30.5.2014

Kuvia puhelimen kautta ja pohdintaa alkoholista

Heippa moi!! Täällä ollaan ihan elävienkirjoissa, vaikka eilen jäikin kokonaan postailematta. Palataan eiliseen vielä postauksen lopussa…

Tässä kuitenkin muutamia puhelimella räpsittyjä kuvia viime päiviltä!:)

1. Pirtelö, johon sujautettu mm. selleriä ja persiljaa. 2. Jennya moikkaamassa Jenny’Storessa <3 3. Kotona siivoilua. 4. Ystävän luona kyläilemässä. Heidän suloiset mopsit on niin ihania <3

1. Aamupalaa!:) Vihreä juoma on chlorellaa;) 2. Kotona jumppailua Kayla Itsinesin ohjeilla. Ihan törkeen rankkaa, mutta niin kivaa!! :D 3. Äidin luona lounasta:) 3. Valmistautumista ystävän synttäreille.

1. Kodin sisustusyksityiskohtia. 2. Kullan kanssa aamulenkillä. 3. Di Trevissä ystävien kanssa synttäreitä juhlimassa. 4. Ruuaksi valikoitui maissikanaa.

Siinäpä niitä! :) Osa kuvista löytyy instagramin puolelta @Monasdailystyle.

Sitten tuohon eiliseen ja otsikossakin jo mainittuun alkoholiin. Olen aina ollut todella huono juomaan mitään alkoholia. Juon harvoin yhtä tai kahta lasia enempää. Tulen ihan tajuttoman kipeäksi jo muutamasta lasista. Punaviinistä tykkään paljon, mutta jo lasillinen aiheuttaa melkoisen nuhan(?!). Keskiviikkona tulin juhlinnan tohinassa sitten otettua todellakin enemmän kuin se muutama lasi. Mulla oli eilen koko päivän niin järkyttävän huono olo, ettei oo varmaan koskaan ollut. Oikeastaan tänäänkin vielä on sellainen olo, kun olisi ollut monta päivää flunssassa ja alkaa västä pikkuhiljaa toipua, mutta koko kroppa on kuin jyrän alle jäänyt. Ihan kamalaa. Ilta oli kyllä kaikin puolin super hauska ja naurettiin tyttöjen kanssa vedessä silmissä. Olen kuitenkin 100% sitä mieltä, että osaan pitää hauskaa ilman alkoholiakin. Vaikka skumpat ja viinit hyviä ovatkin ja niitä on kiva silloin tällöin kilistellä lasillinen niin päätin nyt jättää omalta osaltani alkoholin täysin pois. Se ei vaan sovi mulle ja mä vietän paljon mielummin terveellistä elämää kokonaan ilman alkoholia. Olen huomannut, että monet muutkin lähipiirissä tai blogeissa ovat jättäneet vähäisenkin alkoholin käytön ja monesti olen itsekin sitä harkinnut. Helposti tulee vain ajatus, että on tyhmää totaalikieltäytyä mistään, mutta koska juon muutenkin niin vähän niin kokonaan alkoholista luopuminen ei tunnu lainkaan luonnottomalta. Tästä lähtien voinkin siis sanoa, etten käytä enää tippaakaan alkoholia. Paljon helpompi, kun ei tarvitse selitellä mitään sen enempää juhlatilanteissa tai muissa. Minä en enää käytä alkoholia lainkaan -piste. Onko ruudun takana muita, jotka ovat päätyneet samaan?

Nyt otan vielä tämän päivän iisisti. Harmittaa niin älyttömän paljon, kun täksi päiväksi olisi ollut ihan hurjan kiva reissu Helsinkiin. Noh onneksi lohdutuksena tiedän, että huomenna saan muutaman ihanan tyypin Helsingistä tänne Turkuun! :) Toivottavasti huomenna jo sentään olisi normaali olo taas ;D

Kivaa viikonloppua kaikille!

Ps! Mun ystävä etsii Turusta geelilakkauksien tekijää suht pikaisella aikataululla! Mun oma luottokynsien laittaja Pirita tekee vaan geelikynsiä, joten en itse tiedä kuka tekisi geelilakkoja.. Laittakaa ihmeessä vinkkejä tulemaan hyvistä tekijöistä!! :)

You Might Also Like

37 Comments

 • Reply
  CURIOUSNOORA
  30.5.2014 at 09:52

  Mä olen tehnyt saman päätöksen jo muutama vuosi sitten. Mulle alkoholi ei sovi lainkaan ja samalla tavalla kuten sinullakin, jo pari lasillista viiniä aiheuttaa aivan järkyttävän olon seuraavaksi päiväksi. Se ei vaan mun kropalle sovi. Silloin tällöin saatan yhden siiderin juoda tai skumppaa kilistellä, ja se riittää minulle.

  Enemmän vaivaa tästä mun päätöksestäni näkevät tosin muut ihmiset kuin minä itse, saan olla jatkuvasti selittelemässä sitä, miksi en ota mitään. Hauskaa osaan pitää ilman alkoholiakin, joten miksi ihmeessä sitä silloin joisin! ;)

  • Reply
   Mona
   30.5.2014 at 15:02

   Kiitos Noora kun jaoit sunkin ajatuksia <3 :) Ja mä oon monesti pohtinut tuota samaa, että usein se juomattomuus on hankalampaa muille. Mulla onkin nyt tosi hyvä fiilis tän päätöksen suhteen. Tavallaan ei tuu vaikuttamaan mihinkään muuhun, kuin siihen, ettei tarvii pahasta olosta kärsiä enää edes sitä kertaa tai kahta vuodessa :D

 • Reply
  Anni
  30.5.2014 at 10:06

  Kynsihuoneella Aurakadulla on erittäin ammattitaitoista porukkaa :)
  http://www.kynsihuone.fi

  • Reply
   Mona
   30.5.2014 at 15:04

   Jee kiitos paljon vinkistä:) Voisinkin nämä koota jossain vaiheessa ihan postaukseen niin saavat muutkin vinkkejä.
   Ystäväni sai heti ensimmäisestä paikasta jo ajan johon soitti. Suosittelen itse Soul Sistersia, mutten ollut varma tehdäänkö siellä pelkästään geelilakkoja. Tehtiin ja aika saatiin heti tälle päivälle <3 :)
   Mut kiva, kun jaoitte teidän vinkkejä myös <3<3 :)

   • Reply
    Anni Pitkänen
    30.5.2014 at 20:38

    Kiva juttu! Oikein hyvä, tuttu ja ammattitaitoinen paikka sekin :)

 • Reply
  Mapsi
  30.5.2014 at 10:12

  Noista geelilakkauksista; itse olen (ja yksi ystävä) käynyt Maskun kauppakeskuksessa (heh) olevassa Kauneushoitola Capriksessa ottamassa geelilakat. Teki tosi nätit ja ystäväni, joka on käynyt siellä pitkään, on tosi tyytyväinen, saa glitteriä ja blingblingiä niin halutessaan.. Ja luulisin, että pääsee aika pikaisellakin aikataululla – eikä ollut kallis :)

  Jep, tuosta alkoholista… itse olen elämäntaparemontin myötä jättänyt alkon oikeastaan kokonaan pois. Se vain tuntuu aiheuttavan toisissa ihmisissä ihmetystä ja hämmästelyä, ehkä lievää närkästystäkin toisinaan, kun en ota mitään.Varsinkin kesäaikaan, kun tuntuu, että se kupliva juoma kuuluu kaikkiin kohtaamisiin niin vahvasti. No, mun hauskanpitoa se ei häiritse ja toisaalta – seuraavan aamun olo kyllä voittaa mennen tullen viinin aiheuttaman päänsäryn :) Toki, en voi sanoa jättäneeni sitä totaalisesti, enkä varmaan näin aio tehdäkään – edelleen tykkään joskus pihvin kyytipojaksi ottaa lasillisen hyvää chileläistä punkkua :)
  Mutta “turhat” saunaoluet, viikonlopun siiderit tms. olen jättänyt kokonaan pois. Enkä todellakaan kaipaa yhtään!

  • Reply
   Mona
   30.5.2014 at 15:08

   Hei mahtia, kiitos vinkistä:) Näitä pitäisi melkein koota omaan postaukseensa, jos jollekin muullekin tulee kiirus miettiä mihin pääsisi nopealla aikataululla:)

   Ja kiitos kun jaoit myös tästä alkoholista ajatuksia <3 :) Eihän siitä lasillisesta punkkua olekaan haittaa varsinkin jos tykkää punkusta. SItä paitsi punkullakin on terveysvaikutuksia kohtuullisesti nautittuna:) Itsekin tykkään kovasti hyvästä luomupunkusta, mutta nyt täytyy myöntää, että olen 100% mieluummin kokonaan ilman jatkossa, kun tiedän ettei tule sitä pahaa oloa tai nuhaa. En usko, että juuri jään kaipaamaan mitään alkoholia. Sitten vaan, kun muut juo niin tekee itselleen ihania raikkaitta marjasmoothieta tai tuoreita mehuja <3:)

 • Reply
  Sanna
  30.5.2014 at 10:18

  Sama juttu ton alkoholin kanssa! Ei vaan sovi mulle… hirveä olo tulee, jos otan yhtä lasia enempää, välillä se yksikin on liikaa! En ole ottanut nollatoleranssia, vaikka varmaan pitäis… mutta tosi vähissä on tänkin neidin juominen.. hyvä päätös! :)

  • Reply
   Mona
   30.5.2014 at 15:11

   Sama juttu, välillä se yksikin on likaa. Kumma juttu mistä voi johtua, että on niin mega herkkis sen suhteen:/ Välillä kaveritkin on ihan ihmetelleet, miten voin ylipäänsä olla niin kipeänä seuraavana päivänä. Muut viettää iloista päivää seuraavana päivänä ja mä melkein itkua väännän ku oon ottanut muutaman enemmän kuin sen yhden ja koko seuraava päivä on aivan pilalla. Mun on vaan huomattavasti kivempi olla ottamatta mitään:)

 • Reply
  Siiri
  30.5.2014 at 10:52

  En voi sanoa muuta kuin että ihan älyttömän hyvä päätös!:-)<3 Itsehän en oo juonut tippaakaan yli vuoteen enkä kyllä koe että mistään olisin jäänyt paitsi!:-) Yhtään ei tee mieli ja nimenomaan kuten säkin myös minä osaan pitää hauskaa ilman alkoholia. Ja koen että oon paljon hauskempaa ja mukavampaa seuraa selvänä myös muille :-) En pidä itse itsestäni humalassa enkä pidä alkoholin mausta joten miksi joisin? Vain siksi että tuntemattomien ja puolituttujen mielestä on niin kummaa etten juo? Siinähän kummastelevat, mulla on hyvä olla näin ja se riittää :-) Niille joilla on väliä mun ei tarvitse selitellä,kun he ymmärtävät :-)

  Ihanaa viikonloppua ihana :-)xx

  • Reply
   Mona
   30.5.2014 at 15:13

   Muruuuu <3 Mä oon monesti miettinytkin miten hienoa on, kun et oo yhtään juonut!:) Ja nimenomaan sun perustelut on niin hyvät. Miks juoda jos ei edes tykkää?:D Mä kyllä oon aina tykännyt hyvästä luomu viinistä, mutta kyllä oon paljon mielummin kokonaan ilman, kun tiedän etten tuu kipeeks:) Sopii mun ruokavalioaatteisiinkin sata kertaa paremmin täysin alkoholiton elämä. Ja en todellakaan usko, että tuun mistään jäämään paitsi niin kuin säkin sanoit.
   Toivottavasti ehdit Suomen reissulla kyläilemään!!:) Olis ihana nähdä piiiiiiiitkästä aikaa <3

 • Reply
  Suvi
  30.5.2014 at 12:16

  Hei, aivan ihanat nuo helmikäsikorut! Mistä niitä saa?!? :)

  • Reply
   Mona
   30.5.2014 at 15:14

   No eikös!!!:) Valitettavasti en tiedä saako näitä lainkaan Suomesta:/ Mun ystävä on tuonut siis reissusta.
   Laittakaahan joku vinkkiä jos ootte nähneet jossain täällä lähellä myytävän samalaisia!! :)

 • Reply
  Annika
  30.5.2014 at 12:54

  Täällä ollaan täysin samaa mieltä alkoholista! Se ei vaan sovi yhteen terveellisten elämäntapojeni kanssa. Onneksi osaan pitää hauskaa myös ilman alkoholia! :) Enkä usko jääväni mistään paitsi. Valitettavasti se on joskus suurempi ongelma muille kuin itselle..

  http://lifestyleofannika.blogspot.fi/

  • Reply
   Mona
   30.5.2014 at 15:38

   Juuri näin!! :) En usko, että jäädään mistään paitsi:) Ja tosiaan harmillisen usein muille alkoholin vähäinen käyttö on ongelmallisempaa:/ Tosin olen itse ihan super onnellinen rakkaasta puolisosta, joka jakaa aika samalaisen ajatusmaailman alkoholinkin osalta:) Hän ei totaalikieltäydy kylläkään, mutta öö vuodessa taitaa kulua maksimissaan 10 pulloa olutta :D Eli aika pienellä alkoholin kulutuksella hänkin elää.

 • Reply
  Empressfleur
  30.5.2014 at 13:01

  Juon itse kanssa hyvin vähän alkoholia, koska mullekkaan se ei kyllä sovi yhtään. Se yksi lasillinen menee vielä, mutta sen jälkeen ei enää. Mä en oo kyllä koskaan ymmärtänyt tätä “kännääminen on nastaa” -juttua, joten se on itseltäni ainakin jäänyt pois. Aikaisemmin kaverit ja tutut saattoivat ihmetellä miksen juo ollenkaan tai vaan sen yhden lasillisen. Selitin vaan, että alkoholi ei sovi mulle, joten siksi en sitä juo. Hauskanpitoon se ei ole omalta osaltani vaikuttanut yhtään mitenkään! Musta on vaan mahtavaa että osataan pitää hauskaa ilman alkoholiakin!! :) Kuka nyt niitä känniläisten örveltämistä jaksaa kuunnella..? Nykyään onneksi tuo alkoholittomuus tai sen vähäinen käyttö on ainakin ystäväpiirissäni lisäänynyt. Toisaalta taas esim työpaikan pikkujouluissa yksi tuli sanomaan mulle “ota säki nyt muutama lasillinen nii voit pitää kunnolla hauskaa”.. Pyörittelin silmiäni ja sanoin vaan, että en tartte. Mutta mitäpä nyt tollasista välittämään kunhan on itsellä selvät sävelet :) Niin, ja kyllä saatan tietenkin itse juoda esim kuoharilasillinen juhlissa tai vastaavan, mutta esim saunaoluita tai muuten vaan alkoholin juomista en harrasta. No tässä nyt tuli pientä vuodatusta myös omalta osaltani. Ja tosi upeaa, että otit tälläisen aiheen esille!! :)

  • Reply
   Mona
   30.5.2014 at 15:48

   Kyllä, hauskaa voi ehdottomasti pitää ilman alkoholiakin:) Ja tosiaan mäkään en mitenkään tuomitse alkoholin käyttöä – se ei vaan mulle sovi ei sitten yhtään:/ Ja koen, että mun on vaan miljoona kertaa parempi olla kokonaan ilman.
   Kiva, että aihe sai tällaisen vastaanoton ja onpas moni samoilla linjoillakin vielä!!:) Jossain vaiheessa voin kirjoitella mietteitä lisää. Uskon täysin, että en joudu luopumaan mistään vaikka siitä punkusta olenkin tykännyt. Koska jos pitää valita ihanan raikkaan tuorepuristetun mehun ja punkun välillä niin ei oo epäilystäkään kumman maun puolesta valitsisin:) Toivottavasti voin innostaa myös muita nuoria olemaan vähemmällä alkoholin käytöllä… :)

 • Reply
  Valpuri
  30.5.2014 at 14:21

  Komppaan edellisiä sekä hyvän päätöksen että helmikäsikorujen ihanuuden osalta. Liekö uskomusta vai ei, mutta mä kestän luomuviinejä huomattavasti paremmin kuin ei-luomuja. Ne muutamat lasilliset joita silloin tällöin juon onkin jo pitkään olleet luomuja enkä niistä luopuisi. Skanssin Salon West Hair&Spassa olen laitattanut geelilakkauksia, samoin siinä Brahenkadun Bleisissä. Hyvää toipumista sulle!

  • Reply
   Mona
   30.5.2014 at 15:52

   Sama juttu – kyllä viinit pitää olla luomua. Vaikka mulle tulee kyllä luomuistakin niin nuhaa kuin paha olokin:/ Tosin ei niin paljon kuin tavallisista. Herkkis mikä herkkis kuitenkin ja kun tätä oon jo useamman kerran miettinyt niin tulin nyt lopullisesti vaan siihen tulokseen, et mä jätän ne ihanat luomuvinkutkin muille. Mä hörpin jatkossa vaan tuoremehuja ;D Mehän muuten tästä alkoholin käytöstä just viime terapiakävelyllä keskusteltiinkin!:) Samoilla linjoilla siis:)
   Niin ja nuo ihanat korut on ystävän reissusta!!:)
   Mennään pian lenkkitreffeille jahka mä oon taas normaalissa kuosissa;D

 • Reply
  -H
  30.5.2014 at 14:46

  Oon itsekin miettinyt alkoholista luopumista kokonaan, koska minulla ei oikeastaan ole mitään tarvetta juoda. Muutama drinkki tai lasi viiniä ei kuitenkaan saa minussa humaltumista tai seuraavana päivänä pahaa oloa aikaan, joten toistaiseksi pitäydyn vaan siinä muutamassa, mutta ymmärrän lopettamispäätöksesi erittäin hyvin!!

  Toivottavasti tosiaan huomenna on jo parempi päivä, ihana nähdä :)

  • Reply
   Mona
   30.5.2014 at 15:55

   Muutama lasi on todellakin perusteltua, jossei joudu siitä yhtään kärsimään:) Kyllähän hyvä viini tai skumppa on mukava juttu:) Mulla tosiaan vaan haitat peittoo 6-0 hyödyt. Enkä usko, että joudun oikeasti kovin paljosta luopumaan. Mehut kunniaan!! :D Pakkaan omat juice pressolla täräytetyt tuoreet porkkanamehut ravintolaan mukaan:’D No ehkei sentään mut oon kyllä ite super hyvillä mielin tän päätöksen kanssa:) Onneks tuttavapiirissä melkein kaikki jo tietää mun järkyttävän huonon alkoholinsietokyvyn niin ei tarvii tätä koskaan sen enempää selitellä, ku et enää en käytä vaan lainkaan.
   Jeeee – huomenna nähdään <3<3 Niiin kivaa:)

 • Reply
  mami
  30.5.2014 at 16:02

  Kyllä se vaan niin on, että nämä meidän geenit jyllää… Eli sellaiset snipsit on meidän maksassa, että parempi olla ilman sitä vähääkään silloin kun se ei kerrassaan sovi. Mutta ihanaa on siitä huolimatta juoda hyvän ruoan kanssa hienosta viinilasista alkoholitonta juomaa.

  Punnitse ja säästä liikkeessä on alkoholitonta skumppaakin ja kauniissa lasipullossa vielä <3

  • Reply
   Mona
   31.5.2014 at 10:47

   Joo pitääkin käydä sieltä täydentämästä viinikaappia!! :) Kuusenkerkkäjuomaa skumppalasista;D

 • Reply
  LeAnn
  30.5.2014 at 17:24

  Täällä yksi lisää, joka liputtaa alkoholittomuuden puolesta! :-) Itse juon todella harvoin. Joskus (ehkä kerran kahdessa kuukaudessa) yhden siiderin.
  Viiniä en juo lainkaan. Saan siitä niin kauhean pääkivun seuraavalle päivälle.
  :-( Siispä parempi olla ilman. :-)
  Ihanaa perjantaita! ♡ (

  • Reply
   Mona
   2.6.2014 at 20:58

   Parempi tosiaan olla ilman:) Moni sanoo, että hirmuinen uhraus, kun ei voi juoda punkkua tms, mut isompi uhraus se tuntuu olevan muille ku mulle :D Jännä nähdä tuleeko kuinka pian ihan todella aidosti sellainen olo, että nyt kyllä on vaikee olla ilman sitä punkkua tai skumppaa.. En usko, että tulee lainkaan :D Lupaan kyllä paljastaa blogissa jos tulee :D
   Haleja ihanalle <3

 • Reply
  Laura
  30.5.2014 at 20:42

  Mulla ihan samanlainen ajatusmaailma vaikka en kokonaan ookaan lopettanut alkoholinkäyttöä. Tykkään juoda ruuan kanssa joskus lasin viiniä, koska se on niin hyvää, mut parista lasista tulee jo pääkipu ja huono olo. Lisäksi alkaa väsyttää kauheasti… Joskus tulee myös otettua olut tms vaikka ei tekis mieli, ihan vaan seuran vuoksi. Ja vaikka en ees erityisemmin tykkää oluesta… Jälkeenpäin saattaa olla sitä huonoa oloa tai pääkipua, ja mietin vaan et mitä järkeä siinä oli. :D Vastaisuudessa kyllä pyrin ottamaan sen lasillisen (vaan yhden!) ainoastaan jos tekee tosi paljon mieli sitä. Säästyy rahaa, on hyvä olo ja saa juoda jotain parempaa! :) Kiitos Mona tästä kirjoituksesta! Hyvä päätös varmasti sulle ja hienoa kun kerrot siitä niin avoimesti. Ois kiva lukea aiheesta joskus enemmänkin. :) hyvää oloa viikonlopulle!

  • Reply
   Mona
   2.6.2014 at 21:00

   Voi kiitos paljon ja kiva kuulla, että aihe kiinnosti:) Ehdottomasti kirjoittelen jossain vaiheessa lisää. Mielenkiintoista nähdä ylipäänsä tuleeko kesällä lainkaan olo, että haluaisi ottaa skumppaa tai punkkua.. En usko, mutta eihän sitä tiedä.. Saapi nähdä:) Ilman on jokatapauksessa miljoona kertaa parempi olla:)

 • Reply
  Camilla
  30.5.2014 at 23:32

  Aika hyvä veto. :) Ymmärrän täysin, koska itsekin kärsin tosi pahoista oloista parinkin lasillisen jälkeen.

  Paheista puheenollen. Miten pääsen mun sokerikoukusta taas irti? ;)

  • Reply
   Mona
   2.6.2014 at 21:02

   Hihih :D Ei siitä pääse millään muulla, ku clik mix pussilla tai Aino jäätelöllä!!!!! ;D Herkuista en muuten kyllä koskaan luovu vaikka miten tulis maha kipeeks ;D Se olis jo todellista uhrautumista. Kyllä välillä pitää saada jotain hyvyyksiä ihan mielenterveydenkin kannalta. Herkkulakko saa kestää max kuukauden meikäläisellä ainakin :D Ja sekin on jo vähän turhan pitkä;)

 • Reply
  Anneli
  31.5.2014 at 17:59

  Moikka! Halusin kommentoida tuota alkoholiasiaa, kun oon itsekin sitä pohtinut. Päivänselvää on, että ilman LIIALLISTA alkoholinkäyttöä on järkevää ja hyvä olla. Jos tulee noin kipeäksi parista annoksesta niin silloin se jo kai on liikaa (itselläkin tulee muuten nuhaa punaviinistä, olis kiva tietää mikä ihmeen juttu tää on)! Itse oon toisaalta suuri viskien harrastaja ja hyviä oluitakin on ihana maistella, joskus enemmänkin kuin se pari. Ne on mulla samalla tavalla harrastuksia ja nautintoja kuin hyvä ruoka tai musiikin kuuntelu. Mitään kolmostuoppeja en kuluta, saati sitten sokerisiidereitä. Toisaalta olisi ihanan selkeää jättää alkoholi kokonaan, koska huomaan, että lipsun helposti siitä pari viskiä vaan-ajatuksesta kun on erityisen hauska ilta (ja aamulla hamittaa). Joskus toivon, että en välittäisi esim. viskistä niin paljon niin olis vaan helppo jättää nekin juomatta ja kaloreitakin jäisi nauttimatta. Mistähän ihmeestä se kuuluisa kohtuus nyt löytyisi? :D Tosi hyvä päätös sulle uskoisin, etenkin jos ei ole tällaista ristiriitaista suhdetta alkoholiin! :) Kyllä sen energioissa huomaa, onko viikonloppuna valvonut alkoholin voimin vai ilman…

  • Reply
   Mona
   2.6.2014 at 21:06

   Punkkunuha on niin hassu juttu :D Tosiaan kohtuus on hyvä juttu ja eihän monelle ookkaan mitään pointtia olla nolla linjalla, kun voi tosiaan olla pienissä määrin just vaik harrastuskin:)
   Ja tosiaan energioissa kyllä huomaa heti. Mulla menee jo heti lasillisen jälkeen seuraavan päivän treenit ihan plörinäksi kun on vetämätön olo:/

 • Reply
  Laura
  31.5.2014 at 22:50

  Voi Mona! Arvostan super paljon sun päätöstä jättää alkoholi kokonaan! Mieletöntä, just tollasen takia oot upea esimerkki esim. nuorille tytöille jotka lukee sun blogia :) :) :) Tsemppiä <3

  • Reply
   Mona
   2.6.2014 at 21:10

   Voi kiitos Laura ihanan kannustavasta kommentistasi <3<3 :) Toivon todella, että voin olla tämän suhteen esimerkkinä. Edes siinä, että tulee pohdittua ylipäänsä alkoholin käyttöä ja sitä kuluuko sitä liikaa. Meillä jokaisella lienee kuitenkin alkoholista niitä negatiivisia kokemuksia joko hyvinkin läheltä lähipiiristä tai ainakin tuttavapiiristä. Valitettavan paljon on alkoholiongelmia:( Itse olen aina käyttänyt tosi vähän ja toivonkin, että voin esimerkilläni näyttää teini-ikään tulevalle pikkusiskolleni mallia siitä, että hauskaa voi todellakin pitää ilman alkoholia ja jopa olla kokonaan ilman.

 • Reply
  Netta
  1.6.2014 at 00:17

  Heipsan!!

  Olen itsekin tullut siihen tulokseen, ettei alkoholista ole mitään muuta kuin haittaa. Inhoan krapulaa, ja minusta on kurjaa miten ihmiset uskaltavat tehdä joitakin asioita vain alkoholin vaikutuksen alaisena. Lisäksi se vaikuttaa monen päivän treeneihin ja yleiseen jaksamiseen, joten parempi olla ilman! :)

  • Reply
   Mona
   2.6.2014 at 21:12

   Krapula on muuten ihan kauheeta. Niin henkisesti, että fyysisesti :D Parempi todellakin olla ilman :)
   Tosin kohtuu käyttämistä en mitenkään kritisoi, mutta ainakin itse haluan jatkossa sitä, että olo on aina freshi, eikä sitä itse aiheuta veteläksi sillä yhdelläkään lasillisella, kun on olemassa miljoona parempaakin vaihtoehtoa:)

 • Reply
  Elina
  2.8.2015 at 15:05

  Paadyin tanne postaukseen jostain muualta blogisi linkista ja kommentoin nyt kuitenkin vaikken tieda luetko enaa. Siis jos sulle tulee paansarkya viinista, voit olla allerginen/herkistynyt sulfiiteille joita lisataan melkein jokaiseen viiniin. Luomuun vahemman ja sen kaytto on esim. rajattua, joka sopisi tahan etta koet luomuviinin tuottavan vahemman huonomman olon. Kuovuviineihin kaytetaan suhteessa eniten sulfiittia ja punaviinia voidaan valmistaa ilmankin. Harva tuottaja kuitenkin haluaa valmistaa punaviinia ilman sulfiittia silla se toimii sailytysaineena viinille. Sulfiitti myos tappaa viinirypaleen omat hiivat (joista ei voi koskaan tietaa millasta tulosta ne antaa tai miten toimii) jolloin voidaan lisata keinotekoista hiivaa joka sopii sopivan lopputuloksen antamiseksi. Jos sulfiittia ei kayteta, viini on elava tuote pullossakin jolloin se voi kayda vahan ylikierroksilla ja pilaantua jos sita esim sailytetaan vahan huonosti tms. Esim. biodynaamiset viinintekijat seuraa kuukalentereita sun muuta ja kayttaa naita lisa-aineita saasteliaasti tai ei ollenkaan joten heidan viininsa voivat sopia paremmin yli-herkillekin. Sori pitkasta sepustuksesta enka nyt mitenkaan yllyta ryyppaamaan! Kylla siis ilman mitaan alkoholiakin voi olla hauskaa, mutta mielestani Suomeen on vasta tulossa ihanne “kohtuukaytosta” ja ihmetellaan edelleenkin etta voi juoda vaan lasin viinia eika ryyppaa koppaa kaljaa siihen paalle.

  • Reply
   monasdailystyle
   2.8.2015 at 20:40

   Moikka Elina!! :)
   Tietty luen! Kaikki kommentit on aina ilo päivään<3 Ja hei täähän oli tosi mielenkiintoinen pointti! Samaa aihetta itseasiassa pohdittiin joskus jonkun lääkärin kanssa, että oon todenäköisesti tosiaan allergisoitunut noille.
   Kokonaan alkoholittomana olen tosiaan ollut tämän postauksen kirjoituksesta asti eli vuoden jo. Itse olen ehdottomasti kohtuukäytön kannattaja, mutta omalla kohdallani täysin alkoholiton elämä on vaan paljon helpompi ja mukavampi toteuttaa.
   Vielä, kun puolisokaan ei juo niin ei osaa oikein enää edes kaivata sitä lasillista viiniäkään vaikka aluksi mietin, että ruokaviinejä saatan kaivata nopeasti.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *