12.8.2014

Helppo keino käyttää selleriä

mehu1

 

Mainitsin aikaisemmin Kauppakassin sisältö– postauksessa, etten juuri välitä selleristä. Sain ihanalta lukijalta Lillillta vinkkiä, että selleri sopii mehustettavaksi porkkanan kanssa. Porkkanamehu on ollut ykkössuosikkini jo useamman vuoden ja innostuinkin testaamaan heti tätä vinkkiä. Ilokseni voin sanoa, että TOIMII!! Selleri yhdistettynä porkkanaan ei ole lainkaan niin kamalaa mitä esimerkiksi raaka selleri on. Suosittelen ehdottomasti testaamaan, jos joku muukin vasta totuttelee sellerin makuun.

Selleri Porkkana mehu

1 Sellerin varsi

4 Porkkanaa

Miksi sitten selleriä kannattaa käyttää vaikka se maistuu joidenkin mielestä kuralle?? No tässä vain muutama esimerkki mainitakseni sellerin eduista, joista on helppo poimia itselleen ne tärkeät kohdat ja miettiä sitten kannattaako selleriä kokeilla.

 • Poistaa nesteitä kehosta
 • Hyvä kuidun lähde
 • Sisältää paljon vitamiineja ja mineraaleja
 • Neutralisoi kehon happamuutta ja täten tasapainottaa happo-emästasapainoa
 • Virkistää
 • Auttaa ummetukseen
 • Puhdistaa kehoa kuona-aineista
 • Todella hyvä apu painonhallinnassa

Ps. Oma mehuni näytti siksi punaiselta, että tein samalla kerralla mehulingolla ennen tätä mehua ABC- mehua, josta mainitsin edellisessä postauksessa;) Tippa punajuurta saa mehun värin kauniin punaiseksi :) Hyvä kikka esimerkiksi, jos tekee lapsille mehua. Punainen mehu varmasti houkuttelee paljon enemmän, kuin vihreä.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Laura
  12.8.2014 at 11:26

  Hyvä vinkki, kiitos! Itsekkään en pahemmin selleristä välitä, varmaan ainoita vihanneksia josta en pidä. Mutta juuri terveysvaikutteiden takia olen alkanut syömään selleriä. Helpoiten menee minulle dipattuna hummukseen, kotitekoiseen siis tietenkin :) suosittelen! Helppo ja terveellinen välipala.

  • Reply
   Mona
   12.8.2014 at 11:35

   Oi mä tein just EILEN hummusta jääkaappiin, joten menee hetimiten testiin toi dippaus selleriin!!!! :) Kiitos siis sulle vinkistä:)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *