4.11.2013

Päivä Helsingissä

Perjantaina juhlittiin ihanien bloggaaja kolleegoiden kanssa gaalassa ja lauantaina puolestaan vietimme kullan kanssa mukavaa yhteistä vapaapäivää ja neljättä vuosipäivää Helsingissä. Ohjelmassa ei ollut mitään erikoista vaan haluttiin olla ihan rauhassa ja nauttia toistemme seurasta. Päivä onnistui mitä parhaiten ja olikin super mukava lähteä kivan ja rentouttavan päivän jälkeen seuraavana aamuna matkalle Budapestiin.

Päivä Helsingissä

Vietimme kaksi yötä Helsingissä Hotelli Radisson Blue Plazassa, joista toisen hotelli iloksemme tarjosi meille. Sain hotellilta kutsun tulla tutustumaan heidän PlazaSports before Relax konseptiin. Made by you -ajattelussa majoittumisesta voi tehdä juuri itselleen sopivan erilaisilla vaihtoehdoilla ja mahdollisuuksilla. Hotelli tarjoaa paljon erilaisia virikkeitä asiakkailleen.

Lauantai aamu alkoi monipuolisella aamupalalla. Lämmin ruokatarjonta koostui perinteisen munakas, pekoni, nakki, karjalanpiirakka ja puuro -linjan lisäksi muun muassa grillitomaateista ja -herkkusienistä, erikseen tilattavista omeleteista, savulohesta ja pannareista. Kylmällä puolella oli tarjolla paljon erilaisia leikkeleitä, juustoja, kasviksia, raejuustoa, hedelmiä, marjoja, mysliä, muroja, leivoksia ym. ym.. Extramaininta tarjolla olleista smoothieista ja piskuisesta mustikkashotista, joka tarjoiltiin pyytämättä pöytään aamupalan alkajaisiksi. Kokonaisuutena aamupala muistutti enemmänkin brunssia ja myönnettäköön, että vyöryin melko pyöreänä aamupalapöydästä takaisin huoneeseen. Maistettua tuli yhtä jos toistakin sorttamenttia..

Tähän väliin täytyy vielä mainita aamupalan, ja muutenkin hotellin, loistavasta palvelusta! Henkilökunnan ilme oli aina iloinen kiireestä huolimatta.

Päivä Helsingissä

Päivä Helsingissä

Aamupalan jälkeen käytiin vaihtamassa lämpimämpää vaatetta päälle ja lähdettiin kiertämään Helsinkiä.

Päivä Helsingissä

Päivä Helsingissä

Päivä Helsingissä

Lainattiin hotellilta super söpöt pinkit Jopot joilla oli helppo kierrellä pitkin Helsinkiä. Pyörien lainaaminen pitäisi olla ehdottomasti jokaisen hotellin palvelulistalla! Niin näppärää.

Päivä Helsingissä

Päivä Helsingissä

Päivä Helsingissä

Kaupungilla pysähdyttiin kahvittelemaan Bulevardin kahvisalonkiin. Ulkona satoi vettä vähän väliä, joten oli mukava lämmitellä hetki sisätiloissa.

Kahvittelun jälkeen matka jatkui kauppatorille ja sieltä lounassalaatille Fazerin kahvilaan. Reilun neljän tunnin fillarisuhailun jälkeen palasimme hotellille.

Ennen illan ohjelmaa ehdimme käydä tutustumassa hotellin kuntosaliin. Salilta löytyi perusvempaimet, kuten juoksumatto, crossari, kuntopyörä, käsipainosarja sekä sellainen yleislaite, jonka avulla voi käytännössä harjoittaa koko kroppaa. Sali oli pieni, mutta ajoi asiansa hotellisaliksi kelvollisesti. Hikijumpan jälkeen nautimme rentouttavasta kylvystä huoneessamme katsellen samalla Vain elämää -sarjan uusintaa kylpyhuoneen televisiosta! :D

Päivä Helsingissä

(Eetun kirjoitus:)Hotellin väki yllätti meidät iloisesti ja kutsui meidät vapaavaalinnaiselle kolmen ruokalajin illalliselle lauantaina. Ruokailimme poikkeuksellisesti hotellin aulabaariin pystytetyssä tilapäisravintolla, sillä hotellin varsinainen Kitzens ravintola oli varattu rymyävälle pikkujouluporukalle. Radisson Blu Plazan Kitzens rafla on siitä mielenkiintoinen konsepti, että siellä menu on jaettu viiteen eri ruokakulttuuriin. Tarjolla on lihaisaa steak house meininkiä, kotoisaa kotiruokaa (kuulostipa hassulta), italialaisittain pizzaa ja pastaa, jenkki tyyliin katu-/sormiruokaa ja itämaisia herkkuja. Mielenkiintoista ravintolassa on myös se, että paperisten ruokalistojen sijaan, pöytiin jaetaan tabletit, joilla tilauksen voi lähettää suoraan keittiöön. Ihan hauska systeemi, joka varmasti jakaa mielipiteet. Itse olen ikuinen kyseliä ja tykkään aina ravintoloissa udella annoksista etukäteen tarjoilijan kanssa. Tätä tabletti ei juuri mahdollistanut ja olisinkin kaivannut tarjoilijan läsnäoloa hieman enemmän. Monaa ei tuo interaktiivisuuden lisääntyminen juurikaan haitannut, vaan hän piti systeemiä modernina ja tehokkaana.

Päivä Helsingissä

(Eetun kirjoitus:) Yllä olevassa kuvassa on alkupalaksi jakamamme äyriäis platteri. Varsin onnistunut kokonaisuus jaettavaksi! Pitkällä lautasella, jossa oli hyvä jakaa ruoat tasan tarkkaan puoliksi (Eetu on tarkka omistaan) lautasen molempiin päihin, tarjoiltiin erilaisiä simpukoita, katkarapuja, lohi chevicheä, pikkusia mustekaloja ja katkarapu skagen tahnaa. Varsinkin kookos marinoidut sinisimpukat ja limellä kypsytetty lohi cheviche olivat melkoista herkkua!

Erikoismaininta ruoan yhteydessä tarjotusta leivästä, jota ensinäkin oli riittävästi ja toisekseen leipä oli itseleivotun oloista, eikä mitään pirkan uunivalmista vakuumipatonkia..

Päivä Helsingissä

(Eetun kirjoitus: ) Pääruoat valitsimme piffipuolelta. Itse päädyin entrecotee -pihviin, selleripyreeseen, perunakakkuun ja punkkusoosiin. Tykkään ihan törkeästi tuosta vähän rasvaisemmasta naudan välikyljyksestä! Tämä tapaus oli tosin mieleeni inan ylikypsä, mutta maistui silti mainiosti. Punaviinikastike on vain jotain niin namia!

Päivä Helsingissä

(Eetun kirjoitus:) Mona valitsi luonnollisesti luonnonmukaisuus innostuksissaan poroa suoraan luonnosta. Petteri tarjoiltiin samoilla lisukkeilla, kuin oma nautani. Poro oli hyvää, joskin varsin riistaisen makuista. Kypsyys tässä oli oikein passeli. Mona otti poron kylkeen vielä luontevasti extra lankkuperunat chilidipillä. Perunakakku taisikin jäädä Monalta syömättä ja ranskalaiset vei voiton perunoiden mittelössä.

Päivä Helsingissä

(Eetun kirjoitus: ) Jälkiruoilla on aina tilaa! Itse kävin kovaa sisäistä kamppailua jäätelöannokseni makuvaihtoehdoista, punniten ikisuosikkini suklaan ja tylsän, mutta joskus niin yllättävän, vaniljan välillä. Kysyin tarjoilijaltamme mahdollisuutta kahden maun yhdistämiseen ja se olisikin onnistunut ihan hyvin. Päädyin kuitenkin suklaaseen.. :) Jäätelö”annokseni” koostui siis suklaajäätelöpallosta, muutamasta mustikasta ja parista muusta marjasta. Hyvää oli ja maistui ihan.. ihan .. JÄÄTELÖLTÄ!

Päivä Helsingissä

(Eetu:) Mona otti ikisuosikkinsa creme bruleen. Niin äkkiä tuo katosi matalalta tarjoilulautaseltaan, että veikkaisin olleen ihan suun mukaista.

Kokonaisuudessaan illallisemme oli aivan loistava! Ruoka oli hyvää ja kaikkea sitä mitä odotin, mutta ei myöskään tarjonnut mitään yllätyksellistä tai ihmeellistä. Miinuksena joudun mainitsemaan hieman meluisan ja teemaan sopimattoman ympäristön, mikä tosin oli ymmärrettävää erityisjärjestelyistä johtuen. Ja suurena plussana erinomaisen hollantilaisen tarjoilijamiehemme, joka jaksoi vitsailla ja jutustella niitänäitä kiireestä huolimatta.

Päivä Helsingissä

Päivä Helsingissä

Päivä Helsingissä

Ps. Eetun käsiala saattaa näkyä vahvasti tämän postauksen sisällössä jossain kohdin ;).. Ihana mies, kun auttaa kiireistä vaimoa.

You Might Also Like

19 Comments

  • Reply
    Lily
    4.11.2013 at 12:29

    Mun on ihan pakko kysyä kun tää asia mua mietityttää..

    Kun teet jonkun tahon kanssa yhteistyötä, kuten nyt tämän hotellin, niin meetkö vaan ihan pokkana kysymään että hei, mulla on tämmönen blogi jossa käy näin ja näin monta uniikkia vierailijaa viikossa, millasen diilin haluatte näkyvyydestä tarjota? Koska tuskin se hotelli tunnistaa että hei, toi on se bloggaaja:D

    Vai oliko Radisson siis lähestynyt sua jo aiemmin ja sen takia vietitte nyt vuosipäivää juuri siellä?

    • Reply
      Mona
      4.11.2013 at 13:58

      Sain aikaisemmin pyynnön tulla testaamaan hotellia haluamanani ajankohtana ja olimme joka tapauksessa tulossa tänä vkl:na joten käytimme tarjouksen tässä yhteydessä hyväksi :) kyseessä ei siis ollut varsinaisesti yhteistyö. Sponsoroidut postaukset merkitsen erikseen aina selkeästi ja saadut tuotteet tai palvelut näin kuin tässäkin yhteydessä tuo toinen yö ja illallinen:) toivottavasti tämä selvensi!:) jos jotain tulee vielä mieleen niin laita ihmeessä lisää kyssäriä!:)

  • Reply
    Jonttu
    4.11.2013 at 13:18

    Aivan ihanan positiivinen ja huolella tehty postaus. Kiitos. :) Tuo Mona lehtien seassa -kuva on muuten aika mielenkiintoinen. :)

    • Reply
      Mona
      4.11.2013 at 13:58

      <3 kiitos jonttu!:)

  • Reply
    mami
    4.11.2013 at 14:19

    Jee… mä arvasin heti että Eetu asialla ;) Itseasiassa kuulin ihan Eetun puhuvan!!! On se jänskä miten persoonat välittyvät tekstistä :) “Petteri tarjoiltiin samoilla lisukkeilla kuin nautani” :D :D ja sitten tuo niin analyyttinen suhtautuminen ruokaan… huikeeta… vaikka en ikinä itse viitsisi (eikä Monskukaan, kunhan on terveellistä, monipuolista ja hyvää)
    Haleja teille rakkaat ja ihanaa reissua <3 … mä täällä yritän lukea,lukea,lukea…

    • Reply
      Mona
      7.11.2013 at 09:28

      Hihih:D Mä arvasin, et sä arvasit heti;) Mä nauroin ite myös tuolle Petterille :D Pus ja haleja, oot rakas <3 Koita välillä vähän relatakin;)

  • Reply
    Kielipoliisi
    4.11.2013 at 19:33

    Ehdin lukea postausta jo melko pitkälle, ennen kuin tajusin, että se ei ole sinun kirjoittamasi. Kiinnittin kyllä jo alkumetreiltä asti huomiota siihen, ettei postauksessa juurikaan käytetty hymiöitä. Olinkin itse asiassa tulossa tästä kommentoimaan, että olipa hyvä, kun olet niistä hiukkasen luopunut.

    En tiedä sinusta tai Costumen linjauksesta, mutta mielestäni hymiöt eivät siinä määrin, missä sinä niitä käytät, sovi blogitekstiin. Etenkään, kun bloggaat lehden alla, ja itse miellän (aikakaus)lehdet hyvän asiakielen edustajiksi. Hyvään asiakieleen hymiöt eivät kuulu, kuten viime aikoina ollaan puhuttu esimerkiksi ylioppilaskirjoitusaineiden osalta. Toki hymiöitä saa käyttää, etenkin, kun blogisi kohdalla ei ole kyse mistään Hesarista. Pienessä mittakaavassa hymiöt eivät juuri häiritse. Olen kuitenkin huomannut, että melkein jokainen kirjoittamasi kappale päättyy hymiöön. Tällöin niiden teho alkaa haihtua. Ja ne alkavat kenties ärsyttää lukijaa.

    Olen sekä blogistasi että muiden bloggaajien puheista ymmärtänyt, että olet oikein energinen ja iloinen persoona, ja sen vuoksi varmaankin lisäilet hymynaamoja myös tekstiisi: välittämään meille lukijoille, että sinua naurattaa tai hymyilyttää, että olet iloinen. Mutta jos haluat kirjoittajana kehittyä, niin voisit kiinnittää tähän seikkaan huomiota! Ja voihan olla, että muita (liiallinen) hymiöiden käyttäminen ei haittaa. Mutta minä olenkin vähän tällainen ;)

    • Reply
      Mona
      7.11.2013 at 09:33

      Kiitos palautteesta! Olen koittanut jo pitkään saada hymiötä karsittua teksistä, mutta se on ihan äärimmäisen vaikeaa. Pyrin kuitenkin jatkuvasti itseäni kehittämään ja suurin kehitystä vaativa osuus on nimenomaan äidinkielessä ja kirjoitusasussa. Kirjoittaminen on itselleni todella vaikeaa, enkä edes huomaa omia virheitäni. Hymiöt taas tulevat aivan automaattisesti ja ne ovat iso osa omaa persoonaani kirjoituksessa. Ehdottomasti kuitenkin jatkan “tarkkailua” ja pyrin ilmaisemaan asiat myös vähän vähemmillä hymiöllä. Haluan kehittyä kirjoittajana ja minusta on kiva saada asiallista palautetta aiheesta.

  • Reply
    Åsa-Maria
    4.11.2013 at 19:44

    Kiva postaus! Eetu kirjoitaa jouhevasti, miellyttävä lukea. Kuka vaan osaa kirjoittaa, mutta teksti voi olla myös töstöks tökshähtelevää vaikka ois kieliopillisesti ihan oikein.

    Ois kyllä kiva jos olisi joku merkintä kuka kirjoittaa…jossain kohdin koomista kun Eetu kijoittaa itsestää kolmannessa persoonassa…vai oliko se Mona…vai joku kolmas… :)

    Uutta kirjoittajavierailua odotellaan :)

    Ei muuten ihan fiksu tarjoilija joka arvostelee työnantajaansa, edustamaansa yritystä asiakkaille, olokoon henkilökohtaisesti mitä mieltä vaan hinnoittelusta.

    Mukavaa Unkarinmatkaa!

    • Reply
      Mona
      5.11.2013 at 12:21

      Täytyy itse tulla vastaamaan, kun hieman ehkä väärin ilmaisin tuon tarjoilijan toiminnan tuon jätskin hinnan suhteen.
      Pohdin itse tilanteessa ääneen tarjoilijalle, josko kahden eri maun valitseminen aiheuttaisi jäätelöannokselleni tuplahinnan. Tähän tarjoilija siis vastasi, että myy kaksi palloa kympillä, ja että hänen mielestään yhdelle pallolle listan hinta on melko korkea.
      Tarjoilijasta ei ole kyllä halaistua pahaa sanaa sanottavana, vaan tuonkin tilanteen hän hoiti mielestäni enemmän kuin hyvin niin meidän, itsensä kuin työnantajansakin puolesta.
      Ja kiva kuulla että minunkin teksti oli ihan lukukelpoista :) Kiitokset.. Jätettiinkin itseasiassa vähän tarkoitukselaa arvoitukseksi tuo kirjoittajan henkilöllisyyden vaihtuminen. Saattoi tosin aiheuttaa jonkin verran sekaannusta. Ensi kerralla lupaan signeerata oman tuotantoni paremmin! :)
      -Eetu

      • Reply
        Mona
        7.11.2013 at 09:34

        No voi kyllä, nyt tuli Eetun kirjoitus hieman väärällä tavalla tulkituksi:/ Tarjoilija oli IHANA ja tosiaan fiksusti vastasi meidän ihmetykseen siitä, että eihän kaksi palloa sitten maksa tupla hintaa.. :)

  • Reply
    Nopsukka
    5.11.2013 at 19:12

    Hei ! Mistä olet hankkinut tuon upean harmaan neuleen? :) Ihana postaus ja kuvat tosi kauniita.

    • Reply
      Mona
      5.11.2013 at 20:02

      Heippa!!:) Se on Bootz.comista :) Laitan vielä asupostausta siitä erikseen myöhemmin, kun pääsen koneelle kunnolla ajan kanssa:) Ja kiitos tosi paljon, niin kiva kuulla, että pidit kuvista <3 Kuvat ylipäänsä ovat itselleni blogissa kaiken a ja o :)

  • Reply
    StyleC
    6.11.2013 at 00:22

    Kommentoidaan nyt tänne ettei mene arvonta sekaisin: mun blogissa on Mona sulle haaste :)

    Ja lisäksi mäkin katselin tuota sun asua hiukan “sillä silmällä”, eli tarkempaa asupostausta odotellessa :)

    • Reply
      Mona
      7.11.2013 at 09:38

      Kiitos paljon blogiperiaatteet haasteesta!!!:) Olen turkasen huono saamaan näitä kokoon, mutta ainakin yritän, josko jossain veiheessa ehtisin paneutua tuohon paremmin! Tuo on mielenkiintoinen kokonaisuus!!:)
      Ja asukuvia tulossa! :) Nyt taas kotona ja normaalisti sorvin ääressä;)

  • Reply
    Hämmentynyt
    6.11.2013 at 01:26

    Tämä postaus oli kyllä nyt todella sekava, kun kertoja muuttui kesken postauksen. Oliko siis kokonaan poikaystäväsi kirjoittama, vai vaan osaksi?
    Alussa kertoja tuntuu olevan sinä “Perjantaina juhlittiin ihanien bloggaaja kolleegoiden kanssa gaalassa ja lauantaina puolestaan vietimme kullan kanssa mukavaa yhteistä vapaapäivää ja neljättä vuosipäivää Helsingissä.” Koska tuskin Eetu on juhlinut ihanien bloggaajakollegoidensa kanssa.
    Mutta yhtäkkiä kertojaksi muuttuukin joku muu (kesken tekstinhän lukija ei vielä tiedä kyseessä olevan eetun vaan asiasta mainitaan vasta ps. kohdassa) ja Monasta puhutaan kolmannessa persoonassa: ” Monaa ei tuo interaktiivisuuden lisääntyminen juurikaan haitannut, vaan hän piti systeemiä modernina ja tehokkaana.”

    Suosittelenkin kiinnittämään tällaisiin asioihin huomiota, mikäli blogia kirjoittaa joskus joku muu kuin sen oletettu kirjoittaja. Sekavuus antaa aika heikon kokonaiskuvan.

    • Reply
      Mona
      7.11.2013 at 09:39

      Voi ei :D No mutta ens kerralla petrataan tuon saralla siis ja lisätään selkeästi kohdat missä kirjoittaa Eetu!:) Kiitos palautteesta!

  • Reply
    Milla
    6.11.2013 at 20:19

    IHANA TEKSTI!!! :DDD huomasi HETI kun eetu alkoikirjoittamaan ;) kyllä me pitkä aikaset lukijat tunnetaan sun kirjoitustyyli niin hyvin että ymmärretään heti :) älä valitä noista murisijoista!!!!! tää blogi ja kaikki tekstit ovat ihan sun näköisiä <3 ja kaikki jotka on seurannut sua ja eetua niin osaa ottaa tän tekstin positiivisesti hyvillä mielin!!!!!! älä ikinä mona muutu <3

    • Reply
      Mona
      7.11.2013 at 09:40

      Hih, näin mä vähän arvelinkin;) Tuossa äitikin kommentoi että heti arvasi, että nyt kirjoittaa Eetu :D
      Mutta toki ens kerralla koitetaan selvemmin kirjoittaa missä hänen tekstinsä, jotta uudetkin lukijat pysyy kärryillä:)
      Oot ihana, kiitos paljon Milla kannustuksesta ja siitä, että oot aina niin ystävällinen ja jaat positiivista energiaa täällä kommenttiboksin puolella <3

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *