11.9.2012

New York, New York!

Syksy tuo mukanaan ihan uskomattomia juttuja ja yksi niistä on matka ihanan Xenian kanssa, johon olen ystävystynyt hyvin pienessä ajassa. Niin kuin otsikko jo kertoo me lähdemme New Yorkiin!!!:) Matkassa on yhteistyönä mukana Rantapallo.  
New York on aina ollut oma unelma matkakohteeni. Olen haaveillut sinne pääsystä niin kauan kuin muistan ja vihdoin pääsen toteuttamaan tätä haavetta yhdessä mahtavan Xenian kanssa. Voin kuvitella, että matkasta tulee enemmän kuin ikimuistoinen. Voin luvata, että postauksia tulee jo paikan päältä paljon;) Aion rakastaa kameraa melkein yhtä paljon, kuin New Yorkia:D 
Tässä vähän infoa rantapallon kautta matkojen varaamisesta. Rantapallon sivuilla on helppo etsiä ja tarkastella matkoja. Hakuja voi tehdä pelkästään lennoille tai hotelleille ja tietysti halutessaan paketeille. 

Jos on valinnut yläpalkista pelkän lentohauan, tulee tulokseksi vaihtoehtoja eri lennoista. Tässä vaiheessa kannattaa rajata tarkempia kriteerejä, jotta lennon valinta helpottuu. Jos haluaa esimerkiksi tarkentaa lennon lähtöajankohtaa, rastita sopiva vaihtoehto vasemmalta menolento ja paluulento kohdista. Hakua saa tarkennettua myös lentoyhtiö ja matkatoimisto kohdittain, mutta minusta tässä vaiheessa kannattaa jättää kaikki vaihtoehdot avoimiksi. Rajaukseen saa myös laitettua haluaako vain suoria lentoja vaihtoehdoiksi. Kun sopiva vaihtoehto on löytynyt tulee klikata vain varaa ja sivusto ohjaa kumppanin sivuille, jossa lopullinen varaus tehdään. Rantapallo auttaa siis matkojen suunnittelussa ja löytämisessä. Heidän kauttaan saa todella laajasti eri yhtiöiden valikoiman yhteen paikkaan, jolloin ei tarvitse poikkelehtia eri sivuilla koko ajan, vaan pystyy vertailemaan samalta sivustolta parhainta vaihtoehtoa juuri itselleen. Rantapallo kokoaakin oikeastaan kaiken matkailuun tarvittavan tiedon lähtien matkablogeista lentojen varauksiin.
Kun hakee hotelleja, tulee klikata yläpalkista hotelli kohta ja lisätä tarvittavat tiedot. Seuraavaksi Hae hotelleja ja sivusto tulostaa taas antamille hakutuloksilla eri vaihtoehtoja. Kun löytyy sopiva hotelli vaihtoehto klikkaa vain varaa ja sivusto vie taas kumppanin sivuille, jossa voi varauksen tehdä. 
Kaikkein helpoin vaihtoehto on melkein tehdä haku lento ja hotelli -paketti kohdasta. Eli yläpalkista lento+hotelli kohta ja täytä taas tarvittavat tiedot hakuun. Hae matka ja sivusto tarkistaa taas valmiiksi vaihtoehtoja.
Pakettihaussakin pystyy helposti rajaamaan hakukriteerejä. Vasemmalta löytyvään palkkiin vain ruksia niihin kohtiin mitä haluaa lennoilta ja hotellilta. Sivu päivittää hakuja kriteerien mukaan.
Lento- ja hotelli hakuihin pääset tästä.  Lisätietoja New Yorkista matkakohteena löytyy täältä.
Toivottavasti näistä tarkennuksista oli apua jollekkin mahdollisesti reissua suunnittelevalle.:) Itse rakastan matkojen suunnittelua ja juuri vaihtoehtojen vertailua. Näiden tsekkailu on oikeastaan jo puoli matkaa!:) 
Mutta nyt painun suunnittelemaan Nykin matkaa ja lupaan, että blogin puolella tulee New York aiheisia postauksia yllin kyllin kyllästymiseen asti;) Kaikki vinkit ovat myös tietysti enemmän kuin tervetulleita. Olenkin ollut äärimmäisen iloinen viimeisistä reissusta, koska teiltä ihanilta lukijoilta on tullut niin paljon hurjan hyviä vinkkejä mukaan matkalle. 
Äh, olen niin innoissani etten meinaa pysyä aloillani..:D Hih, mahtaa olla näky, kun kaksi tärpästikkeliä ja yli-innostujaa suuntaa keskenään New Yorkiin;) 

Muutama kerta tullut soitettua repeatilla….;)

You Might Also Like

37 Comments

 • Reply
  Seve
  11.9.2012 at 16:51

  Voi ei, ihanaa! Olen niin kade! :) Itsekin koko ajan unelmoin Nykin reissusta, mutta sopivaa ajankohtaa ei ole vielä löytynyt. Ystäväni juuri palasi sieltä kaikkien ihanien ostosten kera.

  • Reply
   Mona
   11.9.2012 at 20:28

   OI oi, shoppailuja itsekkin hiukan odotan, vaikka pitäisikin yrittää olla sen enempää törsäilemättä..:D
   Tää on kyllä ollu tosi pitkän ajan haave joten ihan mieletöntä, että vihdoinkin reissu tulee toteutettua. Luulen että sydän jää sille tiellä.. Saattaa olla että pitää tehdä uusi reissu hyvinkin pian Eetun kanssa;D

 • Reply
  Anonymous
  11.9.2012 at 17:29

  Käytät niin outoja sanoja… tärpästikkeli, en ole koskaan kuullutkaan. Mitäköhän se tarkoittaa?

  • Reply
   Anonymous
   11.9.2012 at 18:20

   My thoughts exactly..

  • Reply
   Mona
   11.9.2012 at 20:30

   Hihih:D Mulla on ihana oma kieli :P
   Ei sille löydy Mona- Suomi sanakirjasta mitään suoraa suomennosta, mutta se on sellanen sättääjä ja häslä ja vähän adhd :D :))
   Pitäis varmaan alkaa listaamaan sanoja omaan tagiin sivupalkkiin…..;)

  • Reply
   Anonymous
   12.9.2012 at 08:26

   Hihih, oletpas oikein hassun hauska…

 • Reply
  Anonymous
  11.9.2012 at 17:33

  New York on ehdoton suosikkikaupunkini! Mieheni sisko perheineen asuu New Yorkissa, joten siellä on tullut jokusen kerran käytyä. New York on kaupunki, josta löytyy jokaiselle jotain ja aina jotain uutta.

  Suosittelen Mondon New York matkaopasta sekä miettimään muutaman must see-jutun. Kaikkea ei ehdi nähdä kerralla ja kannattaa jättää aikaa vaan kaduilla kävelyyn ja fiilistelyyn.

  Ihanaa matkan suunnittelua!

  IK

  • Reply
   Anonymous
   18.9.2012 at 06:07

   Muutama vinkki vielä:

   – Museum of Modern art (esillä myös suomalaista muotoilua)
   – Hyvällä ilmalla iltaristeily, iltavalaistu Manhattan on upea näky
   – High Line vanhoille ratakiskoille rakennettu alue
   – Heartland Breweryn (Empire State buildingin vieressä) Indian River light appelsiini olut myös niille jotka eivät normaalisti juo olutta :)
   – Jos Century21 outlet-liike kiinnostaa, suosittelen Queensin puolella Rego Parkissa olevaa liikettä. Enenmmän valikoimaa ja tavarat selkeämmin esillä
   – Suosituimpiin ravintoloihin tarvitaan pöytävaraus etenkin iltaisin. Ravintolat on merkitty kirjaimin, joka kertoo mm. hygienian tasosta. Lisää tästä http://www.nyc.gov/html/doh/html/rii/index.shtml
   – metrolla pääsee kulkemaan kätevästi ja se on edullista, kannattaa kulkea vähänkin pidemmät matkat metrolla, sillä käveltävää tulee ja paljon. Hyvät kengät jalkaan. :)

   IK

 • Reply
  Senja
  11.9.2012 at 17:36

  oi miten ihana juttu! mä en yhtään ihmettele että sä ja xenia ootte löytäneet toisenne, voin kuvitella että teillä klikkaa hyvin yhteen ;) ihana reissu varmasti tulossa, just hyvä että kaksi samanlaista innokasta ihmistä lähtee niin ehitte tehä toistenne kannustamana varmasti vaikka mitä ;D oon kyllä kade tosta reissusta, pitäkää niin kivaa<3

  • Reply
   Mona
   11.9.2012 at 20:31

   Hih, kiitos Senja<3 Pidetään aivan varmasti. Ihan mielettömän ihana lähteä tyttöporukalla reissuun. Aina kun olen ollut tuon miekkosen kanssa matkoilla. Vaikkakin luulen että sydän jää New Yorkiin joten pitänee nopeasti lähteä Eetun kanssa myös sinne:)

 • Reply
  saila
  11.9.2012 at 17:39

  Voi että, ihan kateeksi käy, teille kahdelle tulee varmasti aivan ihana reissu!! :) <3 New York on kyllä sellainen kaupunki minkä vielä joskus haluan itsekin nähdä.:)

  • Reply
   Mona
   11.9.2012 at 20:34

   Nyc on kyllä ollut kauan reissulistalla, joten on ihan mahtavaa lähteä. Tosin saattaa aiheuttaa riippuvuutta, joten reissun jälkeen joutunee aloittamaan uuden matkan suunnittelua myöhemmälle ajankohdalle;)

 • Reply
  Kersti
  11.9.2012 at 18:06

  Oi vitsi, ihanaa! Nykki on niin mahtava paikka. ♥

  • Reply
   Mona
   11.9.2012 at 20:38

   Hih, nyt vaan piiiiitkä kuukauden odotus..;D Pikkusen kärsimätön olo..:D

 • Reply
  Anonymous
  11.9.2012 at 18:11

  Hei!

  Palasin viime perjantaina New Yorkista (huh miten lämmintä siellä oli) ja olin
  positiivisesti yllättynyt kaupungista. Kyllähän siellä oli ihmisiä,meteliä ja
  tosi pelottava liikenne, mutta siistiä ja ystävällisiä ja kohteliaita ihmisiä.
  Ja se näköala Empire State Buildingin huipulta iltayöstä….. Taisi olla aika vilskettä tuohon ajankohtaan , koska siellä oli US Open ja muotiviikot just alkamassa.

  • Reply
   Mona
   11.9.2012 at 20:41

   Oi oi:) Mä luulen et mä en voi yllättyä positiivisesti, kun odotukset on niin korkeella:D

 • Reply
  Veronica
  11.9.2012 at 18:22

  Oi että, tulee varmasti mahtava reissu ja kokemus teille :) kyllä se on sellainen kaupunki, että siitä ei saa tarpeekseen!

  • Reply
   Mona
   11.9.2012 at 20:50

   eli toista matkaa vois jo melkein valmiiksi alkaa funtsimaan!!:D Uskon myös että tästä reissusta tulee tosi ikimuistoinen nimenomaan sen vuoksi että päästään Xenin kanssa yhdessä reissuun. Ja tuskin jää viimoseksi yhteiseksi matkaksi, ellei nyt ihan toistemme kurkuissa olla viikon jälkeen:DD

 • Reply
  Anonymous
  11.9.2012 at 18:23

  määääää en kestääää!!! mulla on toivottavasti nykin matka edessä ens keväänä/alku kesästä. siihen kuuluu vaan sellanen pikku ehto, että mun pitää treenata siihen asti tosissani ja saada näkyviä tuloksia aikaan… muuten toi mun mies ei suostu lähtemään ;) aika ilkeetä vai mitä? :P no mutta nyt pitäis ainakin olla hyvä motivaattori :) (tosin ennen kahta muutakin reissua mun on pitäny kuntoilla ahkerasti….) mutta niiin! odotan innolla teidän postauksia ja vinkkejä! :) teille tulee varmaan supermahtava matka!

  sellainen vinkki vielä että kannattaa katsoa myös finnairin suorat lennot. ne voi olla muutaman kympin kalliimmat, mutta ne on tosiaan suorat eli aikaa menee paljon vähemmän kun vaihtojen kanssa :)

  • Reply
   Mona
   11.9.2012 at 20:52

   Hih, ihana ihana motivaattori!!!:D Ja aika symppis sun mies on ;D Eli ei ilkeeta, saa meikäläiseltä pisteet täysin:)
   Tsemppiä treenailuhin ja tuuthan sit kertomaan jos ja KUN matka on varattu!!?:)
   Finskikin löytyy muuten tuolta rantapallosta, kannattaa vaan merkata tuohon suorat lennot niin tulee vähämmän vaihtoehtoja:))

 • Reply
  Anonymous
  11.9.2012 at 19:33

  Maksatteko itse matkat? vai mitä tuo yhteistyö tarkoittaa?

  • Reply
   Mona
   11.9.2012 at 20:59

   Rantapallo mahdollisti toki tähän reissuun lähtemisen, mutta kustannuksiin jokainen osallistui omalta osaltaan.:)
   Matkan aikana tulemme tekemään yhteistyötä Rantapallon kanssa.

  • Reply
   Anonymous
   13.9.2012 at 20:14

   Ööö aika epäselvä vastaus. Miksi aina tuntuu, että näissä yhteistyöjutuissa on jotain piiloteltavaa ja salailtavaa?:(

  • Reply
   Mona
   13.9.2012 at 20:56

   EIhän missään lehdissä tai televisiossakaan sopimuksien yksityiskohtia erikseen listata. Suomessakin on kuitenkin melko tarkka sopimusoikeus.

 • Reply
  Celina
  11.9.2012 at 19:54

  Niin kivaa!!!!

  • Reply
   Mona
   11.9.2012 at 21:05

   No älä!:D Teikkiskin on aika pian samoilla hoodeilla sit;)

 • Reply
  Anonymous
  11.9.2012 at 20:23

  Niin hienoa! Ihania kokemuksia ja nähtävyyksiä tiedossa :) Odotan niin kuvia ja postauksia sieltä ensi kesää ajatellen… -mami-

  • Reply
   Mona
   11.9.2012 at 21:06

   Joo, mä kerään kaikki vinkit sulle valmiiksi!!!:) Meidän pitää vaan katsoa nyt pian ne teidän matkat kanssa lukkoon!!:)
   Pus ja haleja oot rakkain <3 <3

 • Reply
  Paubella
  11.9.2012 at 20:31

  Woow, aivan mahtavaa tytöt!:) Te pistätte varmasti tuulemaan Isossa Omenassa, ihana päästä seuraamaan teidän reissua blogin välityksellä ja kadehtimaan sitä shoppailun määrä, hihi ;) Halauksia!

  • Reply
   Mona
   11.9.2012 at 21:12

   Muruu <3 <3 Hih, tosiaan nuo shoppailut saattaa herkästi olla aikamoiset, vaikkakin minä vakaasti pyrin vähään shoppailuun;D Mutta kuvia ja Nyc juttuja tulee kyllä sitten ihan superina reissussa:)
   Pus ja haleja ihanalle <3<3 :)

 • Reply
  Taru
  11.9.2012 at 22:50

  Oijoi, Mona you lucky girl!! ♥ ♥ Ihan huippuhienoa, nauti ja ota paljonpaljon kuvia, niin päästään mekin täällä nauttimaan fiiliksistä jookos? ;))

  • Reply
   Mona
   12.9.2012 at 20:49

   Kiitos Taru ihanan kannustavasta kommentista <3 <3 :))
   Ja kuvia tulee aivan 100% varmuudella järjetön määrä:DD

 • Reply
  ibe
  12.9.2012 at 20:42

  Voi ihanaa!!:D Joskus tulevaisuudessa kun on varaa niin haluaisin itsekin käydä Nykissä.. Oottelen jo innolla tulevia matkapostauksia :)

  • Reply
   Mona
   12.9.2012 at 20:51

   Voi miten kiva kuulla, ibe että matkapostaukset on odotettuja <3 <3 Ihana, kun elät mukana ja oot iloinen meikäläisen puolesta:') Ja ehdottomasti Nyc kassaa säästämään!:) Lentoja saa nykyään tosi hyvällä hinnalla ja hotellien kirjo on tosi laaja:)

 • Reply
  Nina
  12.9.2012 at 21:28

  Wooooww :) Tulee varmasti todella mahtava reissu!! Nauti sitten täysillä! New York on minunkin matkakohdelistallani ja enköhän sinne jonain päivänä vielä pääse. Odottelen jo innolla tulevia matkapostauksia :)

  • Reply
   Mona
   13.9.2012 at 20:52

   Kiitos ihana Nina, ehdottomasti kyllä aion nauttia:)))
   Ja postauksia tulee ihan varpillahurja määrä;)

 • Reply
  Moma
  18.9.2012 at 11:11

  Voi ihana New York!! Olimme siellä häämatkalla kesällä 2010 ja sitten uudelleen kesällä 2011!! Se on oikea unelmien kaupunki! <3 Mielettömästi nähtävää, mahtavat shoppailumahdollisuudet ja herkkuruokaa…Mäki haluisin taas uudelleen ;)

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *