7.6.2013

Food Friday: Mangosmoothie

Pirtelöiden rakastajana tykkään kokeilla aina erilaisia versioita ja yksi päivä onnistuin saamaan erityisen hyvän mixin aikaiseksi. Mango on ollut aina herkkuani ihan sellaisenaan tai pirtelöissä. Nyt lisäsin mangon kanssa pirtelöön myös kananmunan, jotta pirtelö sisältäisi myös proteiineja. Sekaan heitin myös kasan jääpaloja, jotka saivat pirtelöstä raikkaan ja tarpeeksi kylmän, ettei kananmunan maku tullut liikaa läpi. Auringonkukansiemenistä pirtelöön tuli hyviä rasvoja ja niiden maku tekee myös kivan lisän sekoitukseen. Puolikas bansku lisää vielä makeutta ja onkin ehkä eniten käyttämäni raaka-aine pirtelöissä. Nesteeksi riisijuomaa ja maidoton ja gluteiiniton pirtelö on valmis!:) Nam!

 mango
 auringonkukansiemen
 kananmuna
 bansku
 riisijuoma
 jääpaloja

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Sandy
  7.6.2013 at 07:12

  Joskus aiemmin taisit kertoa käyttäväsi myös Smoothie Mix-jauhetta. Olisiko hyviä reseptejä sen käyttöön? Minä ostin vasta mixiä ja tuntuu, että sen maku tulee läpi kaikesta. Sama koskee Spiruliinaa, jonka käyttö smoothieissa oli pakko lopettaa parin eka kokeilun jälkeen, kun meni hyvät smoothiet ihan pilalle…

  • Reply
   Mona
   7.6.2013 at 11:08

   Joo oon yhden pussin sitä käyttänyt. Laitoin sitä ihan kaikenlaisiin pirtelöihin noin ruokalusikallisen. Tykkään kuitenkin enemmän laittaa yksittäisiä tuotteita, mutta oli toi mix:kin ihan ok:) Spiruliinan makua ei juuri saa peitettyä :DD Se on aika styrkkaa :DD Mutta paljon jäitä ja banskua niin pikkusen hälvenee levä;) Kyllä siihen tottuu!:D AInakin vähän;)

 • Reply
  Noora
  7.6.2013 at 09:05

  Yummy! ♥ Kuulostaa herkulliselta ja täydellisen kesäiseltä aamusmoothielta! :)

  • Reply
   Mona
   7.6.2013 at 11:08

   Mango on niin herkkua, et se saa kyllä pirtelön ku pirtelön super hyväksi 8)

 • Reply
  Hanilo
  7.6.2013 at 09:45

  Näyttääpä herkulliselta! Kuinka paljon tuo kananmuna maistuu valmiissa smoothiessa läpi? Vai huomaako sitä ollenkaan?

  • Reply
   Mona
   7.6.2013 at 11:09

   Jos laittaa jäitä niin ei maistu juuri lainkaan. Mutta jos smoothie jää hiukan “lämpimäksi” niin sitten kyllä maistuu tosi etovasti läpi. Eli reilusti jäitä joukkoon ni sillä hälvenee, ja jäät tekee hyvää etenkin kesällä nestetasapainollekkin!!:)

 • Reply
  Kukka
  7.6.2013 at 13:56

  Ihanan värinen smoothie! Mä oon nyt reilut 3 vuotta juonu melkein joka aamu smoothien eikä vieläkään tule korvista pihalle… Siihen saa niin mukavasti vaihtelua vuodenajan ja hedelmien/marjojen mukaan. Mun juomat on aina vegejä :) Ei mene kauaa kun saa laittaa oman maan mansikoita smoothieen :) Ulkona on paahtavan kuuma, kohta ukkostaa…apuaaa.. Mukavaa viikonloppua Mona <3 Pus

  • Reply
   Mona
   8.6.2013 at 09:18

   Sama juttu, ei näihin kyllästy millään!!! :) Ihanaa viikkistä sinne myös murulle <3 <3 Pus

 • Reply
  Reetta
  7.6.2013 at 20:35

  Aivan ihanalta vaikuttava smoothie. Mä tykkään myös Mangosta paljon :)

  • Reply
   Mona
   8.6.2013 at 09:18

   Mango on niiiin hyvää!! 8)

 • Reply
  armi owo
  7.6.2013 at 21:37

  ihanan näköinen smoothie ! :) himottaa niin paljon että päätin että huomenna kun herään käyn ostamassa mangoa ja eikun smoothien tekoon ;3

  • Reply
   Mona
   8.6.2013 at 09:19

   Hih, mahtavaa!! Ehdottomasti smoothien tekoon!!:)
   Ens viikolla tulossa postausta kootusti erilaisista raaka-aineista, joita vois laittaa smoothieihin!:)

 • Reply
  Anonymous
  10.6.2013 at 17:06

  Tyhmä kysymys ehkä, mutta laitatko kananmunan raakana vai keitettynä joukkoon? Kuulostaa omassa korvassa tosi jännältä laittaa kananmuna smoothieen, mutta ehkä sitä pitäis uskaltautua kokeilemaan! :)

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published.