29.7.2014

Terveellisiä lettuja

Baanaanipannarit ovat pitkään olleet kuuminta hottia ja monet ovat niistä innostuneet. Eikä ihme, sillä ne ovat niin super helppo, nopea ja hyvä aamupala tai välipala. Näitä lettuja pystyy muokkailemaan vaikka miten paljon muutamia aineita vaihtamalla. Olen aikaisemminkin kirjoittanut samoista herkuista ja ensimmäinen Banaanipannarit!– postaus löytyy täältä.

Olen itse melkoinen sählääjä ja pienen unohduksen kautta tulin tehneeksi näitä terveellisiä lettuja hieman erilailla. Tässä siis jälleen yksi modattu versio banaanipannareista;)

 

1 annos terveellisiä lettuja

1 kananmunan valkuainen

1/2 dl proteiinijauhoja

piparkakkumaustetta

marjoja

1/2 banaani

 

Sekoita valkuainen ja proteiinijauho tehosekoittimella sileäksi. Lisää joukkoon piparkakkumauste. Paista lettuja miedolla lämmöllä kookosöljyssä. Lisää valmiiden lettujen päälle pakastemarjoja tai tuoreita marjoja sekä banaani viipaloituna.

Ei kovin vaikeaa siis!;) Tarkoitukseni oli tosiaankin normaaliin tapaan laittaa taikinaan tuo banaani, mutta jollain ihmeen keinolla unohdin sen! :D Huomasin banaanin puuttumisen vasta letut paistettuani. Yhtään ei kuitenkaan harmittanut, sillä letuista tuli siitä huolimatta loistavia! Käytin vaniljan makuista proteiinijauhoa, joka antoi kivasti makua taikinaan ja samoin tuo piparkakkumauste on jotain ihan taivaallista – suosittelen lämpimästi! Banaaniviipaleet lettujen päällä ajoivat myös loistavasti asiansa.

Todella hyvä vaihtoehto tavallisille letuille tai pannukakulle! Terveellistä ja hyvää eikä yhtään lisättyä sokeria. Vatsa ja keho kiittää <3 :)

Millainen on teidän suosikki banaanipannariohje?? :)

 

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Pinja
  29.7.2014 at 09:59

  Mä olinkin jo ihan unohtanut banaanipannareiden olemassaolon! Täytyykin tässä joku päivä taas tehdä niitäkin :)

  • Reply
   Mona
   29.7.2014 at 10:04

   Mulla tulee kans välillä aina kausia kun teen useammin ja sit taas pitkään en lainkaan. Mut on kyllä niin hyviä, et pitäs muistaa useammin tehdä :)

 • Reply
  Onna
  29.7.2014 at 10:21

  Heei ootko tekemässä jossain kohtaa sitä opiskelupostausta, josta joskus keväällä kirjoitit? :D Ja olen myös todella kiinnostunut lukemaan vaihtoasioista. Ymmärrän toki, ettet vielä välttämättä halua niistä kirjoittaa, jos kaikki ei ole aivan selvää. Olen vain itse myös lähdössä poikaystäväni kanssa vaihtoon, joten olen siksi kiinnostunut :) Lähdemme kyllä vasta ensi syksynä, jos onnistuu!

  En ole vielä kokeillut minkäänlaisia terveellisiä pannareita/lettuja, mutta pitäisi, koska niitä on niin paljon hehkutettu ympäriinsä!

  • Reply
   Mona
   29.7.2014 at 10:32

   Ehdottomasti!! :) Koitan saada pikimiten ainakin jotain postausta aikaiseksi ihan vaikka fiiliksistä yms. Siitä on ehkäpä hyvä sitten jaktaa myöhemmin tarkemmilla faktoilla sun muilla? :)
   Joo ehdottomasti pannarit testiin pikapikaa!!!! Nää on ihania! :) <3

 • Reply
  Heini
  29.7.2014 at 10:55

  Hei, onko tämän ja edellisen postauksen kuvat raakakuvia tms erilaisia? Meinaan nimittäin ettei omalla puhelimellani näy ne – sama on pätenyt muutamiin muihinkin postauksiin tässä kuukauden sisällä. Aamulenkkipostauksessa taas näky, samoin ristiäis- ja asupostauksessa, jossa sulla on keltainen midi. Käytän Nokian Lumia 720 ja Explorerilla, koska muita vaihtoehtoja ei ole. Olisi kiva jos asian saisi korjattua, tai sitten vaan todettua ettei asialle ole mitään tehtävissä :)

  • Reply
   Mona
   29.7.2014 at 11:01

   Hmmmm.. Ompas kummallista. kiitos tosi paljon kun jätät palautetta.
   Kuvaan aina raakakuvina (paitsi kännykkäkuvat), mutta tässä postauksessa ero on se, että raakakuvat ovat otettu olympuksen penillä. Asukuvat otan Nikonilla. Koitan selvittää tätä ja laitan asiaa eteenpäin. Toivottavasti saadaan pikimiten kuntoon.
   Kiitos vielä kerran palautteesta!!

 • Reply
  Reetta
  29.7.2014 at 14:15

  Kysyn nyt tyhmän kysymyksen :D Millasta proteiinijauhetta sä laitoit näihin? Ihan jotain tavallista, mitä ei olla maustettu mitenkään? :)

  • Reply
   Mona
   29.7.2014 at 18:32

   Ei oo lainkaan tyhmä kysymys!! :) Meillä on Whey 80 stevia protskujauhoa ja tällä hetkellä vaniljan makuista :)

 • Reply
  -A-
  29.7.2014 at 15:07

  Mäkin tein tänään banaanipannareita aamupalaksi. Tosin suosin yleensä sitä perus ohjetta, 2 kananmunaa, 1 banaani ja mukaan hiukan kanelia, aivan täydellinen makuelämys, mielestäni jopa parempia kuin perinteiset amerikkalaiset pannukakut :) Yleensä syön nämä pensasmustikoiden ja vatkatun rahkan kanssa (joukkoon hiukan maitoa tai jogurttia pehmentämään rakennetta ja makua, on muuten hyvää ihan sellaisenaankin :). Varsinkin rahkan kanssa letut ovat todella täyttäviä ja näillä jaksaa vaikka lounas hiukan venyisikin.

  Myöskään minun Lumia ei oel hetkeen näyttänyt blogin kuvia ja teksti ja muu ulkoasukin ovat oleet hiukan erilaisia, esim. kaikki otsikot näyvät minulla kirkkaan sinisenä ja riviväli sekä fonttikin on eri kuin yleensä.. Outoa..

  • Reply
   Mona
   29.7.2014 at 18:34

   Kaneli on muuten ihan super hyvää tuossa. Yleensä itsekin laitan sitä, mutta oli loppu ja tänään vasta muistin hakea :)
   Mut suosittelen testaamaan tota piparkakkumaustettakin joskus, on meinaan ihan huippua! :)
   Voi hitsit tätä nokia probleemaa :( Tosi ärsyttävää. Oon nyt laittanut näistä viestiä eteenpäin ylläpitoon, toivottavasti saadaan pian asiaan selvyyttä:/ Kiitos paljon sullekin palautteesta, laitan nämä kaikki eteenpäin, varmasti auttavat selvittämisessä!

 • Reply
  Misty
  29.7.2014 at 17:09

  Täytyy kokeilla, kun nyt niin monet ovat muistaneet banaanilettujen herkullisuuden.
  Mistä ostat proteiinijauhetta ja onko niissä paljonkin eroja? Mitä merkkiä suosittelet?

  • Reply
   Mona
   29.7.2014 at 18:40

   Joo ehdottomasti testaukseen ja kokeilet erilaisia niin löydät sen oman suosikkiversion :)
   Eetu hankkii aina meidän protskujauhot. Nyt on Fitnesstukusta Whey 80 stevia jauhoa vaniljan makuisena. Mä hankin sit spesiaalimmat proteiinit esim. hamppu-, riisiprotsku-, herne- ja soijaproteiinit.
   Mutta siis ihan tavallisista suositellaan juurikin tuota Wheyn :)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *