17.1.2014

Kysymyspostauksen vastaukset

Kiitos paljon aikaisempaan Frågestund postaukseen kysymyksiä jättäneille!:) Tarkoitukseni oli vastailla niihin tuolloin samalla viikolla, mutta kaikkien kiireiden keskellä se jäi. Nyt sain kuitenkin vastaukset koottua ja lisättyä muutaman fiiliskuvan joukkoon!:)

Mua kiinnostaa teidän matkat. Aika paljon (?) käytte kaupunkilomilla ja semmoisilla pitkillä viikonlopuilla. Itsekin haaveilen samanlaisesta matkasta ja haluaisinkin kysyä mikä oli sinun suosikki -paikkasi?

Kaupunkilomista ihania ovat kyllä olleet kaikki, enkä juuri osaa laittaa niitä järjestykseen. Lontoo on ikisuosikki, mutta myös Pariisi ja Rooma ovat ihania <3 Tykkäsin myös hurjasti Budapestista. Jos ihan pakko olisi sanoa vain yksi niin kallistuisin Lontooseen.

Mikä on mieluisinta opiskelussasi?

Yliopistossa opiskelussa mieluisinta on vapaus ja se, että on mahdollisuus opiskella niin paljon eri aineita. Sosiaalipolitiikka taas aiheena on juuri mun sydäntä lähinnä oleva. Ihmisten hyvinvointi ja sen kehittäminen on mulle super tärkeitä aiheita ja toivon, että pääsen joskus vielä työskentelemään niihin liittyvien kehitysprojektien tiimoilla.

Oletko saanut jo jotain ideaa siitä, mitä haluaisit tehdä isona työksesi?

Bloggaaminen ja siihen liittyvät projektit tulevat varmasti olemaan pitkään mulle todella tärkeitä ja lähellä sydäntä. Uskon, että tulen olemaan aina yksityisyrittäjä ja se oikeastaan onkin se mitä haluan tulevaisuudessakin tehdä. Minusta on mahtavaa olla vastuussa itselleen kaikesta tekemisestä. Mun työmoraali on aina ollut todella korkea ja yksityisyrittäjänä pystyn vastaamaan kaikesta itse  ja saan tehdä satakymmenen lasissa sekä nähdä kaiken työn tulokset läpinäkyvästi. Toivon myös, että pystyn tutkinnon jälkeen työskentelemään erinäisten kehitysprojektien parissa ihmisten hyvinvoinnin saralla.

Oletko lähtemässä vaihtoon? Minne haluaisit mennä?

Ollaan suunniteltu Eetun kanssa yhdessä vaihtoon lähtöä. Aluksi oli selvää, että lähdemme Malesiaan, mutta sittemmin mieli on muuttunut eikä olla enää lainkaan varmoja mihin päin haluttaisiin lähteä. Mun mielestä olisi ihan huikeeta viettää vaihtoaika esimerkiksi Nycissa!:) Saapi nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan vaihdon suhteen:)

Puhutko hyvin ruotsia?

En todella. Olen maailman surkein kaikissa kielissä. Rakastan kyllä ruotsia, mutta mun adhd luonne ei kai ole parhain mahdollinen kieltenopiskeluun. Jos saisin toivoa yhden toiveen mikä toteutuisi olisi se, että oppisin täydellisesti monta eri kieltä!:) Tykkään ihan hurjasti puhua kyllä vieraita kieliä, mutta se mitä siitä saa selvää onkin sitten ihan eri asia:D

Kerro 5 mielenkiintoista faktaa itsestäsi, joita et ainakaan lähiaikoina ole blogissasi kertonut!

Mielenkiintoisista en sitten tiedä, mutta tässä nyt muutamia faktoja joista en ole blogissa tainnus montaa kertaa kirjoittaa.

1.) Olen ollut Englannissa Au pairina.

2.) Olen ollut yli neljä vuotta töissä perintätoimistossa.

3.) Olen ihan super herkkä ja liikutun (hyvällä ja pahalla) todella vähästä. Tällä viikolla aloin mm. itkemään yhtäkkiä Ruohonjuuressa ostoksia tehdessä ihan vain siksi, kun joku asia vähän ärsytti :D

4.) Sain ensimmäisen jälki-istunnon yläasteen viimeisellä viikolla lintsauksesta.

5.) Olin Sally Albatross laivaonnettomuudessa pienenä.

Mikä on paras terveysvinkki, jonka tiedät?

Mahdollisimman puhdas ja ravintorikas ruokavalio:) Yksilöllisyys on myös erityisen tärkeää. Jokaisen tulisi kuunnella tarkasti omaa kehoa ja löytää se oikea ruokavalio juuri itselleen.

miten päätit aloittaa bloggaamisen?

Äitini luki ennen minua paljon blogeja ja tutustutti minut tähän maailmaan. Aikani muita blogeja seurattuani halusin kantaa omankin korteni kekoon ja päästä kuvailemaan päivän asuja. Voih millaisia kuvia tuolloin ekat asukuvatkin olivat, hih :D

Oletko kertaakaan katunut?

EN KERTAAKAAN!!! :) Bloggaaminen on tuonut mulle ihan hurjan paljon hyviä asioita – rakkaita ihmisiä päällimmäisenä. Päivääkään en vaihtaisi. Tämä on mun unelmaduuni, vaikken sitä ennen blogin perustamista  tiennytkään.

onko sulla vielä jotain unelmia/suunnitelmia blogin suhteen tulevaisuudessa?:)

Vaikka miten ja paljon!:) Nyt niitä onkin vasta alkanut tulla. Blogini aloittaessa en olisi voinut kuvitellakaan miten tärkeä osa minua tämä tulee olemaan. Haluan ehdottomasti kehittyä jatkuvasti bloggaajana. Kuvienkäsittely, tekstin tuottaminen ja visuaalinen puoli ovat sellaisia, joissa haluan jatkuvasti kehittyä. Toivon, että pääsen tulevaisuudessa mukaan mahtaviin projekteihin blogin parissa ja saan toteuttaa itseäni mahdollisimman paljon:) Olen äärimmäisen kiitollinen kaikista tähän asti vastaan tulleista mahdollisuuksista. Blogi on tuonut niin paljon kaikkea mahtavaa mukanaan:) En malta odottaa mitä kaikkea 2014 tuo tullessaan:)

Lempi ruoka

Mä rakastan ruokaa ja yhtä lempparia on mahdoton sanoa:D Muutama mainitakseni: Tintån härkävarras, lohi, avokado ja kaikki Eetun tekemä ruoka (paitsi makaronilaatikko) :)

Pienenä söin suurella mielihyvällä jopa mummun tekemiä veripalttuita (verilettuja). Huh, niitä en olekkaan vuosiin syönyt, ei varmaan enää maistuisi.. Vaikka melkein kaikkea suostun maistamaan ja melkein kaikesta tykkään niin yksi ruoka on jota mun suusta ei alas saa nimittäin MAKSA.

Juoma

Vesi ja vihreä tee

Väri

Valkoinen ja musta.

Eläin

Koira ja hevonen

Blogi

Yhtä on todella vaikea valita, mutta norjalaisen Carolinen Fotballfrue blogia seuraan päivittäin ja hän kuuluu ehdottomasti lempparien top 5:seen! :)  Ihana aurinkoinen ja positiivinen nainen, joka on uskoo itseensä ja pitää huolta omasta kehostaan. Hän on mielestäni mielettömän vahvalta vaikuttava nainen, joka ei anna vyöryvien negatiivisten palautteiden lannistaa itseään. Hänellä on paljon kauniita vaatteita, joista inspiroidun, mutta eniten hänen blogissaan pidän hänen asenteestaan ja siitä miten hän arvostaa terveellisiä elämäntapoja. Hänestä huokuu onnellisuus ja se, että hän arvostaa läheisiä ihmisiään.

leffa?

How to Lose a Guy in 10 Days, Pay It Forward, The Fast and the Furious leffat, Sinkkikset, Twilight yms yms…..

motto?

Life is what you make of it

Horoskooppisi

Rapu

Olisi kiva tietää mitä opiskelet ja mitä suunnitelmia/haaveita sinulla on valmistumisen jälkeen? Joku tietty ammatti kenties tms..?

Opiskelen yhteiskuntatieteellisessä pääaineena sosiaalipolitiikkaa. Ylempänä tulikin jo vastattua samaan.

Unelmiesi matkakohde

Malediivit, Intia, Afrikka, Islanti yms yms… Koko maailma!!

Lempi muotisuunnittelija

Karl Lagerfeld

biisi(t)

mm. Snow Patrol: Just say Yes , Janna: Sä et oo hullu, Juha Tapio: TSNEH  yms yms yms…

brändi(t)

Enää en juuri fanita mitään tiettyjä bändejä. Teininä Spice Girls oli tosi kova!:D

Näyttejät (mies ja nainen)

Miehistä ehdottomasti Bruce Willis ja naisista mm. Kate Hudson, Kate Winslet, Angelina Jolie, Megan Fox yms yms.

Merkki

Chanel, Celine, Saint Laurent

missä näät itsesi 5v/10v kuluttua

Mulla on paljon haaveita ja tykkään aina uneksia kaikesta, mutten kuitenkaan halua koskaan liikaa suunnitella tulevaisuutta. Elän tällä hetkellä niin onnellista arkea, että toivon vain saavani elää yhtä onnellisesti ja tyytyväisenä vielä viiden ja kymmenenkin vuoden päästä. Viiden vuoden päästä kuitenkin konkreettisesti toivoisin saaneeni jo tutkintoni valmiiksi ja toivoisin myös olevani äiti. Kymmenen vuoden päästä toivon, että olen nähnyt vähintään tuplasti yhtä paljon maailmaa mitä olen tähän ikään mennessä ehtinyt nähdä:)

Milloin/miten tapasitte eetun kanssa

Tapasin Eetun 2009 kaupankassalla :D Niin se oikea näköjään vaan tupsahtaa eteen;) Kirjoitin vanhassa blogissani Eetun tapaamisesta parin kuukauden seurustelun jälkeen. Poimin pienen tekstin sieltä tänne:

20.12.2009 Sunnuntai

” Ensimmäistä kertaa näin hänet kesällä ohimennen ja muistan vieläkin miten hän sai hymyn huulille ihanalla murteellaan ja positiivusuudellaan:) Tosin tällöin en tiennyt edes hänen nimeään.
Seuraava tapaaminen olikin vasta nyt muutama kuukausi sitten.
….
Toisia treffejä en olis malttanu millään odottaa:)
En olisi uskonu että voin löytää todellisen siulunkumppanin.
Elämä tuntuu tällä hetkellä hymyilevän enemmän kuin koskaan :) Toivottavasti saan jakaa yhteisen tulevaisuuden tämän ihanan miehen kanssa joka on saanut pääni ihan sekaisin ;) “

Voisin melkein uudelleen postata koko postauksen myöhemmin vielä tännekin:)

miksi/miten/milloin aloitit bloggaamisen

Aloitin blogin pitämisen 2009, kun olin ensin seurannut muita blogeja. Äitini tutustutti minut blogimaailmaan ja sille tielle on jääty:)

Oletko aina ollut tuollainen liikunta ja ”terveyshirmu” :D

Liikunta on aina ollut iso osa mun elämää. Pienenä olen ratsastanut paljon, yleisurheillut ja pelannut lentopalloa. Lukiossa aloin käydä salilla ja aloitin myös ohjaamaan itse ryhmäliikuntatunteja. Ohjasin mm. Bodypumppia, spinningia, jumppatunteja, steppiä yms. Terveellinen ruokavalio on myös aina ollut läsnä. Äitini on sairaanhoitaja ja ollut aina kiinnostunut terveellisistä elämäntavoista, joten sieltä lienen saanut mielenkiinnon aiheisiin.

Nyt kun teillä on uusi koti, niin millä tyylillä alat sisustaa/mistä haet inspiraatiota sisustamiseen?

Inspiraatiota haen blogeista, Pinterestista ja ystäviltä. Uusi koti tulee olemaan varmasti melko pitkälle saman tyylinen mitä aikaisempikin. Valkoista, mustaa, harmaata ja vähän vaalean ruskean sävyjä ja selkeitä linjoja. Mitään rönsyilyä ei siis ole luvassa :D Uusi koti on tosin asuntona erilainen mitä vanha. Huoneet ovat todella korkeat ja uudessa kodissa on myös paksut ikkunalaudat <3 :)

Miten macajauheen saa piilotettua smoothieen. Sun ohje tai vinkki?

Macaa on aika vaikea peittää sen vahvan mauan takia. Kannattaa laittaa sitä makeisiin pirtelöihin. Esim mansikkaa ja banaania mukaan. Macaa riittää myös pieni määrä, jolloin maku ei tule niin vahvana. Itse käytän noin 1tl/ pirtelö. Kirpeissä pirtelöissä sitruuna peittää alleen aika hyvin kaikkea:D Mä laitan sitruunaa viherpirtelöihin niin ei maistu ruohot!;)

Miten selätät herkkuhimon, jos sulle sellainen tulee? :)

En mitenkään. Pahan herkkuhimon iskiessä ei auta, kuin hakea Ainon jäätelöpurkki Siwasta.

Mikä sulle on tärkeintä pukeutumisessa?

Mukavuus on aika korkealla. Vaatteet ei saa liikaa kiristää ja niiden pitää istua. Pukeutuminen itsessään on tapa toteuttaa ja ilmaista itseään. Vaatteilla saa itselle aikaan hyvän fiiliksen, kun viihtyy omassa asussa.

Ja mitä kaikkea vaattet ja ylipäätään muoti sulle merkitsevät?

Rakastan muotia ja kauniita vaatteita. En kuitenkaan ole mikään muodinorja vaan pukeudun mieluummin vaatteisiin, joissa itse viihdyn. Kun vaatekaapin perusta on klassinen on siihen helppo lisäillä pieniä juttuja muodin uusimmista tuulista. Muoti ja pukeutuminen itsessään ovat mielestäni tapa ilmaista itseään. Pukeutuminen onkin minulle erityisen tärkeää ja rakastan miettiä erilaisia vaihtoehtoja käyttää mahdollisimman monipuolisesti oman vaatekaapin antimia.

Onko sulla lemppariasua, jonka voisit laittaa millon vaan päälle?

Mustat housut, valkoinen t-paita ja musta jakku. Korkkarit+ lily. Tuon yhdistelmän pistän ehdottomasti päälle, jos tulee vaatekriisi!:)

Siinäpä niitä – ensi kerralla voisi ehkä tehdä taas kysy ystäviltä tyyppisen postauksen:)

You Might Also Like

27 Comments

  • Reply
    Teija
    17.1.2014 at 09:26

    Ihana tuo kommentti herkkuhimoon :) kertoo, että sinäkin olet ihan tavallinen ihana nainen, joka silloin tällöin joutuu antamaan periksi ja tarttumaan jätskikuppiin! Kiitos tästä “paljastuksesta”!

    • Reply
      Mona
      17.1.2014 at 20:28

      Hih :D Näin se vaan on;) herkuilla lähtee pahin herkkuhimo;)

  • Reply
    Jonttu
    17.1.2014 at 10:39

    Esitänpä tässä omankin kysymykseni, kun en sitä aiemmin ole ehtinyt tehdä. En tiedä, oletko tämän kertonut jo jossain vaiheessa blogissasi, mutta mitkä olivat sinun lempilastenohjelmiasi, kun olit pieni?

    • Reply
      Mona
      17.1.2014 at 20:28

      Muumit oli ehdoton lemppari!!!!:) Rakastan muumeja <3

  • Reply
    Annamari
    17.1.2014 at 11:47

    Vau, en yleensä jaksa kahlata kysymyspostauksia läpi, mutta tähän oli kyllä valikoitunut hyvät kysymykset ja erinomaiset vastaukset! :)

    • Reply
      Mona
      17.1.2014 at 20:29

      Hih, kiva kuulla! :)

  • Reply
    Petra
    17.1.2014 at 12:35

    Kivat kysymykset ja vastaukset! :) Islantiin haluaisin minäkin päästä! Onnea uuteen kotiin :)

    • Reply
      Mona
      17.1.2014 at 20:30

      Kiitos Petra <3 Muuttopuuhat on ollu taas pari päivää jäissä, kun onnistuin TAAS tulemaan kuumeeseen:( Ottaa päähän niin, ettei oo tosikaan. Mut huomenna taas tavaroita roudaamaan!!:) Kohta siis pitäs jo päästäkin tuonne uuteen kotiin:)
      Islannin reissua siis me molemmat suunnittelemaan!!:)

  • Reply
    Jaana
    17.1.2014 at 12:44

    Olipas mukava lukea tämä postaus. Mä muistan, kun kerroit blogissa ensimmäisen kerran Eetusta :) Olit hermoillut kovasti, pääsisitkö treffeille ja onko Eetu yhtään kiinnostunut sinusta. Eli juuri niitä asioita, mitä kaikki me kelaillaan, kun on ihastuttu. :) Näitä on superhauskaa muistella jälkeenpäin, kun suhde oikeasti sitten kaiken hermoilun,jälkeen alkoi ja on mennyt ja edennyt hyvin :) Itse olin muuttamassa Helsinkiin ja vaihtamassa työpaikkani pääkaupunki seudun yksikköön. Kaikki oli aivan viittä vaille valmista ja sitten elämääni tupsahti rakas mieheni. Oli aika hurjaa parin viikon tapailun,perusteella perua asunnon myynti, työpaikan vaihto ja muutto….uhrata ne omat suunnitelmat sellaisen suhteen takia, minkä tulevaisuudesta ei kuitenkaan voinut olla varma. Sinun sanoja lainatakseni: “Päivääkään en vaihtaisi” :) ja kaikki on järjestynyt töitä ja muita asioita myöten loistavasti :)

    • Reply
      Mona
      17.1.2014 at 20:32

      Hih, Jaana ihana <3 Oot ollu alusta asti mukana tuomassa positiivista fiilistä<3
      Riskit todellakin kannattaa!!!:) Ja kaikella on vaan aina tapana järjestyä niin kuin pitää:)
      Koska me oikein nähdään, että voidaan höpötellä kasvotusten ??<3 Mä niin tahtoisin antaa sulle mega ison halirutistuksen<3:)

      • Reply
        Jaana
        21.1.2014 at 15:26

        Oot ihana :D Toivotaan, että jossain välissä järjestyis jotenkin näkeminen :)

  • Reply
    LadyBlue
    17.1.2014 at 15:19

    Kiinnostavia kysymyksiä ja vastauksiai : ) Minäkin seuraan Carolinen blogia joka päivä. Hän vaikuttaa todella sydämelliseltä ja blogi on visuaalisesti kaunis.

    • Reply
      Mona
      17.1.2014 at 20:33

      Joo Carolinen blogi on niin kaunis!!:)
      Ja kiva kuulla, että tällainen postaus oli mielenkiintoinen:)

  • Reply
    Milla
    17.1.2014 at 15:52

    tää oli kiva postaus!!! :) mutta nyt mun pitää hehkuttaa ihan jotain toista asiaa :D nimittääääin!! mekin ollaan nytten VIHDOIN ensiasunnon omistajia <333 eilen illalla saatiin tarjouksen hyväksymispäätös ja arvaa meinasko unta tulla ollenkaan!! :DD saatiin kämppä niin hyvältä paikalta ettei ikinä oltais edes uskallettu uneksia!! huhh nyt on helpottunut ja onnellinen olo :) eli tosiaan niitä sisustusinspis postauksia kiitos ;))

    • Reply
      Mona
      17.1.2014 at 20:34

      Tosi kiva kuulla Milla<3:)
      JA MÄ NIIN TIESIN, että löydätte vielä sen oikean <3 Ihanaa – oon super onnellinen sun puolesta <3<3 :) Onneksi olkoon Milla <3

  • Reply
    Johanna
    17.1.2014 at 16:02

    Moi! :)
    Ihan uteliaisuuttani kysyn, kuinka pitkällä olet opinnoissasi? :)

    • Reply
      Mona
      17.1.2014 at 20:36

      Moi!!!:) Mulla on opintopisteitä vasta vajaa sata:D Kolmatta vuotta siis opiskelen. Hiljaa hyvää tulee;D

      • Reply
        Johanna
        17.1.2014 at 20:47

        Ihan sama tilanne mulla eli ei hävettävää! ;) Niin tulee!! :)

  • Reply
    Piu
    17.1.2014 at 17:42

    Mä muistelisin, että sulla oli jotain ongelmia painon kanssa silloin 2009(?) kun aloitit blogis, oon lukenu alusta asti ja muista´n ku laihdutit paljon? :o

    • Reply
      Mona
      17.1.2014 at 20:37

      Tiputin about 10kg muutama vuosi sitten.
      Täältä löytyy tarkempaa postausta aiheesta:
      http://monasdailystyle.costume.fi/2011/08/22/terveellista-elamaa-10-kg-kevyemmin/

      • Reply
        Piu
        17.1.2014 at 20:50

        Joo tota mä tarkotinki! :) Mulle on vaa jääny mieleen se kuva susta siinä farkkuhaalarissa, enkä tarkoita millään pahalla! Mulla on itellä miltei sama tilanne ku sulla tuolloin, joten pientä inspistä jos sais kotikuntoiluun (opiskelijana ei varaa saliin). :))

  • Reply
    Mari
    17.1.2014 at 18:41

    Eikö uusi asunto ole yksi niistä luxusasunnoista, joita näytön paikka sivuilla esiteltiin ja hintaluokka taisi olla jotakin 250000? Muistan kun kerroit kaverisi asunnon olevan siellä myynnissä ja se asunto missä asutte nyt, osui silmään siellä sivuilla sillon! :)

  • Reply
    Mona
    17.1.2014 at 20:44

    Hih, ainakin meille tää on meidän luxusasunto;) Hintapyyntö oli 224900. Mun ystävä on asuntosijoittaja ja tutustuin häneen samalla, kun kävin katsomassa tätä meidän kotia:) Hän myi siis nykyistä omaa asuntoaan samaan aikaan kuin tätä mihin me nyt muutetaan:)

  • Reply
    Jänis Joplin
    18.1.2014 at 13:49

    Hihi, tuossa yhdessä kysyttiin brändejä, ei bändejä…:-)

    Olisi kiva kuulla lisää au pair-kokemuksestasi.

    • Reply
      Mona
      18.1.2014 at 20:48

      Mä ja mun lukutaito :D :D
      No mutta onneks tuli merkki kysyttyä toisessa kyssärissä:)
      Au pair aika oli mulle aika rankkaa, joten se taitaa jäädä blogin ulkopuolelle. En usko, että mulla on antaa kovin paljon inspiraatiota sen suhteen. Mulla oli kyllä huikeen ihana perhe, mutta muuten vaan hain kai itseäni vielä tuolloin aika paljon:D

  • Reply
    Anne
    18.1.2014 at 20:31

    Hihhii, mäkin oon nyt viidettä vuotta tössä perintätoimistossa, mutta taidanpa olla kilpailijalla. ;)

    • Reply
      Mona
      18.1.2014 at 20:58

      Huh viidettä vuotta kuulostaa pitkältä vähän yli neljän vuoden sijaan ;D Mihin tää aika oikein kiittää???? :D Mä muistan ekan työpäivän vielä niin elävästi :) Ja ihanat työkaverit, jotka alotti samana päivänä:) <3<3

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *