15.12.2014

You are the reason why I became stronger, but still, you are my weakness

monajaeetu6monajaeetu4
monajaeetu2
monajaeetu3monajaeetu5
monajaeetu1

Kuvat, Fashionstore

Eetu
Belt, Guess
Shoes, Guess
Jeans, Guess Jeans
Shirt, Liu Jo Jeans

Mona
Shoes, Guess
Jeans, Guess Jeans
Shirt, Liu Jo
(adlinks)

Tiedättekö sen tunteen, kun puhelin soi ja huomaatte soittajan olevan joku tosi tärkeä ja rakas? Mulla tulee edelleen se tunne, kun näen soittajan olevan Eetu. Joka kerta se tuntuu yhtä hyvälle, vaikka meillä on yhteinen koti ja nähdään joka päivä. Eetun ollessa iltavuorossa hän soittaa lähes aina illalla tauolla vaan kysyäkseen mitä kuuluu ja mitä olen tehnyt. Sen pari tunnin jälkeen, kun hän on ollut poissa:D Ja voi miten se lyhyt soitto voikaan tuntua niin hyvälle?! Se on itseasiassa tapa, joka on jäänyt ihan meidän suhteen alkuajoista. Meillä ei todellakaan ole mitään yltiöromanttista arkea, mutta ne ovat ne pienet asiat, jotka merkitsevät arjessa kaikkein eniten. Kaikki pienet niin hyvät kuin huonotkin asiat. Ne ovat niitä avaimia meidän onneen. Ne omat yhteiset hölmöt jutut, joita ei välttämättä muille kehtaa edes ääneen sanoa. Vain se toinen pystyy ymmärtämään ja nauramaan niille.

Ollaan Eetun kanssa molemmat todella itsenäisiä persoonia. Kummallekin on tosi tärkeää oma aika ja se, että pärjää omillaan. Kuitenkin se toimiva ja vahva parisuhde on kaiken sen itsenäisyyden taustalla. Luottamus ja toisen kunnioitus ovat tärkeimpiä asioita meidän suhteessa ja niiden takia on helppo olla myös hyvällä tavalla itsekäs ja itsenäinen. Eetu ei koskaan ole ollut eikä tule olemaan mulle itsestäänselvyys, mutta sen tiedän, että voin aina sanoa ääneen niin hyvät, kuin huonotkin asiat pelkäämättä toisen reaktiota. Luottamus siihen, että toinen pysyy vierellä ja vaikka miten toisen tekemiset ärsyttäisi tukee hän siitäkin huolimatta.

Kukaan meistä ei ole täydellinen ja ristiriitoja tulee aina vastaan. Musta tuntuu, että me ollaan  kärvistelty meidän ristiriitojen kanssa viimeisen puolen vuoden aikana enemmän kuin koskaan viiden vuoden yhdessä olemisen aikana. Tiedä sitten johtuuko tulevan matkan jännittämisestä vai mistä, mutta jokatapauksessa olen todella kiitollinen niistäkin kaikista kärhämistä mitä meillä on ollut. Niiden kautta olen vain oppinut enemmän siitä toisesta, joka merkitsee niin äärimmäisen paljon. Sitäkin enemmän olen oppinut itsestäni. Koskaan vastaan ei ole vielä tullut todellista riitaa, jossa olisi ovet paukkuen juostu pois kotoa, mutta senkin edestä on kinasteltu eriävistä mielipiteistä ja nalkutettu turhanpäiväisistä jutuista. Jälkeen päin kaikki nahistelu naurattaa ja tuntuu tyhmälle, mutta siinä hetkessä sitä kuvittelee aina olevansa niin tärkeällä asialla, että on syytä korottaa ääntää ja mun tilanteessa tirauttaa pari marttyyrikyyneltä.

Parisuhteessa sitä helposti kietoutuu toisen kanssa yhteen niin ikään köynnöksenä. Hyvät ja huonot piirteet nivoutuu toisiinsa ja sitä helposti huomaa ottavansa ihan hurjan paljon “vaikutteita” toiselta. Niinhän se väkisin menee, kun arki on yhteistä toisen kanssa. Kun molempien omat arjen toimintatavat kohtaa pitää moniin asioihin löytää kultainen keskitie, jotta yhteiselo sujuu. Uskon kuitenkin, että hyvän parisuhteen edellytys on se, ettei liikaa kietoudu yhteen. Pitää aina muistaa kuka itse on. Omaa sisäistä ääntä ei saa koskaan kadottaa. Sitä myös jokainen puoliso toiselta varmasti toivoo. Vaikka miten ärsyttäisi se toisen tapa jättää tavarat vääriin paikkoihin, ei kuitenkaan halua toisen muuttuvan kopioksi itsestään. Suhtautuminen asioihin on viimekädessä se kaikkein tärkein väline parisuhteessa. Ymmärtäminen ja anteeksi antaminen. Uskon myös siihen, että hyvä parisuhde edellyttää itsensä rakastamista ja hyväksymistä. Hyväksymistä sellaisena kuin on. Oman sisäisen äänen tarkkaan kuuntelemista ja sen hyväksymistä, että kaikki mitä tarvitset löytyy omasta itsestä. Kaikki rakkaus on jo olemassa. Silloin se on helppo jakaa toisen kanssa. Olemalla juuri sellainen kuin on, mitään muuttamatta, mitään kieltämättä. Samalla tietäen mitä  itse haluaa ja ansaitsee.

Yksi päivä mun touhottaessa meditoinnista ja sisäisestä ohjauksesta, Eetu tokaisi mulle: “Mona….. Tiedätkö – oot sä kyllä tosi outo.”  Vastasin vaan, että tiedän, mutta onneks sä oot vähintään yhtä outo :D

Do you know the feeling when the phone rings and you notice that the caller is someone special? For me the special one is Eetu. Even though we see each other every day it is always as great as in the early months of our relationship when he calls me from work just to ask how I have been (This is a habit of him that he has had for years now:). Calling me on his coffee break.) Of course we have our arguments and different opinions about things but nothing that can be discussed and solved together. Often you realize after or during the argument how stupid the issue is (again) and you just start laughing together to the whole situation:). 

As we both are very self aware and independent and we need our own space and time for now and then you can always count on that the person you love is always by your side when needed, both in the good and the bad times, for now and forever.<3 That is what means the most!

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Jaana
  15.12.2014 at 20:08

  Olipa hyvä aihe ja hyviä ajatuksia tästä aiheesta :) Noista parisuhteen kärhämistä, niin noihan se juuri on….kenelleppä sitä kiukuttelis, jos ei sille kaikkein tärkeimmälle, omalle puolisolleen (paitsi omalle äidille tietysti…:P )

  Mulla on tähän liittyen yks keskustelu, jonka kävin veljeni kanssa, kun mieheni oli kosinut minua ja menimme kihloihin…..ja suunnittelimme kovaa vauhtia häitä. Veljeni mitä ilmeisimmin oli vähän huolissaan minusta ja halusi varmistaa, että toimin “oikein”….
  Veli:”Uskotsä oikeesti siihen, että alttarilla vannotaan ikuista rakkautta toiselle…?” Minä:”Mä en näe sitä noin….en ole mielestäni vannomassa ikuista rakkautta, vaan lupaan, että minulla on tahtoa rakastaa ja olla yhdessä ja lupaan etten luovuta, vaikka yhteiselo välillä olisikin vaikeaa. Ja näin myös sulhaseni asian näkee….” <3 Riitoja meilläkin on….voi huhhuh välillä….juuri niin kuin sanot, niin ne on pikkuasioista, jotka jälkeenpäin lähinnä naurattaa, vaikka itse tilanteessa sitä on niin tosissaan ja tuohtunut jostain. Tärkeimmät arvot ja asenteet kun on yhtenevät ja myös miehen ja naisen roolit parisuhteessa yhtenevät, niin muilla asioilla ei ole niin suurta merkitystä, sillä niistä ei niin perustavanlaatuista riitaa enää saa aikaiseksi. :)

  • Reply
   monasdailystyle
   16.12.2014 at 08:18

   Mä olen ihan samoilla linjoilla tuosta lupauksesta <3 <3 :) Ja myös tuossa arvojutussa. Niiden ollessa samat on helppo rakentaa kaikkea niiden ympärille. Kiitos ihana ihana Jaana taas sun ajatuksista ja kommentista <3 Saat poikkeuksetta hymyn aina täällä päässä huulille. Mä niin odotan, että joskus vielä voitais treffata <3

 • Reply
  Ninni
  15.12.2014 at 21:33

  Kaunis kirjoitus! :) Ei varsinaisesti liity aiheeseen, mutta miten saatte maksettua suomen asunnon ja ulkomaan elämisenbe, kun lähdette sinne reissuun? Se on oikeastaan suurin kysymys omassakin tilanteessa, kun haluaisin lähteä mieheni kanssa ulkomaille, mutta jotenkin eläminen pitäisi kustantaa ja suomen asunnon vuokra? Ei siis mitään halpaa lystiä..

  • Reply
   monasdailystyle
   16.12.2014 at 08:35

   Kiitos Ninni, tosi kiva kuulla, että tällaiset parisuhdehöpötyksetkin menevät täällä päivän toiveasuhömppien seassa;)
   Ja tosiaan ei oo halpaa lystiä kaiken kaikkiaan tämä vaihtopuuha. Jokaisella on tietty omat tavat hoitaa homma. Meillä Eetu on säästänyt jo monta vuotta tätä varten. Hän on se meidän kauppakorkean opiskelija ja tarkka rahan suhteen:) Mulla puolestaan on ihanteellinen tilanne sen suhteen, että pystyn ja saan tehdä töitä koko vaihdon ajan. Eetu auttaa myös reissussa blogin kanssa niin paljon kuin on mahdollista. Meillä on omistusasunto, ja olemme saaneet sovittua pankin kanssa lainanlyhentämisestä maltillisemmaksi vaihdon ajaksi, joka helpottaa myös paljon. Kannattaa tehdä vaikka vähän pidemmän tähtäimen suunnitelma ulkomaille lähtöön niin varmasti saatte sen onnistumaan! :) Pitää vaan haaven tarkasti mielessä niin uskon, että kaikella on tapana järjestyä:)

 • Reply
  Pinja
  15.12.2014 at 22:13

  Voi että miten ihana postaus! Vaikka parisuhde ei ole ajankohtainen asia omassa elämässä, oli tätä postausta silti tosi kiva lukea :)

  • Reply
   monasdailystyle
   16.12.2014 at 08:35

   Kiitos ihana Pinja <3 Tosi kiva kuulla, että tykkäsit tästä vähän pohdiskelevasta postauksesta :)
   Haleja <3

 • Reply
  siiri
  15.12.2014 at 22:15

  ihana postaus, tuli jotenkin niin hyvä ja levollinen mieli tänne asti :-)xx ootte ehdottomasti yksi valovoimaisimmista ja upeimmista pareista joita tunnen :-) jotenkin ihan kaikesta huokuu juuri sellainen tasapaino ja onnellisuus, heh en jotenkin osaa edes selittää mitä tarkotan (tähän apinanaama emoji), halusin vaan kommentoida että tulipa hyvä mieli :-))<3

  • Reply
   monasdailystyle
   16.12.2014 at 08:45

   Hih, voi Siiri <3 Me ollaan Siiri kaikki valossa - You are a light;)
   Iso halaus ja pitää koittaa kahvitella ennen joulua!! Mihin tää aika menee???:D :D

 • Reply
  Outi Karita
  16.12.2014 at 05:29

  Ihana postaus ja ihana tapa tuo soittaminen. Jokaisessa parisuhteessa kuuluis olla omia söpöjä tapojaan :) meillä aina pussataan kun jompikumpi lähtee kotoa johonkin, vaikka vain tunniksi :D

  http://outikarita.fitfashion.fi/

  • Reply
   monasdailystyle
   16.12.2014 at 08:46

   Voi kiitos paljon Outi:)
   Hih, pussaaminen on must täällä myös ;D Ilman ei voi lähteä :D :D

 • Reply
  Laura
  16.12.2014 at 09:45

  Tosi kiva postaus!! Kiteytti tosi hyvin omatkin tämän hetkiset ajatukset :) <3

 • Reply
  Tiina/Fit Fat Mama
  16.12.2014 at 11:46

  Oottpa komee pari :)! Miun pojan nimi on Eetu, niin oli hassu lukea tekstiä :D.
  Samaa mieltä ehdottomasti tuossa, että omaa itseään ei saa kadottaa parisuhteenkaan myötä!

  Tulin kurkkaa blogiis, kivalta näyttää! Bloggasin iteki aikasemmin FitFashionilla, mutta muutin just vähän ennen ku siirryit ite tänne :).

  T. Tiina
  http://blogit.kaksplus.fi/fitfatmama/

  • Reply
   monasdailystyle
   17.12.2014 at 20:01

   Voi kiitos Tiina <3 :) Sun kommentti oli joutunut roskapostien vuoksi, jonka huomasin vasta nyt joten siksi kesti näin kauan julkaista se:/

 • Reply
  Linda
  18.12.2014 at 00:22

  Aivan ihana kirjoitus! Onnea teille tulevaan! :)

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *