23.7.2013

Tiistain ruokapäiväkirja

Ruokapäiväkirja– postauksia on toivottu monesti lisää, joten tässä tulee taas pitkästä aikaa!:) Vanhoja ruokapäiväkirjoja löytyy jo blogista kasapäin, joten ihan hirveästi näissä ei uutta tule. Oma ruokavalioni on toki hieman muuttunut viime aikoina, mutta ei mitenkään merkittävästi. Moni pidempään blogiani seurannut varmasti muistaa, että olen pitänyt jo noin kolmisen vuotta itselleni ruokapäiväkirjaa ja sitä teen edelleenkin!:D Moni pitää sitä varmasti hassuna, mutta se on vain jäänyt itselleni tavaksi. Toki välillä tulee aikoja, kun en muista/jaksa kirjoitella syömisiä ylös, mutta aika monta Moleskinea on jo täyttynyt omista puputuksistani;)

Tältä näyttää arkisen tiistain ruokapäiväkirja!

Aamupala
l-Glutamiini + lisäravinteet
smoothie (= Mustikoita, tyrnimarjoja, hamppuproteiini, 1/2 avokado, soijajuoma, 2 raakaa kananmunaa, jääpaloja )

1/2 kuppia kahvi + soijajuoma

Välipalaksi
vihreää teetä noin 4 kuppia yhteensä työpäivän aikana

Lounas
kanan rintaleike
kesäkurpitsaa
seesamiöljyä
manteleita

Päivällinen
pannulla paistettu kanamössö (= voi, paprika, kesäkurpitsa, sipuli, kana, soijakerma + mausteet chili ja herbamare)
+ mini luumutomaatteja ja iso kasallinen valkosipulihapankaalia

kupillinen kahvia+soijajuoma

Iltapala
25g tattarihiutaleita (tattaripuuro soijajuomassa) (pieni määrä hiutaleita siksi, että vältän tärkkelystä ruokavaliossa. Treenin jälkeen oli kuitenkin pakko saada vähän energiatankkausta!!:D )
nektariini
tuoreita vadelmia
1 paistettu kananmuna
manteleita

Iltapala oli made by Eetu! ♥  Kipitin salitreenin jälkeen suihkuun ja kulta väsäsi sillä välin minulle palauttavan puuron ja paistetun kananmunan:)
Huomautuksena itselleni päivän ruokavaliossa voisin mainita psylliumin unohtumisen tänäänkin. Sitä minun pitäisi muistaa ottaa aina pari kertaa päivässä. Liian usein sen unohdan nykyään!
Salilla olen jaksanut nyt käydä todella mukavasti! Vihdoinkin energiat alkavat palautumaan ja olo on jopa pirteä.  Olen ottanut aika kevyesti vielä, mutta lihakset olen kyllä saanut kunnolla poltteeseen;) Viime viikolla jaksoin tehdä kolme salitreenia ja kolme kevyttä juoksulenkkiä. Tämän viikon treenit aloitin vasta tänään, sillä eilen nukahdin kätevästi olohuoneen lattialle illalla töiden jälkeen;) Tänään treenasin jalkoja ja vatsaa. 
Sellaista kuulumisia siis treenien ja ruokien puolesta! Mikäli teillä on joitain tarkempia toiveita sportti- ja ruokapostauksien suhteen niin laittakaahan ihmeessä kommenttiboksiin tulemaan! Otan niitä tosi mielelläni vastaan:)
Follow me on FACEBOOK // BLOGILISTA // BLOGLOVIN

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    Anonymous
    23.7.2013 at 21:05

    Moikka. Mulla on pikkuongelma. Oon jo useamman vuoden liikkunut reippaasti, etenkin viime aikoina ja syön ihan tavallista perusruokaa. Mutta siis se ongelmani on se kun aamulla olen todella timmi ja lihaksikkaan näköinen (siis omasta mielestä ;D) ja olo on hyvä mutta sit illalla oon ihan lösähtänyt ja mahaa 5 kertaa enemmän yms, niin oisko sulla jotain neuvoja miten vois säilyttää sen hyvän olon aamusta iltaan? :P
    terv. Veijari

    • Reply
      Mona
      23.7.2013 at 21:58

      Moikka!! :) Voi jukra, mä en kyllä taida osata auttaa….:/ Kannattaa ehkä kääntyä ihan ammattilaisen ravintovalmentajan puoleen!:)
      Mä ehkä sinuna kokeilisin olla ihan viljattomalla ruokavaliolla vaikkapa pari kolme viikkoa niin siinä jo ehtisi nähdä, josko se voisi auttaa:)

    • Reply
      Anonymous
      24.7.2013 at 10:35

      Tuommonen “lösähtäminen” on melkoisen yleistä monella. Yön paaston jälkeen kroppa on tyhjä niin nesteistä, kuin hiilareistakin ja siks näyttää tiukemmalta, kuin illalla. Just toi hiilareitten/viljojen vähentäminen vois olla yks apu ja sit toinen on riittävä veden juonti. Liian vähän nestettä päivän aikana saa kropan keräämään nestettä, eli juomalla paljon (3-4litraa) keräät vähemmän nestettä kroppaan.
      Jos nyt viljattomaan siirtyy niin kannattaa kuitenkin muistaa hiilareiden tärkeys jaksamisen kannalta, varsinkin jos rasvat on ruokavaliossa alhaalla. Tärkkelystä voi koittaa korvikkeena (peruna, bataatti) tai runsaita määriä kasviksia ja muita juureksia. Jos hiilarit kuitenkin jää vähäisiks niin ensiarvoisen tärkeää on lisätä ruokavalioon hyvälaatuisia rasvoja!
      Tosta rakkaani ruokapäivyristä voi otta mallia “pöhöttömään” ruokavalioon. Monalla tulee hiilareita rajoitteista johtuen hyvin vähän, mutta hän käyttää runsaasti rasvaa ruoissaan/ruokavaliossaan.
      -Eetu

  • Reply
    Anonymous
    23.7.2013 at 21:29

    Moikka! Tää sun blogi on aivan huippu hyvä! Ulkoasu on ihana, postaat riittävän usein, kuvat on todella hienoja ja hyvä laatuisia, tekstitystä on riittävästi ja kaikki on suorastaan sanottuna täydellistä!! :) tätä blogia on, niin mukava aina tulla lukemaan ja postaukset on mielenkiintoisia, niin niitä on ilo lukea! Jatka Mona vaan just samaa mallia, tätä parempaa blogia saa hakea!! Lyhyesti sanottuna täydellinen blogi ja täydellinen blogin kirjoittaja/pitäjä! :)<3 kaikkea hyvää sinulle Mona!! :)

    • Reply
      Mona
      23.7.2013 at 22:01

      Voih, ihana sinä:') Mä ihan häkeillyn täällä. Kiitos hurjasti niin ystävällisestä kommentista!! Ja ennen kaikkea, kaikkea hyvää sinulle!! <3 Komenttisi kertoo varmasti enemmän sinusta itsestäsi kun kirjoitat toisesta niin kauniista!:)

  • Reply
    Saana
    23.7.2013 at 22:04

    Tosi kiva postaus! Näyttää, että on kyllä syömingit kohdillaan, ihanan terveellistä ja maukasta. :-) Tänään mulla osui sattumalta käteen Me Naiset Sportin vanha numero, oli mainio se sun juttu siinä! Pakko oli mainita, vaikka tuosta sun haastiksesta onkin jo jonkun aikaa. Keep it up Mona!

    • Reply
      Mona
      24.7.2013 at 14:20

      Kiitos paljon Saana, tosi kiva kuulla, että ruokapostaukset on toivottuja!! :) Hauska kuulla, että olit törmännyt haastatteluun:))
      Kivaa loppuviikkoa sinne!!:)

  • Reply
    Anonymous
    23.7.2013 at 23:07

    Hei. Uusi lukijasi kyselee että miten sait motivoitua itsesi salitreenaamiseen aikoinaan? Käytkö itse jumpissa myös? Entä Miten valitsit salin missä rupesit käymään? Ruokapostauksia toivoisin myös itse lisää.

    • Reply
      Mona
      24.7.2013 at 14:22

      Heippa!! :) Ja kiva kuulla, että oot löytänyt tänne lukijaksi:) Oon pienestä asti liikkunut tosi paljon, joten sen kummempaa motivointia ei oo koskaan tarvinnut miettiä. Oon itseasiassa itse ohjannut erilaisia ryhmäliikuntatunteja aikoinaan:)
      Salin valitsin ihan täysin sijainnin perusteella. Kävin ennen Gym2000:lla jota voin lämpimästi suositella, mutta nykyään käyn ihan meidän lähellä olevalla Elixialla!:) Sitäkin voin tosi lämpimästi suositella:)
      Kiva kuulla, että ruokapostaukset on toivottuja!! :) Koitan saada nyt tehtyä taas muutamia ruokapäiväkirjoja tänne:)

  • Reply
    Anonymous
    25.7.2013 at 22:33

    Hei,
    Voisitko tehdä tarkemman postauksen treeniohjelmistasi. Kiitos ihanasta blogistasi!

    -Ada

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *