5.6.2012

Pinella

Olin viime viikolla ensimmäistä kertaa Pinellassa syömässä ystävieni kanssa. Paikka on aivan Turun tuomiokirkon kupeessa Aurajoen rannalla. Pinella on yksi Suomen vanhimpia ravintoloita ja vielä korjauksen jälkeenkin aistii ihanan vanhan tunnelman ravintolassa. Pinellalla onkin ihan mieletön historia. Kannattaa käydä tutustumassa siihen täällä lisää.
Ravintola on hyvin suosittu ja mikäli tahtoo varmasti päästä syömään kannattaa ehdottomasti tehdä pöytävaraus. Itse olimme kyllä varanneet pöydän, mutta siitä huolimatta jouduimme odottamaan vapautuvaa pöytää toista tuntia. Aika meni tosin nopeasti hyvässä seurassa kuohuvaa maistellen baarin puolella. 

Pinellan baarin terassilla kelpaa myös nautiskella viiniä ja seurustella ystävien kanssa lämpimällä säällä. Melkoisen täydellinen sijainti vai mitä?:) 
Kun vihdoin tovin odotuksen jälkeen pääsimme ruokailemaan, ei kellään ollut huonoa sanottavaa ruuasta. Annokset olivat ihan älyttömän kauniita ja maku omiaan. Ainut miinus, että yhden seuruelaisemme pääruoka jäi tulematta. Hänelle toki tarjottiin korvaavaa annosta, joka olisi tullut nopeammin. Hyvitykseksi unohtuneesta pääruuasta ravintola tarjosi jälkiruuan. 

Ja jällkiruuista voinkin todeta, että taisi olla parasta koskaan syömääni. NAM! Ihan taivaallista ja en voi, kuin suositella tätä paahdettua valkosuklaa-pannacotta jälkkäriä. Pelkkä asettelu oli jo puoli ruokaa, puhumattakaan taivaallisesta mausta. Voisin aloittaa virallisesti jälkiruokamaistelijan työt;)

Pinella tarjosi lopuksi kaikille vielä juomat (teet, lattet ym), koska jouduimme odottamaan pöytää sekä ruokia melko pitkään.
Ruoka ja listat ovat Pinellassa aivan loistavat. Tunnelma on vertaansa vailla. Meillä nyt sattui muutamia kommervenkkejä iltaan, mutta eivät ne kyllä lainkaan tunnelmaa latistaneet. Tälläisiä Gourmet-ravintolaa ei toista taidakkaan Turussa olla. Aivan ainutlaatuinen ja suosittelenkin ehdottomasti niille, jotka arvostavat vanhaa miljöötä, sekä erityisen hyvää ruokaa. 

Onko Pinella teille tuttu ja mitä olette siitä pitäneet?

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply
  Celina
  5.6.2012 at 06:08

  Ihania kuvia muru ja megapaljon onnea 1-vuotiaalle blogille <3 <3

  • Reply
   Mona
   5.6.2012 at 17:43

   Kiitos kaunis <3 :) Pus <3

 • Reply
  Valeria
  5.6.2012 at 06:49

  Onhan se nyt aika jäätävä tilanne jos pääruoka ei ikinä tulekkaan :D Huh, en tiedä edes miten itse reagoisin tilanteeseen mutta eipä ilmainen jälkiruoka ainakaan auttaisi :D Sen kanssa eläisin vielä että alkuruoka ei tule, tai ruuassa on esim. väärät lisukkeet, mutta kokonaan väliin jääminen kuulostaa jo aika isolta jutulta noinkin suositussa ja kehutussa ravintolassa…

  • Reply
   Mona
   5.6.2012 at 17:46

   Olihan se aika kurja tosiaan… Annos olisi kyllä tullut, mutta huomattavasti myöhemmin.. kaikki olisivat siis jo syöneet sikseen.. Tarjosivat myös eri annosta joka olisi tullut jo 10 minuutissa.
   Inhimillistähän tuo on, mutta ei välttämättä olisi odottanut näin suositusta ravintolasta. Mutta ainahan tälläisiä sattuu, hoisivat kuitekin ystävällisesti tilanteen, onneksi:)

 • Reply
  Marie
  5.6.2012 at 09:32

  Ihan paras! Voin suositella muillekin tuota ravintolaa! Teen itsekin ravintolassa töitä ja olen unohtanut välittää annostilauksen kokille, sellaista sattuu kun on kauhee kiire ja sitten esimiehet karjuu naama punaisena- varmasti se jonka syytä unohdus oli sai myöskin kuulla kunniansa korkojen kanssa.

  • Reply
   Mona
   5.6.2012 at 17:48

   Niinhän se on, ja täysin inhimillistä. Meillä kävi vaan huono tuuri kun kaikki kämmit sattuivat yhdelle illalle. Kuitenkin seura oli parasta niin ei se niin haitannut;)

 • Reply
  Anonymous
  5.6.2012 at 10:05

  Apua! Mun korviin kuullosti kyllä aika pahoilta mokilta ravintolan puolesta ja “hyvitykset” hyvin, hyvin pieniltä tuntien odottelusta ja pääruuan puuttumisesta(se odottelukin vain koitui ravintolan hyödyksi seurueen ostaessa odotellessa juomaa). Te olitte siis varanneet pöydän, mutta sitä ei oltukaan varattu teille ja näin ollen jouduitte odottamaan sellaisen vapautumista?
  Mutta tärkeintä, ettei se teidän tunnelmaa latistanut!

  • Reply
   Mona
   5.6.2012 at 17:50

   Totta, odottelu tosiaan koutui vain hyödyksi, kun viisi henkilö tilasi aperitiivejä.. Pöytä oli varattu, mutta edellisten varausten aika meni yli melkoisesti. Eli keittiössä taisi olla melkoinen kiire..
   Meillä vaan näytti käyvän huono tuuri, kun kommervenkkejä sattui samalle kerralle useampi.. Onneksi se on inhimillistä ja asiakaspalvelu oli kovin ystävällistä.:)

 • Reply
  Anonymous
  5.6.2012 at 10:48

  Moikka, tämä ei nyt liity tähän postaukseen mitenkään, mutta tulipa mieleeni; tehän olitte jokin aika sitten Roomassa? Olen itse lähdössä ekaa kertaa sinne tässä kesälomalla ja mietin, että millaista laukkua käytit siellä/miten pidit arvotavaroitasi mukana kaupungilla, eikö Rooma ole todellinen taskuvarkaiden mekka? Siksi sinulta kyselen, kun olet aina niin tyylikkäänä, itsekään en millekään vyölaukkulinjalle ajatellut lähteä… ;) Aurinkoista päivää! :)

 • Reply
  Lauran
  5.6.2012 at 12:53

  Oi miten ihanan näköisiä ruokia! Ja toi paikka näyttää kyllä todella kivalle, tuonne terassille kun pääsisi kesäiltana istuskelemaan.. :)

  • Reply
   Mona
   5.6.2012 at 18:05

   Jeps, eikös!!:) Kesällä pitää ehdottomasti viettää tuolla aikaa:)

 • Reply
  Anonymous
  5.6.2012 at 14:05

  Kuulosti tosiaan omituiselta, ettei varattua pöytää ollutkaan! Pääruoka-asian ymmärsin ainakin itse niin, että kyllä se LOPULTA tuli, mutta ei vain samaan aikaan muiden pääruokien kanssa..?

  Kävin itse Pinellassa viime kesänä ja ruoka ja miljöö olivat kyllä mahtavat! Turussa on tosin monta muutakin hyvää – ja ehkä vielä “gourmeempaa”- ravintolaa, käymme yleensä siellä kerran vuodessa kaveriporukalla ruokamatkalla täältä Helsingistä. Suosikkejamme ovat olleet Smör ja etenkin Mami <3

  • Reply
   Mona
   5.6.2012 at 18:08

   Pöytä oli kyllä varattu, mutta edellisen seurueen kattaus viivästyi. Keittiössä oli varmaan melkoista kiirettä..
   Ystäväni ei ottanut tuota pääruokaa lainkaan. Annos olisi tullut niin paljon jälkeenpäin että kaikki muut olisivat jo ehtineet syödä. Pääruokia sai nimittäin odottaa melko kauan. Toki hänelle tarjottiin vaihtoehtoisesti toista annosta joka olisi tullut jo 10 minuutissa.
   Smör ja Mami ovat kyllä monen suosikkeja ja omalla käyntilistallani olleet jo ties kuinka kauan! Ehdottomasti pitää kesän aikana tutustua myös niihin:))

 • Reply
  Anonymous
  5.6.2012 at 14:56

  Oltiin tyttöporukalla Pinellassa syömässä ja kenelläkään ei olut kyllä mitäään negatiivista sanottavaa. Itse söin lammasta ja se oli täydellista, sen mukana tulleet lisukkeet olivat jotain mitä en ole koskaan maistanut, ihanaa munakoisomoussea jne. Ja söin myös tuon valkosuklaa pannacottan, mutta mninulla lautanen oli ihan erinäköinen. ;) Oliko sinun annoksessasi rosmariini jäätelöä, mielestäni se oli erikoisen hyvää. :)

  T:Jenni

  • Reply
   Mona
   5.6.2012 at 18:11

   Taisi olla juurikin tuota rosmariini jätskiä!!! Tuo valkoinen pikku kokkare tuossa oikealla ;)Ihan mielettömän hyvää!!!!!:) Nam:)

 • Reply
  omppu
  5.6.2012 at 15:10

  Todellakin, upeasti remontoitu ja tunnelmallinen paikka! Itse olen tosin käynyt vain yläkerran drinkkibaarissa. Minäkin ihmettelin tuota kohtaa, että jouduitte odottelemaan pöytää yli tunnin, vaikka olitte kuitenkin varanneet pöydän. Miten ihmeessä se on mahdollista? Ja aika ankealta kyllä tuntuisi, jos oma annos jäisi kokonaan tulematta muiden herkutellessa vieressä. Ilmainen jälkiruoka tuntuu tosiaan melko pieneltä korvaukselta tästä. :/ Oliko ruoka kuinka kallista ja minkä kokoisia annokset? Itse kun olen kuullut sellaista arvostelua, että paikan annokset ovat liian pieniä ja kalliita.

  • Reply
   Mona
   5.6.2012 at 18:14

   Totta, ihan mieletön <3 Kaikki on sisustusta myöten tosi mietittyä:)
   Ja kyllähän tuolla aika hintavaa on. Ei siis ihan näin opiskelijalle joka viikonlopun paikka syödä. Mutta ehdottomasti hintansa väärti:) Ystäväni sanoivat, että joskus annokset ovat olleet todella pienet, mutta nyt olivat isommat.. Itse en aiemmin ole ollut joten en osaa oikein kantaa.. Meidän seurueen menun ottajat olivat kyllä tosi tyytyväisiä ja sanoivat että mahat tulivat täyteen;)

 • Reply
  Anonymous
  6.6.2012 at 19:27

  olitteko lauantaina syömässä? mekin olimme isommalla seurueella la illallisella.

 • Reply
  Mona
  6.6.2012 at 19:52

  Me oltiin torstaina jo :)

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *