7.5.2014

Arpalahja

* Yhteistyössä Veikkaus *

Äitienpäivälahja, synttärilahja, isänpäivälahja tai ihan muuten lahja (mun lemppari)! Mielikuvitus on vaan rajana arpalahjan antamiselle!

Itse lukeudun niihin, joiden mielestä lahjojen antaminen on ihan parasta puuhaa. Vaikka itsekin on ihana saada lahja on sen antaminen vielä mukavampaa. Tehdessä toisen iloiseksi saa itsekin väkisin hyvän mielen. <3 Oletteko koskaan tulleet ajatelleeksi, että antaessanne arpalahjan teette saajan hyvän mielen lisäksi samalla muutakin hyvää!:)

 

Nimittäin keskimäärin yli 27% pelien liikevaihdosta palautuu suomalaisille – eli meille!  Veikkaus antaa viivan alle jäävän tuoton suoraan opetus- ja kulttuuriministeriölle, joka puolestaan jakaa sen eteenpäin. Veikkaus ei siis kääri esim. peleistä hävittyjä voittoja omaan taskuunsa, vaan yhteiskunnan taskuun. :)

Vuosittain Veikkauksella on yli 3000 kohdetta, joiden kautta suomalaiset hyötyy voittovaroista. Erilaiset taiteen edustajat, nuorisotyöt ja myös lasten ja nuorten liikunta hyötyy voittovaroista.  Itse pelasin koko nuoren ikäni lentopalloa ja Suomen lentopalloliitto on myös Veikkauksen voittovarojen listalla hyötymässä. Myös moni uimahalli olisi jäänyt pystyttämättä ilman veikkausvoittovaroja. Niiden rakentamiseen ja korjaamiseen kun käytetään juuri näitä voittovaroja.

Monesti ihmisille, joilla on jo paljon kaikkea materiaalia on hankala antaa lahjaa. Itse yleensä suosin tällöin lahjoja, joita voi syödä tai juoda, käyttää itsensä hemmotteluun, elämyksiin tai kodin tunnelman luomiseen (kynttilät tietty;) ). Tällaisten lahjojen lisäksi arpa on aivan loistava vaihtoehto tai lisä! Edelliseen listaan sopii hyvin lahjan antaminen jännityksen ja hauskan fiiliksen muodossa. Arpa on hyvä lahja pelkästään ja niitä voi myös pujottaa sellaisenaan vaikka kauniisti itsekoristeltuun kuoreen. Laadukas shamppanja on myös varmasti monen mieleen ja mikäs olisi hauskempaa, kuin koristella nätisti pakkauksen mukaan muutama arpa:) Me vietetään ystävän synttäreitä perjantaina ja rakas päivänsankari toivoi haleja, joten mukaan on kiva ottaa itsetehtykortti arpoineen ja antaa ne halin kera;)

 

Minä olen antanut jo ties kuinka pitkään arvan joululahjojen joukossa! Olenpas kerran ostanut isäpuolelleni arvan, josta hän voitti useamman satasen. Silloin tuli kyllä erityisen hyvä fiilis!:) Eetu puolestaan on tehnyt isovanhemmilleen kunnon joulukorit, joissa on ollut viiniä, suklaata ja muita herkkua ja tietysti sekä mummille että vaarille oma arpansa! :)

Äitienpäivän lähestyessä onkin hauska ja helppo idea tuoda pientä jännitystä äidin lahjaan mukaan arvalla! :) Kukkasen joukkoon voi ujuttaa lahjanarulla sidottuna arvan. Mikäli haluaa hemmotella äitiä rentoutumisella voi kauneushoitolan lahjakortin menuun väliin piilottaa arvan, jolloin se on hauska ylläri ja äiti voi raaputtaa arvan heti juhlapäivänä:)

Onko arpa teille luonteva lahja ja oletteko aiemmin pohtineet sen olevan myös hyvää tekevä lahja?:) Laittakahaan parhaimmat vinkit tulemaan miten te antaisitte arvan lahjaksi? :)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Åsa-Maria
  8.5.2014 at 12:27

  Vain 27% palautuu suomalaisille!? Olempa ollut naivi.
  73 % liikevaidosta menee sitten johonkin muualle…

  • Reply
   Mona
   8.5.2014 at 14:54

   Heippa Åsa-Maria. Voi pöh – mä taisin kirjoittaa turhan epäselväksi, kun aiheutti väärinkäsityksen…
   Tarkat luvuthan menee siis näin,
   27,2 % menee edunsaajille (tieteen, taiteen, liikunnan ja nuorisotyön yli 3 000 taholle)
   55 % palautuu voittoina pelaajille (ylivoimaisesti isoin osuus)
   4,3 % asiamiehille (eli niille, jotka jälleenmyyvät Veikkauksen pelejä)
   5,4 % siirtyy valtiolle arpajaisverona (valtio saa siis tuon edunsaajille menevän 27,2 % lisäksi tuloja veromuodossa Veikkaukselta – tai siis meiltä pelaajilta – joilla taas rahoitetaan yhteiskuntaa monilta osin)
   8,1 % menee toimintakuluihin joita pelien pyörittäminen, kehittäminen jne. vaatii

   Eniten siis toki hyötyvät pelaajat suoraan voittoina, mutta jokainen suomalainen hyötyy myös edunsaajatahojen kautta:)
   Ja lisää tarkkoja lukuja sun muuta löytyy täältä: http://www.veikkaus2013.fi/fi/ ! :)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *