1.9.2014

Kehonhuoltopäivä

Mainitsin viime viikolla Your body is a reflection of your lifestyle– postauksessa kirjoittelevani putkirullailun lisäksi muitakin vinkkejä kehonhuoltoon. Sain ilokseni jo aikaisemmin kesällä Estimar Oy:ltä viestiä ja pääsin heille testaamaan itseäni kiinnostavia palveluja. Terveysintoilijana hurahdin muutamaan erityisesti ja tässä vähän vinkkiä niistä tänne blogin puolelle.

Teimme sarjana kolmen hoidon kokonaisuuden, joka on tarkoitettu erityisesti kiputilojen laukaisemiseen, kehon puhdistukseen ja yleiseen kehon kunnossa pitämiseen. Ensimmäisenä teimme Monan kanssa 30 minuutin galileo harjoituksen, josta siirryin 45 minuutin hierontaan Raimolle ja viimeisenä vielä sujautin jalat 30 minuutin Aqua Detox jalkahoitoon.

Galileo oli itselleni jo entuudestaan tuttu vaikkakin tällä kertaa sain vielä lisää näkökulmaa laitteeseen. Olen nyt myös aika vakuuttunut siitä, että aion vielä joku päivä hankkia meille kotiin galileo laitteen! Kotiin nimittäin myydään kuvissa näkyvää laitetta sirompaa vehjettä samalta merkiltä, joka on myös todella tehokas. Sille olisi paljon  käyttöä meidän perheessä molemmille. Itse olen laiska menemään tarkkojen aikataulujen mukaan ja minulle kaikkein parhain aika galileo harjoituksille olisi heti ensimmäisenä aamulla tai viimeisenä illalla, joten kotona tällainen olisi aivan täydellinen. Tosin ennen kuin tätä melko kallista vempainta kotiin pystyy hankkimaan tulen varmasti käyttämään sitä etenkin silloin, kun kroppa vaatii erityistä huolto. Galileota suositellaan treenattavan 2 kertaa viikossa, jotta sillä saavuttaa tuloksi. Minä voisin kyllä aloittaa vaikka jokaisen aamun tällä! :D Hyvä vaihtoehto aamulenkille;)

Galileohan on suunniteltu alunperin kosmonauteille ehkäisemään luukatoa ja lihasten heikkenemistä. Galileon nykypäivän vaikutukset ovat ihan hurjan laajat ja siitä on apua lähes kenellä vain. Sillä hoidetaan myös liikuntarajoitteisia, joten se sopii ihan oikeasti minkä kuntoisille tahansa. Galileosta kattavammat tiedot löytyy Estimarin sivuilta täältä. Itse huomaan galileon käytöstä jo heti ensimmäisten minuuttien jälkeen miten veri lähtee kiertämään kunnolla kehossa ja lihakset tekee töitä. Ihan mahtavaa mikä vaikutus sillä on niska- ja hartiaseudulle. Tällainen laite pitäisi ihan oikeasti löytyä jokaisesta toimistosta.

Hieronnassa olen käynyt pitkään säännöllisen epäsäännöllisesti. Yleensä silloin, kun hartiat ja niska ovat menneet niin jumiin, ettei pää tunnu kääntyvän. Tyypillistä varmaan monelle..(?). Tällä kertaa Raimon hieronnassa käydessäni kerrankin hartiat eivät olleet mitenkään erityisen jumissa. Oli oikeastaan super kiva olla hierojalla niin, ettei vedet valuneet silmistä ja olo ollut kuin jyrän alle jäänyt:D Vaikkakin kyllä kallonpohjan lihakset ja niska kummasti oli jumissa, vaikkei normaalissa olossa niin siltä tuntunut. Olen käynyt monilla eri hierojilla ja Raimo sai erityis plussaa siitä, että ottaa asiakkaan todella yksilöllisesti vastaan. Aluksi käytiin ilman kiirettä läpi perusjuttuja terveydentilasta ja yleisesti elämäntavoista. Ennen hierontaa Raimo vielä tsekkasi ryhtiä ja osasi jo ennen hieronnan aloittamista sanoa missä oli jumitustiloja ja pinteitä! Turhaan ei Mona kehunut heidän hierojaa ja voinkin lämpimästi suositella Raimon palveluja. Hänet saa parhaiten kiinni puhelimitse numerosta 040 766 8384, mutta hieronnan voi varata myös Estimarin nettisivujen kautta.

Viimeisenä vielä minulle täysin uusi tuttavuus nimittäin Aqua Detox! Olen käynyt nyt kahdesti Estimarilla Aqua Detox hoidossa ja huomannut käytännössä sen voimakkaan vaikutuksen. Tämä kiinnosti minua erityisesti sillä netti on pullollaan puolesta ja vastaan mielipiteitä. Minä terveysintoilijana rakastan kaikkia tällaisia puhdistusjuttuja ja todella mielenkiinnolla upotin jalat Aqua Detox laitteeseen. Hommahan toimii niin, että laiteeseen kaadetaan lämmin vesi ja laite muodostaa veteen kehon biosähköistä varausta vastaavan sähköenergiakentän. Kuulostaa melkoiselta :D Jalkoja pidetään kylvyssä 30 minuttia, jonka aikana vesi muuttuu .. öööö.. todella etovaksi! Tutkimusten mukaan veteen erittyy kehosta runsaasti nitraatteja, ammoniakkia, fosfaatteja, metalleja yms. Puolen tunnin jälkeen vesi on siis aivan tumman ruskeaa ja kokkareista:O Yök.. Aqua Detox on kehon puhdistava hoito, joka kiihdyttää aineenvaihduntaa ja aktivoi verenkiertoa. Molempien hoitojen jälkeen huomasin omassa olossani todella muutoksen. Ensinnäkin palelin ihan järjettömästi hoitojen jälkeen. Molempina kertoina väsähdin myös aivan totaalisesti ja unta ei tarvinnut odottaa yhtään! Itse olen monesti pohtinut sitä miten paljon keho kerää kaikkia ylimääräisiä myrkkyjä ruuasta, ympäristöstä ja kosmetiikasta. Tällainen puhdistushoito onkin omiaan auttamaan kehon omaa puhdistusjärjestelmää myrkkyjen kierrossa. Laitetta käytetään Saksassa mm. syövästä toipuneiden lasten kuntoutuksessa. Aqua detox on super mielenkiintoinen ja mikäli teillä on siitä pidempiaikaisia kokemuksia kuulisin niitä todella mieluusti!! Lisää infoa laitteesta löytyy Estimarin sivuilta täältä.

Kaiken kaikkiaan tämä kolmen hoidon setti oli mega rentouttava. Hoitojen jälkeen kropassa ei juuri kiristyksiä tuntunut. Yöllä sai rampata normaalia useammin vessassa ja kroppa tuntui seuraavana aamuna todella “kevyeltä”.

Voisin hyvin ajatella tekeväni tällaisia puhdistuskuureja muutaman kerran vuodessa. Etenkin stressaavien työputkien tai koulujaksojen päätteeksi tällainen on täydellinen tapa puhdistaa kroppaa kuormitukselta ja samalla antaa aikaa itselleen. Olen kyllä super iloinen, että tulin tavanneeksi Monan Estimarista. Hänen kaltaisiltaan tyypeiltä saa niin paljon energiaa ja inspiraatiota hyvinvointiin. Mahtavaa, että meillä Turussa on tällainen yritys, joka tekee tärkeää työtä ihmisten hyvinvoinnin eteen <3 :)

Nyt laittakaahan kommentteja tulemaan mitä ajatuksia teillä heräsi etenkin tuosta Aqua Detoxista!! :) Luen erittäin mielenkiinnolla puolesta että vastaan mielipiteitä!! :)

(Hoidot tarjosi Estimar)

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply
  tiina
  1.9.2014 at 17:51

  En ollut itse kuullut aqua detoxista tätä ennen, mutta näin nopealla googletuksella olen aika skeptinen…Lähinnä siis sen suhteen, että se oikeasti poistaisi kehosta jotain myrkkyjä yms. ja veden värin muutos johtuisi siitä. Olen lähes varma, että veden väri muuttuu joka tapauksessa kemiallisen reaktion seurauksena ja on se ja sama, ovatko ne jalat siellä vedessä vai ei (jollei kroppa toimi jonkinlaisena “johtimena” tms.). Näin jopa mielestäni luki jonkin kauneushoitolan sivuilla! Eli että veden väri muuttuu joka tapauksessa. Sitä en epäile, etteikö se rentouttaisi (niinhän tavallinen jalkakylpykin tekee :D) ja varmaan saa myös nesteitä liikkeelle kuten hierontakin, joten ehkä se “puhdistunut” fiilis johtuu enemmänkin näistä kuin puolessa tunnissa jostain ihohuokosten kautta poistuneista metalleista ;) Olin siis jo innoissani menossa tätä kokeilemaan, mutta öö, ehkä panostan mieluummin vähän terveellisempään ruokavalioon, vihreään teehen, liikuntaan ja hierontaan :)

  • Reply
   Mona
   2.9.2014 at 21:27

   Mä niin haluan uskoa ton tehoon ja voimaan!! :) Tosin ymmärrän kyllä sun skeptisyydenkin. Kyllähän se hassulta vaikuttaa. Monien kokemukset tosin puhuu laitteen puolesta ja siksi itse haluun uskoa ton tehoon. Plus se tunne hoitojen jälkeen on kyllä osoittanut, että ainakin aineenvaihduntaan on oikeasti todella tehoa! :) Noissa laitteissa mun ymmärtääkseni on tosi paljon eroja… En lähde sen enempää kuitenkaan setvimään, kun mulla ei oo lainkaan oikeaa koulutusta.

 • Reply
  Nuppuni
  1.9.2014 at 18:01

  Joo aika mielenkiintoiselta kuulostaa, en ollut aiemmin kuullut aqua detoxista. En tiedä, ehkä joskus voisi kokeilla jos eteen tulee, ja todeta sen jälkeen millainen vaikutus sillä on :)

  • Reply
   Mona
   2.9.2014 at 21:31

   No eikö ookkin mielenkiintoinen!! :) Itse mietein, että otan jossain vaiheessa suositellun kuuden kerran kuurin tuota. Oon pohtinut muutaman kerran, että joskus olisi mielenkiintoista kokeilla lyhyttä paastoa tai detox kuuria keholle. Tää aqua detox voisi olla super hyvä buustaus siihen. Kaikkia myrkkyjä kun kehoon kertyy tänäpäivänä väistämättä, niin ei varmasti tee ollenkaan huonoa joskus tehdä extra puhdistusta kropalle. Tosin täysin paastolle mua ei kyllä saa koskaan :D Olis sit enemmänkin raakaruoka, maidoton, lihaton detox mun osalta..

 • Reply
  Mirkku
  1.9.2014 at 19:33

  Kuulostaa aika hauskalta. Joskus törmäsin instagramissa kuvaan jossa oli se likainen vesi kyseisen hoidon jälkeen. Ei näyttäny hyvältä. :D Kamalaa ajatella miten paljon elimistössä onkaa kaikkea paskaaaa. Tota hoitoa ois kyllä mielenkiintosta kokeillan :)
  Asiasta kukkaruukkuuuun! Tilasin Kaylan 12 viikon treeniohjelman viikonloppuna ja tänään ensimmäisen treenin jälkeen olo oli KUOLLUT!!! Tekniikka vähän hakusessa.. varsinki burbeet on jotenki hankalia ja NIIIIIIIN RANKKOJA! Mutta treenin jälkeinen olo on ihana ;)

  • Reply
   Mona
   2.9.2014 at 21:34

   Todellakin kauheeta ajatella miten paljon kehossa oikeesti on myrkkyjä:OO Mä oon asiaa moneen kertaa aikaisemminkin pohtinyt, mutta tää Aqua Detox testailu palautti sen taas entistä voimakkaammin mieleen.
   JA JEE!! Mahtavaa Mirkku – tuuthan kertomaan sit miten lähtee liikkeelle!! :) Hih, treenit todellakin on rankkoja ;) Mutta voin luvata, jos teet ahkerasti myös ne burbeet tulee niiiin paljon helpottumaan :) Koko hommassa ihan ultimate parasta onkin juuri se, että huomaa omien voimien ja energian kasvavan koko ajan :) :) Ihania treenejä Mirkku – nauti niistä !! :)

 • Reply
  Anna
  1.9.2014 at 20:22

  Moikka Mona!
  Pakko kysästä sulta tästä Kayla Itsineksen treenistä. Latasin ilmaisversion. Siinä kun on treenit jaloille, käsille ja vatsalle. Tehdäänkö ne niin, että tyyliin maanantaina teen jalat, keskiviikkona kädet ja perjantaina vatsat? Vai siis samana treenikertana treenataan kaikkia?
  Toivottavasti ymmärsit. :)

  • Reply
   Mona
   2.9.2014 at 21:35

   Moi Anna!! :)
   Eli yksi treeni per päivä! :) Yks treeni kestää vaan sen 7min x 4 eli puolisen tuntia :)
   Ja toki voit tehdä treenit sulle sopivina päivinä :)

 • Reply
  Julia
  1.9.2014 at 21:12

  Moikka,

  Olen kokeillut Aqua Detoxia sitähän kuvaillaan mm. näin “aineenvaihduntaa vilkastuttava ja bioenergiatasapainoa palauttava lymfahoito sähkömagneettisen kentän avulla”. Tuo osuus onkin käsittääkseni aivan totta ja juuri siksi hoidon jälkeen on vilu (samoin kuin esim. jalkojen vyöhyketerapian jälkeen), mutta se lika, mikä sinne vatiin muodostaa tulee ainoastaa ja vain sen sähkölaitteen ja veden+suolan reagoinnista, ei suinkaa ihmisestä. Eikö olisi aika hurjaa jos yhtäkkiä jalkojen ihon läpi muka suodattuisi moinen määrä moskaa :) Yleisesti kuitenkin uskotellaan, että reaktio tulee omasta kehosta, kuitenkin jokaiselle joka käyttää samaa konetta tulee saman väristä vettä. Elektrolyyttikoneita on erilaisia on halvempia Aasiasta tilattuja sekä esim. Kotimaisten valmistajia, vesien värien vaihtelu riippuu valmistajasta.

  Olipa kuitenkin ihana hemmottelupäivä sinulla kokonaisuudessaan :)

  • Reply
   Heidi
   2.9.2014 at 07:43

   Täytyy sanoa että itse detox laitetta paljon käyttäneenä veden väri on todellakin ruskea kaikilla käyttäjillä ja käyttökerroilla,tai vaikka jalkoja ei olisi vedessä. mutta itse olen ainakin ymmärtänyt että se jäte mitä kehosta tulee, näkyy vedessä esim. vaahtona, joka voi olla vaaleaa ja vihertävää tai tummaa sekä valkoisina ja punaisina hitusina veden pinnalla. Veden väri vaihtelee myös eri käyttäjillä ja käyttökerroilla raudan ruskeasta vihertävän mustan ruskeaan.

  • Reply
   Mona
   2.9.2014 at 21:40

   Julia,
   Tää on kyllä mielenkiintoinen vehje! Ainakin sillä on hyviä vaikutuksia monien kokemusten pohjalta. Ja aika hurjaltahan tuo tosiaan kuulostaa, että moska tulis suoraan kropasta :D Niin tai näin niin mahtavaa, että moni sillä on saanut tosi loistavia tuloksia aikaan:) Itse kyllä funtsin ottaa jossain vaiheessa kunnon sarjahoidon tätä ja katsoa mitä tuleman pitää ja vaikuttaako millä tavoin:)

   • Reply
    Mona
    2.9.2014 at 21:43

    Heidi,
    Mä ymmärsin et vaahto vaikuttais siihen paljonko kehossa on ilmaa? :D Mut on toi niin älyn mielenkiintoinen juttu. Oli se sit kehon moskaa tai ei niin ihan hiton hyvä juttu, että monilla tuo paljon helpostusta moniin vaivoihin:)

    • Reply
     Heidi
     3.9.2014 at 09:22

     Hei!
     Tarkoitinkin juuri että veden väri ei ole aina sama ja jätteet huomaa hieman tarkemmalla veden tutkiskelulla:D en muistanut ilman lunttia ulkoa noita merkityksiä, mutta tässä hieman tietoa niistä jos kiinnostaa:
     Laitteen mukana tulevien ohjeiden mukaan eri värit kertovat puhdistuksesta/moskasta eri puolilta kroppaa. Musta:maksa, mustat hiukkaset: raskasmetalleja, ruskea: maksa, soluväli kuonaa, tumman vihreä: sappi, oranssi: nivelet, punaiset täplät: verihyytymiä, valkoiset täplät: hiiva, vaahto: lima lymfakierrosta, keltavihreä väri: munuaiset,virtsarakko, sukupuolielimet.

 • Reply
  Marjaana
  1.9.2014 at 21:36

  Onko painossa tai muuten mitoissa tapahtunut muutoksia kaylan treeniviikkojen jälkeen? Näytät ainakin tosi paljon hoikemmalta/kiinteemmältä :)

  • Reply
   Mona
   2.9.2014 at 21:41

   Moikkelis Marjaana:) Aika samoissa nuo painot pyörii, mutta sen sijaan olo on kyllä varmaan parempi kuin koskaan. Köhöm – paitsi nyt flunssassa.. Voimaa ja energiaa on kyllä siis tullut rutkasti kaylan treenien myötä!! :)

 • Reply
  Heidi
  2.9.2014 at 07:34

  Heippa
  Itse hankin kotiin Aqua detoxin, sillä vakuutuin sen tehosta käytyäni hoidoissa muutaman kuukauden verran. Sain apua polvikipuuni, eikä se hoitojen jälkeen kipeydylkään enää usein. Lisäksi selluliitti väheni ihan uskomattomasti! Myös ihon kunto on parempi, kärsin kiusallisesta aknesta ajoittain. Ystävät ovat saaneet apua myös unettomuuteen, hoitojen jälkeen nukkuu todella hyvin. Laitetta on käytetty reumapotilailla myös hyvin tuloksin.

  • Reply
   Jonttu
   2.9.2014 at 10:13

   Onko selluliitti tullut takaisin, jos/kun olet pitänyt taukoa laitteen käytöstä??

   • Reply
    Mona
    2.9.2014 at 21:45

    Ihan mahtavaa kuulla, että sait laitteesta apua!! :) Kiitos Heidi kun jaoit oman kokemuksen!!! :) Mä niin uskon, että tämä laite todella auttaa moneen! Ja sen käyttämisen helppous on ihan parasta. Ei tarvii kuin jalat sujauttaa kylpyyn ja ottaa iisisti hetki :)

   • Reply
    Heidi
    3.9.2014 at 09:27

    Olen nyt reilun puolisen vuotta käyttänyt laitetta ja pisin katko käytössä on ollut noin 3vk. Tuolloin ei ole mielestäni tullut takaisin. Toki en puhu mistään kovin pahasta selluliitista mitä minulla oli, mutta sellaista itseä häiritsevää mikä näkyi kyllä ihan vain seistessäkin. Mutta nyt ei näy seistessä oikeastaan ollenkaan! Liikun kyllä paljon, syön pääsääntöisesti puhtaasti ja kuivaharjaan myös silloin tällöin joten ehkä tälläkin on myötävaikutusta tuloksiin.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *