4.1.2013

Cashew nut butter

Lukijalta tuli toivetta, että kertoisin millä herkuttelen, joten tässäpä yksi terveellinen vaihtoehto herkuille. Nimittäin luomu Cashew nut butter! Aivan törkeän hyvää, mutta toki tässä on energiaakin paljon;) Rakastan tätä ja jo pieni määrä (noin teelusikallinen) riittää helpottamaan herkkunälkää. Itse pystyn syömään tätä ihan sellaisenaankin, mutta se sopii myös ihan hurjan hyvin raikkaan ananaksen kaveriksi. Ainut miinus tässä tavarassa on sen järjetön hinta. Pieni purkki maksaa yli viisi euroa.. Tosin purkki kestää suhteellisen pitkään, koska pieni määrä kerrallaan riittää.

Huomattavasti parempi vaihtoehto vaikkapa irtokarkeille;)

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    Anonymous
    4.1.2013 at 14:48

    Kuulostaa ja näyttää herkulliselta! :) Mistä tätä saa?

    • Reply
      Mona
      5.1.2013 at 11:10

      Ainakin Stockan herkusta!:)

    • Reply
      Mona
      5.1.2013 at 11:10

      Hih, toteutan ehdottomasti kunhan saan itseäni niskata kiinni;)

  • Reply
    Anonymous
    4.1.2013 at 20:15

    Pähkinöistä saa tehtyä itsekin tuollaista tahnaa. Pähkinät vaan blenderiin pyörimään tarpeeksi pitkäksi aikaa että niiden oma öljy saa aikaan tuollaisen tahnan muodostumisen (aika nopeasti kyllä valmistuu). Maun mukaan voi sitten lisätä esim. hunajaa makeuttamaan tai jotain öljyä jos haluaa juoksevampaa tahnaa. Tulee ehkä vähän halvemmaksi ja eipähän ole ainakaan mitään ylimääräisiä ainesosia senkään vertaa kuin kaupasta ostetuissa tahnoissa! Itse olen tehnyt kuorimattomista manteleista mutta toimii varmasti myös cashew-pähkinöillä ;) Googlettamalla löytyy reseptejäkin vaikka ei tähän mielestäni sellaisia edes tarvita!

    Tiina

    • Reply
      Mona
      5.1.2013 at 11:27

      Hei kiitti vinkistä!!!:) Tosin luomu cashew pähkinätkin on ihan törkysen kalliita..:/ Typerää kun kaikki terveellinen maksaa aina kauheesti.. siihen sais kyllä puuttua ihan yhteiskunnallisin keinoin;)

  • Reply
    Sarpukka
    4.1.2013 at 21:51

    Peanut butter on ihan mun suosikki. Ostan tosin ei-luomua Lidlistä mutta sokeroimatonta kuitenkin. Pakko kyllä hankkia tätä testiin, kun nykyinen purkki tyhjenee, sillä cashewt on todellakin mun suosikkeja!

    Huomasin, että olit saanut / ostanut joululahjaksi myöskin Kaisa Jaakkolan Hormonitasapaino-kirjan. Olisi mukava kuulla kommenttejasi siitä, kun ehdit kahlaamaan läpi. Itsellä on vasta luku 4 käynnissä, vaikka kirja on aivan mielettömän kiinnostava mutta kun asiaa on niin paljon ja haluaisi tietysti heti omaksua kaiken tiedon!

    Sari
    sarpukka.com

    • Reply
      Mona
      5.1.2013 at 11:28

      Meillä myös yleensä ihan normi cashewpähkinöitä kun luomut maksaa ihan jäätävän paljon..
      Saattaa mennä hetki tuon kirjan kanssa, mutta ehdottomasti täällä voin sit jotain mielipiteitä hiukan kirjotella!!:) Vaikuttaa tosi hyvältä!!:) kaisa on ihana ja niin symppiksen oloinen tyyppi:) Ja paljon on tosiaan kirjassa asiaa!!:D

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *