3.7.2013

Masentava naama!

Katselen meidän olohuoneen taulua, jossa lukee ” Today is a good day”. Ei kyllä tunnu siltä. Ei sitten yhtään. Olen nyt kolmatta päivää flunssassa (juurihan vasta olin kipeä) ja aamulla naama näytti ihan järkyttävältä. Finnit ja näppylät olivat tehneet oikein kunnon armeijan hyökkäyksen toiselle puolelle leukaa. Vaikka tällaiset asiat ovatkin kovin pieniä murheita niin en voi kieltää, etteikö ärsyttäisi ja paljon. Menin vielä ottamaan kuvat naamasta ilman meikkiä. Ei ainakaan vähentäneet harmitusta..

Kokeilin epätoivoisena laittaa ison kasan jopa Basironia kasvoille. Saa nähdä auttaako. Kuvittelisi, että uuden ruokavalion myötä ihon kunto olisi vain parantunut, mutta ei kyllä siltä näytä. Tai sitten se vain alkuun menee pahemmaksi ennen kuin alkaa tasoittua.. Jos jollain on hyviä kikkoja ihon hoitoon näppylöiden suhteen saa jakaa kommenttiboksissa!!:)

Tänään siis ei niin iloisia ilmeitä täällä… Lupaan seuraavaan postaukseen kehittää taas jotain positiivista;) Nyt pitää vaan saada flunssa nujerrettya ennen viikonlopun Venetsian reissua. Droppia on otettu jos jonkinlaista. 
Toivottavasti teidän viikko on lähtenyt vähän energisemmin liikkeelle vai onko siellä muita kesäflunssan saaneita?

You Might Also Like

60 Comments

 • Reply
  kiasofiakatariina
  3.7.2013 at 12:28

  mulla on ainakin toiminu kun illalla valelee naaman suolavedellä, ja a-vitamiini voide joka kuivattaa näpyt :)

  • Reply
   Mona
   3.7.2013 at 17:42

   Hei kiitos paljon vinkeistä!!! :) Mulla on maine basea, joten sitä vois kyllä kokeilla tuona suolavetenä:)

 • Reply
  SuviAnni
  3.7.2013 at 12:54

  Minulla ainakin Basiron auttaa, tosin eihän silmänräpäyksessä tapahdu :/ Ikää on minullakin jo 26 vuotta ja ruokavalio ja elämäntavat pitäisi olla kohdallaan, mutta siitä huolimatta on naama välillä aivan kauhean näköinen, todella turhauttavaa! Eli on täällä meitä muitakin :) Tsemppiä! Ja paranemisia flunssaan!

  • Reply
   Mona
   3.7.2013 at 17:43

   Turhauttavia tällaiset tosiaankin! Kiitos paljon tsempistä <3 :)

 • Reply
  Laapa
  3.7.2013 at 12:58

  Ruokavalio nyt on vain yksi asia, ja siinäkin kummassakin ääripäässä ihon kunto menee huonoksi- eli jos syö liian vähän, niin finnejä tulee TAI sitten sokereilla saa kyllä aknen myös kukkimaan. Toivon mukaan tuo menisi pian ohitse <3 Taitaa enempi vähempi kaikilla olla huonoja ihopäiviä. Kurjuus! Tsemppiä <3

  • Reply
   Mona
   3.7.2013 at 17:44

   Kiitos Laapa tsempistä!:) <3

 • Reply
  Satu Kristiina
  3.7.2013 at 13:06

  Itsellä auttoi yövoiteilla läträilyn lopettaminen eli jätin yövoiteet pois, niin hullulta kun se kuulostaakin :) Kosmetologin suosituksella. Kasvovettä käytän jos ihoa kiristää ja pakko jotain laittaa.
  Dr.Hauschka tuotteet olen todennut toimiviksi. Olen myöskin kärsinyt iho-ongelmista ja ikää jo yli 30v.

  • Reply
   Mona
   3.7.2013 at 17:45

   No joo oon muuten huomannut saman, jos paljon käyttää öisin voiteita niin ihoon tulee näppyjä. Hei dr.hauskan tuotteita oon kyllä kuullu paljon kehuttavan, mutten itse oo tainnu vielä testata. Jossain vaiheessa pitääkin laittaa testiin!:)

 • Reply
  Reetta
  3.7.2013 at 13:14

  Voi harmitus, mutta tosiaan nuo näpyt ovat onneksi pieni murhe loppuen lopuksi. En ymmärrä että mistä niitä vaan yht'äkkiä ilmestyy. Mulla välillä sama ja sitten pitkän aikaa saattaa naama olla hyvässä kunnossa. Toivottavasti flunssa menee pian ohi, skeään ei ole kovinkaan kiva kaveri.

