7.5.2014

Ruokapäiväkirja

Nyt tulee kaikkea muuta, kuin taiteellisia kuvia ja yksi vähän pieleen mennyt ruokapäiväkirja. Tai siis siltä osin, että päivän aikana söin liian harvakseltaan. Aamupala venähti luvattoman myöhäiseksi, jonka vuoksi lounaskin siirtyi päivälliseksi. Hyökkäsin heti sängystä kahvikupin kanssa tietokoneen ja töiden kimppuun, joten aamupala huomaamattaan unohtui. Note to self: Tee aamupala jo illalla valmiiksi.

Aamupala

2 x keitetty kananmuna, mustaherukoita ja tyrnimarjoja, raejuusto. Kahvi.

Lounas (Päivällinen)

Juustoinen kesäkurpitsa sörsseli (ohje löytyy täältä), lohi, bataatti

Iltapala

Halloumi, keitetty kananmuna, tomaatti, seesamöljy ja lohitahna. Tein tuota lohitahnaa taas lisää – sille ohje löytyy tästä postauksesta.

Tässä oli siis maanantain syömiset. Tuota juustoista kesäkurpitsavuokaa tehdessä harjoittelin myös lainassa olevien Sigman objektiivien käyttöä! :) Loistavasti sopi sekä 35mm 1.4 että 85mm 1.4 ruokakuvaukseen, vaikkakin itse kuvaajalla on vielä paljon harjoiteltavaa. On muuten ihan äärimmäisen vaikea laji tuo ruokakuvaaminen. Yhden Nikonin kurssin olen käynyt, josta sai paljon vinkkejä, mutta vielä kun saisi vinkit käytäntöön;) Mulla tuppaa ruokakuvauksessa loppumaan kärsivällisyys. Kaikki pitää miettiä etukäteen tosi tarkkaan ja se kuvattava hetki on ihan super lyhyt. Kotoa pitäisi löytyä myös reilusti enemmän rekvisiittaa ruokakuvia varten. Taidankin suunnata kirppareille tms kiertelemään rekvisiitan haussa:)

Mitä mieltä olette jatketaanko vielä ruokapäiväkirjoilla vai toistaako liikaa aikaisempia?

Mukavaa keskiviikkoa kaikille!! :)

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  LeAnn
  7.5.2014 at 09:34

  Minä tykkään näistä ainakin! Jatka siis. Juuri eilen juttelin näistä ruoka-asioista siskoni, joka on liikunnanohjaaja
  ammatiltaan. Kyselin sieltäkin hieman apua. Tuo ruokapolitiikka kun on usein ongelma… Siksi tykkään näistä. :-)
  Ihanaa päivää muru! :-)

  • Reply
   Mona
   7.5.2014 at 14:50

   Jee kiva kuulla, näitä siis ainakin silloin tällöin lisää:) Pitäisi ottaa vaan itselle tavoitteeksi samalla harjoitella tuota ruokakuvausta;) Useimmiten syödessä on vaan niin hevosen nälkä, että ei paljon muista asetella ;)
   Ihanaa päivää sinnekin <3<3 :)

 • Reply
  Ida
  7.5.2014 at 17:09

  Jatketaan! Onko juustoraaste miten monta prosenttista?

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *