6.8.2014

Kauppakassin sisältö

ostoskassi

Kauppakassin sisältö– postaus sai kannatusta, joten tässä tulee uusintaa samassa sarjassa! :) Olin tänään kahvilla i-h-a-n-a-n Ninnin kanssa, jonka olen tavannut blogin kautta ja hän itseasiassa myös toivoi, että näitä kauppakassijuttuja saisi tulla lisääkin, joten päätin tarttua hetimiten aiheeseen, kun kauppareissulla kuitenkin taas kotimatkalla kävin. On muuten ihanan energinen olo, kun tapasin aurinkoista Ninniä. Voi pojat, että on mahtava tavata uusia ihania ihmisiä, joilta saa niin paljon hyvää mieltä <3 Toistan varmaan noin miljoonatta kertaa itseäni, mutta ihan se ja sama: Blogin parhaita puolia on ihanat ihmiset, joihin olen saanut ilon ja kunnian tutustua <3 :)

Nyt tämän päiväiseen kauppakassiin, jonka sisältö koostui Ruohonjuuren ja Anttilan Kivikukkaron tuotteista.

goji2
hedelmät
munat
vihreät

 

GIJIMARJAT

Gijimarjoja ostin Eetulle, kun hän joku päivä mainitsi ohimennen, että voisi niitä taas pitkästä aikaa ostaa. Näitä meillä on kaapissa vain silloin tällöin. Eetu käyttää niitä mm. jogurtin ja rahkan joukossa. Itse laitan niitä esimerkiksi smoothien päälle koristeeksi :)

MANTELIVOI

Tää on ihanaa! Mun suosikki yhdessä cashewpähkinävoin kanssa. Voi laittaa melkein mihin vaan :D Esim ihan vaan sellaisenaan herkutteluun;) Tuo myös pirtelöön ihanan maun.

VERIGREIPPI

Kesän suosikkihedelmä! Täydellisen raikas ja sopii välipalaksi esimerkiksi yhdessä raejuuston kanssa. Ainut huono puoli näissä on kuoriminen. Inhoan niitä päällimmäisiä valkoisia rämmäleitä ja mulla on pakkomielle kuoria greipit kokonaan niin, että syön vaan sen hedelmälihan. Kuorimisessa kestää ja on sottaista puuhaa, mutta lopputulos on sen väärtti :D

OMENAT

Omput ei varmaan paljon selityksiä kaipaa;) Tahinia päälle ja avot – mun herkkucombo niin kuin oon monesti todennut. Näistä ompuista on tarkoitus lingota huomenna mehua yhdessä porkkanoiden ja punajuuren kanssa! NAM!!

LIME

Aina on hyvä muistaa juoda tarpeeksi vettä (etenkin näillä helteillä!!!) ja jos haluaa vedestä astetta parempaa niin kannattaa vesilasiin tai karahviin sujauttaa muutama viipale limettä! :)

SOIJAJOGURTTI

Soijatuotteita en juurikaan suosittele, mutta itse käytän silloin tällöin soijajogurttia tavallisen jogurtin sijasta, kun haluan vältellä maitotuotteita, mutta kaipaan kuitenkin jogurtin koostumusta. Soijamaitoa käytän myös kahvissa ihan siksi, että tykkään siitä. Soijasta riittää mielipiteitä ja netti on pullollaan puolesta ja vastaan kirjoituksia. Kannattaa googlailla mikäli aihe kiinnostaa. Mun mielipide on kuitenkin, että soijan käyttöä hyvin kohtuudella tai mielummin ei lainkaan. Aino oli juuri kirjoitellut aiheesta ja hänen postaus löytyy täältä.

LUOMUMUNAT

Luomumunat ansaitsee sydämmen <3 Superruokaa ja näitä ostan aina, kun raaskin. Hinta on luomumunissa aika järkky tavallisiin muniin verrattuna. Me ostetaan yleensä vähän vuorotellen luomua ja ei luomua. Mulla kuluu viikon aikana toooosi paljon kananmunia, joten ihan kaikkia en vaan raaski ostaa luomuna vielä.

PERSILJA

Mä rakastan persiljaa! Teen usein koko persiljapuskasta salaattipohjan :D Super terveellistä ja poistaa nesteitäkin, kun on turvotusta. Ihana ihana persilja <3 Rakastan persiljan melko vahvaa makua ja se sopii täydellisesti balsamicon ja öljyn kanssa yhdistettynä.

SELLERI

Tässä taas päinvastainen ruoka-aine. Mä nimittäin INHOAN selleriä :D :D Joskus kyökein, kun otin palasen selleriä suuhun, enkä meinannut saada sitä nieltyä. Noin yleisestihän syön melkein mitä vain. En ole lainkaan nirso ja suostun maistamaan melkein kaikkea. Oikeastaan maksa on ainoa ruoka, jota en suuhuni laita. Selleriä olen pikkuhiljaa opetellut syömään. Aluksi olen laittanut sitä pirtelöihin ihan vaan vähän (noin 1/2 vartta) ja sen jälkeen muiden kasvisten sekaan paistettuna. Nyt olen jo hieman tottunut sellerin makuun ja se menee alas jo kyökkimättä :’D Sellerihän on tooooooosi terveellistä ja poistaa myös nesteitä kropasta. Mun tavoite on opetella tykkäämään selleristä ;)

PURJOSIPULI

Purjosipuli on mun makuun täydellistä! Se sopii sellaisenaan salaatteihin ja tuo kivan raikkauden, eikä ala närästämään samalla tavalla, kuin normi sipulit.

Siinäpä niitä – tuttuja juttuja tällä kertaa! :)
Näiden lisäksi ostin myös talouspaperia, mutta sitä ei tullut kuvattua;) Helteistä iltaa kaikille!! :)

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Ninni
  6.8.2014 at 18:20

  Kiitos vielä niin ihanasta kahvihetkestä ja keskusteluista! Sinä olet aina niin aurinkoinen, ja olen yhtä hymyä tapaamisemme jälkeen; aurinkoisuutesi tarttuu :)

  • Reply
   Mona
   7.8.2014 at 10:27

   Kiitos sulle ihana Ninni <3 Ihan mahtavaa, että tavattiin!! :) olet huippu tyyppi – nähdään pian taas!!!:)

 • Reply
  Jonna
  6.8.2014 at 18:43

  Iloisia munia täältä https://fi.surveymonkey.com/s/D3BQPPN Vaahteramäen MunaEggPress 6€ 30munan kenno, just laitoin tilaukseen :)

  Itse syön verigreipin siten että leikkaan vaakatasossa puoliksi ja veitsellä käyn “kolmiot” läpi. Ja lusikalla lihat ääntä kohti!

  • Reply
   Mona
   7.8.2014 at 13:31

   Ei vitsit miten kuningas vinkki! teit just mun verigreipin syömisnautinnosta noin miljoona kertaa paremman :D :D Thänks!!!!!!! :D

 • Reply
  Lilli
  6.8.2014 at 19:05

  Selleri on hyvää, kun sitä linkoaa mehuksi porkkanoiden kanssa. Kannattaa kokeilla:-)

  • Reply
   Mona
   7.8.2014 at 13:32

   Oi kiiitos vinkistä menee kokeiluun!!!! :)

 • Reply
  LauraL
  6.8.2014 at 19:12

  Täytyykin ostaa testiin purkki cashewpähkinävoita, kuulostaa herkulliselta. Persiljaa pitäis kyllä muistaa syödä useemmin, ehkäpä ostan sitäkin puskan kotiin. Ja verigreippi, nam! Miksi sen tosiaan täytyy olla niin vaivalloinen syötävä?!

  • Reply
   Mona
   7.8.2014 at 13:33

   Kurkkaappa yllä Jonnan vinkki verigreipistä!! :D Johan helpotti – ihan kuningas idea!! :)

 • Reply
  armi
  6.8.2014 at 21:00

  en oo muuten koskaan tajunnut et persiljaa voi käyttää ihan salaattipohjana :o pistän huomenna heti testaukseen kun on mun ruuanlaittovuoro ! ;) parasta on se, et meil on oma persiljapuska tuossa terassilla ja se on niin iso ja harvemmin tulee sitäkään vihreää käytettyä, niin saa nekin pois :) ja on muuten luomua ja taatusti tuoretta – jes!
  selleri on musta tosi hyvää pannulla käytettynä. menee se sellasenaankiin tosi hyvin, ei maistu juuri miltään mun mielestä mut heitän joskus pannulle muutaman varren pilkottuna, perään jotain maustetta esim. chiliä ja iiihan vähän vettä et tulee mukavan muhinut ruoka. kansi päälle, miedolle lämmölle ja joku 4 minuuttia yleensä pidän ja esim. salaatin päälle tuomaan tuhtiutta. :)

  • Reply
   Mona
   7.8.2014 at 13:34

   Kerrohan sitten mitä tykkäsit persiljasta salaattipohjana! :)
   Hih, hassua miten makuaistit tosiaan eroaa paljon :) Mulle selleri on ihan painajaista ollut aikaisemmin :D

 • Reply
  Sari
  7.8.2014 at 00:42

  Kyllä nuo luomumunat on ihan toista kuin muut. Vielä jos syöt paljon munia, niin laadulla on iso merkitys.

  • Reply
   Mona
   7.8.2014 at 13:35

   No niinpä, olen kyllä samaa mieltä.

 • Reply
  Kristiina
  7.8.2014 at 13:55

  Nämä kauppakassin sisällöt on tosi kivoja postauksia. Mä oon ollu kasvissyöjä melkein 25 vuotta ja suurin harmi on, että oon sellerille allerginen! Sitä olis niin kiva lisätä ruokaan ku ruokaan, mutta eh-ei! Keväällä uhmasin luontoa ja kokeilin laittaa selleriä smoothieen, siitä yhdestä pienestä varresta oli haittaa sitten viikoksi :(

  Kananmunia en myöskään syö, mutta mun vanhemmat ostaa suoraan luomutilalta kananmunat eikä maksa paljon, toimituskin on kotiovelle saakka. Näitä on ympäri Suomen!

  Soijaa syön, en usein, mutta silloin kun tekee jogurttia mieli. Samoin soijamaitoa käytän. Hui ku oli hurjaa tekstiä tuolla sun vinkkaamaassa linkissä. Mun oma hoitaja ei ole ikinä soijasta varoitellut! Mulla on kuukauden kuluttua seuraava tapaaminen ruoka-asioissa ja täytyy kysyä hänen mielipide.

  Mukavaa loppuviikkoa Turkuun, tänäänkin on ihana helle! Pus Mona <3

 • Reply
  riiri
  9.8.2014 at 21:46

  Hei greippi vaan veitsellä puoliks ja sitten lusikalla syömään:-)

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published.