  Täälläkään ei alkuviikko kovin täydellisesti alkanut. Maanantaina meidän toisesta autosta hajosi startti ja töissä oli härdelli. Onneksi nyt on jo helpottanut, auto on saatu korjaamolle jne, mutta ihan turhaa vaivaa siitäkin. Sen siitä saa, kun muuttaa keskeltä kaupunkia taajaamaan ja pitää olla kaksi autoa medän hölmöjen työvuorojen takia.

  No, jopas tuli pitkä kommentti. Toivottavasti sulla alkaa flunssa nujertumaan! ♥

  • Reply
   Mona
   3.7.2013 at 17:46

   Ihana Reetta <3 Kiitos kuule ihanasta pitkästä kommentistasi <3 :) Hitsit, miten sitä kaikki sattuukin aina samaan aikaan:/
   No mutta tällasten ärsytysten jälkeen osaa taas olla iloinen niistä pienistäkin asioista:)
   Pus ja haleja <3 :)

 • Reply
  armi owo
  3.7.2013 at 13:15

  uskon etteo oo kivaa – finniarmeija hyökännyt mun otsaan, ihan hiusrajaan ja koskee ihan vietävästi …
  en voi paljon vinkkejä antaa, ku itellä ei toimi yhtään mikään näihi finneihi. antibiootteja tosin söin lävistyksen tulehduttua, ja finnejä hävisi jonkun verran mutta tuskin noihin nyt ensimmäisenä antibiootteja kannattaa hakemaan lähteä ! :D

  • Reply
   Mona
   3.7.2013 at 17:47

   Voi ärsytys sentään! :/ Mulla tuli e-pillerien lopettamisen jälkeen tosi huonoon kuntoon iho, sillon sain sen rauhoittumaan maidottomalla ja gluteiinittomalla ruokavaliolla. Jo kuukaudessa huomas tulokset. Mut tällaset kausittaiset onki sit omaa luokkaansa :D

 • Reply
  Anonymous
  3.7.2013 at 13:31

  Olen itse käyttänyt varmaan jo yli kymmenen vuoden ajan Ella Bachén Creme Intex No.2 -voidetta näppyihin (ennen taisi kulkea nimellä Soin Purifiante, creme intex no.2). Kaiken kaikkiaan olen ostanut sinä aikana kaksi purkkia eli aika riittoista tavaraa. Levitän voidetta illaksi/yöksi, kun huomaan, että näppy on tulossa / jo olemassa olevalle näpylle. Aikoinaan kosmetologilta olen tuotteen löytänyt käyttööni. En tiedä sopiiko juuri sinulle, mutta omalle herkälle iholle ainakin toiminut ihan hyvin. Ei poista näppyjä välttämättä päivässä, mutta parissa – kolmessa päivässä olen jo saanut apua. Luin tuotteen kuvauksesta, että poistaa epäpuhtauksia ja parantaa ihoa. Voi käyttää näpppyihin, mustapäihin ja sisäänkasvaneen karvoituksen ehkäisemiseen. Ehkä kosmetologi osaa kertoa tuotteen sopivuudesta ihollesi lisää. Toivottavasti saat apua tästä tai jostain muusta tuotteesta! T, Sara

  • Reply
   Mona
   3.7.2013 at 21:52

   Kiiiitos Sara paljon vinkistä!!! :) Tämä tuote menee ehdottomasti hankintalistalle!:)

  • Reply
   Mona
   3.7.2013 at 21:59

   Osaakohan joku sanoa, mistä tuota Ella Bachén Creme Intex No.2 -voidetta saisi Turusta tai netistä kätevimmin? :)

 • Reply
  Enni
  3.7.2013 at 13:59

  Mulla tuli juuri kolmisen päivää sitten ihan älyttömästi näppyjä kasvoihin, kaulaan ja rintakehään. Ja ne ilmestyivät yhdessä päivässä kaikki parin tunnin aikana, eikä mulla normaalisti ole ikinä ollut tuollaisia näppyjä! Epäilen allergista reaktiota tai hormoneita :D Laitoin nyt ainakin kasvorasvat ja hajuveden jäähylle. Tosin voi se olla ruoka-aineestakin.. mene ja tiedä :(

  Toivottavasti kasvosi parantuvat pian, tuo on niin ärsyttävää!!

  • Reply
   Mona
   3.7.2013 at 22:00

   Naisten hormoonit ovat ainakin niin saakelin oikukkaita välillä etten yhtään ihmettele jos menee niiden piikkiin :DD
   Toivottavasti ei ole mitään vakavampaa allergiaa!!:(

 • Reply
  Pinja
  3.7.2013 at 14:01

  Paranemisia <3 :)

  • Reply
   Mona
   3.7.2013 at 22:00

   Kiitos Pinja <3 :)

 • Reply
  Henna
  3.7.2013 at 14:11

  Älä Mona välitä! Itellä ainakin on silleen, että jostain syystä saattaa jonain päivänä pukata naama täyteen näppyjä, mutta jonkun ajan kuluttua ne häipyvät yhtä nopeasti kuin tulivatkin. Kun huono naamapäivä sattuu kohdalla, olen vain yrittänyt unohtaa finnien olemassaolon! Näpyistä stressaaminen pahentaa ongelmaa, aktiivinen asian unohtaminen sen sijaan auttaa. ;-) Sun kohdalla syynä on varppina tuo flunssa; yleiskunto on flunssan aikana heikko ja se heijastuu varmaan sitte ihonkin kuntoon. Tsemppiä, oot kohta terve! <3

  • Reply
   Mona
   3.7.2013 at 22:04

   Ihana olet Henna <3 Kiitos niin tsemppaavasta kommentista:') Sait paljon paremmalle tuulellä täällä yhden näppylänaaman :)

 • Reply
  Casey Sorrell
  3.7.2013 at 14:27

  I recommend a glycolic acid peel, you can get them at Sephora for at home and use a sensitive skin formula especially if it's your first time. Using the peels have helped my skin a lot. I did a blog post on my favorite brand at sephora, http://caseyslife365.blogspot.com/

  • Reply
   Mona
   3.7.2013 at 22:05

   Thanks Casey for your tip!!:) You are always so kind:)

 • Reply
  Anonymous
  3.7.2013 at 14:41

  Itsellä kauan aikaa sitten otsa kukki, eikä mikään muu auttanut kuin Dalacin nesteellä töpsöttely. Siis reseptillä pikkuinen pullo lääkäriltä. Sen jälkeen jos joku finni ilmaantui töpsöttelin heti pois. Onneksi aikuisiällä ei ole iho niin paljon oireillut. Paranemisia!

  • Reply
   Mona
   3.7.2013 at 22:06

   Oi kuulostaa ihanan helpolta ja nopsalta!! Tuo pitää pitää muistissa jos menee vielä pahemmaksi ja pitää läkärissä käydä. Kiitos paljon vinkistä!! :)

 • Reply
  Anonymous
  3.7.2013 at 14:57

  Diane Nova -yhdistelmäpillerit pitävät näpyt kurissa, mutta valitettavasti ne eivät muuten kaikille sovi. Itselläni hävisivät iho-ongelmat lopullisesti muutaman kuukauden käytön jälkeen ja muuten selvästi hormonitoiminta tasaantui niiden avulla.

  Onneksi taitavalla meikkauksella saa näpyt tehokkaasti piiloon ja hymy kasvoilla vie huomion muualle!

  • Reply
   Mona
   3.7.2013 at 22:07

   No juu ihan oikeessa oot. Itse söin noita toooosi monta vuotta ja ihossa ei tosiaan ollut juuri näpyn näppyä. Kaikkea muuta huonoa puolta niistä sitten kyllä aiheutuikin:/ Ja totta! Onneksi meikillä saa näpyt suurimmaksi osaksi piiloon:)

 • Reply
  StyleC
  3.7.2013 at 15:26

  Koko ikäni samojen ongelmien kanssa painineena: omat kaksi parasta vinkkiäni ovat puhdas teepuuöljy ja siitä huolehtiminen, että ei ylihoida ihoa.

  Teepuuöljy desinfioi näpyt kuivattamatta niitä, itselläni ainakin toimii (alunperin sain vinkin kosmetologilta). Mutta vain iltaisin: eteerinen öljy saattaa reagoida valon kanssa ja tulla pigmenttiläiskiä jne. Lisäksi haju on ikävän voimakas. Mutta olen kokeillut kaikkea lääkärin määräämistä paikallisaineista tuohon kädessäsi olevaan basironiin (joka muuten pilasi KAIKKI talouden kasvopyyhkeet ja osan tyynyliinoista! Vaikka kuivasin kasvot pyyhkeeseen vasta pesun jälkeen, niin jotenkin aine silti reagoi pesuaineen kanssa tehden kaikki liinavaatteet läikikkääksi, ihan vain varoituksen sana….) ja omaan naamaani paras kaikkien kokeilujen jälkeen on teepuuöljy.

  Toinen mikä oikeasti on itselläni ollut kantapään kautta opittava asia: älä ylihoida ihoa. Vaikka en koskaan ole käyttänyt akneihon tuotteita (olen aina tiennyt että ne ovat minulle liian voimakkaita), tajusin silti etten kosteuta ihoa tarpeeksi. Tällöinhän iho, näpyistä huolimatta, tuottaa vain lisää talia ja epäpuhtauksia korvatakseen kosteusvajeen. Huolehdi siis kosteutuksesta näpyistä huolimatta ja hellävaraiset puhdistustuotteet. Itse käytin viime talvena jopa öljyä iholle, enkä muista koska se olisi ollut yhtä hyvässä kunnossa kuin silloin. Kesäksi jätin pois öljyn, mutta samat neuvot pätevät muuten aina.

  Näillä neuvoilla oma ihoni on vihdoin paremmassa kunnossa kuin vuosiin. Tsemppiä, kyllä se paranee taas! Tuollaiset äkilliset “keskitykset” usein katoaa yhtä nopeasti kuin tulivatkin.

  • Reply
   Mona
   3.7.2013 at 22:09

   Toi ylihoitaminen taitaa olla välillä vähän liiankin tuttua mulle:/ Ja nyppiminen!!!!!!8/ Mä en vaan saa oltua nyppimättä…
   Kiitos ihan hurjasti sullekkin vinkeistä ja kokemuksen jakamisesta <3 Ootte ihan parhaita:) Mulla on täällä nyt taskussa monta super hyvää vinkkiä, joten luulisi nyt saavan tän keskityksen nujerrettya:D Teepuuöljy menee omalle ostoslistalle!!:)

 • Reply
  Anonymous
  3.7.2013 at 15:45

  Flunssa vaan puuttu niin olisi tämäkin järjetön viikko täydellinen :) Mutta tuosta basironista sen verran, että muistathan että et mene aurinkoon, jos sitä on kasvoilla, aiheuttaa maksaläiskiä nimittäin. Itsekkin käytän sitä säännöllisesti kuureina, mutta kesäisin yritän välttää juurikin tuon ominaisuuden takia.. Toivottavasti flunssa paranee pian. -Tinttu-

  • Reply
   Mona
   3.7.2013 at 22:10

   Hei en tiennytkään tuollaista!!:O Kiitos kun huomautit! Tosin nyt oon vaan kauppareissua lukuunottamatta maannut kotona neljän sisällä. Mut tosiaan muuten täytyy toi nyt jatkossa muistaa. Mulle tulee vielä aika helposti maksaläiskiä.
   Kivaa kesää sinne Tinttu sulle!! <3 :)

 • Reply
  Nanna
  3.7.2013 at 15:46

  Ohoh, no onpa kurjaa tuollainen naaman kukinta! Vielä kun tosiaan luulisi että tuolla sun ruokavaliolla naama olisi tasainen kuin mikä :) Ehkä se kroppa tosiaan työntää nyt ne kaikki moskat ulos ja sen jälkeen saat kauniin ihon :)

  • Reply
   Mona
   3.7.2013 at 22:11

   No sanos muuta!! Ja toivottavasti olis niin.. Nyt on ainaki takataskussa super monta hyvää vinkkiä joita kokeilla, jos ei meinaa näpyt rahoittua!:)

 • Reply
  Anonymous
  3.7.2013 at 15:52

  Tsemppiä, täällä tiedetään tasan tarkkaan miltä tuntuu epäpuhtaudet iholla :/ Itselläni reilu vuosi sitten tapahtui järkyttävä muutos kasvojen ihon kunnon suhteen, epäpuhtauksia puski läpi enemmän kuin laki sallii. Tilanne vain paheni koko ajan, enkä oikein tiennyt mitä tehdä. Naama oli täynnä kipeitä ihonalaisia patteja (posket erityisesti) ja sen näyn rinnalla sinun ihosi tilanne näyttää vielä erittäin lievältä. Oma itseluottamukseni oli kyllä nollissa ihon takia, kun meikkikään ei peittänyt.

  Tein varmaan kaikkeni ja luin joka niksin, lopulta auttoi kun tajusin jättää maitotuotteet pois. Käsittelemätön, suoraan maitotilalta tuleva maito käy, mutta kaikki muut olen yrittänyt pitää poissa ruokavaliosta. Vaikka punaiset jäljet ovat jäljellä ja muutama näppy siellä täällä, on ihon kunto parantunut huimasti ja elämä alkaa taas hymyilemään! :) Jokaisen keho ja iho näyttää reagoivan eri tavalla, esim. maitotuotteiden ei pitäisi aiheuttaa tuollaisia iho-ongelmia. Toivottavasti sinunkin ihosi parantuu pikaisesti, kyse on varmaan vain ohimenevästä tilanteesta. :)

  • Reply
   Mona
   3.7.2013 at 22:15

   Voi ei!!:( Todella kurjaa kyllä!:( Onneksi onneksi hoksasit jättää maitotuotteet!!!!! :) Itselläni auttoi sama silloin kun lopetin e-pillerit!!:) Jätin silloin myös gluteenit ja punaisen lihankin kuukaudeksi pois. Iho tasoittui ihmeen nopeasti tuolloin. Sama mullakin aina pieniä näppyjä sillon tällön ja pienet punaiset jäljet saa onneksi meikillä piiloon. Tällasta keskittymää ei tosin oo hetkeen ollut, mutta toivottavast nyt näillä tänne tulleilla loistavilla vinkeillä sais nekin nujerrettya. Kyllä ihon kunnolla on vaan iso vaikutus itsetuntoon, ei siitä pääse yli eikä ympäri.
   Kiitos vielä paljon oman kokemuksesi jakamisesta täällä <3 Ihanaa kesää sinne <3 :)

 • Reply
  CristiinaM
  3.7.2013 at 17:42

  En tiedä, onko oma akneni ihmeparantunut (täytyy varmaan koputtaa puuta), mutta huomasin äkillisen muutoksen maaliskuussa, kun siirryin Lancomen meikkivoiteesta mineraalimeikkivoiteeseen. Samalla jätin pois kaikki tuotteet, joissa on hajusteita, parabeeneja ym. Kasvoveden vaihdoin Lumenen alkoholittomaan ja parabeenittomaan versioon. Hormoniehkäisynkin lopetin, eikä ainakaan vielä ole onneksi akne palannut. Alkujaan kun aloitin e-pillerit juurikin aknen vuoksi. Lisäksi otan silloin tällöin veteen sekoitettua Opti-MSM -jauhetta sekä spiruliina-tabletteja. Jos pelkät meikit ovat omaan akneeni syynä, niin harmittaa kyllä todella paljon, että käytin niin kauan hormoneita siinä pelossa, että akne palaisi :/

  • Reply
   Mona
   3.7.2013 at 22:21

   Mineraalimeikit on kyllä aivan super hyviä!! Eli ihan varmasti on osansa kosmetiikan vaihdolla! Ja hyvä, hyvä ettet oo saanu näppyjä pillerien lopettamisen jälkeen! Itellä tuli se meinaan vastaan aika ikävästi:/ Hih, toi spiruliina onkin muuten herkkua;DD Pitäs varmaan itekin ottaa tabletteina ettei olis ihan niin järkkyä:D
   Niin ja onneksi nyt lopetit pillerit, parempi myöhään kuin ei milloinkaan:)

 • Reply
  Miims
  3.7.2013 at 17:47

  Mä olen ollut super tyytyväinen tuohon basironiin ! :) mulla se on siis ainakin auttanut jos finnit ovat päässeet tekemään hyökkäyksen kasvoihin.

  Toivottavasti ihosi lähtee parempaan suuntaan ja finnit katoavat :)

  • Reply
   Mona
   3.7.2013 at 22:22

   Eli ei ainakaan vielä kannata siis heittää puteloa roskiin:) Nyt illalla naama ei ainakaan oo ihan niin punanen enää. Saas nähdä mitä aamulla näyttää:D Ja kiitso paljon Miims sullekin oman kokemuksen jakamisesta <3 :)

 • Reply
  Anonymous
  3.7.2013 at 18:59

  Voi kurjuus, saat kyllä kaikki sympatiani. Minulla puhkesi naama kukkimaan e-pillereiden lopettamisen jälkeen, ja kaikki mahdolliset voiteet ja antibioottikuuritkin kokeiltu, syksyllä tarkoituksena aloittaa roacuttan. Vaikka kuuri onkin täyttä myrkkyä, niin tilanne on sen verran paha että vaihtoehtoja ei tunnu olevan vaikka kuinka toivoisi. Itselläni teepuuöljy on joskus auttanut paikallishoitona ja ihan sekin on arvokasta että malttaisi olla nyppimättä näppyjä ( vaikka se onkin tosi vaikeaa, huolimatta että tietää toiminnallaan pahentavan tilannetta). Itse myös vaihdan neuroottisen usein tyynyliinaa, ettei vaan siitä pöpöt pääsisi uudestaan terroirisoimaan kasvoja :D Tsemppiä ja toivotaan että finnit ovat vain pikavisiiitillä lähtien pian matkoihinsa!

  • Reply
   Mona
   4.7.2013 at 09:07

   Kiitos paljon tsempistä ja toivottavasti ovat tosiaan pikavisiitillä:D Sama mullakin oli pillereiden lopettamisen jälkeen:/ Ootko kokeillu ennen roacuttanin aloittamista maidotonta ja viljatonta ruokavaliota hetkisen aikaa? Itselläni auttoi tuolloin tosi paljon. Nyt tän kertanen visiitti onkin sit toivottavasti vaan joku ohimenevä hormooni juttu tms… :D

 • Reply
  Beauty Corner
  3.7.2013 at 19:09

  Hmmm… Tuli heti mieleen että täytyy vinkata yhdestä tuotteesta. Nimittäin La Roche Posayn Effalar Duo. http://www.apteekkituotteet.fi/La-Roche-Posay-Effaclar-Duo-hoitovoide-40-ml. Tuossa linkki.

  Itse aloin käyttää tätä koska tuli kipeitä finnejä juuri poskien alueelle, ja viikossa ne hävisivät. Aloin käyttää tätä nimenomaan, koska niin älyttömän moni on suositellut sitä esim. ulkomaisissa blogeissa ja Youtubessa. Jos googlettaa tuolla nimellä, niin löytyy varmasti jotain tuloksia ja arvioita yms. Basiron, mitä kaikki suosittelee, on kuitenkin iholle suht huono, sillä kuivattaa ihan sikana. Että jos yhtään mietityttää, niin kannattaa ainakin hakea esim. tester ja kokeilla :)

  • Reply
   Mona
   4.7.2013 at 09:11

   Kiiiitos paljon vinkistä!! Tämäkin menee ehdottomasti hankintalistalle:) Nyt on kyllä monta vinkkiä takataskussa:)

 • Reply
  AnniKuu
  3.7.2013 at 20:42

  Itse olen kokenut parhaimmaksi tuotteeksi omenaviinietikan. Desinfioi loistavasti ja tasapainottaa ihon ph -arvoa. Haisee järkyttävälle, mutta itse kun olen käyttänyt kasvoveden tapaan, niin kaikki finnit ovat hävinneet kaulan ja kasvojen alueelta. Tiedän että tuo omenaviinietikka kuulostaa aika hurjalta käyttää iholla, mutta se oikeasti toimii! :D Itse pyyhin kasvot ja kaulan etikalla kostutetulla vanulapulla aina iltaisin, ja levitän sen jälkeen kosteusvoiteen. Tsemppiä sinne, ja muista, että näytät säteilevältä näpyistä huolimatta. :)

  • Reply
   Mona
   4.7.2013 at 09:12

   Uh, voin kuvitella sen hajun :DD Mutta kuulostaa kyllä toimivalle!! Ja voi kiitos, tosi kauniisti sanottu <3 Piristit mieltä, etenkin tuon yhden kamalan anonyymin kommentin jälkeen :DD
   <3 Ihanaa kesää AnniKuu <3

 • Reply
  Anonymous
  3.7.2013 at 22:33

  Hei,

  Ajattelin kirjoittaa tänne ensimmäistä kertaa, vaikka olenkin jo blogiasi lukenut pitkän aikaa. Olen melkein 30 v ja kärsinyt aknesta aina 16 v saakka. Tosin on ollut aikoja, jolloin kasvot ovat olleet sileät. Olen käynyt useilla ihotautilääkäreillä ja jokaiselta saanut aina hyvää, tilanteeseen sopivaa hoitoa. Olen myös kaikkien kanssa keskustellut mahdollisesti ruokavalion ja meikin vaikutuksesta finneihin. Kaikki ihotautilääkäreillä ovat sitä mieltä, että ruokavalio vaikuttaa hyvin vähän ja meikit ei ollenkaan. Kosteusvoiteista minulle on suositeltu kosteuttavia, mutta öljyttömiä apteekin perusvoiteita.

  Antibiottiset tai a-vitamiinia sisältävät reseptilääkkeet toimivat, mutta eivät sovi herkällä iholle (tämä todettu itse).

  Toivottavasti löydät sopivan hoidon ja ihanaa on itse tietää, että moni muu nainen painii saman ongelman kanssa. Sinäkin näytät upealle aina eli onneksi akne ei siihen vaikuta!

  Tsemppiä!

  • Reply
   Mona
   4.7.2013 at 09:14

   Heippa!!:) Kiitos paljon oman kokemuksesi jakamisesta!!!:)Mulle lääkäri myös melkein nauroi kun kysyin ruokavaliosta.. Mutta olin kuitenkin pillerien lopettamisen jälkeen kun naama meni ihan kamalaksi kokonaan maidottomalla ja viljattomalla hetken niin johan auttoi ja nopeastikin!! :) SUosittelen ainakin testaamaan ja katsomaan myös meikeitä sellaisia mitkä ei sisällä parabeenejä. Yrittänyttä ei laiteta!:) Nyt toivon et nää vihulaiset on vaan jollain pikavisiitillä..:/

 • Reply
  Anonymous
  4.7.2013 at 07:59

  Yök, meinas laatta lentää. Älä nyt ainakaan kotoa poistu

  • Reply
   Mona
   4.7.2013 at 09:15

   :DD Jopas sä olet kannustava ja positiivinen tyyppi :DD

 • Reply
  Anonymous
  4.7.2013 at 09:30

  Hei,

  Harvoin kommentoin, mutta tuo ole merkki siitä, että kroppa puhdistuu? Kyllä se siitä hyväksi muuttuu, luottaa vaan vaistoonsa ja tekee sitä, mikä tuntuu oikealta. :) Tsemppiä kovasti!

  • Reply
   Mona
   4.7.2013 at 12:41

   Kiitos paljon tsempistä <3 :) Ja toivottavasti on tosiaan puhdistumisesta johtuvaa!! Nyt oli aamulla jo ainakin pahimmat punotukset laantunu :) Kiva kun jätit kommenttia <3 :)

  • Reply
   Anonymous
   4.7.2013 at 13:33

   Joo, näköjään typolla varustettu kommentti tuli, onneksi pääsit jyville! :)) Minä olen joskus mielestäni lukenut tai joku on kertonut, että kun elimistö puhdistuu niin se voi näkyä tuollaisena. Tärkeintä, että ottaa huumorin mukaan jos suinkin pystyy. Finnit ovat vain nuoruuden merkki! ;)

 • Reply
  Anonymous
  4.7.2013 at 11:28

  Heips Mongustiini. Olen aikanaan saanut reseptillä vaikka mitä lääkkeitä ja voiteita eivät auttaneet. Basiron-voide vaan kuivatti =pahensi ihoa. Sun näpyt näyttää ainakin samalta kuin omani ja olen huomannut että noihin auttaa kosteutus ei kuivatus. Lämpimästi suosittelen käyttämään Proactive solution tuotteita. Pyyhin meikit kosteuspyyhkeellä (lumene sensitive), pesen noilla (proactive) ja kosteutan Chanelin Hydramax voiteella ja parin päivän päästä ei mitään enää missään :) Olen tehnyt huomion että karkkeja kun olen syönyt paljon niin parin päivän päästä naama on tollanen. Ja outoa kyllä, yksi shamppoomerkki teki tollasen mun otsaan. Kun lopetin shampoon käytön niin ei ollu otsassa mitään. Jos olet siis justiinsa koittanut joitan uutta shampoota (pestessä valuu naamaa pitkin) niin koita olla ilman sitä ja kato. Muuten sitten tököttii naamaan ja menoks :D <3

  -S-

  • Reply
   Mona
   4.7.2013 at 12:42

   Kiiiiitos paljon S vinkeistä!!!! :) Ootte kyllä ihania ja ei yhtään harmita edes näpyt enää niin paljon kun on saanut niin paljon kivoja kommentteja tänne:')

 • Reply
  Anonymous
  5.7.2013 at 17:41

  Kannattaa kokeilla mary kayn tuotteita :)

 • Reply
  Anonymous
  5.7.2013 at 19:03

  Himalajasuola, jota saa Punnitse&Säästästä tai Ruohonjuuresta! Se pala ei maksa paljon (n.8e) ja auttaa. Mulla oli ihan kamala tilanne koko raskauden ajan, mutta kun keksin tuon suolan ottaa käyttöön niin jopa auttoi. Pese siis naama normaalisti alkoholittomalla pesuaineella, sitten hiero suolaa finnien päälle ja anna vaikuttaa hetki. Sitten huuhtele kylmällä vedellä pois, päälle alkoholiton kasvovesi (kokeile Avenen tuotteita) ja lopuksi kasvoihin kosteusvoidetta. Illalla ei kauheasti kannata kosteusvoiteen kanssa läträtä, koska tukkii ihohuokoset yöksi. Kosmetologilta sain vinkin, että aamuisin vain kasvojen pesu kasvovedellä pyyhkien; ei kuluta ihoa niin paljon :) Nää vinkit on ainakin auttanut mua.

  Tsemppiä kovasti, tiiän ton tunteen kun mikään ei auta :/

  – Jutta.

 • Reply
  Anonymous
  6.7.2013 at 09:56

  Hei ! minäkin olen taistellut vuosia aknea vastaan (syönyt paljon antibiootteja yms.) mutta sitten pitkällisen perehtymisen jälkeen löysin siihen aseen, nimittäin sinkkilisä. Syön säännöllisesti sinkkiä tabletteina purkista 1 tai 2 tbl/vrk. Sinkistä ja aknesta on tutkimustietoakin. Pahimpaan akneen olen kuuriluontoisesti syönyt jopa kuukauden ajan 5 tbl/päivä ja ihan ihmeaine oli se ja iho toipui. Nykyään riittää ylläpitohoitona 1tbl/vkr, mutta jos jätän sinkin pois, ihoni alkaa pian kukkia.
  Kannattaa kokeilla. Iholle laitettava sinkkivoide (pasta) ei tosin minun kohdallani tehonnut, mutta voi auttaa joitakuita. Tiedän myös muita, joille apu on sinkistä tullut. Tsemppiä kaikille meille jotka näppyjä vastaan taistelemme!

 • Reply
  Sarpukka
  6.7.2013 at 10:49

  Mulla kesti aikalailla vuoden verran, että kasvot lakkasivat kukkimasta e-pillereiden lopettamisen jälkeen. Kukkiminen oli aaltoilevaa, tosin en noudattanut täysin gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota, joten siinäkin voi olla syynsä. Kasvojen puhdistuksessa olen siirtynyt Out Of African luomu 'black soapiin' (tilasin iHerbistä) ja vielä kun finnejä oli, niin tein merisuolasta ja vedestä kasvoveden. Jestas se kirveli mutta kyllä auttoikin. Tein meinaan ahaa-elämyksen ollessani Thaimaassa pari viikkoa ja siellä iho oli nopeasti hyvässä kunnossa. Koin, että kasviskset+hedelmät+proteiini, aurinko ja suolavesi olivat avaintekijät. Ja ehkä myös stressitason laskeminen lomaillessa, sillä korkea kortisoli voi myös aiheuttaa/ylläpitää iho-ongelmia.

  Tsemppiä ihon kanssa taisteluun, uskoisin että kehollasi on edelleen puhdistautumisvaihe menoillaan! Itse en halunnut turvautua antibiootteihin tai muihinkaan lääkeaineisiin ja nyt olen ehdottomasti voiton puolella – eilen kehtasin lähteä jo ilman mitään meikkivoiteita töihin!!!

 • Reply
  Anonymous
  27.7.2013 at 15:30

  Tyttärelläni (17 v) oli finnejä, näppyjä , “knöölejä”, iho samea rasvainen. Tosi masentava naama siis. Keksin jostsin netistä Elivo Kirkas iho -kapselit. Uskomaton muutos. Ensin ihosta tuli jotenkin pehmeämmän näköinen. Rasvamöykyt ikäänkuin sulivat. Finnit parantuivat, uusia ei tullut. Muutos tietenkin tapahtui viikkojen kuluessa mutta tuloksena on virheetön joustava kaunis nuoren ihmisen iho. Kapseleita pitää syödä säännöllisesti, nykyään ei oo niin tarkkaa vaikka joku päivä jäisi väliin mutta jos on viikon ilman tulee ihoon rasvakohoumia, näppyjä hiusrajaan ja siitä se lähtee. :) eli huono puoli on se että kapseleita pitää syödä. Paketissa on 40 kpl hinta n 25 €. Maksaa siis mutta hyvä investointi kun enää ei tarvitse miettiä kaikenlaisia syitä huonoon ihoon. Toki terveelliset elintavat edelleen hyödyksi. Todella helppos ihonhoitoa kun riittää puhdistus ja kosteutus (LV kasvovoiteella, se halpis merkki siis :)). Niin ja ihan kaikista apteekeissa näitä kapseleitä ei ole ollut vaikka reseptivapaa onkin.
  Olisi kiva kuulla kokemuksistasi, mikäli päätät tätä kokeilla. Terv. Oona

 • Reply
  Sanna
  12.1.2015 at 09:34

  Hei!
  Satuin lukaisemaan juttusi ohimennen. En muihin päivityksiisi ehtinyt tutustua, koska olen vain ohikulkumatkalla.
  Minulla ei onneksi näppylöitä ole paljoa koskaan ollut edes nuorempana. Ikää on nyt jo neljäkymmentä. Sen olen laittanut merkille, että jos maitotuotteita syön (paitsi kypsytetty juusto ja piimä) niin tulee finnejä leuan ja kaulan alueelle. (myös silmät rähmivät erit. yöaikaan.) Eli kiinnitä huomiota eri ruoka-aineisiin. Kaikki ei käy kaikille. Itse vältän viljajoja ja maitotuotteita sekä sokereita ja lisäaineita sekä hedelmiä ja kasviksia, joissa on runsaasti torjunta-aine ymv. jäämiä.
  Kaikki ulkoiset keinot ovat iho-ongelmiin vain ensiapua. Iho reagoi useimmiten sisältä päin. Se on kehon suurin puhdistuselin. Voit olla herkkä joillekin ruoka-aineille tai niissä oleville lisäaineille. Yleensäkin kaikki hormonalliset ym. vaivat saattavat olla ruokavalioon, jonkin ruoka-aineen liialliseen tai ruuan lisäaineisiin ja torjunta-aineisiin ym. liittyviä ja korjautuvat sillä, että kärsivällisesti kiinnittää huomiota siihen, miltä olo tuntuu mitäkin syödessä tai syömisen jälkeen. Sitten karsii ne, mistä tuli jotain oireita. Itse olin syömättä soijaa,maitotuotteita ja hiilihydraattipitoisia ruoka-aineita vuoden ja sain kilpirauhaseni toimimaan paremmin ja laihduin 10 kg. Olo tuli paremmiksi sekä fyysisesti että psyykkisesti. Hippokrates sen taisi sanoa että Olkoon ruoka lääkkeesi ja lääke ruokasi.
  Lue kirja Totuus kosmetiikasta ja käytä ihonhoidossa vain mahdollisimman luonnolllisia hoitoaineita. Itse käytän kesät talvet aloe vera-geeliä. Puhdista pelkällä vedellä, koska en meikkaa, ja viikotttain teen perusteellisemman puhdistuksen esim. kuorinta tai naamio tarpeen mukaan. Aamuisin juon heti ensimmäisenä vettä, johon puristettu sitruunaa (mieluiten luomua). Yleensäkin vettä pitää aina juoda kun janottaa. Mikään muu juoma ei ole tarkoitettu janoon nautittavaksi. Jos saat lähdevettä luonnonlähteestä niin se on parasta.
  Tässä kuljemme kohti kevättä ja sitten saa kasvoille ja koko keholle auringon valoakin hoitoaineeksi.
  Hyvää jatkoa!

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *