2.9.2014

Lingonberry Pink Grapefruit smoothie

 

♥ Kookosvettä

♥ Puolukoita

♥ Verigreippi

♥ 1 tl psyllium

♥ 2 tl chiansiemeniä

♥ 1/2 tl steviaa

♥ Hamppuöljy 1tl

♥  suklaa proteiinijauho n. 2 rkl

Sain Eetun mummilta tuoreita puolukoita ja surautin niistä ihanan smoothien. Annoin ainesten sekoittua melko pitkään Vitamixissa ja pirtelöstä tuli ihanan kuohkea! Melkein kuin vispipuuroa olisi syönyt;) Loput pirtelöstä heitin jääkaappiin seuraavaa päivää varten, mutta kuohkeus oli kyllä jääkaapissa olon jälkeen tipotiessään. Tosin jämistä sai hyvän “pohjan” uudelle pirtelölle. Laitoin seuraavaan pirtelöön vaan edellä olevan lisäksi viherjauheita ja lehtikaalia. Loistava ja ravintorikas pirtelö helposti ja nopeasti siis seuraavallekin päivälle:)

Mikä on teidän tämän hetken suosikkipirtelöyhdistelmä? :)

Ps. Otin nämä kuvat Sigman makrolla 150mm 2.8. Voi taivas se on ihana!! 8) Piakkoin luvassa lisää pohdintaa ja hehkutusta nykyisestä kamerakalustosta!! :) 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Jaana
  2.9.2014 at 20:49

  Kuulostaapa hyvältä tuo smooothieresepti! Miten laitat ton verigreipin? Kuoritko vaan ja sit lohkoina sekoittimeen ? Mietin vaan, että Mites ne sitrushedelmien “kalvot” käyttäytyy?

  • Reply
   Mona
   2.9.2014 at 21:15

   Joo ihan kuorin ja heitän lohkoina! :) Ainakin vitamixissa on mennyt hyvin sekaisin sellaisinaan:) Tosin pelkän verigreipin syödessä kuorin kaikki pois ja syön vaan hedelmälihat . Siin on muuten hommaa – huh :D
   Kokeilin lukijan vinkistä puolittaa greipin ja ottaa lusikalla siitä vaan, se oli aika näppärää mut melko sotkusta puuhaa…

 • Reply
  Jossu
  3.9.2014 at 09:25

  Mums, näyttääpä herkulliselta :P
  Minkälaista ruokavaliota noudatat tällä hetkellä? Muistelin, että jätit välillä maitotuotteet pois mutta päteekö se edelleen? Itse olen selaillut ja tutkinut K.Jaakkolan hormonidieetti-kirjoja ja kiinnostunut naisen ajatuksista kovin ja muistan kun kirjoitit “paksuista” reisistäsi että päätit lisätä kuituja ruokavalioosi. Mistä keksit lisäillä VS vähentää aineita ruuistasi? Vaikka kuinka yritän tulkita Jaakkolan kirjoja, en tajua, mitä juuri minun pitäisi tehdä. Itselläni vatsa turpoaa palloksi vaaleista ja tuoreista viljoista, mutta toisaalta annoskokoni ovat niin retuperällä (aivan megalomaanisen kokoisia..) etten ihmettele. Sun ruokakuvistasi päätellen syöt pieniä annoksia – oletko aina tehnyt niin? Itse olen ATM jopa lihotuskuurilla (168cm 52kg) kiitos sekoittuneen hormonitasapainon (ei ole palautunut pillerit lopetettuani..) mutta rakastan kasviksia (ja raejuustoa!) ja vetelen niitä suuuuuuria rekkamiesannoksia ja turpoilen kuin hullu, mutta paino ei nouse :/ Lääkärit uskovat että hormonit tasoittuisivat ja kuukautiset myös kunhan paino nousisi, mutta siinä en tunnu onnistuvan vaikka yritän kuinka. Ihmettelin suuresti kun löysin jostain postauksesta painosi: olet todella sutjakka ja ihailtavan sopusuhtainen – mutta painat jopa 10kg minua enemmän – mitä ei t-o-d-e-l-l-a-k-a-a-n kuvista uskoisi :o Kaipa sulla on lihaksia tuplasti enemmän ;) Huh, tulipa sekava kommentti, mutta lyhyesti: kertoisitko ruokavaliostasi? :D

  • Reply
   Mona
   3.9.2014 at 13:57

   Oi Jaakkolan kirjat on tosi hyviä:) Mun ruokavalio on tällä hetkellä hyvin simppeli ja koostuu mahdollisimman tavallisesta ruuasta (+ tietty superfoodit yms). Mutta siis paljon kasviksia, kalaa, kanaa, pähkinöitä, hyviä rasvoja, hedelmiä ja marjoja. Ne on oikeastaan ruokavalion perustana. Ja kuiduista luin juuri Kaisan kirjasta. Olen aina käyttänyt kuitulisää, mutta Kaisan innoittamana lisäsin vielä niitä päivittäiseen ruokavalioon extrana. Mä suosittelen sua ehdottomasti kääntymään oman ruokavalion kanssa ravintovalmentajan luo!! Itse en olisi saanut omaa mahaa kuntoon ilman Maria Jokisen apuja, joka on FLT ravintovalmentaja. (http://www.ravintovalmentaja.fi./ravintovalmentajat/) Oma äiitni myös opiskelee ravintovalmentajaksi ja oon häneltä saanut ihan hurjasti korvaamattomia vinkkejä ja apua oman ruokavalion koostamisessa.
   Monet kasvikset sisältää paljon tärkkelystä, joka voi esimerkiksi olla sun mahalla liikaa. Voisi hyvä kokeilla olla ilman kaikkea tärkkelystä ja myös aina höyryttää kaikki kasvikset hyvin ennen kuin syöt ne. Entsyymejä vois myös testata ruuan kanssa otettavaks. Ravintovalmentaja osaa tehdä juuri sulle suunnitellun ruokavalion ja saat takuulla olon paremmaksi. Ja hih otan kohteliaisuutena, etten näytä painoiseltani ;D Vaikka oon sitä mieltä, että ei se vaakan lukema kerro juuri mitään ja kaikkein tärkeintä on kuunnella omaa kehoa. Mulla on kyllä kiitettävästi kertynyt lihasmassaa – kiitos läpi elämän mukana kulkeneen liikuntaharrastuksen:) Mikäli oot “lihoitus” kuurilla niin kannattaa satsata ainakin super hyviin rasvoihin, ne auttaa varmasti hormoonitoiminnankin palautumisessa ennalleen. Hamppu-, pellavansiemen ja avokadoöljyä urakalla nassuun! :)
   Ihanaa syksyä ja tosiaan suosittelen oikein lämpimästi kääntymään ravintovalmenjan puoleen, et taatusti tule katumaan jos menet :)

   • Reply
    Jossu
    3.9.2014 at 15:27

    Ootko huomannut että sun vatsa näin ulkonäöllisesti ois muuttunut kun olet muuttanut ruokavaliota uusin opein? Itselläni on aikamoinen pömppämassukka vaikken paljoa painakaan ja mietin, jos se osittain johtuisi jo suurista annoksista mutta myös noista mainitsemistasi tärkkelyksistä :) Porkkanaa ja kaaleja tulee syötyä nyt kun ne on sesonkiruokaa ja tosi makeita ja hyviä esim keitettyinä ja lopuksi freesattuina aurinkokuivattujen tomskujen, seesaminsiementen + raejuuston kera :P Hei syötkö btw maitotuotteita lainkaan? Aamupalaan koitan kovasti keksiä protskun lähdettä joka EI sisältäisi maitoa eikä makeutusaineita..

    • Reply
     Mona
     3.9.2014 at 15:43

     Maitotuotteita en juurikaan käytä, ihan joskus vaan. Silloin tällöin esim vuohenmaidosta tehtyjä juustoja tai sitten jos on ulkona syömässä tms niin en välttämättä oo niin tarkka. Raejuustoa ja turkkilaista jogurttia myös silloin tällöin. Niin ja sit herajauhetta käytän melkein päivittäin.
     Maha ei juurikaan oo muuttunut. Sisäisesti ainoastaan. Mulla ei koskaan oo maha oikeastaan kauheasti turvonnut.
     Aamupalana mulla toimii itsellä usein esim banaanipannari tai munakas, joissa kananmuna ja prodejauhe toimii protskuna! :)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *