29.10.2012

Eilisen asu ja muuta pohdintaa

Heissan! Täällä on pitkä päivä takana ja pitkä yö edessä. Tulin juuri töistä kotiin ja nyt pitäisi alkaa lukemaan huomiseen ja ylihuomiseen tenttiin. Yötämyöden saa varmaan tuijottaa kirjoja. Huomisen suhteen olen tosin melko epätoivoinen. Ruotsin tentti meinaan kyseessä. Saatan ehkä alkaa itkemään ennen tenttiä:D Noh, onneksi aina on uusinta mahdollisuus ja voihan sen kurssinkin käydä uudestaan. Onko muita kohtalotovereita kielien kanssa? Itse tykkään ihan älyttömästi kielistä, mutta olen aina ollut niissä ihan järjettömän huono. Minulla ei vain ole kärsivällisyyttä tuntikausien sanojen opetteluun ja eihän ne muuten oikein meinaa päähän jäädäkkään;) Voisin tilata siis repullisen kärsivällisyyttä.. Odotan kuin kuuta nousevaa meidän vaihtoon lähtöä. Silloin toivottavasti viimeistään saan varmuutta omaan kielitaitoon. Suunnitteilla on siis lähteä Eetun kanssa kahdestaan Malesiaan vaihtoon kandin jälkeen. Myös Ruotsiin olisi huippua päästä vaikka kesäksi töihin. Noh, kaikki aikanaan:) Onneksi tässä ei ole mikään kiire. Opiskelijaelämä kun on jo ylipäänsä ihan mahtavaa!:) Monen välivuoden jälkeen opiskelua osaa taas arvostaa ihan hurjasti. Lukioajasta en tosin edes muista juuri muuta, kuin työt.. Tein vaatimattomasti neljää työtä samaan aikaan. Huh, siihen minusta ei enää olisi. Nyt riittää toimistotyö 15 tuntia viikossa ja blogityö 24/7 opiskelun ohella vallan mainiosti;)
No mutta, se siitä jaarittelusta..
Tulin pikaisesti postaamaan eilisen brunssi asun. Päällä oli uudet housut joihin olen jo aivan rakastunut! Todella istuvat jalassa ja materiaali on melko jämäkkää. Pohdin nimittäin pitkään toisien saman väristen kanssa, mutta ne olivat paljon ohuempaa kangasta. Näyttivät paljon enemmän legginsseiltä. Nämä ovat minusta huomattavasti paremmat varsinkin nyt talvea kohti.

Kengät/housut: Zara, paita: Polo Ralph Lauren, laukku: Neosens, huivi: Mulberry

Mitäs tykkäätte asusta ja uusista pökistä?:)
Nyt uppoudun koulujuttujen pariin ja palailen taas huomenissa blogin puolelle! Pus ja haleja, mukavaa viikkoa kaikille!!:)

You Might Also Like

40 Comments

 • Reply
  Jonna
  29.10.2012 at 19:28

  Pöksyt näyttävät jalassasi aivan superhyviltä! Olen kävellyt noiden ohi Zarassa jokusen kerran, mutta täytyy ehkä viedä nuo vielä joskus sovariinkin asti ;)

  Kommentoin vasta nyt, vaikka olen ihastellut kaikkia New Yorkin kuviasi! Ihania asuja ja erityisesti todella kauniita kuvia! :)

  • Reply
   Mona
   29.10.2012 at 23:02

   Kiitos murunen, oot ihana <3 :) Joo ehdottomasti kuule testaamaan, nää on ihan huiput pöksyt;)

 • Reply
  ibe
  29.10.2012 at 19:45

  Tosi kiva asu! Tsemppiä tentteihin!! :)

  • Reply
   Mona
   29.10.2012 at 23:02

   Kiitos ihana ibeseni <3 <3 :)

 • Reply
  Hanna-Reetta
  29.10.2012 at 19:46

  Oi että, Ralph Laurenin palmikkoneule olisi niin unelma… :) Tää sinun valkoinen on aivan upea! Muutenkin tosi kiva asu, viininpunaiset housut sopivat kuin nakutettu tuohon paitaan ja Mulberryn huiviin :)

  • Reply
   Mona
   29.10.2012 at 23:04

   Suosittelen! Aivan mielettömän ihana päällä, pehmoinen kuin mikä!:) Xeni tätä mulle suositteli kun hänellä on useampi ollut ja onneksi suosittelikin!!:) Itsekin ehdottomasti saatava joskus useammassa värissä:) Ja kiitos paljon <3

 • Reply
  Iitu
  29.10.2012 at 19:57

  Malesia on täydellinen paikka, kova ikävä sinne!

  Tiedän että olet tosi sisukas ja urheilullinen, joten suosittelen kiipeämään Mounth Kinabalulle (en yiedä olenko maininnut siitä?)
  Vaikka onhan mulla tässä vielä aikaa laitella vinkkejä ;)

  Nätti asu!!

  • Reply
   Mona
   29.10.2012 at 23:04

   Oi oi oi pitääkin sit tenttailla sua urakalla kun on ajankohtaista ;)
   Pus ja haleja <3

 • Reply
  muru
  29.10.2012 at 20:02

  Tykkään niin asusta ja parasta koko sun aurinkoinen olemus <3 tuo neule on iiihana ja olet tosi kivasti laittanut huivin! Kiinnitin siihen heti huomiota :)
  Voihan että ruotsin opiskelu!! mäkin tykkään kielistä, mutta olin aina liian laiska siihen,että opettelisin ihan kunnolla sanastoa. Onneksi englanti on vahva, ja se vain sen vuoksi,että olen asunut ulkomailla. siellä sitä oppii kun on pakko!! :D
  Tsemppiä tentteihin!!! :)

  • Reply
   Mona
   29.10.2012 at 23:06

   Voi oot niiin ihana <3 sä se aurinko olet!!:)
   Ja niinpä, voihan ruotsin opiskelu:DD
   Ulkomailla parasta on just se että kun on pakko ja oppii normaalissa arjessa!:) Itse en pelkää yhtään puhua vaikka hiukan mettään menisikin mutta kun pitäisi saada enemmän mahdollisuuksia ja aikaa siihen. Siksipä uskon että vaihtoon lähtö olis just hyvä juttu kielten opiskelun kannalta:)
   Pus sinne murulle <3 <3

 • Reply
  Anonymous
  29.10.2012 at 21:12

  Mitä sä muuten opiskelet? Oon vasta vähän aikaa sitten alkanu seuraamaan sun blogia nii en oo vielä ainakaan täällä törmänny vastaukseen :) On myös ihan pakko sanoo et näytät ihan Whitney Portilta !!! =)

  • Reply
   Mona
   29.10.2012 at 23:07

   Heips ja tervetuloa joukkoon:) Kiva että oot löytänyt tänne:) Opiskelen yhteiskuntatieteellisessä sosiaalipolitiikkaa!:) Nyt siis toista vuotta.
   Ja apua, kiitos ihan hurjasti super kohteliaisuudesta!! :D Tää punastuu täällä:)

 • Reply
  Anonymous
  29.10.2012 at 21:20

  Ihana, aurinkoinen Mona :) Hienot pökät, voisin kuvitella itsellenikin samanmoiset…harmi, että olen totaalisessa shoppailulakossa tulevaa matkaa ajatellen. Tosi kiva asu kaiken kaikkiaan :)

  Tsemppiä tentteihin kaunokainen!!!!

  -hanna

  • Reply
   Mona
   29.10.2012 at 23:09

   hanna <3 <3 :) Pus sä se ihana aurinko itse olet ja aina täällä mua niin piristämässä <3
   Hih, shoppailulakko on ihan hyvä juttu välillä;) Mä kans yritän aina mut hitsi se on vaikeeta:DD
   Hei onkohan mulla nyt ollu jotenkin ajatukset ihan kiemurassa kun en muista ootko maininnut mihin oot lähdössä? Onko reissu tulossa jo ihan pian?:) Matkojen odottelu on ihan parasta <3 <3 :)
   Haleja ihanalle <3

 • Reply
  Anonymous
  29.10.2012 at 21:59

  Tsemppiä tentteihin! :)

  Mukavan jämäkän näköiset nuo housut, niinkuin mainitsitkin :) itse vielä hieman vierastan tuota burgundy-väriä, mutta ihailen aina muilla!

  Miten olet palautunut reissusta? Itse kävin Nykissä äitini kanssa kuusi vuotta sitten ja muistan silloiseen kotikaupunkiini palatessa miten kaikki talot tuntuivat hirmu pieniltä ja matalilta kaikkien niiden Manhattanin pilvenpiirtäjien jälkeen :D

  Satu

  • Reply
   Mona
   29.10.2012 at 23:12

   Kiitos paljon Satu <3 :)
   Kantsii ehdottomasti käydä vaikka kaupoissa testailemassa burgundia, mieli alkaa kummasti kääntyä;) Itsekin aluksi ajattelin ettei missään nimessä ole mua varten mut eipä menny aikaakaan kun…;D

   Palautuminen on mennyt ihan hyvin paitsi että VIELÄKIN jotenkin rytmi ihan sekaisin…:/ Normaalisti nimittäin menen nukkumaan kotona TOSI aikaisin, mutta nyt oon vaan pyörinyt sängyssä vielä kahdenkin aikaan:O Ja joo kaikki tuntuu niiiiin pieneltä:D
   Tosin tällähetkellä ei tekisi mieli olla NYC:ssä..:/ Tultiin aika hyvään aikaan takas..
   Kivaa viikkoa Satu <3 :)

  • Reply
   Xenia
   30.10.2012 at 09:10

   Mäkin oon pyörinyt täällä sängyssä ja kasilta herääminen on ollut ihan tuskaa. :D

 • Reply
  Anonymous
  29.10.2012 at 22:02

  Voi ruotsi, täällä on valmistuminen lähenee, mutta ruotsin kurssi on vieläkin suorittamatta :( Se on mun tämän syksyn projekti, voin sitten palkita itseni pienellä Tukholman pyrähdyksellä testaamaan taitojani, jos ja kun lopulta tentin onnistun läpäisemään :)Tsemppiä!

  • Reply
   Mona
   29.10.2012 at 23:15

   Hihih:) Todellakin, voi ruotsi!!!!!!! :D Mä luulen että mä meen samalla setillä. Mutta kuule, eikös ookkin hyvä että nyt sullakin on sit aikaa panostaa siihen ja voi vaikka pyrkiä tavottelemaan parempaakin arvosanaa!:) Ja kyllä olen myös varma että KUN läpäiset tentin voit hyvillä mielin mennä Tukholmaan reissulle höpöttämään;) Itse suunnittelin ihan samaa, haaveissa olisi olla ainakin yksi kesä Ruotsissa töissä Eetun kanssa vahvistamassa kieltä:)
   Tsemppiä sinnekin!!:) ps. tää on ihan loisto sarja, suosittelen kuuntelemaan ilman tekstitystä. Hyvää harjotusta ja ennen kaikkea hauskaa…. :D http://areena.yle.fi/tv/1708707

 • Reply
  Senja
  29.10.2012 at 22:13

  ihan samoja ongelmia kielten kanssa. rakastan niitä ja haluaisin oppia vaikka mitä, mutta armotonta työtä vaatii. nyt kun on päällekkäin venäjän, ranskan, ruotsin ja enkun kurssi plus kaikki pääaineopinnot, tuntuu ettei aika kaikkien kielten opiskeluun millään riitä! jotenkin mulla on superhuono muisti uusien sanoja yms. kanssa. argh. pitää vaan olla sinnikäs :) tsemppiä tenttiin!

  • Reply
   Mona
   29.10.2012 at 23:16

   Voi apua Senja, venäjä, ranska, ruotsi ja enkku:OOOOO Mua alko huimaamaan jo pelkkä sun kommentin luku :DDD
   Tsemppiä kuule sinne, huh, muista myös välillä ottaa rennosti muru!;) Pus ja haleja <3 :)

 • Reply
  Anonymous
  29.10.2012 at 22:42

  Suosittelen ehdottomasti vaihtoon lähtöä ja sen päätöksen oletkin jo tainnut tehdä! Olen itse tällä hetkellä vaihdossa Ruotsissa ja tämä on ollut yksi parhaimmista päätöksistäni! :) Yksi syy vaihtoon lähtemiselleni oli juuri kielitaidon parantuminen, sekä englannin että ruotsin ja olenkin huomannut jo jotain kehitystä tapahtuneen näiden muutaman kuukauden aikana! Täytyy vain olla itse hyvin aktiivinen puhumaan ja myös kertaamaan sanoja, jotta oikesti oppii. Tuntuu siltä, että liian moni olettaa, että vaihdon aikana automaattisesti oppii kielen tai vaihto on jotenkin tae loistavasta kielitaidosta. Sinä et varmasti näin kuvittele, mutta pohdiskelin vain! :) Mukavaa viikkoa ja tsemppiä tentteihin! :)

  • Reply
   Mona
   29.10.2012 at 23:19

   OI mahtavaa, ihan varmaan huippu aikaa!!:) Ja salettiin vaatii töitä. Itse odotan eniten sitä että voin vain höpötellä jatkuvasti muulla kuin suomella:D Motivaatio oppia uusia sanojakin yms on ihan eri kun ne oppii käytännössä. Sanalistojen opettelu on välillä niin jääääätävän puuduttavaa vaikka toki pakkohan sitäkin on tehdä..:/ Mistä sitä taikoisi itselleen kärsivällisyyttä ja kunnon istumalihakset;D
   Ihanaa aikaa Ruotsissa, nauti täysillä!!!:) Ja kiitos tsempistä:) <3

 • Reply
  Anonymous
  29.10.2012 at 22:43

  Etkös sinä opiskellut sosiaalipolitiikkaa? Oletko tykännyt? Mihin olet ajatellut työllistyä opintojen jälkeen? :) Itseä vain mietityttää kun niin paljon puhutaan huonosta työllistymistä yhteiskuntatieteiden alalla, että pitääkö se paikkaansa. Mitä itse ajattelet? :)

  • Reply
   Mona
   29.10.2012 at 23:27

   Joo ihan oikein muistit!:) Oon tykännyt aivan valtavasti!:) Ja olen kyllä täysin varma työllistymisestä, mahdollisuudet kun ovat niin älyttömän laajat:) Tosin olen muutenkin aina ollut sitä mieltä, että tekevälle löytyy aina töitä;)
   Sosiaalipolitiikan opiskelijoilla jo ihan tilastojenkin valossa on kyllä todella hyvät työllistymismahdollisuudet. Mikäli siis sitä pohdit niin ehdottomasti tänne vaan hakemaan! Tiedekunnan sisällä voi myös omilla sivuainevalinnoilla vaikuttaa hurjasti siihen mitä sitten valmistumisen jälkeen haluaa tehdä. Itsellä on kyllä aika hakusessa vielä.. Tai siis tahdon ehkä vähän liikaa kaikkea..:D Kauhean vaikea sanoa jotain tiettyä. Unelma olisi päästä töihin ulkomaille hetkeksi. Luulen, että projektityyppiset työt tulee olemaan minulle mieluisimpia, sen verran menevä ja äkkipikainen kun olen. Kaipaan jatkuvasti uusia haasteita eteeni. Työssä tärkeimpänä pidän sitä, että pääsen konkreettisesti vaikuttamaan ja kehittämään ihmisten hyvinvointia, oli se sitten työpaikoilla, kaupungissa tai laajemmin yhteisöissä.
   Mutta siis summa summarum, en usko laisinkaan että yhteiskuntatieteiden alalla olisi huono työllistyminen!:)

 • Reply
  Anonymous
  29.10.2012 at 23:42

  Mä olen varmaan kokeillut niitä housuja, jotka näyttivät enemmän leggingseltä ja harkitsen vielä ostanko vai en. Harmi vain kun siellä ei ollut etutaskua, vain semmoinen feikkitasku! Minä kun aina laitan työavaimen housutaskuun. Tykästyin kuitenkin siihen kultaiseen vetoketjuun lahkeissa superpaljon. Hmm. Vaikea päätös. Noi sun housut ovat kyllä myös siistejä. Pitäis kai vielä kokeilla sen mallisia. :)

  • Reply
   Mona
   30.10.2012 at 08:58

   Kannattaa ehdottomasti testata näitäkin:) Oli ne toisetkin hyviä, mutta aika paljon ohuemmat ja siten kylmemmät.

 • Reply
  Essi
  30.10.2012 at 09:19

  Oi teidän vaihtosuunnitelmat kuulostaa tosi kivoilta! :) ollaan myös lähdössä poikaystävän kanssa (opiskellaan myös molemmat Turussa) vaihtoon tammikuussa ja odotan sitä kovasti. Vähän piti järkkäillä että pääsi samaan paikkaan mut hyvin se onnistui :)

  • Reply
   Mona
   30.10.2012 at 18:29

   Oi teillä onkin jo ihan pian se siis edessä, mahtavaa!!:)
   Tuuhan jossain välissä vaihdosta sitten kertomaan kuulumisia:)

 • Reply
  Kukka
  30.10.2012 at 09:34

  Kaunis asu, mä puhun edelleen viininpunaisesta väristä :) mun suuhun ei sovi ollenkaa nää “uudet” nimet :D Mulla on kans toi Mulberryn huivi, reilusti yli kymmenen vuotta vanha. Mitään käytön jälkiä siinä ei ole vieläkään ja huivia on käytetty todella paljon.

  Oi, Malesiaan vaihtoon. Aivan ihana juttu! Mä kannustan aina lähtemään maailmalle kun siihen on mahdollisuus. Mä en ole ikinä voinut niin hyvin kuin silloin kun asuttiin Saksassa :) Onhan Suomessa toki asioita, joita alkaa kaipaamaan kuten hyvä ja edullinen terveydenhoito. Ystäväni joutui sairaalaan Thaikkulassa ja yksi yö maksoi jotain tuhansia euroja. Onneksi vakuutus oli kunnossa :)

  Tulitte hyvään aikaan takaisin Suomeen NYC:istä, surullisia kuvia tullut uutisissa sieltä. Mukavaa päivää ja stemppiä opiskeluun! Hyvin se tentti menee! Pus

  • Reply
   Mona
   30.10.2012 at 18:30

   Hih, ihana sinä <3 :D
   Todellakin tultiin hyvään aikaan takas:( Niin surullista, että yhtäkkiä siellä onkin kaikki ihan hyrskynmyrskyn:( Toivottavasti taantuisi pian:(
   Ihanaa viikkoa myös sinne muru ja kiitos tsempistä <3 <3 Pus ja haleja <3

 • Reply
  Sanna
  30.10.2012 at 10:07

  Tsemppiä opintoihin! Kielten opiskelu vaatii toki ihan raakaakin pänttäämistä, mutta en ole välttämättä vakuuttunut siitä, että se sanalistojen opettelu on tehokkain keino – varsinkaan, jos sinusta tuntuu, että kyseisellä metodilla ei aikaisemmin ole tullut kovin hyvää tulosta. Oppisitkohan paremmin jollain muulla tavalla? Lukemalla tekstejä tai kirjoittamalla itse jotain (tällöin sanat esiintyvät jossain kontekstissa eivätkä ole vain epämääräinen joukkio), tekemällä ristikoita, kuuntelemalla…

  Toisaalta: mun mielestä tärkeintä ruotsin suhteen yliopistossa on (kurssin läpipääsyn jälkeen ;)) se, että sitä ymmärtää jollain tasolla, ei niinkään se, että sitä osaisi itse sujuvasti tuottaa. Työelämässä (olen myös yhteiskuntatieteilijä) saattaa joutua jonkin verran perehtymään ruotsiksi kirjoitettuihin teksteihin mutta enpä ole itse joutunut sillä koskaan kommunikoimaan.

  • Reply
   Mona
   30.10.2012 at 18:33

   Hei kiitos hurjasti tosi hyvistä vinkeistä!!!:) Voisin kuvitella, että juurikin tuollainen tekstien kirjoittaminen toimisi huomattavasti paremmin:) Kuunnella on koittanut mutta sitäkin pitäisi vaan tehdä paaaaljon enemmän. Samoin myös lukemista..Kiitos paljon tsempistä:) Tentti meni kyllä ihan päin peetä, mutta ehtiihän sitä tässä vielä treenata muutaman vuoden ennen valmistumista….

 • Reply
  Anonymous
  30.10.2012 at 13:25

  Laukku on todella ruma, halvan ja muovisen näköinen. Neosens on muutenkin merkkinä ihan järkyttävä.

  • Reply
   Mona
   30.10.2012 at 18:34

   Mä taas tykkään hurjasti tuosta nahasta ja laukusta, kun on niin erilainen mitä “yleensä”.:) Makunsa kullakin:)

 • Reply
  Ksenija
  1.11.2012 at 05:58

  Ihana asu!!:) Sopii sinulle todella hyvin!

  • Reply
   Mona
   1.11.2012 at 12:05

   Kiitos paljon <3 :)

 • Reply
  Anonymous
  1.11.2012 at 11:36

  Mun on pitänyt monta kertaa laittaa sulle viestiä, no nyt laitan. Oon opiskellut sun kanssa samaa ja samassa paikassa,ja olin (olen) tosi toivoton kielissä. Eka vuosi meni mut sit tajusin et kirjojen kieli vaihtu totaalisesti,vauhti kiihty ja mua alko tenttien lähestyessä tosi paljon hirvittää. Ajattelin, ettei mee kyllä Castlesit, Taylor-Goobyt IKINÄ läpi.Kun siitä lukemisesta,tai siis lukemisenymmärtämisestä ei vaan kertakaikkia tule mitään.
  Onneksi muutama opiskelukaveri teki tarkkoja muistiinpanoja kirjoista;) No ei kai, mutta kyllä se välillä oli tosi hidasta, eikä aina tietenkään onnistunut, mutta pointtina haluaisin vaan sanoa,että kyllä sä niistä selviät jos minäkin englannin kirjoituksissa rimaa hipoen päässeenä selvisin sospolin ja sivuaineiden tenteistä läpi!
  Täytyy vaan alottaa lukeminen tosi,tosi aikaisin että ehtii rauhassa,ajatuksella tehdä muistiinpanot. Jengi oli aina välillä et heei,ei niitä nyt niin tarkkaan tartte ymmärtää. No oli,kun en ymmärtänyt edes pääajatuksia ni hankala se oli lukea,mun oli siis helpompi kääntää kaikki et pysyin kärryillä. Muutaman tentin toki reputin,mut niin reputti moni muukin. Kuten tiedät, eräät henkilöt on tiukkoja;) Eikä yhden kysymyksen/per kirja taktiikka oli ehkä opiskelijasta aina niin kovin reilu. Mä lähdin kanssa vaihtoon ja se autto kyllä paljon, lukutekniikka parani sekä alan sanasto enkuks kasvoi,huomasin kyllä eron palattuani takaisin.

  Tsemppiä ihan hulluna opintoihin, nauti myös siitä ajasta vaikka tiukkaa tekiskin välillä itse opintojen kanssa! Ootko sä muuten jo aloittanut sivuaineet,voi olla että menee liian henkkoht. mut mitä olit ajatellut lukea? Mä luin pääasiassa sostt. &sosiologiaa ja nyt toimin suunnittelijana.

  • Reply
   Mona
   1.11.2012 at 12:05

   OI KIITOS ihanasta ja niin kannustavasta kommentistasi :') Piristit hurjasti mun päivää <3 Jotenkin helpottavaa kuulla, etten oo ihan ainut kenelle niiden enkun kielisten kirjojen luku tuottaa hankaluuksia.
   Ja kiitos paljon tsempistä:)
   Mä aloitin psykan sivuaineena ja jatkan sitä vielä tänä vuonna. Myös oikis olis tarkotus ottaa toiseksi. Tuo psyka on myös hurjan vaikeeta mulle, kun ne kirjat tosiaan ei oo mitään kaikkein selkeintä englantia.:D Mutta eipä mulla onneks mikään kiire oo valmistua. Nautin täysillä opiskelusta:) Yliopistossa parasta on juuri se kun voi opiskella niin hurjan laajasti juuri niitä itseään kiinnostavia aiheita:)
   Mahtavaa syksyn jatkoa ja kiitos vielä kun kävit piristämässä kommentillasi ja annoit aikaasi <3 <3 :)

 • Reply
  sara
  2.11.2012 at 11:24

  haluaisin kysyä sulta sellaista, kun muistelin, että hait oikikseen aiemmin..? mulla on menossa kolmas(!!!!!!) välivuosi, hakenut samalla lailla turkuun oikikseen, tosin yhden kerran vasta, mutta oon miettinyt että oiskohan järkeä hakea just sosiaalipolitiikkaa ja samaan aikaan oikikseenkin, siis työmäärältään mahdollista? sulla kun on molemmista kokemusta. alkaa jo tuntua et ois oltava ens vuodelle joku “varavaihtoehto”, ja sosiaalipolitiikka ei kuullosta yhtään huonolle :)! kiitti vastauksesta :)!

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *