13.6.2012

Treenit ja sapuskaa

Sain kuin sainkin tänään itseni salille! Tein ohjelman todella tehokkaasti ja hiki oli taattu. Kyllä vaan tulee niin hyvä fiilis ja saa ihan eritavalla energiaa, kun jaksaa treenailla. Aion todellakin pitää nyt kiinni salilla käymisestä ja parantaa lihaskuntoa. Gluteenin ja punaisen lihan vähentäminen ruokavaliosta ovat myös tuottaneet tulosta. Iho on ollut nyt paaaaljon paremmassa kunnossa. Rasvoittuminen on rauhoittunut ja näppylöitä ei putkahda enää tämän tästä naamaan:) I´m so glad about it. 
Ruokavaliolla on niin äärimmäisen iso merkitys ihan kaikkeen, ainakin itselläni. Olen todella herkkä mahainen ja minulla on todella huono vastustuskyky, joten terveellisellä ruualla voin yksinkertaisesti moninkertaisesti paremmin. En koskaan koe, että joutuisin luopumaan jostain, kun syön terveellisesti, päin vastoin saan siitä todella paljon hyvää oloa. Enkä missään nimessä totaalikieltäydy herkuista. Tärkeää on vain muistaa kohtuus niissäkin. Kerran viikossa pitäisi riittää herkuille. 
Taas kerran lainaan Eetua: Kun syö 90% viikossa terveellisesti ja fiksusti voi 10% sitten herkutella ja syödä mitä tekee mieli! 
Seuraava harkinnan alla oleva asia on personal trainer. Vaikka minulla onkin kotona jo oma ihana PT, niin kaipaisin jonkun potkimaan persuksille salilla. Niin, että treeni todella tulisi tehtyä loppuun asti. Harva meinaan ihan oikeasti pystyy saamaan salilla itsestään yksinään ihan kaikkea irti. On niin helppo jättää sarjat kesken hiukan ennen “viimeistä toistoa”. Jos turkulaisilla on antaa suosituksia personal trainereista, otan niitä erittäin mielelläni vastaan!:)

Tässä tämän päivän sapuskoja…
aamupala: mustikka, keso, bansku, cacao nibs, kahvi+maito
välipala: psyllium
lounas: kanaa, salaattia, kidneypapuja, kvinoaa ,valkosipulia, oliiveja, punakaalia, villirucolaa 
päivällinen: kanaa, villirucolaa, oliiveja, fetajuustoa, avokadoöljyä, punakaalia, kidneypapuja, aurinkokuivattuja tomaatteja, avokadoa, auringonkukansiemeniä
välipala: 1pala tummaa suklaata + kahvi
(suunniteltu iltapala: teetä ja bulgarian jogurttia+mustaherukoita… :) )

Rakastan muuten älyttömästi erilaisia salaatteja. Ravintoloissa on ihana syödä aina erilaisia salaatteja, mutta kotona helpointa on tehdä se ihan tavallinen salaatti kurkkuineen ja tomaatteineen. Tänään innostuin kuitenkin lisäämään vähän muutakin perussalaatin sekaan!:)
Mitkä ovat teidän lemppari salaatteja? Reseptit ovat tervetulleita.
Ps. Pahoittelut näistä jatkuvista ruoka- ja treenipostauksista!:D Into on vaan nyt niin korkealla, että tekisi mieli vaan kirjoitella lisää ja lisää näihin liittyen;) Muita postaustoiveita otetaan tietysti mieluusti vastaan:D

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply
  iiness
  13.6.2012 at 18:46

  Heippa!

  Gluteenittomasta ruokavaliosta tuli mieleen, että kannattaa kokeilla esim. tattaripuuroa / kaurapuuroa, jos joskus tekee mieli puuroa ja täytyy tankata. :)

  • Reply
   Mona
   13.6.2012 at 19:44

   Kiitos paljon vinkistä!!:) Tattaripuuroa en olekkaan itse tehnyt, mutta äidin tekemään olen tainnut joskus maistaa!:) Kaurapuuroa tuli syötyä koko talvi joka aamu joten pikku breikki tekee välillä ihan hyvää noin kyllästymisen suhteen:D Tosin juuri treenin jälkeen vois olla ihan hyvä tehdä puurosetti, pitääkin kokeilla joku päivä:)

 • Reply
  kelly
  13.6.2012 at 19:03

  Hei mulle tulee otsaan just semmosia mininäppyjä, ja mulle on sanottu et ne ois niinku suklaasta, mutta en halua uskoa sitä :D Eli ootko jostain kuullu et mitä ne näpyt on ja miten ne saa pois? Dermatologikin sanoi joskus et pitäis kosteuttaa ihoa enemmän ja kosteutan aika paljon, mut ei auta :P

  • Reply
   Mona
   13.6.2012 at 19:53

   Lääkärithän ovat sitä mieltä, että akneen ei ole ruokavaliohoitoa. Minullekkin vain sanottiin, että ainoastaan suklaa ja juustot ovat sellaisia joiden uskotaan vaikuttavan akneen. Minulle tyrkytettiin ruokavaliomuutoksen sijaan vähän hienompia ja uudenpia e-pillereitä korjaamaan ihoa.. Onneksi päätin kuitenkin vähentää itse tuota gluteenia. Aika vähällä ja ennen kaikkea lyhyessä ajassa nimittäin tuli muutoksia.. Tietkö, että en osaa kyllä yhtään sanoa mitä tuollaiset kuvaamasi mininäppylät voisi olla, sillä itselläni näppylät olivat välillä aika karmivan isojakin!:/ Kipeitä ja punaisia.. T-alueella tuli paljon rasvoittumista ja näppylöitä joka paikkaan ja ennen kaikkea kasvojen ympärille leukapieliin.
   Eihän se tarkoita että ne tulee pelkästään suklaasta.. Toki jos syöt joka päivä suuria määriä suklaata, niin sen vähentäminen jo voi kirkastaa kasvoja…? Kannattaa esimerkiksi kirjoittaa ruokapäiväkirjaa kuukauden tai pari ja kirjotella samalla ihon kunnossa, jolloin näät onko se pahempi juuri tiettyinä aikoina.. Ruokapäiväkirjan pito on itselleni ollut kaikkein parhain keino löytää hyvä olo. SIlloin huomaa nimittäin heti mistä mikäkin olo kiikastaa.. Nykyisin tiedän esimerkiksi tarkalleen, että jos syön ruisleipää enemmän kuin palasen saan kipeän mahan samana päivänä tai viimeistään seuraavana aamuna.. Meni hiukan ohi aiheenkin nyt, mutta mutta, toivottavasti saat näppylät nujerrettua:)

 • Reply
  Tuulenkosija
  13.6.2012 at 19:49

  Moikka!

  Oot mulle kyllä semmonen päivän piristys, vaikutat niin aurinkoiselta ja iloiselta, että se tarttuu! :)

  Eikös tuolla sun salilla ole omaa PT:tä? Oon aatellut vaihtaa salia Cardio Gym -> Gym2000 kun Cardiolla on jotenkin dorkat ne kesäaukioloajat. Osaatko sanoa koska tuolla kakstonnisella on pahimmat ruuhkat niin tietäisin sitten niitä välttää? :)

  • Reply
   Mona
   13.6.2012 at 19:59

   Kiitos Tuulenkosija, olen tosi otettu, että blogini voi tuoda piristystä päiviin <3 Te lukijat tuotte sitä taas minulle <3 :)
   Ehdottomasti suosittelen vaihtoa, vaikkakaan Cardiolla en oo koskaan käyny, joten en voi verrata;) Gymi on vähän kuin toinen olkkari;) 16-18 taitaa olla ruuhkaisinta aikaa.. Aamusin on varmasti paras ja tietty illalla myöhempään.. :) Gymillä on kuitenkin kaksi salia ja esim tänään naisten salin aerobiset oli ihan täynnä 16 aikaan niin menin alasaliin treenaamaan. Tilaa riitti oikein hyvin ajasta huolimatta!:)
   Nähdään mahdollisesti salilla!!:)

 • Reply
  Anonymous
  13.6.2012 at 20:25

  Hei,

  miten ja minkä vuoksi käytät tuota psylliumia? Kysyn, koska kirjoitat herkästä vatsasta ja oeln kuullut, että tämä auttaa tuohon vaivaan. Jos pitää paikkansa, niin vinkkaan avokillekin asiasta :)

  Kiitos energisestä blogista!

  • Reply
   Mona
   13.6.2012 at 20:32

   Ehdottomasti kannattaa vinkata avokille siitä!!:) Psyllium puhdistaa suolistoa ja ainakin minulla on tasapainottanut vatsan toimintaa. Toki kannattaa kiinnittää huomiota ruokavalioon kokonaisuutena, mutta psyllium on loistava tapa saada lisää kuituja.:)
   Ja kiitos itsellesi, mukavaa että jaat aikaasi täällä kanssani <3

  • Reply
   Anonymous
   13.6.2012 at 21:23

   Sekoitat siis sitä “jauhetta” nesteeseen ja sellaisenaan vain huiviin? Kokeiluun! :)

 • Reply
  Veronica
  13.6.2012 at 20:27

  Gymillä taitaa olla tai ainakin on ollut joku omakin pt käytössä, jota ainakin mulle talvella siellä suositeltiin. Nyt kuitenkin oma mies toimii tsempparina ja tekee ohjelmat jne. Hän itse lähes asuu siellä salilla:D Itse hävettää myöntää, että olen käynyt nyt tosi harvakseltaan kun polvi alkoi temppuilemaan kuukausi sitten:/ Toivottavasti löydät itsellesi sopivan pt:n :) Mulla on muuten samanlaisia ongelmia ihon kanssa. Juusto varsinkin pistää oman ihon kukkimaan:(

  • Reply
   Mona
   13.6.2012 at 20:36

   Marko taitaa ainakin tehdä saliohjelmia Gymillä ja muutamaa muuta sali myös suosittelee. :)
   On noi omat miehekkeet ihania;) Eetu tosin on liian kiltti salilla, tarviin kunnon karjujan vierelle:D Ohjelmat ja kaikki tieto ym kyllä tulee häneltä mut sit tohon muuhun sparraamiseen vaadittas ehkä joku “tuntematon”:D
   Voi, ei:/ Kaikki klenkat on aina niin kurjia. Toivottavasti saat sen pian kuntoon!

 • Reply
  niinu
  13.6.2012 at 20:29

  Mäkyl niin tykkään näist ruoka/treeni postauksista :) itseäni vaan niin harmittaa ettei aikaa meinaa salille löytyä mutta lenkkeily ja tuon kahvakuulan kans kotona heiluminen saa nyt täl hetkellä riittää :) ja kyl niistäkin sen hyvän fiiliksen saa….ainut haitta on tuo mun polvi mikä ei meinaa kestää juoksemista :(

  • Reply
   Mona
   14.6.2012 at 18:16

   Jee, kiva kuulla jos nää saa kannatusta!!:)
   Vitsit, tosi kurja tuollane:( No mutta onneks tosiaan pystyy sitten vaihtoehtosia juttuja tekemään!!:) Kahvakuulakin kun on tosi monipuolinen :)

 • Reply
  Sarkkuli
  13.6.2012 at 21:12

  Jatka vaan tällä linjalla, ruoka- ja treenipostaukset on just parhautta! PT:n palkkaaminen on tosi hyvä idea, mikäli siihen on varaa investoida. Itsekin mietin samaa. :-) Se on vähän niinkuin laatulaukun osto eli kannattava investointi! Vähän kuin laittaisi rahaa pankkiin!

  • Reply
   Mona
   14.6.2012 at 18:20

   No ihan totta!!:) Onhan nuo hintavia, mutta ehdottomasti sen arvoisia. Kunhan löytää PT:n jonka kanssa kemiat toimii hyvin:)
   Ja tosi kiva kuulla, että nää postaukset saa kannatusta:)

 • Reply
  Anonymous
  13.6.2012 at 21:32

  Mulla itselläni ei ole kokemusta, mutta mun tätini tykästyi tähän personal traineriin http://www.kadetjakosketus.net/hinnasto.html . häneltä varmaan vois kysyä myös jos sä tarvisit jotain erilaista “neuvontaa ” mitä tos hinnastos oli sanottu. :) Tsemppiä reeniin Mona!

  • Reply
   Mona
   14.6.2012 at 18:31

   Hei kiitos paljon vinkistä!!!:) Pistän ehdottomasti korvan taakse hänet:)
   Ja kiitos paljon tsempistä. :)) <3

 • Reply
  ibe
  13.6.2012 at 22:32

  Voi että kuulostaapa terveelliseltä päivältä!:) Olen ollut mökillä ja täällä lapataan herkkuja jatkuvalla syötöllä nenän eteen, masu ei tykkää :( Olen aivan samaa mieltä siitä että kun liikkuu ja syö terveellisesti niin olo on niin hyvä!!
  Rakastan myös salaatteja, kyllähän ne kana- feta- ja halloumijuustosalaatit ovat parhaita! Laitan aina mitä vihanneksia kaapista löytyy, joten aika perussalaatteja omat tekeleeni ovat.. Avokadoa voisi ruveta käytämään enemmän ja noita kidneypapuja voisi kokeilla, en ollut ajatellutkaan niitä salaattiin:)

  • Reply
   Mona
   14.6.2012 at 18:32

   Hih, kyllä mökillä saakin herkutella;) Itsekkin aion juhannuksena herkutella mökillä oikein kunnolla;D
   Ja tosiaan, avokadoa kannataa ehottomasti lisäillä salaattiin, niin herkkua ja siitä saa helposti hyviä rasvoja:)

 • Reply
  Krista
  14.6.2012 at 06:24

  En oo varmaan koskaan kommentoinut mitään sun blogiin, mutta joka päivä käyn lukemassa tätä. Tykkään erityisesti näistä treenipostauksista! :)

  Kävin toissapäivänä avomieheni kanssa ekaa kertaa PT:n kanssa treenamassa, otettiin PT yhdessä (saa vähän edullisemmin) ja tietty kiva kun toinen on mukana treeneissä :) meillä on niin, että treffaillaan PT:tä parin viikon välein näin alkuun ja hän on puhelimen päässä aina kun on jotain kysyttävää. Tuntuu tosi hyvältä tyypiltä ja asiansa osaavalta, harmillista kun itse asun Tampereella, muuten suosittelisin tätä sullekin :) Yks kysymys vielä ruuasta: mistä sä saat tarpeeks proteiinia? Nyt tulee vähän liikaa hiilareita ja liian vähän proteiinia.

  • Reply
   Mona
   14.6.2012 at 18:37

   Tosi kiva kuulla, että treenipostaukset saa kannatusta!!:)
   Ja voi että miten kiva idea treenata PT:n kanssa yhdessä avokin kanssa!!:) Kivaa kun treenamisesta tulee samalla yhteinen harrastuskin:)
   Kyllähän noita protskuja ihan tarpeeksi ainakin omiin tarpeisiin tulee, tässä ruokapäiväkirjassa esim, raejuustosta, kanasta, jogurtista, pavuista :) Tietty ihmiset on erilaisia, ja joillain nuo voivat olla liian vähän:) En myöskään koe, että saan liikaa hiilareita. Lähinnä kiinnitän huomiota pääsääntöisesti niiden laatuun. Samoin hyviä rasvoja koitan nautiskella reilusti:)

 • Reply
  Kats
  14.6.2012 at 07:49

  Lisää treeni- ja ruokapostauksia!! :D Näitä on tosi kiva lukea, itselläkin ajatukset ovat samansuuntaisia ja näistä saa hyvää motivaatiota itsellekin. Olisi kiva lukea, millaista saliohjelmaa teet ja miltä esim. viikon kokonaisliikunnat näyttävät. Itse käyn salilla 2 krt/vko, mutta valitettavasti tuolla ei kamalasti lihakset vielä muutu… No, kotona sitten lisää, joskin menee lähinnä kuntopyöräilyn/lenkkeilyn puolelle, mikä taas ei lihaksissa juuri näy. Ja ehkäpä näistä sun postauksista saa intoa tuohon terveellisempään ruokavalioonkin, itse kun herkästi nappaan niitä herkkuja “ihan vaan tänään ja ihan vaan vähän”…

  • Reply
   Mona
   14.6.2012 at 18:39

   Jee, tosi kiva kuulla:) Hei tietkö saliohjelma postausta on ihan just tulossa!!:)
   Ja kyllä 2krt/vk:ssakin on jo tosi hyvä, paljon parempi kuule ku että ei käy lainkaan.
   Tsemppiä treeneihin ja liikunnan iloa <3 :)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *