3.5.2013

Totuuksia blogien mainosten määrästä

Löysin ystävällisen lukijan vinkistä Pink Bubble blogin Muutama totuus suosittujen blogien mainosten määrästä– postauksen. Ajattelin tulla vinkkaamaan blogista täälläkin, koska siinä todellakin on nähty aikaa ja vaivaa. Postaus oli toteutettu erittäin mielenkiintoisesti ja hyvin asiallisesti lainkaan piikittelemättä, mitä taas esimerkiksi keskustelupalstoilla näkee. Iso kiitos siis Susannan loistavalle otteelle blogissa!
Susanna kirjoittaa blogissaan blogimaailman  askarruttavista asioista. Aiheet kiinnostavat niin lukijoita, kuin muita bloggaajia. Blogista saa varmasti hyviä vinkkejä. Susanna esimerkiksi neuvoo, miten saada kommenttiin upotetttua linkin! Kurkkaa postaus täältä. Itse tykkään hurjasti, kun saan komentin, johon on lisätty blogin osoite, mutta kuinka paljon nopeampaa ja helpompaa olisi, kun blogin osoite olisi suoran linkin takana. Toivottavasti mahdollisimman moni hoksaa aloittaa tuon käyttöä. Se varmasti auttaa monia saamaan lisää liikennettä blogiin ja helpottaa taas lukijoita pääsemään vaivattomasti kurkkaamaan kommentin jättäneen blogia!:)
Muutama totuus suosittujen blogien mainosten määrästä– postaus taisi herättää taas ajatuksia mainonnasta ja ainakin joillakin siitä miten se ärsyttää suunnattomasti. Muutamista kommenteista Susannan postauksessa mielestäni sai sen käsityksen, että on suorastaan järjettömyyttä laittaa aikaa mainoslinkkien tekoon ja siihen, että lisää niitä postaukseen. Tähän haluankin tuoda muutaman oman mielipiteeni ja todeta, että minusta työn teko ei ikinä koskaan ole järjettömyyttä.

Minulle on pienestä asti opetettu työmoraalia, ahkeruutta ja sitä, että elanto tulee itse ansaita. Aiheet, joista kirjoitan blogissa tulee sydämesta ja rakastan tätä mitä teen. Kulutan tähän todella paljon aikaa ja nään vaivaa postausten eteen. Minulla on mahdollisuus tehdä tätä työnä affiliates(TradeDoubler) linkkien ja monien yhteistyökumppanien johdosta. Olen todella onnellinen siitä ja erittäin kiitollinen, että saan tehdä työtä jota rakastan niin paljon. Uskon, että se näkyy myös ulospäin. Myös kaikki yhteistyöt, joita blogissa näkyy ovat sellaisia, joista minä itse pidän. En koskaan kirjoita asioista, jotka eivät minua miellytä. Vaikka pyrin aina olemaan suvaitsevainen ja haluan ymmärtää muiden näkökulmia asioihin, on minun edelleenkin vaikea ymmärtää sitä, että joitakin harmittaa/ärsyttää se, että postauksissa on mainoslinkkejä. Ketään ei pakoteta ostamaan mitään tai klikkaamaan ainuttakaan linkkiä postauksissa. Blogit tarjoavat lähes joka päivä luettavaa täysin ilmaiseksi ja jokaisella on oikeus valita mitä lukee. Yhteistyöt mahdollistaa paljon uusia ideoita, vinkkejä ja aiheita blogiin, joista ei välttämättä olisi muuten mahdollisuutta edes kirjoittaa. Kerron monessa paikassa blogissa, että tämä on kaupallinen blogi ja teen tätä työkseni. Sivupalkissa heti esittelyn alla sekä ylhäällä Commercial– välilehdellä. Näiden lisäksi jokaisessa postauksessa, joka sisältää mainoslinkin on aina tunnisteet siitä. Aiheet muotipainotteisessa blogissa yleisesti ovat hyvin kaupalliset. Kaikki mihin tahansa brändiin tai tuotteeseen liittyvä näkyvyys on mainosta kyseiselle tuotteelle. Työnään tätä tekevänä on mielestäni järkevää, että myös bloggaaja saa tällöin korvauksen.

Jos joku ihmettelee miten jaksan laittaa mainoslinkkejä joka väliin, niin on minusta sama, kuin kysyisi miten jaksan tehdä töitä. Melko kyseenalaista siis. Laitan usein asupostauksien yhteyteen mainoslinkkejä niin, että lukijalla on mahdollisuus löytää vastaavanlainen vaate nettikaupoista. Näin tekevät sadat muutkin bloggaajat. Etenkin ulkomaiset blogit tekevät sitä hyvinkin paljon. Itse nään sen  loistavana “palveluna” lukijoille. Monet lukiat kysyvät mistä olet löytänyt tuon ja tuon tai mistäköhän tuota voisi vielä löytää. Nämä poiminnat nettikaupoista vastaaviin tuotteisiin ovat siis tarkoituksena helpottaa lukijoita. Minä etsin todella mielelläni vastaavia tuotteita nettikaupoista. Sen lisäksi, että pidän nettikauppojen selailusta, lisään linkkejä sen vuoksi, että edelleenkin teen tätä työnä ja elantoni eteen. Miksi olisi niin väärin saada korvausta tehdystä työstä, varsinkaan kun se ei ole keneltäkään pois. Minusta ei ole väärin haluta rahaa selvitäkseen elämän menoista. Ennemminkin kyseenalaistaisin haluttomuuden tehdä töitä ja ansaita rahaa töitä tekemällä.


Kuvat lainattu: Marie Forleon FB-sivuilta


Ulkomaisissa blogeissa oikeastaan 100% postauksista on mainoksia, niissä ei edes ilmoiteta asiaa juuri mitenkään. Ei niissä edes kyseenalaisteta tapaa, vaan lukijat saavat itse lukea blogia jos haluavat ja täysin ilmaiseksi. Muutamana esimerkkinä todella suuret bloggaajat The Blonde Salad ja Wendy’s Lookbook. Tuskin kenelläkään tulee kovin “huijattu” olo näitä blogeja lukiessa vaikkei mainontaa ole edes missään juuri kerrottu?

Saan hyvin vähän kuitenkin kritiikkiä mainonnasta, mutta monissa muissa paikoissa (palstoilla yms) ruoditaan bloggaajien mainosten määrää ja rahanahneutta paljonkin. Edelleenkin pidän tätä käsittämättömänä. Miten työntekoa voidaan pitää rahanahneutena. En pääse myöskään tähän ajatukseen, että voi tulla huijattu olo mikäli ei ymmärrä blogien kaupallista puolta. Tällaisia pohdintoja tuskin käydään edes muualla kuin täällä meillä koto Suomessa.
Kirjoitan harvemmin tänne blogin puolelle mielipiteistä yleisesti (koska kotona ilmaisen mielipiteitä välillä vähän liiaksikin ja ihan kaikesta;) ), mutta tämä blogien kaupallisuus ja siihen ajoittain  negatiivinen suhtautuminen saa kyllä minut tuomaan esiin oman näkemykseni. Koko ajan ollaan kyllä menossa eteenpäin ja minusta blogimaailmassa on tullut hurjia harppauksia. Blogien arvostus on noussut ja niiden markkina-arvo ymmärretään paremmin. Itse olen ainakin niin hemmetin ylpeä meidän upeista suomalaisista todella korkealle nousseista bloggaajista. Heitä on huikea seurata vierestä ja nähdä mitä kaikkea blogit tuovatkaan vielä mukanaan.

Tähän mennessä mainonnasta on kirjoittanut kaikkein osuvammin ja parhaiten mielestäni Anna postauksessaan Ajatuksia blogimainonnasta. Kommenttiboksi oli todella positiivista luettavaa ja oli hieno nähdä miten moni suhtautuu blogimainontaan!:)

Summasummarun Susannan postaus mainonnan määrästä oli loistava ja mielenkiintoinen! Käykää ihmeessä kurkkaamassa muutenkin Susannan hyvää blogia täällä. Toivottavasti saadaan Susannalta paljon lisää mielenkiintoisia postauksia blogimaailmaan liittyen:)

Veikkaan, että aihe herättää edelleenkin myös ruudun toisella puolella mielipiteitä, joten laittakaahan ihmeessä tulemaan omia mietteitä kommenttiboksin puolelle!;)

You Might Also Like

38 Comments

 • Reply
  Anonymous
  3.5.2013 at 10:50

  Mua ei ole missään vaiheessa häirinnyt blogien mainonta, ja olen samaa mieltä kanssasi että bloggaajan työkin on työtä, ja on hienoa että pystyy ansaitsemaan tekemällä sitä mitä rakastaa. Monien eri blogien lukijana kuitenkin harmittaa välillä se, että samat tuotteet/ mainokset/ bloggajien ilmaislahjat näkyvät useissa eri blogeissa. Esim. Yves Rocherin samat yhteistyökampanjat löytyvät monestakin eri blogista, mikä on välillä tylsää. Mutta eihän yksi bloggaaja voi vaikuttaa muiden blogien postailuihin. Tuntuu välillä siltä että tietyt yritykset/mainokset pursuavat jokaisesta blogista, toki, sekin on bisnestä. Mutta tällä tavalla blogi menettää uniikkisuutensa, jossa lukijat saavat vinkkejä erityisistä tuotteista tai vaatekaupoista esim.

  • Reply
   Mona
   3.5.2013 at 12:52

   Ihan totta! Siinä onkin bloggaajille haastetta luoda postauksia, jotka erottuvat muista erilaisuudella!:) Kamppikset tosiaan näkyy monissa blogeissa ja paljon blogeja seuraavat huomaavat ne varmasti useammin kuin kerran. Toisaalta yrityksiä ajatellen hyvät kampanjat ansaitseekin saada kunnolla näkyvyyttä:) Kiitos sulle vielä kommentista ja palautteesta !:)

 • Reply
  Janet
  3.5.2013 at 11:11

  Kiitos vaan kun linkkasit Susannan blogin! Oli todellakin mielenkiintoista luettavaa :)

  Mun mielestä jokainen saa laittaa mainoksia ihan niin paljon kuin sielu sietää. Eihän kaikkein niitä ole kuitenkaan pakko lukea. Itse tykkään niistä tietyissä määrin ja olenkin ollut monesti kiitollinen siitä, että olen postauksesta löytänyt linkin suoraan kyseiseen tuotteeseen, etten joudu käyttämään itse aikaa sen etsimiseen. Ja ne jotka eivät kiinnosta niin ne voi vaan skipata.

  Olisi paljonkin sanottavaa tästä, mutta ei tällä kuumepäällä saa nyt mitään kunnollista aikaiseksi :D Mut ihanaa perjantaita sulle suloinen Mona ♥

  Terkuin Janet

  • Reply
   Mona
   3.5.2013 at 12:55

   Kiiiiitos ihana Janet niin ihanasta blogistasi <3 :) Olet super sydämellinen:) Paranemisia sinnekin!! Rauhallista perjantaita meille;) Pus ja haleja <3:) Ja jeeeee, toi linkki!!!!! :) <3

 • Reply
  Anonymous
  3.5.2013 at 11:20

  Nyt varsinaisesta aiheesta eli blogimainonnasta poiketen. Pakko vaan todeta, että vaikutat Mona kyllä ihan älyttömän hyvältä ja symppikseltä tyypiltä, joka tekee tätä mahtavaa blogia juuri oikealla asenteelle. Vaikka blogisi on hurjan suosittu ja luettu ja on mainostajia jne, ei se tunnu nousseen päähän, vaan jaksat huomioida myös muita linkkailemalla yms. Olen tosin jäänyt kaipaamaan niitä *inspiroiva blogi*-postauksia, joista sai hyviä vinkkejä..Etkös sellaisia joskus tehnytkin, niitä voisi olla enemmänkin;) Kaikkea hyvää, jatka samalla tavalla!:)

  • Reply
   Anonymous
   3.5.2013 at 11:41

   Nyt ku mietin tarkemmin, niin olihan tämäkin sellaine *inspiroiva blogi*-postaus eli kiitti siitä!

  • Reply
   Mona
   3.5.2013 at 12:58

   Hih, kiitos paljon kommentistasi!!:) Ja super kiva kuulla, että oot tykännyt inspiring blog-“sarjasta” !:) Sain aikalailla koottua lempparit kasaan, mutta voisin kyllä päivitellä uusia sinne taas lisää!:) Kiitos siis muistutuksesta:) Ja tosiaan tämähän oli myös samaan kategoriaan! Susanna on onnistunut blogissaan tosi hyvin luomaan jotain uutta ja mielenkiintoista:)
   Ihanaa viikonloppua ja kiitos vielä sydämellisestä kommentista <3 :)

 • Reply
  Susanna
  3.5.2013 at 11:28

  Kiitos maininnasta, Mona! Olen myös ihmetellyt sitä, että ulkomaisissa blogeissa ei nurista yhtään mainosten määrästä. Muutenkin tunnelma kommenttien puolella on aina hyvin “kohtelias”. Ehkä olen sattumoisin lukenut vain tämmöisiä blogeja mutta ero on tuntunut todella silmiinpistävältä. Luulisin, että kyse ei kuitenkaan ole valituskommenttien deletoinnista bloggarin toimesta.

  • Reply
   Mona
   3.5.2013 at 13:02

   Kiitos itsellesi tosi mielenkiintoisesta ja uudenlaisesta blogista!!:) Oot tosi hyvin onnistunut siinä.
   Tää mainonta taitaa tosiaan olla keskustelun aiheena ihan omissa svääreissään täällä meillä Suomessa;)

 • Reply
  Mikko
  3.5.2013 at 11:30

  Kiitos hyvästä kirjoituksesta, todella fiksuja pointteja! Ja tuo Pink Bubble-blogi oli mielenkiintoinen löytö, siellä oli myös mm. hauskoja vinkkejä bloggailuun:) Mukavaa viikonloppua, sielläkin taitaa olla luvassa hienot ilmat!

  • Reply
   Mona
   3.5.2013 at 13:03

   Voi kiitos Mikko itsellesi palautteesta <3 :) Susanna on kyllä super hyvin onnistunut blogillaan! Uutta ja mielenkiintoista aihetta! Niin ja tosiaan hyviä vinkkejä, joista varmasti moni hyötyy!:) Ihanaa viikkistä myös sinne <3 :) Täällä maataan vielä sängyn pohjalla..:/ Toivottavast huomenna olis jo energisempi olo.

 • Reply
  Anonymous
  3.5.2013 at 12:05

  Kiitos Mona vastauksestasi edellisen postauksen kommenttiini :) Ihanaa kun todella paneudut kommenttien vastailuun, se tuo esille sitä, että välität lukijoistasi :)

  Tämä oli mielenkiintoinen ja varmasti keskustelua herättävä postaus! Itse en erityisemmin pidä suurista ulkomaalaisista blogeista juuri siksi, koska ne ovat oikeastaan lähes 100% mainostusta. Onneksi suomalaiset isotkaan blogit eivät ole ainakaan vielä mennyt tuohon ja toivoisin, ettei niin kävisikään.

  Aurinkoista viikonloppua sinulle Mona!:)

  • Reply
   Mona
   3.5.2013 at 13:19

   Voih, kiitos vaan itsellesi <3 :) Te lukijat olette tän bloggaamisen suola:) Ja kun antaa palautetta asiallisesti on sitä kiva saadakin. Epäasialliset ja toista loukkaavat palautteet onki sit ihan asia erikseen. Onneksi niitä tulee kuitenkin tosi vähän:)
   Aurinkoista viikonloppua myös sulle!!:)

 • Reply
  Anonymous
  3.5.2013 at 12:14

  Hei Mona! Itse en seuraa muotia kovin hyvin enkä ole muotitietoinen, siksi minusta on ihanaa seurata sinun blogia ja tykkään tosi paljon että laitat linkit verkkokauppihin, joista voi löytää samoja vaateita kuin sulla on kuvissa. En koe sitä mitenkään häiritsevänä, vaan toisinpäin. Syy miksi jotkut luulevat mainosten lisäämisen olevan kirjoittajan ahneutta on se, että blogaaminen työnä on uusi juttu suomessa. Aikaisemmin blogin pitäminen oli ollut aina pelkää harrastus, ja monet luulevat kaupalliset blogit olevan vielä sitä, siis harrastusta, sivuhommaa, eikä kirjoittajan työtä. Fiksumpi ihminen kyllä ymmärtää että kirjoittaminen on työ ja siitä on hyvää saada palkkaa, kuten mistäkin muista töistä. Tykkään tosi paljon sinun blogistasi. Jatka samalla tavalla! :-) terkkuja, Andrea

  • Reply
   Mona
   3.5.2013 at 13:21

   Ihana ihana Andrea <3 :) Kiitos niin voimaannuttavasta ja ystävällisestä kommentistasi!:) Tällaisella palautteella on ihan hurjan iso vaikutus:)
   Ihanaa viikonloppua sulle <3 :)

 • Reply
  Anonymous
  3.5.2013 at 12:23

  Voi kun joskus viitsisit tehdä varsinaisen postauksen tätä pituusluokkaa! Mutta ei, ne ovat tosiaan sitä pelkkää mainontaa. Vaikutat ihana aurinkoiselta ihmiseltä ja voisi luulla että arkipäivääsi liittyy paljonkin asioita joihin ei sisälly ostettavia tuotteita satoja ja
  tuhansia kappaleita. Postauksista ei kyllä valitettavasti huomaa. Eikä yltiöpäisen mainostuksen kritisointi tyttö kulta todellakaan ole työn teon kritisointia. Ikäiseksesi huiman lapsellinen kommentti, paitsi jos uskot että lukijasi ovat hyväuskoisia lapsia / teinejä joihin uppoaa mikä diipadaapa tahansa.

  Sinua ei myöskään se tunnut häiritsevän ettei kommentteja tule kuin pari-kolme. Katsotko ikinä peiliin että ehkä se johtuu postausten täydellisestä asiatyhjyydestä? Tai että iloitset miksi mainospostauksia kritisoidaan harvoin. Olisiko siinäkin syynä se ettei kukaan käy täällä kuin toteamassa ettei tänäänkään mitään järkevää tekstiä?

  Kuten sanoin, pahalta tuntuu että noin iloinen ja valoisa ihminen valjastaa sen kaiken näin heppoiseen rahastukseen. Koeta edes, edes yhden viikon, joka päivä tehdä postaus jossa vain kirjoitat asioista ja kokemuksista, et mainosta etkä koeta saada lukijoitakaan ostamaan mitään. Lyön aika isosta summasta vetoa ettei se onnistu. :(

  • Reply
   Mona
   3.5.2013 at 12:33

   Jätän täysin tarkoituksella elämäni henkilökohtaisemmat asiat blogin ulkopuolelle. Ne on niitä asioita, joita jaan läheisten ihmisteni kanssa en tuhansien tuntemattomien. Täällä tarkoitus on jakaa hyvää mieltä niiden kepeiden ja mukavien naisellisten juttujen parissa ja on aina ollut:) Kaikkea ei halua tuoda esiin kaikille, kirjoitathan sinäkin kommentin anonyymisti. Onneksi blogimaailma on täynnä erilaisia blogeja ja varmasti paljon myös sellaisia, joissa kirjoittaja kertoo enemmän itsestään (asioista ja kokemuksista) niin kuin mainitsit!:)

  • Reply
   Anonymous
   3.5.2013 at 12:44

   Tietenkin kirjoitan anonyymisti, en työskentele blogeille.

   Tuhansien kanssa voit jakaa ostoskehotuksia ts. sen että he mahdollistavat palkkasi tästä työstä mutta et mitään järjellistä sisältöä. Jaat tuhansien kanssa myös mielikuvan sinusta joka muodostuu näistä linkkipostauksista (ei siis kirjoituksista koska käytännössä niitä ei ole), eikä ollenkaan siis häiritse miten tyhjänpäiväinen ja yksinkertainen se on?

  • Reply
   Mona
   3.5.2013 at 13:24

   No ohhoh. Mulla ei herää mitään muuta kysymystä, kuin että miksi ihmeessä Sinä tuhlaat kallisarvoista aikaasi täällä tyhjänpäiväisiä postauksia lukemalla…?

  • Reply
   Anonymous
   3.5.2013 at 13:31

   Kiitos että otit niin valtvan hyvin vastaan kritiikkiä, ja ymmärsit omastasi eriävän näkökulman. Osoittaa henkistä kypsyyttä. Varsinkin se hiekkalaatikolle kuuluva vastaus: menkää pois jos ette leiki siten kun minä haluan ja vielä maksa siitä. Nice. :/

  • Reply
   Anonymous
   3.5.2013 at 15:45

   No onpas todella kypsää hiekkalaatikko leikkiä anonyymiltä tulla törkeää tekstiä suoltamaan! Kertoo niin kirjoittajasta; kartkeroitunut raukka, joka nauttii saadessaan toisille pahan mielen. Mutta niin mahtavaa, kun tuollaisia on joukossa vain nimeksi ja jos olisin Mona en edes julkaisisi noita, koska saavat lukijoissakin pahaa mieltä ihan jo blogistin takia.
   Mä en ole koskaan, siis koskaan ymmärtänyt tuon tasoista kritiikkiä. Jos blogin pitäjän tekstit eivät miellytä, miksi niitä sitten on pakko lukea ja seurata?! Kun täällä aivan varmasti on kaikille mieleisiä blogeja.
   Ihana Mona, älä anna tuollaisten häiritä, sinulla on aivan ihastuttava blogi ja seuraajia on lukemattomia, joten heitä deleteä tuollaiselle katkeran ihmisen jutuille!!!
   Hanna

  • Reply
   Mona
   3.5.2013 at 18:36

   Kiitos ihana ihana Hanna <3 <3 :) Mahtavaa, kun täällä tosiaan 99% on ihania tyyppejä, joiden kanssa on kiva jakaa mietteitä niistä kivoista naisellisista jutuista;) Palautetta on kyllä kiva saada ja mielelläni kuulen kehitysideoita, mutta asiaton palaute on tosiaan ihan eri juttu..
   Haleja ja kivaa viikonloppua Hanna <3!!:)

 • Reply
  Anonymous
  3.5.2013 at 12:34

  Minusta on ihan mahtavaa kun on linkattu vastaavia vaatteita kuin päivän asussa, ja pidän myös kollaaseista, koska en minä jaksa nuohota miljoonia varkkokauppoja läpi, etenkin kun ne on nykyisin niin isoja. Harvoin myös etsin mitään tiettyä, joten aika usein saan mainospostauksista inspiraatiota omaan pukeutumiseen. Ja kun joku ihminen tekee tämän kaiken puolestani ja tuottaa muutakin mieleistä sisältöä minulle ILMAISEKSI, niin todellakin on blogin pitäjä palkkansa ansainnut. Joten kiitos linkeistä ja inspiraatiosta ja tietysti todella hyvästä postauksesta :) kyllähän tästä aiheesta riittäisi sanottavaa mutta kuumehorkka vie voiton tällä erää ;) parannutaan pian molemmat, toivottavasti.

  Terkuin nimimerkki b joka ei nyt kykene kirjautumaan googletililleen :D

  • Reply
   Mona
   3.5.2013 at 13:25

   Hih, ihana sinä!:) Kiitos super kivasta kommentista:) Tällaisten saaminen ihan oikeasti saa hymyn korviin asti:)
   Parantumisia myös sinne päin <3 <3 Vihreetäteetä ja d-vitskuja vaan nassuun:)
   Viikonloppuja ja halauksia !!:)

  • Reply
   Anonymous
   3.5.2013 at 13:41

   Ole hyvä :) itse haen etenkin hyvää mieltä blogeista ja kommentoimalla nätisti sitä voi antaa aina vähän takaisin päin, joten kiva kuulla että tulit iloiseksi :)

   Tää tauti on niin outo, kuin oksennustauti ilman oksentamista (onneksi!), mitään ei voi syödä kun etoo. Äsken olo koheni jonkin verran mutta kuume olikin vain noussut?? :D noh kyllä se tästä! Halaus sinullekin, jatka samaan malliin, teet hyvää työtä ja se osa mikä sinun persoonasta pääsee esille blogin kautta on aivan ihana :)

   b

 • Reply
  Anonymous
  3.5.2013 at 12:49

  Minusta Anonyymin kommentti (13.23) oli aika epäkohtelias. En ymmärrä näitä asennevammaisia ihmisiä jotka kuluttavat niin paljon aikaa ja energiaa valittamiseen. Jos ei tykkää että blogissa on mainoksia voisi hyvinkin mennä muualle. Mona, älä anna negatiivisia ihmisiä pilata päiväsi. Suurin osa lukijoista on tyytyväisiä. :) Minusta ei kannata kuluttaa enemmän aikaa tähän aiheeseen. Odotan innokkaasti uutta postausta. :)

  • Reply
   Mona
   3.5.2013 at 13:28

   No todellakin epäkohtelias. Toisille on niin kovin helppo jättää asiatonta palautetta ilman omia kasvojaan. Minusta se kertoo vain kirjoittajasta itsestään. Toki mielipiteitä voi olla monia, mutta toisten loukkaaminen on aina epäkohteliasta..
   Ja kiitos sinulle ihanasta puolustuksesta <3:) Ja miten ihanasti sanottu, että odotat jo uutta postausta :') <3 <3
   Ihanaa viikkistä sinulle <3!!:)

  • Reply
   Anonymous
   4.5.2013 at 09:50

   Olen samaa mieltä. Töissäni kohtaan päivittäin ihmisiä, joiden elämäntehtävä tuntuu olevan valittaminen ja turhasta kitiseminen. Joskus tekisi mieleni sanoa heille, että ihanko tosissaan valittavat tällaisista pikkujutuista, kun maailmassa on paljon suurempiakin ongelmia kuten nälänhätä ja sodat.

   Mielestäni, Mona, argumentoit loistavasti oman näkökulmasi puolesta. Tekstisi oli asiallinen ja hyvin kirjoitettu (propsit hyvästä kirjoitusasusta, tästä tekstistä oikein huokui se, että olit oikeasti käyttänyt siihen aikaa ja ajatuksia!). Sait jopa minut – blogimainoksien takia ajottain syviä huokaisuja päästävän – nyökyttelemään.

   Jos siis anonyymillä ei ole mitään positiivista sanottavaa, voisiko sanat pitää kokonaan omana tietonaan.

 • Reply
  Nanna
  3.5.2013 at 13:49

  Teetkö tätä siis nykyään ihan kokopäivätyöksesi? :)

  • Reply
   Mona
   3.5.2013 at 18:32

   Kokopäiväharrastuksesta kokopäivätyöksi;) Aina tähän on uponnut ihan hurjan paljon aikaa, mutta nyt tosiaan ihan yrittäjänä kirjoitan blogia!:)

 • Reply
  Anonymous
  3.5.2013 at 16:01

  Mun mielestä mainospostaukset ovat ihan okei silloin kun kerrotaan selkeästi ja selvällä suomenkielellä että linkit ovat yhteistyössä toteutettuja tai että tuote on saatu. Piilomainontaa taas en siedä!

  On myöskin eriasia, tehdäänkö myös mainospostauksen eteen vaivaa, vai lätkästäänkö pelkkä alennuskoodi blogiin. Minusta Mona jaksaa panostaa myös näihin, joten siitä pointsit vaikka mainoksia olisikin paljon. On myös kiva, että etsit nettikaupoista vastaavat tuotteet, jokainen klikkaa ne auki jos tuote miellyttää, ei siihen kukaan pakota.

  Noista viidestä Pink Bubblen valitsemasta blogista luen kolmea, ja minusta Monan blogi on niistä paras, mielenkiintoisin ja parhaiten tehty.
  Itse en voisi kuvitellakaan blogin pitämistä, koska se vaatii paljon työtä, kuvaamista ja selailua, joten ihan jees että joku jaksaa.

  • Reply
   Mona
   3.5.2013 at 18:34

   Kiitos paljon kommentistasi ja mietteistä!!:)
   Hih, kyllähän tää aika aikaavievää on, mutta kaiken kaikkiaan ihan super kivaa :)

 • Reply
  Marjukka
  3.5.2013 at 19:19

  Kuulut siihen yritteliäiden nuorten naisten ryhmään, jotka ovat onnistuneet tekemään bloggauksesta uuden ammattikunnan. Varsinkin itsensä yrittäjänä työllistävä on kyllä hatunnoston arvoinen tyyppi näinä talousaikoina. Minua eivät mainokset häiritse, ja olen tehnyt loistavia löytöjä niin sinun kuin muidenkin bloggaajien suosituksesta. Mielelläni ostan myös blogin linkin kautta, ja tuen nuorta yrittäjää. Tsemppiä, kyllä blogistasi näkyy ahkerointisi ja rakkautesi bloggailuun!

  • Reply
   Mona
   8.5.2013 at 09:40

   Marjukka <3 Kiitos ihanista sanoistasi :) Samaa kyllä voi sanoa susta. Oot tehnyt hurjan hienoa työllä omalla blogillasi joka todellakin sädehtii blogimaailmassa ja on ihan uniikki <3 :)

 • Reply
  Siiri
  4.5.2013 at 00:42

  Voi vitsit,ollaan juteltu tästä paljon kasvotustenkin mutta kommentoin nyt silti ihan vaikka perjantain ratoksi :-D

  Mä en edelleenkään jaksa ymmärtää miten ketään voi mainoslinkit häiritä?!? Itse en juurikaan nettishoppaile,joten mua henk.koht.ei Nellyn mainospostaukset kiinnosta joten selaan sellaiset postaukset läpi hyvin nopeaa – jos ollenkaan. That's it. Ei tulisi mieleenkään,että ne silti olisivat minulta mitenkään pois. Monet lukijat kuitenkin tilaavat tuotteita netistä,joten monia nämä varmasti kiinnostavat. Ja etenkin hyödyttävät!! Lukijat saavat nimenomaan ILMAISEKSI vinkkejä,alennuskoodeja ja arvosteluja! Ja musta se on upeaa,että bloggaajat nämä asiat lukijoilleen tarjoavat. Ja tosiaan jos henkilö z olisi muutenkin ollut tilaamassa nettikaupasta x tuotteen,mutta sattuikin tilaamaan kyseisen tuotteen bloggaajan y mainoksen kautta hyvällä lykyllä vielä alennuskoodin kera ei tuotteen hintaan asiakkaalle mitään lisää tule sen vuoksi,että tämä sen blogin linkin kautta tilasi. Päin vastoin! Tästä hyötyy niin lukija kuin bloggaajakin! Win win!:-D Hienosti selitetty,mutta tajuat pointin :-)

  Lisäksi varsinkin sinä teet paljon muunlaisiakin mainospostauksia kuin nettikauppojen valikoimia,kuten yhteistöitä urheiluun ja hyvinvointiin liittyvien yritysten kanssa. Ja minusta sitten taas niistä on mukava lukea kokemuksiasi,ja mahdollisesti saada vinkkejä – ja jälleen kaikki tämä minulle ILMAISEKSI. Joten ei todellakaan ole minulta pois jos sinä tästä saat korvauksen rahallisesti,tai jotenkin muuten. Blogit ovat mahtava tapa jakaa tietoa,kokemuksia ja vinkkejä,ja eipä ketään tunnu urputtavan että esimerkiksi toimittajat saavat palkkaa kirjoittamistaan artikkeleista,tai valokuuvajat kuvaamistaan muotikuvista Ellen sivuille. Joten miksi bloggaajien tienaaminen on muka niin väärin…?:-)

  Ihanaa viikonloppua Mona <3

  • Reply
   Mona
   8.5.2013 at 09:41

   Me saatais varmaan taas tovi jos toinenkin puhuttua näistä;D Tosin sun kanssa tulee höpöteltyä mistä vaan!!:D <3 <3
   Mä niiiin oon sun kanssa samoilla linjoilla.
   Pus ja haleja <3

 • Reply
  Elle-Marie
  4.5.2013 at 14:24

  Loistava postaus!:) Blogin pitäminen yrittäjänä on työtä siinä missä muukin työ. Suomessa ei valitettavasti vielä osata kaikkialla näin ajatella, mutta ulkomailla on hurjan paljon elantonsa blogista ansaitsevia blogittaria ja heitä ei pidetä yhtään ihmeellisenä asiana kuin muunkaan alan yrittäjiä.

  Blogisi on täydellinen tällaisenaan, suuri kiitos siitä Mona!:)

  • Reply
   Mona
   8.5.2013 at 09:41

   Voi Elle-Marie <3 Kiitos paljon, tosi kiva kuulla, että oot viihtynyt täällä:)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *