3.7.2013

Hiukset

Hiuksista on toivottu postausta todella monen kertaan ja olen sitä luvannutkin jo ties kuinka pitkään. Ihan hävettää miten kauan tämän tekeminen onkaan voinut kestää:D Noh, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Suurin syy postauksen kestämiselle on ollut inspiraatiossa. En oikein ole tiennyt mitä kirjoittaisin hiuksistani, koska en niille ole viimeiseen pariin vuoteen juuri mitään tehnyt. 
Tällä hetkellä hiuksissa on hyvin luonnollinen “liukuvärjäys”. Se on tullut sillä, että lopetin hiusten värjäämisen vuonna 2012 tammikuussa. Silloin kävin viimeisen kerran laittamassa vaaleita raitoja. Sen jälkeen oma väri on saanut rauhassa kasvaa tyvestä ja täytyy sanoa, etten ole moneenkaan päätökseen ollut niin tyytyväinen. Tykkään omasta hiusteni väristä tosi paljon ja kuinka helppoa nyt onkaan, kun ei tarvitse stressata jatkuvasta tyven värjäämisestä. Alkujaan minullahan on ollut todella monta vuotta täysin valkoinen tukka. Melkein liila oikeastaan. Se oli silloin joskus tosi cool, mutta enää en nää itseäni niin valkoisessa päässä…:D

Tuotteita käytän todella laidasta laitaan. Blogin kautta saan testattavaksi paljon erilaisia tuotteita, joten niitä tulee paljon käytettyä. Milloin siis mitäkin. Toki minulla on paljon kestosuosikkeja, joista en hevillä luovu ja joita aina tilaan uudelleen ja uudelleen. Näihin merkkeihin kuuluu erityisesti Redken ja Tigi. Itse tilaan aina hiustuotteet netistä mm. lookfantasticilta ja feeluniquelta. (Adlinks)

Tässä muutama kuva parin vuoden takaa, jolloin hiukset olivat paljon vaaleammat. Tykkään kovasti tästä vaaleasta lookista, mutta kuvien vaaleana se ei koskaan säilynyt pitkään, kun tyvi tuntuu aina kasvavan todella nopeasti. Itselläni hiustenkasvu onkin melko nopeaa ja latvoja saisi tasoitella halutessaan hyvinkin usein.

Latvojen tasoittamisesta päästäänkin siis hiusten leikkaukseen. Kaikki kampaajat saa nyt järkytyksen sillä nykyään leikkaan hiukseni itse! :D Otan latvat tuohon eteen ja napsaisen vain sentin tai pari pois… :) Tiedä sitten miten tasaiset niistä koskaan tulee, mutta näin pitkissä hiuksissa pientä epätasaisuutta ei niin huomaa… :D Nyt jos siellä ruudun toisella puolella on jokin Turkulainen kampaaja niin voin toki mieluusti keskustella blogisponssista hiustenleikkuun osalta. ;D 
Vielä hiuksiani värjätessä kävin toki myös leikkauttamassa hiukset aina ammattilaisella, mutta värjäyksen lopettamisen myötä myös leikkaaminen vain jäi. Kävin Salossa Marialla, joka työskentelee Hair Studio Maiccissa. Voin suosittella todella lämpimästi!! Maria on todella ihana tyyppi ja super hyvä. Äitini käy edelleen Marialla. Turusta voin taas suositella Villeä, joka on Kerhosta. Hän on tosi hyvä ja en taida olla ihan ainut, joka on tätä mieltä. Ville on varmasti yksi Turun suosituimpia kampaajia:) Myös Helsingistä voin suositella ihanaa ihanaa Annikaa, jonka löytää Studio Gyylistä. Annika on todellinen pro ja esimerkiksi tämä huikea blogikaunotar luottaa Annikan taitoihin.:)

Hiuksien laitosta ensimmäisenä mieleen tulee hyvä fööni! Itse en pärjäisi enää ilman hyvää ja tehosta fööniä. Olen blogin kautta saanut Braunin Satin hair 7 föönin ja olen enemmän kuin tyytyväinen. Tämän kanssa hiusten kuimaamiseen ei viittä minuuttia kauempaa mene. Kuivaaja on hiljainen ja tehokas. Sen satin icon- teknologia vähentää sähköisyyttä ja plussaa se saa myös siitä, että lämpötilaa pystyy muokkaamaan kolmelle eri teholle. Vanhakin föönini oli Braunin, jossa ei ollut mitään moitittavaa. Uusi on vanhaan verrattuna vieläkin tehokkaampi ja kooltaan hieman pienempi, joka on myös plussaa, koska meillä on hyvin rajatusti säilytystilaa.
Kuivaajan lisäksi itse käytän säännöllisesti niin suoristusrautaa kuin kiharrintakin. Kihartamiseen käytän Remingtonin kiharrinta, joka näkyy mm. tässä postauksessa sekä GHD-suoristusrautaa.
Siinäpä siis niitä hiusjuttuja! Mikäli teillä tuli mieleen jotain kysymyksiä niin laittakaa ihmeessä kommenttia ja postaustoiveita otan myös mieluusti vastaan, jos tästä jäi jotain oleellisia juttuja puuttumaan!:)
Follow me on Facebook (klik)!!:)

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  SuviAnni
  3.7.2013 at 06:43

  Todella paljon kauniimpi tuo oma värisi kuin vaalennus! :) Itse en välitä yhtään luonnottoman vaaleista hiuksista, sopivat loppujen lopuksi todella harvalle (sama juttu kuin pikimustien kanssa). Ja huimaa rahansäästää lisäksi ja vähemmän altistumista ties miten myrkyllisille kemikaaleille…

  • Reply
   Mona
   3.7.2013 at 08:25

   Kiitos paljon:) No se on kyllä totta, itsekin pohdin juuri noita myrkkyjä hiustenvärjäämisen lopettaessa. Olin kuitenkin tooooosi monta vuotta värjännyt tyveä tosi tujuilla aineilla…:/ Usein päänahan iho jopa kutitti viikon verran värjäyksen jälkeen…

 • Reply
  Minna
  3.7.2013 at 07:48

  Mä leikkaan kans hiukset itse! :D Leikkaan Feye's Selftrim tekniikaalla (http://feyeselftrim.livejournal.com/) ja tulee mun mielestä ihan tasaista jälkeä. Tosin mä oon kans järkeillyt, ettei pitkässä tukassa pienet epätasasuudet näy, varsinkin kun leikkaan tohon v-muotoon.
  Tosi kaunis toi sun oma väri ja hiuksesi muutenkin! :)

  • Reply
   Mona
   3.7.2013 at 08:25

   Hih:) Kätevää se tosiaan on pitkässä tukassa;)

 • Reply
  Anonymous
  3.7.2013 at 07:49

  Kiva postaus :) Sinulla on tosi nätti tuo oma väri!

  Kiinnostaisi tietää, tuntuvatko hiuksesi nykyään vahvemmilta, kun olet lopettanut värjäämisen? Yksi ystäväni, joka kasvattelee myös omaa väriään, totesi joskus, että hänen hiuksensa ovat nykyään tyvestä paljon “lättänämmät”, koska värjäämätön hius on niin hyväkuntoista ja sileää. Oletko sinä huomannut samaa?

  • Reply
   Mona
   3.7.2013 at 08:27

   Kiva kuulla, jos postaus oli mieleen!! Hitsit, kun sen tekemisessä vaan kesti niin kauan:D Joo kyllä nuo hiukset helposti ovat nykyään aika lättänät. En olisi koskaan uskonut että oma hiukseni on edes niin liukasta. Oon aina luullut, että mulla on vähän sellainen “karvainen” hius, jos tiiät mitä tarkoitan:D Hiusten rasvoittuminen näkyy myös selkeämmin värjäämättömissä hiuksissa. Pesun jälkeen tukasta saa kyllä hyvin kuohkean, mutta jos ne ovat hiukan likaiset niin sit on kyllä melkonen lättäkasa :D

 • Reply
  Mipsukka
  3.7.2013 at 08:02

  Sulla on kyllä niin ihanat hiukset ja luonnostaan! <3 Itse mietin aina välillä pidennyksiä, mutta kuulemma jos oma hius on todella ohut niin ne tekevät tilanteen lopulta vain entistä pahemmaksi. :(

  • Reply
   Mona
   3.7.2013 at 08:28

   Voi kiitos muru <3 Mut entäs jos laittais sellaset tuuhennokset sit vaan? Hyvä kampaaja kyllä varmasti saa kauniisti ohuempaankin hiukseen pidennykset… EHkä sit vaan jotkut teippipidennykset ei oo parhaimmat…. Kertokaahan joku mua fiksumpi jos tietää!! :)
   Pus muru <3

  • Reply
   Anonymous
   3.7.2013 at 13:40

   En suosittelisi pidennyksiä kovin ohueen tukkaan. Nimenomaan ohentavat vaan entisestään :( Kampaajat toki väittävät toisin, koska pidennykset on niin hyvä bisnes. Itselläni on nyt mennyt kohta 2 vuotta pidennysten jättämien vaurioiden korjailuun ja edelleen hiukset on ohuemmat kuin ennen pidennysten ottoa. Mutta klipsipidennyksillä saa hyvin tuuheutta hiuksiin ja tuskin kuluttavat kovin paljon jos harvoin käyttää :)

  • Reply
   Mona
   3.7.2013 at 15:42

   Hei kiitos paljon kokemusten jakamisesta!!! :) Mutta siis tosi kurja, että pidennykset vieneet oman hiuksen tuuheutta:( Nää klipsit on kyllä siitä hyvät etteivät vaurioita lainkaan omia hiuksia!:) Voisko sulla muuten auttaa jos söisit kuurin biotiinia hiuksiin? :)

  • Reply
   Anonymous
   3.7.2013 at 19:26

   Juu itseasiassa olen nyt jo parisen vuotta syönyt biotiiniä ja tuloksia alkaa pikkuhiljaa tulemaan, mutta biotiinihän vaikuttaa vaan uuteen hiukseen, eli ensin joutuu kasvattamaan nuo ohuet siippanat pois :) Kärsivällisyyttä tämä ainakin vaatii :D

 • Reply
  Casey Sorrell
  3.7.2013 at 14:34

  I love Aussie the products are great prices and smell incredible!

  http://caseyslife365.blogspot.com/

  • Reply
   Mona
   3.7.2013 at 15:40

   Yep, those do smell really good!! :)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *