23.8.2013

Food Friday: Vinkkejä terveelliseen ruokakaappiin II

Hejsan ja iltaa! Tämä perjantai on mennyt sellaisessa kiireessä ja tohinassa, että oksat pois. Meinasi viikon Food Fridaykinjäädä välistä, mutta ehdinpäs vielä tämän vuorokauden puolella tänne bloginkin puolelle hilpaisemaan;)Kirjoitin aikaisemmin Vinkkejä terveelliseen ruokakaappiin– postauksessa tuotteista, joita tykkään käyttää osana monipuolisessa ruokavaliossa.  Jatketaan taas samalla aiheella, mutta eri tuotteilla!

 

Kuvan tuotteet saatu Luomutar.fi
Monelle on varmasti käynyt selväksi, että olen melkoinen terveysintoilija ja terveelliset elämäntavat ovat iso osa omaa arkeani. Vaikka ruokavaliossani on paljon rajoituksia ei se tarkoita, että sen pitäisi olla tylsää. Erilaiset superfoodit ovat heikkouteni ja tykkäänkin käyttää niitä erityisesti pirtelöiden joukossa.
Tällä kertaa suurennuslasin alla olevat tuotteet olen saanut Luomutar.fi nettisivuilta. Verkkokauppa oli minulle uusi positiivinen tuttavuus. Oli mukava saada heiltä yhteydenottoa, koska sanomattakin on selvää, että heidän valikoimansa on täynnä omiin tarpeisiini sopivia juttuja! Voin siis lämpimästi suositella tutustumista tähän terveysintoilijoiden paratiisiin!:)
Sitten itse tuotteisiin. Olen linkittänyt saamani tuotteet suoraan Luomuttaren sivuille, josta ne löytyvät.
Tätä huikean terveellistä vehnänorasjauhetta käytän spirulinan sekä chlorella ohessa. Se on vehnän siemenestä kasvatettua orasta, joka on jauhettu. Vitamiineista tämä sisältää eniten A- K- ja E-vitamiineja. Tämä jauhe sisältää myös hurjan määrän lehtivihreää eli klorofylliä. Vehnänorasjauheella on elimistöä puhdistava vaikutus. Jauhetta voi sekoittaa pirtelöön, mutta itse juon sen ihan vain veteen sekoitettuna. Mielestäni kaikki viherjauheet ovat täyttä kuraa ja maistuvat kamalilta!:D Aikaisemmin laitoin niitä aina pirtelöön, mutta nykyisin arvostan niin paljon enemmän hyvää makua pirtelössä, että jätän suosiolla viherjauheet sieltä pois;) Ykkösellä alas veden kanssa ja viherjauhe on massussa. Ainakin minun kohdallani se sujuu niin kaikkein helpoiten. Käytän erilaisia viherjauheita 1-2 kertaa päivässä. Vehnänorasjauhe kannattaa aloittaa hyvin pienellä määrällä ja vähitellen lisätä annosta. Itse käytän noin teelusikallisen per annos.
Voiko ruoka enää hassummalta kuulostaa?? :D Ööö… Mitä syöt? Mehiläisen siitepölyä! :DD Hih, kaikkea sitä hömelö tuleekin käyttäneeksi. Mutta, mutta kyllä tällaista tuotetta kaikkien hömelöiden kannattaakin käyttää! Tässä on nimittäin ehkä maailman ravintorikkain ja monipuolisin tuote ever. PISTE. On meinaan monessa muodossa B-vitskuja, on rasvahappoja ja on super montaa mineraalia. Tätä ei vain voi olla lisäämättä pirtelön sekaan. Mehiläisen siitepölyputelo pitäisi löytyä joka jantterin ruokakaapista. Kyllä ne mehiläiset osaa.
Tämä jauhe on todellinen antioksidanttijauhe. Tuote ei sisällä mitään keinotekoista, ei E-koodeja eikä makeutusaineita. Pelkästään ehtaa tavaraa. Oma suosikkini on tässä tuotteessa sen sisältämä tyrni! Olen todellinen tyrnifani ja rakastan tyrnejä kaikissa muodoissa. Tyrni tiellä pitää ja silleen. Marjajauheen voi lisätä esimerkiksi jogurtin joukkoon tai sitten helposti pirtelöön. Itse käytän noin teelusikallisen tätäkin. Laittaisin mieluusti enemmänkin, mutta tässä tuotteessa on hintaa melko paljon.
Öljyt on myös oma rakkauteni kohde. Käytän ruokavaliossa todella paljon rasvoja (hyviä tietty!) ja öljyillä on merkittävän iso rooli kokonaisuudessa. Kotoa löytyy yksi jos toinenkin öljyputelo ja niihin menee myös vuodessa iso siivu euroja. Öljyjen hyvistä ominaisuuksista voisi varmasti jauhaa omassa blogissaan, mutta tyydytään tällä kertaa hehkuttamaan vain kahta öljyä. Camelinaöljy kuuluu hyvien omega-3-rasvahappojen lähteeksi. Suurin osa ruokavalion rasvahapoista meillä suomalaisilla on omega-6:sia ja tällöin kolmosten ja kutosten suhde menee vinksalleen. Monen kannattaisikin tarkkailla erityisesti näiden kolmosten saantia. Camelinaöljy on hyvä lisä siis ruokavalioon ja erityisesti mikäli ei syö esimerkiksi rasvaisia kaloja. Camelinaöljy sisältää 39% omega-3-rasvahappoja, kun taas esimerkiksi monelle suomalaiselle tuttu rypsäri vain 11%. Itse käytän tätä öljyä ihan sellaisenaan esimerkiksi salaatin joukossa. Myös pirtelön joukossa se menee huomaamattaan.
Hampuista höpistiin jo aikaisemmassakin postauksessa. Lisäyksenä nyt vielä hamppuöljy. Tämä öljy on erinomainen esimerkiksi niille, jotka haluavat kauniin pehmeän ihon. Hamppuöljyn sisältämä E-vitamiini on nimittäin ehdottoman tärkeä iho-ongelmista kärsiville ja esimerkiksi rakas kihlattuni Eetu on saanut suuren avun atooppiseen ihoonsa E-vitamiinin käytöstä. Hamppuöljy menee myös sellaisenaan salaatissa tai pirtelön seassa. Tämä öljy ei sovellu paistamiseen tai kuumentamiseen.
Siinäpä taas niitä!!:) Mitä mieltä olette jatketaanko vinkkejä terveelliseen ruokakaappiin– sarjaa vielä uusilla tuotteilla, vai alkaako ruokapurkit ja putelit jo kyllästyttää?:)
Follow me on FACEBOOK // BLOGILISTA // BLOGLOVIN

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *