17.5.2012

Pientä kyselyä postauksista

Lisäsin sivupalkkiin pienen kyselyn siitä montako postausta päivässä olisi teidän mielestänne sopiva postaustahti. Olisin kovin iloinen, jos käytte ruksaamassa oman mielipiteenne tuonne kyselyyn. Vaikka bloggaaminen onkin itselleni äärimmäisen tärkeä oma harrastus, ollette te lukijat kaiken tämän ilon takana, joten toivon, että pystyn toteuttamaan mahdollisimman paljon bloggaamista myös teidän toiveidenne mukaan. Ideat ja palaute ovat aina äärimmäisen tervetulleita. 
Itse pidän siitä, että joka päivä päivittyy vähintään yksi postaus, mutta mitä mieltä te olette?:)

Olisi todella mukava kuulla myös kommenttiboksin puolella mielipiteitänne bloggauksen määrästä. Luetteko mielellänne blogeja, jotka päivittyy monta kertaa päivässä vai mieluummin blogeja, jotka päivittävät harvemmin esimerkiksi muutaman kerran viikossa. 
Entäs muut bloggaajat, miten itse koette postausten määrän? Voisitteko mielellänne postailla monen monta postausta päivässä, vaiko vain silloin tällöin? Tuleeko eteen joskus inspiraation puutetta vai sykkiikö ideat päivästä toiseen?:)
Ihanaa torstaita kaikille ja kiitos jo etukäteen mielipiteistänne ja ajastanne <3

You Might Also Like

32 Comments

 • Reply
  Karola Vola
  17.5.2012 at 09:47

  Minusta on kiva lukea blogeja joita ei jatkuvasti päivitetä. Jos juttua tulee monta kertaa päivässä, niin ei niissä sitten oo enää kauheesti asiaa, vaan pelkkää höpölöpöä jota ei jaksa lukea. kerran päivässä ilmestyvä postaus korkeintaan tai sitten vaan 2-3krt viikossa nin pysyy sisältö mielekkäänä ja kiinnostavana. Niinkuin sulla aikasemmin blogissa onkin ollut, nyt on vissiinkin tahti vähän nopetunu :D

  • Reply
   Mona
   17.5.2012 at 16:54

   Kiitos Karola mielipiteestäsi!:) Kurjaa jos olet kokenut, että mielekkyys ja kiinnostavuus on tipahtanut verratuna aikaisempaan. Aina olen kyllä tainnut lähes päivittäin postailla (kohta kolme vuotta:D), mutta viimeisen vuoden aika olen kyllä postannut selkeästi keskimäärin enemmän kuin kerran päivässä:) Mukava kuitenkin, että ehdit täällä siitä huolimatta piipahtaa:)

  • Reply
   Karola Vola
   19.5.2012 at 10:12

   Blogisi on edelleen oikein hyvä, mutta ei kannata ressata monista postauksista. Minä luen edelleen vaikka postauksia tuleekin monta päivässä. Toisilla bloggaajilla olen vaan huomannut sen että postaustahti kun kiihtyy niin jutut menee höpöhöpöksi :D toivon ettei sulla stä tapahdu, koska nämä aidot jutut onkin se syy miksi luen mielelläni sinun blogia :)

  • Reply
   Mona
   19.5.2012 at 10:21

   Todella mukava kuulla, että postauksista välittyy aitous. Kiitos ihanista sanoistasi:) Minusta on niin mukava saada asiallista palauttettakin ja kun se on vielä hyvin perusteltuakin!:)
   Ihanaa viikonloppua sinulle Karola!:)

 • Reply
  Katja
  17.5.2012 at 09:49

  Mun mielestä on ihan kiva lukea usein päivittyviä blogeja, siis pari kertaa tai kerran päivässä. Kuitenkin riippuen bloggaajan omista menoista ja kiireistä. :)

  Itsellä on joskus päiviä, jolloin on kolme postausta odottamassa julkaisemista mutta julkaisen vain yhden juurikin tuon inspiraation puutteen varalta. Yleensä se puuttuva inspis sitten lopulta kyllä tulee vaikka pelkästä tv-mainoksesta tai toisen blogin postauksesta. Sitten on niitä päiviä, kun alkaa jotain tekstiä tekemään, lisäilemään kuvia ja huomaakin innostuvansa niin paljon, että ei voi lykätä kaikkea samaan postaukseen ja on pakko tehdä toinen. :D

  • Reply
   Mona
   17.5.2012 at 16:55

   Hih, tiedän tunteen!:D Ja välillä tulee päiviä, kun on miljoona eri ideaa ja haluaisi postata kaikki samana päivänä:D Yleensä minäkin niitä sitten ajastelen seuraaville aamuille;)

 • Reply
  Kukka
  17.5.2012 at 09:58

  Heippa, mulla on aika kiireinen elämä ja ehdin koneelle päivässä vain pari kertaa, lounaalla ja illalla. Postauksen “lähettäminen” on sun kohdalla juuri hyvä, tykkään kun lähetät uuden postauksen aamulla niin lounaalla voin lukea sen :) Meitä lukijoita on paljon ja monta eri mielipidettä, mutta mulla toimii tämä näin :)

  Mukavaa vapaapäivää :)

  • Reply
   Mona
   17.5.2012 at 16:59

   Jee, kiva kuulla että nuo ajastetut aamupostaukset ovat mieleesi!:) <3 Itse tykkään lukea blogeja juuri aamuisin eniten. Se aamukaffe ja blogit;)
   Ja tosiaan mielipiteitä on yhtä paljon kuin lukijoita, on kuitenkin tosi kiva kuulla hieman niitä teiltä!!:)
   Samoin murunen kivaa päivää <3

 • Reply
  Maarit
  17.5.2012 at 10:12

  Itse käytän niin paljon aikaa yhdenkin postauksen tekemiseen etten yksinkertaisesti ehdi päivittää blogiani päivittäin, ja toisaalta haluan myös että vietän elämääni muutenkin kuuin tietokoneen kautta. Itse tykkkään lukea blogeja jotka päivittyvät ehkä kerran päivässä tai harvemmin. Silloin jos tulee monta postausta päivässä niin en jaksa avata jokaista uutta postausta vaan luen sitten kerralla ne mitkä ovat tulleet tiuhassa tahdissa. Sellaiset blogit jotka päivittyvät hieman harvemmin tulee avattua aina kun uusi postaus on tullut, silloin voi olettaa että edessä on huolella tehty postaus. Ja tottakai postauksen otsikointi ja alku vaikuttaa myös siihen että kuulostaako se mielenkiintoiselta lukea heti. :)

  • Reply
   Mona
   17.5.2012 at 17:04

   Totta, postaukset vievät hirmuisesti aikaa, kaikkine kuvine, muokkauksine ja kirjoituksine! Itse kuitenkin tykkään ehdottomasti eniten blogeista jotka päivittyvät päivittäin. Se on se aamun rentoutus hetki kun lueskelee uudet postaukset ja hörppii kaffea..;)
   Minä teen muuten ihan samaa osissa blogeissa, että luen esim aamulla useamman postauksen kerralla:) Joitakin blogeja joita seuraan, jotka päivittyy todella usein tykkään käydä kurkkimassa useamman kerran päivässä:)) Facebook on myös kiva väline seurailla juuri sen vuoksi, että sieltä pääsen kurkkimaan heti lemppariblogeja ja nään jo linkistä mihin postaus liittyy! Eli todellakin mielenkiintoinen otsikko ja alku vaikuttavat siihen tuleeko luettua postaus!:)

 • Reply
  Raparperi
  17.5.2012 at 10:12

  Itse pidän blogeista, jotka päivittyvät usein. Etenkin blogit, joissa kirjoittaja esiintyy omana itsenään ja kertoilee monipuolisesti eri aihealueista sekä myös omasta itsestään ovat mieleeni. Tietysti ruokapostaukset kiinnostavat aina ! :)

  • Reply
   Mona
   17.5.2012 at 17:05

   Kiitos ihana mielipiteestäsi!:) Minäkin muuten tykkään muiden blogeissa ruokapostauksista:)) Ainoa huonopuoli niissä on että tulee aina nälkä katsellessa muiden herkkuja;)

 • Reply
  Anonymous
  17.5.2012 at 10:49

  Minä lueskelen blogeja aamuisin samalla kun juon aamukahvia, sekä illalla juuri ennen nukkumaan menoa. Parhautta on, jos olisi lukemista sekä aamulla, että illalla.

  • Reply
   Mona
   17.5.2012 at 17:06

   Meillä on siiis AIVAN samat tottumukset!!!!:) Musta parasta on se ,kun lemppariblogeissa on heti aamulla uusi postaus ja pelkkää plussaa jos vielä illalla tulee joskus toinen “ylläri” postaus:) Hih:)

 • Reply
  RagDoll
  17.5.2012 at 11:23

  Ei se oma lukeminen ainakaan perustu siihen määrään, vaan ennemminkin laatuun. =) Kun pidän tyylistä kirjoittaa ja ihanasta kirjoittajasta, niin eipä sillä ole niin väliä. Toki sitä on mukavempi kuulla kuulumisia mielummin useamman kerran viikossa, kuin kerran kuukaudessa. ;)

  • Reply
   Mona
   17.5.2012 at 17:23

   Tuo on kyllä ihan totta!:) Mullakin paljon lukulistalla blogeja jotka päivittyy tosi harvoin, mutta silti on aina kiva lukea juttuja!:) Lemppareimpia on kuitenkin ne joita pääsee lueskelemaan aina aamuisin kaffen kera;)

 • Reply
  K / Karla
  17.5.2012 at 11:26

  Minä kirjoitin tästä pari kuukautta sitten omassa blogissa ja sain melkoista ihmettelyä blogiin päivittäin käytetystä ajasta :D

  Itse blogin kirjoittajana ajattelen, että päivittymisen on hyvä olla tasaista, ja pyrin sen pitämään 1 krt/vrk-tahdissa. Elämänvaihe sanelee sen, etten pienen lapsen työssäkäyvänä äitinä ehdi millään tehdä kuin yhden postauksen per päivä, mutta käytän myös sen yhden postauksen tekoon tunnin, lähes puolitoista riippuen käsiteltävien kuvien määrästä. Loppuaika menee kommentteihin ja blogimaileihin vastatessa – kevyesti kaksi tuntia siis päivässä kuluu blogiasioihin. Yhteenvetona kuitenkin se, että mieluummin yksi laadukas postaus per päivä kuin kaksi tai kolme pikaisesti tehtyä.

  Mukavaa vapaapäivää!

  • Reply
   Mona
   17.5.2012 at 17:28

   Hih, moni varmaan tosiaan ihmettelee, että miten sitä ehtiikään. Ja toisaalta moni ei varmasti ymmärräkkään kuinka hurjasti bloggaamiseen saattaakaan kulua aikaa juuri kuvailemisineen, muokkailut ja kommentteihin vastailut ym. Ja eihän sillä loppujen lopuksi ole mitään väliä milloin päivittyy, jos blogi muuten miellyttää:) Itse vaan tykkään ihan hirmuisesti lukea aamuisin niitä lemppariblogeja ja on se tosi kiva jos on tullut uutta postausta:) Toisaalta on taas kiva, että on erilaisia blogeja. Mullakin on tiettyjä jotka päivittyy harvemmin joita sitten luen esim vaan vkl:sin:)
   Samoin sinulle ihana!! <3 :)

 • Reply
  Veera
  17.5.2012 at 12:07

  Itse olen vähän sitä mieltä että bloggaustahdin määrätköön bloggaaja itse, jos aikaa ja kerrottavaa riittää niin tottakai mukavaa lukea pariakin postausta päivässä mutta jos ei niin sitten harvemmin. Itse blogin pitäjänä tiedän miten yllättävänkin paljon aikaa yhteen postaukseen voi mennä… Vielä ei itseltäni ole inspis kadonnut mutta jos tuntuu siltä ettei sanottavaa löydy niin sitten pidän taukoa. Toisaalta olen sitä mieltä että jokaikisen postauksen ei tarvitse olla ihan super hyvä ja loppuun asti mietitty, välillä voi ihan hyvin kirjoittaa pari riviä vaan ja laittaa jonkun kuvan ja se riittää.
  Kiitos vielä ihanasta blogistasi, tästä tulee aina niin hyvä fiilis! Mukavaa pitkää viikonloppua, terkuin Veera

  • Reply
   Mona
   17.5.2012 at 17:34

   Kiitos ihana Veera niin ihanasta kommentistasi<3 Olet niin kultainen <3
   Ja mä oon kyllä sun kanssa ihan täysin samoilla linjoilla!!:) Mä en myöskään koskaan väkisin kirjoittele postauksia. Jos on sellainen olo, että ei vaan jaksa niin sitten on mieluummin kirjoittamatta. Kyllä tämän pitää pysyä mukavana puuhana!:) Tosin aika harvoin tulee sellasia oloja ettei viitsisi bloggailla;)
   Ja mä tykkään myös, että on erilaisia postauksia.:) Itse en esimerkiksi jaksa lukea kovin kovin pitkiä postauksia ehkä sen takia, että seuraamiani blogeja on niin hurja määrä. Jos tekstiä on tosi paljon ajattelen usein, että luen myöhemmin kun on enemmän aikaa ja sitten se saattaakin unohtua. Mutta, kun on sopivassa suhteessa pidempiä ja lyhyempiä postauksia on niiden lukeminen huomattavasti kivempaa:)
   Ihanaa viikonloppua murunen <3 :)

 • Reply
  Marie
  17.5.2012 at 12:44

  Mun mielestä lifestyle-blogin postaustahti on paras siinä postaus päivässä tai kahdessa. Jos postauksia tulee useammin, ainakin itse jätän monesti niitä lukematta, koska niitä on vain liikaa. Parasta on, kun on postaukset, jotka on alusta loppuun suunniteltu – tiedän kyllä kuinka paljon niihin voikaan loppujen lopuksi aikaa mennä! [:
  Moni on nykyään kamalia aikoja päivässä koneella, joten uskon, että montakin postausta päivässä tulee heidän kohdaltaan luettua, mutta minä taas en arvosta tietokoneella ylimääräisiä notkumisia, joten tulee senkin puolesta jätettyä ne useammat postaukset pois. :D
  Tämä nyt kuitenkin on sellainen asia, että toisille se on hyvä toisinpäin ja toisille toisinpäin, sun pitää vain tehdä niin kuin sulle on parasta! (: Sulla on kuitenkin niin ihana blogi, että vaikka miten päin teet, lukijoita kyllä ainakin löytyy! (:

  • Reply
   Mona
   17.5.2012 at 17:40

   Kiitos Marie mielipiteestäsi!:) Ja totta, toisille hyvä toisille huono, kaikkia ei voi millään aina miellyttää. SIksi mielestäni onkin todella mukava kuulla teidän mielipiteitä ja sitten pyrkiä mahdollisesti kultaiseen keskitiehen;) Postaukset kerran päivässä tulee varmasti jatkumaan, sen verran riittää meinaan intoa tähän puuhaan:D
   Ja kiitos kauniista sanoistasi <3 Olet kovin kultainen :)

 • Reply
  Anonymous
  17.5.2012 at 12:54

  mielummin luen yhden huolella tehdyn postauksen viikossa kuin kymmenen hätäisesti kyhättyä mainos/tuotepostausta. Monessa blogissa tuntuu paino olevan postausten määrällä eikä laadulla, ja mielestäni on ihan turha pilkkoa osiin sellaisia asioita jotka voisi laittaa yhteen, pidempään postaukseen.

  Toisena kommenttina, mielestäni tämän blogin taso on jonkun verran laskenut huomattavasti lisääntyneiden yhteistyöpostausten vuoksi. “Tässä ovat lempparini Nellyn/Yves Rocherin/ Asokseni valikoimista”- tyyppiset postaukset ovat toisinaan miellyttäviä, ja palvelevat lukijaakin kun joku valmiiksi etsii valikoimasta oman tyylisiä tuotteita (olettaen että lukijalla on bloggarin kanssa sama maku). Tällaisia postauksia useammin kuin kerran viikossa lukiessa tulee kuitenkin sellainen olo, että pidetään blogia vain noiden yhteistyö ym. kumppanuuksien vuoksi.

  • Reply
   Mona
   17.5.2012 at 17:53

   Kiitos rakentavasta palautteestasi! Kurja kuitenkin kuulla, että blogista saa sellaisen kuvan, että sitä pidän ainoastaan yhteistöiden vuoksi, koska niin se ei missään nimessä ole. Olen aina kirjoittanut blogissa nettikauppojen tarjonnasta, tai tuotearvioinneista ym ym, vaikkeivat ne ole olleet yhteistyössä saatuja tai kaupallisia. Johtunee suurimmaksi osaksi siitä, että bloginikeskittyy enimmäkseen muotiin ja kauneuteen. Kun kirjoitan, että olen ostanut kaupasta X vaatteen saa X kauppa samalla mainostusta. Oli X kauppa sitten yhteistyössä bloggaajan kanssa tai ei saa hän mainostusta. Kaupallisuus näkyy siis lähes väistämättä vaikkei tekisi yhteistyötä.
   Nyt yritykset ovat vain ymmärtäneet blogien markkina-arvon ja solmivat yhteistöitä. Tämähän on vain hyvä, koska muutenhan vain yritys saisi hyödyn. Lukijoilta yhteistyöt eivät kuitenkaan koskaan ole pois. Ja toivottavasti kaikki bloggaajat myös nykyään selvästi ilmaisevat onko yritys yhteistyössä vai ei, jolloin lukija itse saa päättää mitä tuotteesta tai muusta ajattelee ilman piilomainonnan pelkoa. Tämä aihe taitaa puhuttaa vieläkin paljon blogeissa. Ja toki, kaikilla meillä on ehdottomasti oikeus omaan mielipiteeseen. Onneksi blogeja on ihan hirmuisesti erilaisia, ja varmasti on sellaisiakin joissa ei ole laisinkaan kaupallisuutta:) Kaikkia ei kuitenkaan koskaan voi miellyttää.
   Kiitos kuitenkin ajastasi, on todella mukava saada asiallista palautetta!:)

 • Reply
  Siiri
  17.5.2012 at 16:41

  aivan ehdottomasti yksi, vaikka sitten vähän pidempi postaus päivässä ! itse henk.koht. lähinnä ärsyynnyn bloggaajista jotka tekevät monta postausta päivässä(varsinkin jos ne ovat tyyliin postaus yksi:tässä mun aamupala ja naama ennen ku meikkasin, postaus kaksi:tässä mun lounas, postaus kolme:tässä mun päivällinen ja asukuvat, postaus neljä:tätä tein tänään. okei laita ne kaikki asiat vaikka yhteen pidempään postaukseen kiitos :-D tää on toki vaan mun mielipide ja joku ehkä tykkää ns.”kulkea bloggaajan matkassa” koko päivän ikään kuin reaaliajassa).

  oon seuraillut blogiasi moona ihan alusta lähtien(tätä “uuttaa” siis)ja mun on ikävä kyllä yhdyttävä tuohon ylempään kommenttiin, että mielestäni myös noita tuote-esittely/mainospostauksia on nykyään melko runsaasti. Vaikkakin sulla on ihan hyvän tuntuisia yhteistyökumppaneita, niin toistuvat tuote esittelyt samoilta merkeiltä ja suosikki mekot samasta nettikaupasta alkaa vähän tulemaan korvista ulos, ja usein jätän ko.postaukset nykyään aika nopealle selaukselle vain. suosikkejani ovat asusi, ja muutenkin ihan omia arkisia asioitasi koskevat postakset ja niitä olisi kiva saada taas “entiseen malliin” ! :-) blogin tasoa en nyt sanoisi laskeneeksi, mutta sisältö on muuttunut omaan makuuni ehkä hieman liian mainospitoiseksi.

  ihanaa kevättä ihanalla bloggaajalle !<3

  • Reply
   Mona
   17.5.2012 at 18:00

   Hih, onneksi on blogeja moneen lähtöön;) Itse tykkään kovasti juurikin noista ruokapostauksista:D
   Tosin riippuu kyllä blogista, jos ruokapostauksia tulisikin yhtäkkiä kolme päivässä suosikki muotiblogiin joka yleisesti käsittelee vaan muoti juttuja niin sitten se ehkä vähän olisi outoa..:D Mutta kun luen niitä ruokajuttuja ja kuulumisia juuri sellaisista blogeista joista niitä odotankin, niin ne ovat vaan plussaa:)
   Tässä taitaa olla mielipiteitä yhtä monta kuin lukijaakin:)
   Ja kiitos myös sinulle Siiri asiallisesta palautteestasi. Asiallista palautetta on aina kiva saada.:) Makuasioista kun ei voi kiistellä, niin ymmärrän kantasi varsin hyvin!:) Toisaalta, niinkuin kirjoitin tuossa edelliselle anonyymillekkin, niin ainahan minä nettikauppojen tarjonnasta ja kosmetiikasta ym olen kirjoitellut. Ainoa ero niissä, että olen solminut joidenkin firmojen kautta yhteistöitä ja hyödyn osista postauksista rahallisesti tai tuotteiden kautta. Ja voi, asuja pyrin kyllä edelleen aina postailemaan, kun vaan saan ne kuvailtua!:) Kiva kuulla, että ne ovat mieleen, itsekkin pidän niitä kaikissa blogeissa parhaimpana antina:)
   Samoin sinulle oikein ihanaa kevättä ja kohta alkavaa KESÄÄ!!:D <3

 • Reply
  Anonymous
  17.5.2012 at 17:03

  Tykkään tietysti lukea sun postauksia ihan mielin määrin :) mutta jo yksikin postaus/ päivä on jo aika hieno juttu ajatellen kuinka paljon effortia se vaatii!

  • Reply
   Mona
   17.5.2012 at 18:03

   Oih, ihana sinä!!! <3 :) Kiitos :) Sait ison hymyn huulilleni kivalla kommentillasi:)

 • Reply
  Jaana
  18.5.2012 at 11:33

  Yleisesti ottaen ihan jopa “odotan” sitä yhtä postausta per päivä. Mulla on vain pari suosikki blogia, jotka tsekkaan ensimmäisenä aamulla, kun töissä saavun koneelleni ja ennen kuin aloitan päivän työt. Eli yksi postaus per päivä on mielestäni juurikin ideaali. Sinunkin blogissasi on muutakin asiaa, kuin päivän asuja ja se on tosi hyvä juttu. Kuitenkin tykkään kovasti päivän asuista, joten se olisi mukavaa, jos bloggaaja “huolehtisi”, että päivän asujen postaamisiin ei tulisi kovin pitkää väliä, mikäli välillä innostutaankin enemmän vaikkapa ruoka- sisustus – tms. aiheista. :)

  Sun blogi on ihana ja tänne tuun joka aamu :)

  • Reply
   Mona
   18.5.2012 at 18:47

   Jaana, oot ihanina <3 :) Kiitos muru niin ihanasta kommentista:) Olen niin otettu, että pidät mulle seuraa täällä ja käyt aamuisin <3
   Haleja ja pusuja ihanalle <3

 • Reply
  Anonymous
  18.5.2012 at 11:38

  1-2 kirjoitusta päivässä on mielestäni sopiva tahti. Tykkään aktiivisesti päivittyvistä blogeista ja sinun on yksi suosikeistani. Aiheesi ovat mielenkiintoisia ja vaihelevat sopivasti. jatka siis samaan malliin!

  Jos ylipäätänsä joku blogikirjoitus ei vaikuta mielenkiintoiselta, lukaisen sen nopeasti tai hypään kokonaan yli. Ymmärrän hyvin että bloggaajat kirjoittavat myös yhteistyökumppaneistaan ja näiden tuotteista.

  IK

  • Reply
   Mona
   18.5.2012 at 18:50

   Kiitos paljon <3 :) Ihana kuulla, että pidät aiheista ja että ne ovat tarpeeksi monipuolisia:)
   Ja samaa teen myös minä!:) Hyppään yli jos on sellaisia postauksia jotka ei välttämättä itseä kiinnosta..
   Ihanaa viikonloppua sinulle IK!:)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *