15.11.2013

Food Friday: Kokki kotona

Vihdoinkin sain koottua meidän lokakuisen sunnuntain kuvia. Kirjoitin aikaisemmin Sunday Dinner– postauksessa, että saimme Cocon kanssa ystävämme Josen (Tintån keittiömestarin) kokkailemaan meille herkkuja! Josen saa oikeastikin tilata kotiin kokkailemaan, joten tässä loistava vinkki uusia juttuja kaipaavalle. Mikäs sen parempaa, kuin oppia ruuanlaittotaitoja kotona mitä aurinkoisimman kokin kanssa:)

Tässä hieman kuvasaldoa meidän päivästä.

Coco oli rakentanut kauneimman kukka-asetelman kattauksen joukkoon. Hän on melkoinen taituri kaiken tällaisen kauniin ja esteettisen parissa.

Nam nam – valkosipulia. Minusta sitä ei voi koskaan olla liikaa!

Baklavan väkertelyä. Voi taivas mitä herkkua tuo oli. Minulta se oikeasti on kielletty, mutta pakkohan sitä oli maistaa! Cocon blogista löytyy baklavan resepti täältä.

Keskittynyt kokki työssään.

Sitruuna kuuluu Josen suosikkeihin. Hän käyttää sitä mausteena lähes jokaisessa ruuassa.

Mitä herkullisinta kuhaa tulossa!

Sitruuna poikineen.

Kuhan kanssa lisukkeena pannulla paistettuja kukka- ja parsakaaleja. Mun lemppareita! Niitä valmistelen tämän tästä kotonakin. Myös paistetutperunat olivat maukkaita.

Skål ystävät!

Ihana sunnuntai! Tällaisen voisi ottaa tavaksi. Iso kiitos Joselle herkullisista ruuista ja Cocolle siitä, että hän kutsui meidät heille <3

Keräsin meidän sunnuntain kokkailuista pienen videon tänne piristämään!:)

[youtube width=”700″ height=”450″]http://www.youtube.com/watch?v=bM4dZNuVYDw[/youtube]

 

Loppuun vielä kuhalle ohjetta!

Kuha/siika kokonaisena

3–4 valkosipulinkynttä

ripaus suolaa

ripaus valkopippurijauhetta

½ sitruuna viipaloituna

2 oksaa tuoretta korianteria

Perkaa kala ja viipaloi valkosipulit. Leikkaa kolme viiltoa vinottain kalan molempiin puoliin ja täytä ne valkosipuleilla. Mausta kala suolalla ja valkopippurilla. Aseta leivinpaperin päälle puolet sitruunaviipaleista, korianterinoksa ja tuoretta chiliä paloiteltuna. Nosta kala mausteiden päälle ja laita samat aineet kalan päälle. Kääri kala ensin tiiviisti leivinpaperiin ja sen jälkeen alumiinifolioon. Tee paketista niin tiivis, että nesteet eivät pääse valumaan ulos. Paista kalaa uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Muista, että kalan koko vaikuttaa kypsennysaikaan. Yli kilon painava kala vaatii noin tunnin kypsennysajan.

 

Follow me on FACEBOOK // BLOGILISTA // BLOGLOVIN

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    iidu
    15.11.2013 at 15:41

    Aika kuuma tuo Jose ;)

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *