has varied between some restaurant experiences to street stall take aways and all of them have been awesome. Above you see two pictures of our dinners. The first one is our hotel room dinner that we bought from supermarket´s salad buffet when Mona has got enough of thai food, especially of the taste of fish sauce. I still needed some spicy food in addition to salad and I pick up some basil-chili chicken and grilled chicken breast from food stalls near to our hotel. The second picture is taken in a restaurant where we ate two different kind of stir fried vegetables, pork “salad” and fried eggs with grounded chicken. Steamed rice on the side naturally. In addition to the deliciousness of the food it is also cheap. From food stall you can get a decent dinner for 2 euros and from restaurant under 5 euros. I like!!

-Eetu

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  mama
  10.1.2015 at 08:19

  Huhhuh… katukeittiöstä… maksaa… voi,voi Eetu, toivotaan, että masut pysyy kunnossa <3

 • Reply
  t
  10.1.2015 at 10:30

  Oliko teidän vaikea päästä samaan hakukohteeseen? Ottivatko ne kv-henkilöt oikeasti hyvin huomioon, jos pariskunta on lähdössä yhdessä vaihtoon?

  Meillä alkaa haku nyt maanantaina ja vähän stressaa, että todella päästään samaan kohteeseen :(

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *