13.9.2013

Food Friday: Viljaton pizza

Viime viikonloppuna teimme Eetun kanssa minulle sopivaa pizzaa, nimittäin viljatonta sellaista!:) Olen useampaan kertaan jo kirjoitellut blogissa uudesta tarkemmasta ruokavaliosta, jonka ravintovalmentaja Maria Jokinen on minulle yhteistyössä laatinut. Ruokavalioon kuuluu yhtenä osana viljattomuus ja olenkin saanut sen avulla itselleni ihan huikeasti paremman olon! Olin myös useamman kuukauden ilman maitotuotteita, mutta nykyään saan niitä jo kohtuudella käyttää. Tavallisten maitotuotteiden sijaan käytän hapanmaitotuotteita (tai vuohenmaitoa) arjessa, mutta nyt viikonloppuna lisäsin tähän pizzaan ihan tavallista juustoa.  Voi jukra miten hyvää oli, vaikka sitä sekaan laitoinkin todella vähän!;)

Tässä tulisi kuvia ja reseptiä viljattomalle pizzalle!

Kaikille pizzan teko on jo varmasti tuttua, mutta laitetaan nyt jokatapauksessa ohjetta tännekin!:) Eipä tämä viljattoman version teko paljoakaan normaalin pizzan teosta eronnut. Seuraavalla kerralla aion kokeilla taikinan tekoa pinaatista, sitä oli monessa blogissa kehuja!:)

Pohja

3 munaa  ja 50g  juustoraastetta
2rkl soijajogurtti
3 dl siemeniä, rouheita (esim. auringonkukan-, kurpitsan-, seesamin- tai pinjansiemen, pellavarouhe, hernerouhe, mantelirouhe)
suolaa

Täytteet
luumutomaatteja
vuohenjuusto
graavialohta
rucolaa
kuivattuja viikunoita
juustoa
tomaattikastike (tomaattipyre, ketsuppi, öljyä ja mausteet)

Sekoita ensin siemenet ja rouheet tasaiseksi seokseksi blenderissä. Lisää “jauhoseokseen” kananmunat, juustopalat ja soijajogurtti. Tarvittaessa ohenna vedellä. Lisää suolaa maun mukaan. Annan taikinan seisoa noin puolisen tuntia. Esipaista pohjaa 200°c:ssa  uunin alaosassa noin 20 minuuttia. Lisää täytteet ja paista pizza valmiiksi.

Ei muuta kuin herkuttelemaan!!:)

Follow me on FACEBOOK // BLOGILISTA // BLOGLOVIN

You Might Also Like

9 Comments

  • Reply
    Marika
    13.9.2013 at 10:21

    Pakko kyllä kokeilla, kun pääsen takaisin Lontooseen ja pitää taas alkaa kokata itse!

  • Reply
    eppu
    13.9.2013 at 15:30

    hyvältä näyttää! :) ootko siis ihan kokonaan viljattomalla vai vaan gluteenittomalla? esim. tattari, kvinoa tms.?

    • Reply
      Mona
      13.9.2013 at 16:35

      Nyt kokonaan viljattomalla!!:) Tattarit ja kvinoatkin siis tällä hetkellä pois listalta.

      • Reply
        Jenna
        15.9.2013 at 18:36

        Ootko viljattomalla ihan vaan kokeilumielessä vai ihan terveydellisistä syistä? Mä nimittäin alotin gluteenittoman ruokavalion kokeilumielessä, sillä oon kärsiny tooooosi pitkään kaikenmaailman vatsavaivoista ja diagnoosiksi olen tähän mennessä saanut ainoastaan ärtyneen suolen..

      • Reply
        heidi
        10.5.2014 at 12:24

        Mutta siis eihän kvinoa eikä tattari ole kumpikaan viljoja että sopivat kumpainenkin ihan viljattomaan ruokavalioon, ei pelkästään gluteenittomaan.

  • Reply
    Emmi
    13.9.2013 at 20:27

    Olen myös ihastunut viljattomaan pitsaan ja voisinkin testata tätä! Nuo täytteesi kuulostavat erityisen herkullisilta…:) Omasta lempparipohjastani kirjoittelinkin juuri vähän aikaa sitten, eli jos haluat kokeilla, niin se löytyy täältä: http://afrenchdaydream.blogspot.fi/2013/08/viljaton-pitsapohja.html

    Tuossa ohjeessa on kyllä aika paljon maitotuotteita, joten se ei välttämättä sinulle käy, jos niitä välttelet :/ En tiedä, voisiko niitä sitten korvata jollain muulla!

  • Reply
    sandria
    13.11.2013 at 20:06

    Ootko kokeillut ikinä kananmunapohjaa pizzassa? On muuten superhyvää, ei uskoisi että pohjana jotain muuta kuin tavispohja :)

    • Reply
      Mona
      13.11.2013 at 21:25

      En oo, mutta kiitos vinkistä!!:) Se seuraavaksi kokeiluun:)

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *