21.8.2014

Kehonkoostumusmittauksessa

Nyt tulee raporttia ja numeroita tämän hetkisestä kropan fyysisestä kunnosta! Sportti- ja terveysjuttuja toivotaan usein, joten tässä mennäänkin jo reippaasti pintaa syvemmälle! ;)

kehonkoostumus1

Pääsin yhteistyössä Turkulaisen hyvinvointi yrityksen Estimarin kautta mittauttamaan oman kehonkoostumukseni. Tapasin muutama viikko sitten ensimmäistä kertaa Estimarin omistajan kaimani Monan ja voin kertoa, että juttua riitti kaiman kanssa! :) Mona tuntee mun  mega idolin Paula Heinosen ja meillä oli muutenkin ihan hurjasti samoja mielenkiinnon kohteita, joten olin super iloinen, että tulimme tavanneeksi. Mona on melkoinen energiapakkaus ja jo pelkästään kehonkoostumusmittauksen tuloksia tutkaillessamme tuli höpöteltyä taas aivan kaikkea maan ja taivaan väliltä :D

Itse en ole aikaisemmin teettänyt tarkkaa kehonkoostumusmittausta, joten innolla odotin tuloksia! Mitään järisyttäviä yllätyksiä ei tullut, mutta paljon opin tuloksista uutta. Hyvä oli myös huomata, että lihastasapaino on vähän vinksallaan ja treeneissä saankin tehdä vähän extraa vasemmalle puolelle. Jatkossa aion ehdottomasti käydä säännöllisesti mittauksissa ja pitää motivaatiota ja tarkempaa tietoisuutta omasta terveydestä yllä!

Keskustelimme Monan kanssa siitä, että täysikäisten olisi erittäin hyvä käydä kehonkoostumusmittauksessa vuosittain. Mittaus kertoo paljon muutakin, kuin vain painoindeksin tai rasvaprosentin, jotka jo nekin tietysti kertovat paljon. Esimerkiksi nestetasapainolla on ihan järjettömästi vaikutuksia terveyteen ja sen ollessa järkkynyt on syytä tehdä muutoksia. Mikäli nestetasapaino on jatkuvasti matalalla on koko ajan riski saada jopa aivoverenvuoto. Nestetasapainosta muistetaan puhua aivan liian vähän etenkin lääkäreiden vastaanotolla. Oma henkilökohtainen mielipiteeni on, että kehonkoostumusmittaus pitäisi olla vakiokalusteeta lääkäreiden vastaanotolla.. Samoin pakolliset ravinto-opinnot lääkäreiden koulutuksessa;)

Perusaineenvaihdunta on myös todella tärkeä osa kokonaiskuvaa hyvinvoinnissa. Mikäli perusaineenvaihdunta on todella korkealla, ei se muutos ole tapahtunut ihan hetkessä, vaan elämäntavat ovat olleet pidempään retuperällä. Kun perusaineenvaihdunta on kohdillaan on siitä helppo laskea päivittäinen energian saanti lisäämällä määrään noin viitisensataa kaloria, mikäli päivän aktiivisuus on perustasolla.

Viskeraalinen rasva kertoo rasvan määrästä sisäelinten ympärillä. Tämä on todella tärkeä hyvinvointitekijä ja arvo tulisi olla alhainen. Kyllä nousi itsellä hymy huulille omasta ykkösen luvustani:D Jotain on mennyt oikein hyvillä ruokailutottumuksilla:)

Kehonkoostumusmittaus on mielestäni aivan loistava keino pitää motivaatiota yllä niin liikunnan kuin puhtaan ruokavalionkin suhteen. Laihdutusprojektin aloittaville kehonkoostumusmittaus on aivan ehdoton! Sen kautta huomaa ulkoisten muutosten lisäksi konkreettiset numeraaliset muutokset terveydessä, jotka motivoivat eteenpäin. Estimarilla Tanita laitteen kanssa tehtyyn mittaukseen kuuluu aina sen tarkka analysointi asiakkaan kanssa. Kehonkoostumusmittauksen lisäksi testailen myös muita Estimarin super mielenkiintoisia hyvinvointipalveluja, joten niistä vielä tulossa lisää! Vinkkinä vielä, että jos siellä ruudun takana on joku, joka haluaisi aloittaa todella tehokkaan ja laadukkaan painonhallinta- ja elämäntapamuutosohjelman, niin Oloni hakee joukkoon bloggaajaa kirjoittamaan kokemuksista! :) Lisää infoa löytyy Oloni omilta sivuilta.

Onko siellä muita, jotka ovat käyneet kehonkoostumusmittauksessa? Kuuluuko se monella jo säännölliseen vuosirutiiniin?

(Kehonkoostumusmittaus saatu Estimarin kautta)

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    kirsi
    21.8.2014 at 13:18

    en ole koskaan käynyt enkä aio mennäkään.Syön terveellisesti,liikun ja pidän huolta henkisestä hyvinvoinnista lukemalla.olemalla perheen ja ystävien kanssa.En tee mitään tiedolla kehoni koostuksesta sen enempää kuin mitä peili näyttää. En kirjoita tätä pahalla,vaan totean,että aikamoista oman navan ympärillä pyörimistä on tämmöiset kehonkoostumusmittaukset, ja ihmettelen eikö muuhun voi aikaansa ja energiaansa käyttää? No,toisaalta parempi varmaan addiktoitua tämmöiseen itsensä tarkkailuun kuin esim huumeisiin,mutta minulla ei henk.koht riitä aika eikä raha moiseen.
    Hyvää ja energistä syksynjatkoa
    -kirsi-

    • Reply
      Mona
      21.8.2014 at 14:27

      Moi Kirsi! Voi kurjuus, jos sulla on sellainen mielikuva terveyteen liittyvistä asioista, että ne on addiktoitumista itsensä tarkkailuun ja oman navan ympärillä pyörimistä:/ Mä nään asian niin eri tavoin, mutta toki ymmärrän, että asioilla on aina monta eri näkökulmaa. Oikein energistä syksyä myös sulle!

      • Reply
        Kirsi
        21.8.2014 at 14:51

        Terveys on minullekin tärkeää,sillä työskentelen alalla, ja tietenkin muutenkin kiinnostaa,mutta ajoin kommentillani takaa sitä ilmiötä,jossa koko tarkkaillaan omia syömistä,treenataan veren maku suussa ja tarkkaillaan kehonkoostumusta etc. Enkä todellakaan tarkoita sinua Mona,että olisit syyllinen moiseen pelkästään,vaikka blogisi perusteella sen kuvan voisi saada,mutta ymmärrän toki,että täällä näkyy vain siivu elämääsi. Fitness-kulttuurissa on paljon hyvää,mutta nuorten tyttöjen keskuudessa tämmöinen itsensäpalvonta ja tarkkailu helposti johtaa (ja on johtanutkin) ylilyönteihin ja sairastumiseen (anoreksia,bulimia). Kun elämässä kuitenkin on niin paljon muutakin tärkeää kuin se rasvaprosentti,niin sitä minä vain:)
        -kirsi-

        • Reply
          Mona
          21.8.2014 at 15:04

          No juu ja nyt on toooooosi paljon sosiaalisessamediassa kuohuntaa kaikesta fitnesskisoihin yms liittyen ja juuri niihin huonoihin puoliin. Se on kurjaa, kun mennään ääripäästä ääripäähän:( Ja todellakin – mä oon sun kanssa 100% samaa mieltä, että elämässä on NIIN paljon muutakin kuin rasvaprosentti. Terveys ja hyvinvointi on kuitenkin todella lähellä mun sydäntä ihan aiheena ja alana niin kuin jollekin on purjehtiminen ja toiselle puutarhanhoito ja siksi täällä blogissakin paljon kirjoittelen aiheesta. Super kurja kyllä kuulla, että blogista saa sun mielestä sellaisen kuvan, että treenataan verenmaku suussa ja täällä vaan palvotaan itseään:/ Se kun ei todellakaan ole mun tarkoitus saati todellisuudessa ole niin. Mä kyllä liikun säännöllisesti, mutta tosi vähän verrattuna moneen himotreenaajaan. Syön todella terveellisesti, mutten mitenkään koe sen olevan pelkästään oman navan tuijottelua. Pitämällä itsestäni ja terveydestäni huolta pystyn antamaan myös muille paljon enemmän. Kokemuksen syvällä rintaäänelle voin kertoa, että huonovointisena ja sairaana sitä ei pysty antamaan itsestään läheisillekään niin paljon kuin terveenä. Olen koittanut myös tosi avoimesti kirjoitella treeneistä ja syömisestä ja toivonut niiden kautta, että suhtautuminen treeniin ja ruokavalioon näkyy nimenomaan TERVEYS, HYVINVOINTI ja ONNELLISUUS edellä meiningillä niin kuin se itselläni on. Mun tavoite nimenomaan on tuoda esiin terveellisen elämän tuomaa hyvää oloa täällä blogissa. Pitää jatkossa pohtia tarkemmin miten asioita tuon esiin, mikäli tosiaan näin väärän kuvan on voinut saada:/ Ei nähtävästi voi painottaa liikaa oman itsensä kuuntelua ja omien rajojen tuntemusta.
          Kiitos vielä Kirsi palautteestasi.

  • Reply
    Julia
    21.8.2014 at 19:41

    Moikka Mona, again!:D Aiempaan kommenttiin viitaten oli pakko tulla kommentoimaan. Mulle sun blogi ainakin tuo esiin sitä hyvää oloa ja terveyttä mitä liikunnasta saa, ei todellakaan mitään veren maku suussa treenausta! En halua mitenkään kritisoida Kirsin kommenttia, mutta haluan tuoda vain oman kantani esiin!:) Sä oot antanu mulle niiiiiiiiin paljon treeni ja terveemmän elämän motivaatiota ettet uskokaan! Keväällä mulla oli hyvä ja tehokas treeniputki, tietty terveellä tasolla, ja nyt kesällä se pääsi lopahtamaan. Ihan oikeesti olemattomiin! Taisin kesällä tehdä edes vähän kunnollisemman treenin 3 kertaa, plus tietty muutamat kävelyt koiruuden kanssa. Nytkun oon nähnyt kuvia susta tekemässä Kaylan treenejä ja hehkuttamassa sitä hyvää oloa mitä sä treeneistä saat ja kuinka upeelta sä kaikin puolin näytätkää, oon mäkin saanut taas treeni motivaatiosta kiinni! Mä en nää mitään vikaa mun kropassa, mä vaan tykkään treenata ja haluaisin vähän vielä tietyistä paikoista kiinteytyä. Mä ihailen suuresti sun elämäntapoja ja mä saan hirveen paljon irti tästä blogista ja kaikista ihanista terveysasioista mitä meille jaat! Ja vitsit mä tunsin semmosta ylpeyden tunnetta et Jes, hyvä Mona, kun näin ton viskeraalisen rasvan! Wau oikeesti!! Itseänikin kiinnostais tietää omat kehonkoostumukset, ja mun mielestä tää oli tosi mielenkiintonen postaus “kaikessa yksinkertasuudessaan”. Keep it up girl, mä ainakin rakastan näitä sun terveys ja liikunta juttujas ja sun blogia muutenki kaikin puolin! Kuten aiemminkin oon sanonu, sun blogi on kehittyny ihan huimasti kuvien osalta ja sun energisyys ja ilosuus välittyy aidosti meille kaikille! Tai ainakin mulle!:D Hih, oot ihana ja niin upea kaikin puolin! <3 Terkuin, iiiiiiso pukeutumisen rakastaja ja terveys intonen!:) (Kyllä, sä oot saanu ton jälkimmäisen hyvin vahvasti esille mussa, terveellä tavalla tottakai ;))

    • Reply
      Mona
      22.8.2014 at 12:53

      Voi ihana ihana Juulia <3 Kiitos ihan mielettömän paljon sun voimaannuttavasta ja niin sydämellisestä kommentista. Et arvaakkaan miten hyvän mielen sait sanoillasi. <3
      Ihan super energistä ja aurinkoista syksyä sulle Juulia!! )

  • Reply
    mami
    22.8.2014 at 06:38

    Mä olen aiemmin ajatellut, että tällaiset kehonkoostumusmittaukset ovat hölynpölyä, kunnes ravitsemuskoulutusten kautta sain niistä tietoa enemmän ja olen ehdottomasti niiden kannalla.

    Esim. viskeraalisen rasvan pitoisuus on suoraan verrannollinen sydän-ja verisuonitauti riskiin, joten vallan mainio tapa saada tietoa terveydestään.

    Toki on niinkin, että pelkästään peiliin katsomalla, erityisesti selvästi ylipainoinen näkee jo silmillään, että todennäköisesti sitä rasvaa on kertynyt sinne sisäelinten ympärillekin… mutta, luulenpa, että kun saa mittaustulokset konkreettisesti kouraansa, sitä saattaa herätä siinä vaiheessa viimeistään todellisuuteen ja alkaa oikeasti tekemään jotain terveytensä hyväksi.

    Elämässä on valtavasti ihania asioita ja tiedän, että rakkaat ihmiset ovan Monalle numero 1 asia :) Terveys ja hyvinvointi, mikä näkyy hyvänä olona tulevat hyvänä kakkosena :)

  • Reply
    henna
    22.8.2014 at 10:24

    Minä en kyllä näe mitään syytä miksi täysi-ikäisen tulisi käydä kehonkoostumusmittauksessa vuosittain (ellei nyt sitten halua tukea ko. yritystoimintaa). Tai miksi lääkärin vastaanotolle sellainen kuuluisi. Terveydelle haitallisen korkean rasvaprosentin osaa jokainen lekuri ja maallikkokin silmillään ja kokeilemalla nähdä – samoin nestetasapainon ja esim. viskeraalisen rasvan määrän arviointiin on olemassa muitakin hyviä, _edullisia ja luotettavia keinoja. Terveydelle haitallisen alhainen lihasmassakin on todettavissa muutamalla todella yksinkertaisella kikalla. Muu on hifistelyä, pienen numeroihin ja itsekontrollointiin viehtyneen sakin harrastelua eikä sitä todellakaan pidä sekoittaa tavan kansan terveydentilan tutkimiseen. :D

    Ja lisäksi nuo laitteet (lukuunottamatta joitain tarkimpia ja edistyksellisimpiä, joita löytyy ehkä muutamasta harvasta paikasta tutkimustarkoituksiin) ovat kovin epäluotettavia. Mutta jos sinä saat kiksejä tai motivaatiota terveydestäsi huolehtimiseen noista numeroista, hyvä niin. :) Kunhan ei mene liian pitkälle.

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *