13.5.2012

Hiusten hoidosta

Minulla on aina ollut pitkät hiukset ja olen pyrkinyt niitä hoitamaan hyvin. Terveellisen ruokavalion lisäksi olen panostanut laadukkaisiin hiustenhoitotuotteisiin. Olen aina käyttänyt kampaamotuotteita ja värjännyt hiukset kampaajalla. 
Viimeisen vuoden aikana olen muuttanut hiustenhoito rutiineja melkoisen paljon. Ensinnäkin olen lopettanut lähes kokonaan hiusten värjäämisen. Olen vuoden aikana tainnut laitattaa raitoja hiuksiin kaksi kertaa. Tarkoitus on siis saada kasvamaan kokonaan vain oma väri hiuksiin. Aikaisemmin olen ollut aivan platinablondi ja jouduin värjäyttämään tyvikasvua vähintään kolmen kuukauden välein. 
Hiusten pesutottumukset ovat myös muuttuneet melkoisesti sitten viime kesän jälkeen. Hormonitoiminnan sekaantumisen myötä ihoni on muuttunut todella rasvaiseksi ja olenkin kärsinyt aikuisiän aknesta. Samalla myös hiukseni alkoivat rasvoittumaan aivan tolkuttomasti. Illalla pestyt hiukset olivat jo aamulla ihan latteat. Tuntui, että ne rasvoittuivat ennen kuin ehdin edes hiuksia kuivaamaan. Kyllästyin aivan totaalisesti jokapäiväiseen hiusten pesuun ja päädyin kokeilemaan jotain AIVAN MUUTA!
Lopetin jokapäiväisen shampoo pesun kokonaan. Luin paljon netistä keskusteluja shamppoottomasta elämästä ja ajattelin, että en ainakaan mitään menetä jos kokeilen vähentää sen käyttöä.
Alkuun hiukset olivan IHAN JÄRKYTTÄVÄT… Pidin niitä muutaman ensimmäisen viikon kiinni ja pyrin sillä tavalla piilottamaan ällöttävät likaiset hiukset. 
Aloitin siis shampoon vähentämisen niin, että käytin shampoota ainoastaan kerran viikossa. Muuten suihkussa käydessä ainoastaan virutin hiukset vedellä. Ensin kuumalla vedellä ja hieroin sormenpäillä päänahkaa kunnolla. Lopuksi huuhtelin hiukset kylmällä vedellä.
Vesipesun lisäksi aloitin käyttämään pesuun kananmunia. Kananmunapesu sai hiukset puhtaiksi ja ennen kaikkea minulla kananmuna tekee hiuksista todella kuohkeat ja kiiltävät. 
Nykyisellään pesen hiukset muutaman kerran viikossa kananmunalla ja kerran viikossa shampoolla.
Mielestäni hiukseni ovat tämän reilun puolen vuoden jälkeen huomattavasti vahvemmassa ja paremmassa kunnossa. Päänahka ei rasvoitu läheskään yhtä nopeasti kuin viime vuoden lopulla. Toki rasvoittumista on edelleen, mutta ei läheskään samoissa mittakaavoissa.
Olen ollut ihan äärimmäisen tyytyväinen, että lähdin kokeilemaan shampoon vähennystä. Tällä tiellä jatketaan ja nykyään jääkaapissa onkin aina erikseen minua varten omat hiuskananmunat;)
Miten se sitten käytännössä tapahtuu.
Rikon kaksi kananmunaa kulhoon, johon lisään vähän lämmintä vettä. Sekoitan kananamunat ja veden kunnolla sekaisin ja otan kulhon suihkuun mukaan. Suihkussa kastelen ensin hiukset märiksi, jonka jälkeen levitän kananmunavesiseoksen päähän ja hieron sormenpäillä päänahkaa kunnolla, jolloin saan samalla päänahan veren kiertämään. Kun olen kunnolla hieronut seoksen hiuksiin huuhtelen hiukset todella hyvin lämpimällä vedellä. Tämän jälkeen laitan normaalisti huuhdeltavan hoitoaineen vaikuttamaan latvoihin. Hoitoaineen huuhdeltuani, kastelen vielä ihan suihkun lopuksi hiukset niin kylmällä vedellä kuin tarkenen. Tämän teen lavuaarin päällä, koska olen hirmuinen vilukissa, enkä itse halua enää kylmää vettä päälleni..;)
Annan hiusten kuivua omaan tahtiinsa. Hyvin harvoin tulee käytettyä fööniä. 

Kuivattamiseen olen myös ottanut käyttöön jo aiemmin mainitsemani paplarit. Ne yöksi päähän ja aamulla hiukset onkin valmiiksi laitetut.

Paplareina käytän tarrarullia, tuollaisia keskikokoisia. Kannattaa kokeilla eri kokoisia jolloin löytää itselleen ne parhaimmin sopivat. Isoja rullia olen kokeillut vasta muutaman kerran, kun olen kuivannut hiukset föönin avulla.

Näiden lisäksi käytän myös naamioita ja öljyjä noin pari kertaa kuussa tehohoitona hiuksille. Suosittelen kokeilemaaan esimerkiksi ihan luomu neitsytkookosöljyä tehohoitona hiuksiin. Tekee niistä todella kiiltävät ja pehmeät!:)

Tässäpä siis minun hiustenhoitorutiineja. Olisi todella mukava kuulla myös teidän tottumuksista!:)

You Might Also Like

31 Comments

 • Reply
  pikku enkeli
  13.5.2012 at 08:31

  ihana sie oot tosi kattava ja hyödyllinen postaus:) käytätkö pesujen välissä kuivashampoota?entä käytätkö esim.muotovaahtoa ikinä?

  • Reply
   Mona
   13.5.2012 at 08:40

   Voi kiitos <3 Kiva kuulla, että postaus oli hyödyksi:))
   Käytän kuivashampoota joskus tosi harvoin. Nyt sitä ei edes ole kaapissa, joten viimeksi olen käyttänyt varmaan pari kuukautta sitten. Itselleni ei oikein sovi vahvat kuivashampoot, vaan ne alkavat kirvellä ja kutittaa päänahkaa..:/ Etsinnässä siis jokin mieto ja herkkäihoisille sopiva!:)
   Muotovaahtoa ei tuu myöskään käytettyä juuri koskaan. Ylipäänsä muotoilutuotteita käytän melko vähän. Oikeastaan vaan jos olen lähdössä esim johonkin juhliin ja teen jonkun kampauksen.
   Jätettävää hoitoainetta kyllä käytän aina pesun jälkeen:)
   Kivaa sunnuntaita sinulle pikku enkeli <3 :)

 • Reply
  Maarit
  13.5.2012 at 08:38

  Mina olen taas hoitanut hiusten leikkaukset ja värjäämisen jo viitisen vuotta itse. Aiemmin vaalensin hiuksiani kampaajalla, mutta hiukseni alkoivat katkeilla. Todennäköisesti aineet olivat liian voimakkaita. Vbärjään hiusten juurta ehkä 5-6 viikon välein koska hiukseni kasvavat todella nopeasti, kuudessa viikossa on jo helposti lähes kahden sentin tyvi kasvu. Viimeaikoina olen kyllä vähentänyt hiusten shampoo pesua joka on ollut aiemmin päivittäistä. Itse kuitenkin suihkussa käydessäni kastelen hiukset ja käytän niissä hieman hoitoainetta. Jos hiukseni tuntuvat rasvaisilta niin suihkutaan niihin kuivina hieman kuivashampoota joka pelastaa tilanteen. Olen kylla huomannut hiusten olevan helposti käsiteltävät ja tuuheammat kun pesukertoja vähentää. Joskus olen myös miettinyt väristä luopumista, mutta siinä menisi identiteetti uusiksi kun on oppinut jo blondiksi :D

  Sinulla on kyllä todella kauniit nuo hiukset noilla paplareilla laitettuna. :)

  • Reply
   Mona
   13.5.2012 at 08:49

   Wou, mäkin haluan noin nopeasti kasvavat hiukset!!!:D
   Rohkea oot kun uskallat itse värjätä. Itse oon tainnut kerran elämässäni värjätä itse (äiti värjäsi;) ) ja silloin värjäsin ihan tummaksi!!:D Siinä meni todellakin koko identiteetti;) Sitten vaan pikkuhiljaa takas vaaleeksi raitoja laittamalla vähän kerrallaan:) Ja kun sain tukan ihan platinablondiksi, niin siinä viihdyinkin tosi monta vuotta. Kun tuosta ihan platinasta siirryin tummempaan, aloitin kampaajalla niin että lisäsimme ihan hiukan tummia raitoja. Joka kerta tukasta tuli enemmän raidoitettu. Ja tuo tumma väri “sekoittui” paremmin ajan kanssa ihan platinaan. Aluksihan se oli ihan tosi tumma kontrasti, mutta äkkiä pesussa tummat raidat pehmeni. Tiedän siis niiiiin hyvin mitä tarkoitat tuolla identiteetin muuttumisella!;) Vannotin joskus että mulla tulee aina olemaan ihan vaaleat, mutta sit hiukset vaan ei oikein kestäny enää sitä:/ Jälkeenpäin ei enää harmita, kun pääsee niin helpolla nykyään. Ja saahan niitä sitten raidoitettua aina paljon vaaleammaksi jos sellainen fiilis tulee:) Kesä onneksi tekee itsessään luonnon raidat tukkaan;)

 • Reply
  Niina
  13.5.2012 at 09:10

  Mä olen kanssa miettinyt, että pitäisikö lähteä vähentämään niitä pesukertoja, kun tukka ei jotenkin muutenkaan rasvoitu ihan samaan tahtiin, vaikka Roaccutan-kuurikin on jo loppunut aikaa sitten. Muutenkin hiukset menivät ihan kamalaan kuntoon tuon lääkekuurin aikana, mutta eiköhän se tästä vielä vahvistu. :)

  Mulla on kanssa ollut ihan platinanvaaleat kutrit ja niitä tuli värjäiltyä parin kolmen kuukauden välein. Nyt olen viimeksi käynyt laittamassa hiuksiin raitoja joulukuun alussa ja sitä ennen elokuussa. Koko pää värjättiin viimeksi joskus vuosi sitten. Tavallaan tykkään tästä nykyisestä hiirenharmaasta ja olen iloinen, kun ei tarvitse miettiä juurikasvua. :D Ehkä tähän raitoja voisi nyt kesäksi laittaa, vaikka hiukset kyllä varmaan muutenkin vaalentuvat auringossa.

  Mutta kiitos tästä postauksesta! :)

  • Reply
   Mona
   13.5.2012 at 20:00

   Niin se taitaakin olla aika tuju lääke?:/ Itse sitä olen myös pohtinut, mutta luulen että en uskalla lähteä kokeilemaan… Enkä tiedä suostuisiko lääkäri edes sitä määräämään. Harmittaa kyllä kovin tämä ihon huonoon kuntoon meneminen, kun aiemmin ei ole juurikaan yksittäisiä näppylöitä lukuunottamatta ollut mitään:/ Toivon vaan että tasottuu ajan kanssa..
   Musta toi tyvikasvun stressaamattomuus on vaan niiiiin ihanaa:D Toki ihan vaalea tukka on todella hyvännäköinen, mutta kyllä se aika työlästä on pitää vaaleana.. Itsellänikin kului ihan tolkuttomasti silvershampoota jotta keltaisuus pysyi pois. Nyt ei tarvitse sitäkään kun joskus laittaa. Se tuo kivasti kirkkautta harvakseltaan käytettynä..:)
   Ja aurinko tosiaan on ihan loisto värjäys keino;) Vähän niinkuin ilmaiset raidat kesäksi:)

  • Reply
   Anonymous
   14.5.2012 at 15:51

   Jos saa kysyä, mistä sun hormonitoiminnan sekaantuminen johtuu ? :)

  • Reply
   Mona
   14.5.2012 at 16:14

   Totta kai saa, kun siitä tuossa mainitsinkin. Lopetin e-pillerien käytön ja sen jälkeen kroppa meni ihan sekaisin.:/ Tulen jossain vaiheessa kirjoittamaan laajempaa postausta aiheesta. Varmasti aihe kuitenkin koskettaa montaa naista ja on iso osa terveyttä ja hyvinvointia.

 • Reply
  Senja
  13.5.2012 at 09:16

  itekään en oo vuosiin värjännyt koko tukkaa (samoin, täysblondina mentiin joskus lukiossa) ja oon laittanut ainoastaan eriväristä raitaa. luonnollinen tukka on mun mielestä kaunein ja vitsi sullekkin sopii tää nykyinen väri ihan parhaiten! kohta tosin tekis mieli taas vähän raitaa laittaa että sais kirkastetta:))

  • Reply
   Mona
   13.5.2012 at 20:01

   Kiitos murunen <3 Tuo on totta, että kun hiukan laittaa raitoja ne kirkastaa kivasti!:) Mäkin varmaan tuun jatkossa aina sillon tällän niitä laittamaan, esim kerta vuoteen;) Saas nähdä, miten tää oma väri tästä tasottunee…:)

 • Reply
  Jonna
  13.5.2012 at 13:29

  Hei kiitos Mona tästä, oli tosi mielenkiintoista luettavaa! Olen itse aivan liian ahkera pesemään hiuksia ja pitäisikin joskus uskaltautua tekemään asialle jotain.. Kananmunan tunkeminen päähän vaan saa jotain ihan toisenlaisia mielikuvia hih :D

  Olet muuten todella kaunis noissa tuoreemmissa kuvissa, luonnollisempi vaalea pukee sinua älyttömän hyvin! Aurinkoista sunnuntaita sinne! :)

  • Reply
   Mona
   13.5.2012 at 20:03

   Kiitos ihana Jonna <3 <3 Hihihih:D Tuo kananmunan käyttö hiuksissa kuulostaa kyllä todella epämiellyttävältä:DD Itsekkin ekaa kertaa melkoisesti emmin ja mietein että mitä oikein olen tekemässä:DD Mutta kannatti ehdottomasti kokeilla:))
   Oikein ihanaa sunnuntaita myös sinulle kaunis Jonna <3

 • Reply
  Hanilo
  13.5.2012 at 15:11

  Mulla ei onneksi hiukset rasvoitu kovin nopeasti, yleensö pesen 2-3 kertaa viikossa ja tuostakin määrästä voisi vähentää ellen käyttäisi muotoiluaineita, koska ne tekee hiuksista nopeasti likaisen oloiset. Enemmän mun hiuksia rasittaa suoristusrauta, jonka käyttöä pitäisi kyllä opetella vähentämään. käytätkö sä enää ollenkaan kihartimia tai muotoilurautoja?

  • Reply
   Mona
   13.5.2012 at 20:04

   Oih, olet onnekas!!:) Mun tulee käytettyä ghd:tä. Sillä teen kiharoita ja suoristan, mutta suht harvoin.. Ehkäpä noin kerran viikossa… Riippuu vähän. Useammin käytän noita paplareita nykyään kun ne ovat niin super kätsät:)

 • Reply
  lili
  13.5.2012 at 18:43

  On se vaan kyllä niin, että mitä luonnollisempi, sen parempi! Niin meikissä kuin hiuksissakin. Näytät tosi kauniilta noilla luonnollisen vaaleilla hiuksilla!<3 Mä pesen kanssa tosi harvoin hiukset, nykyään kun hiukset on siihen "oppinut" niin muutama kerta viikossa riittää. Yritän myös suojella hiuksiani, joten annan niiden nykyään kuivua itsestään ja suoristankin vain pari kertaa viikossa. Ostin paplareitakin, että saisin tehtyä kiharat juurikin ilman kuumuutta, mutta vielä ne eivät ole mulle jotenkin toimineet. En tiedä enkö vain osaa laittaa niitä vielä oikein:/ Oletkohan tehnyt joskus jotain postausta niiden laitosta? Ja miten ihmeessä pystyt nukkumaan ne päässä?:D

  • Reply
   Mona
   13.5.2012 at 19:56

   Kiitos lili paljon <3 Laitan nuo paplarit aina yöksi niin että ne on ponnarissa!:) Siten ne ei yhtään häiritse nukkumista:)) Täällä aiheesta tarkempaa postausta:
   https://www.monasdailystyle.com/2012/03/videolla-paplarit-yoksi.html
   Tuolta hiukset tunnisteen alta löytyy myös muutama muu postaus noista paplari kiharoista:) Suosittelen ehdottomasti testailemaan:)

 • Reply
  Karoliina
  13.5.2012 at 18:46

  Rypsiöljy on mielestäni hyvä apu hiusten kosteuttamiseen. Sen kun antaa vaikuttaa saunan ajan niin on pehmeät hiukset<3 Itse olen blondina koko värjäyshistoriani ajan ollut, tosin kullanvaaleat hiukset, mutta nykyään enää raidoitan hiuksiani. Pidän tästä luonnollisesta lookista enemmän. Upea meikki sinulla kuvassa, jossa ylläsi on vaaleanpunainen mekko (:

  • Reply
   Mona
   13.5.2012 at 20:07

   Rypsäriä en ookkaan koskaan kokeillu!! Kiitos vinkistä!:) Taidan ostaa heti seuraavalla kauppareissulla hiusrypsäriä kaappiin:)) Ainoo että meillä ei oo saunaa, mutta voishan sen vaikka kietoa kelmuun ja antaa hiusten muhia siellä;)
   Ja kiitos ihana kovasti <3 :) Taisi olla juhlameikki ystävän häihin tuossa kuvassa:)

 • Reply
  hennu
  13.5.2012 at 19:06

  Tosi ihananväriset nämä nykyiset hiukset :) Kuten joku tässä aiemminkin mainitsi, niin kyllä se luonnollisuus on kauneinta :) Oon alkanut itekin miettiä, että oikeasti varmaan paras ratkaisu olisi vaan antaa kasvaa omanvärisiksi, mutta se prosessi tuntuu niin toivottomalta :D … Pesetkö kunnon hikiliikunnan jälkeenkin hiukset vain vedellä? Mä haluaisin pestä hiuksiani harvemmin, mutta jotenkin tuntuu kovan jumpan jälkeen, että on pakko pestä shampoolla…

  • Reply
   Mona
   13.5.2012 at 20:10

   Kiitos paljon hennu <3 :) Itse viihdyn myös parhaiten juuri tässä luonnollisemmassa värissä, vaikka kyllä se alkuuun oli hankala luomua platinablodista johon oli niin tottunut:) Ja tosiaan onhan se aika pitkä prosessi. Mutta hiljaa hyvää tulee;)
   Hikiliikunnan jälkeen virutan tosiaan ihan vaan vedellä tai sitten en pese lainkaan. Se oli aluksi myös aika hankalaa kun treenipäivinä tuli pestyä välillä hiuksia kahdestikkin. Mutta ei ne enää tunnu niin rasvoittuvan. Ja kyllä pelkkä vesi huuhtelee tarpeeksi hyvin myös hien pois!:) Kannattaa ehdottomasti testata jos vaan ajatuksissa on vähentää shampoon käyttöä:)

 • Reply
  Anonymous
  13.5.2012 at 22:17

  Upeaa! Luomuväri kyllä sopii sinulle paljon paremmin.Ihosi aivan hehkuu eri tavoin, kun värjätyn tukan kanssa. Itse olen kanssa nyt 3 vuotta mennyt luomutukalla ja viimeksi tänään sain kehuja mieheltäni, että kuinka kaunis hiusvärini onkaan. Ja myönnän, että hypistelin itsekin hiuksiani peilin edessä hölmö hymy huulilla, sillä se luomukiilto ja väri oli vaan niin mieluinen… Omahyväistä? Ei kai, muistelin vaan miten usein, 3 vkon välein ennen piti tyveä värjätä;)

  • Reply
   Mona
   14.5.2012 at 16:16

   Kiitos paljon!!:) Ja on tää helppous kyllä kieltämättä aika mukavaa;)

 • Reply
  ibe
  13.5.2012 at 23:02

  Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta ja nuo luonnollisen vaaleat kutrit kyllä sopivat sinulle paremmin kuin platinanvaaleat:)
  Itsekin olen tummentanut kullanvaaleasta lähemmäksi omaa väriä valeanruskeaan hiekkaan ja samalla hiusten kuntokin on parantunut. Eniten ongelmia minulla tuottaa hiusten takkuuntuminen, varsinkin jos kiharran hiuksia ne ovat jo parin tunnin päästä takaa alta ihan takkuiset ja vanuttuneet. Tähän on jonkin verran auttanut pyyhekuivaus ennen hoitoaineen laittamista että hoitoaine ei laimennu vedellä ja hiusten laittaminen yöksi kiinni, mutta silti on ärsyttävää turhaan laittaa hiuksia ja silti kohta tuloksena on takkupesä:) Kai se vaan on että hiuslaatuni on niin pehmeää ja aika pitkäkin, olen käyttänyt cutrin bio+ shampoota ja seerumia melkein puoli vuotta ja miestäni ne ovat nopeuttaneet hiusten kasvua:)
  Kivaa viikon alkua sinulle!:)

  • Reply
   Mona
   14.5.2012 at 16:18

   Kiitos paljon ja tosi kiva kuulla että pidit postauksesta!:)
   Mulla auttaa tohon takkuuntumiseen hyvin ihan jätettävät hoitsikat. Mutta hiuslaadut ovat tosiaan niin erilaisia, että toiselle käy toinen ja toiselle ei..
   Samoin ihanaa viikkoa sinulle kultainen ibe <3 :)

 • Reply
  Noora
  14.5.2012 at 07:02

  No eron kyllä huomaa, kun vertaa noita aiemmin otettuja kuvia nykyiseen! Nykyisissä kuvissa hiuksesi näyttävät paljon vahvemmilta ja PAKSUMMILTA kuin 'platinablondi'-kuvissa. Tekisipä melkein itsekin mieli alkaa käyttämään kananmunapesua, kun olen siitä parista muustakin blogista lukenut kehuja… :D

  • Reply
   Mona
   14.5.2012 at 16:19

   Hih, kannattaa ehdottomasti ainakin kokeilla!!;) Ja kiitos <3
   Mikäli uskaltaudut kokeilemaan niin tuuhan ihmeessä kertomaan mitä mieltä olit;)

 • Reply
  Anonymous
  14.5.2012 at 07:44

  Kiitos tästä! Oletko huomannut mitään erityistä syytä aikuisiän aknen alkamiselle? Esim. muutosta stressitasossa tms? Olen 28v ja minulle on viimeisen vuoden aikana puhjennut jonkinasteinen aikuisiän akne. Ihoni ei ole koskaan ollut kovin tasainen, mutta lähinnä virheet ovat olleet juuri pientä näppylää ja epätasaista väriä T-alueella. Nyt on ilmaantunut lähinnä leukaperiin ja poskiin todella kipeää aknea. Se on punoittavaa ja jotenkin “ihon alla” on herkkiä ja kipeitä paukamia. Olen yrittänyt apteekin Vichy-akneihon hoitotuotteilla hoitaa. Olen ollut havaitsevinani, että näppylät lisääntyvät silloin kun kuukautiset on alkamassa. En ole kuitenkaan halunnut mitään hormonaalista lääkistystä, koska en halua “turhaan” syödä lääkkeitä, jotka eivät välttämättä auta.

  T. Eve

  • Reply
   Mona
   17.5.2012 at 19:58

   Minulla tuo akne puhkesi ihan selvästi kun lopetin e-pillerit..:/
   Tuo on kyllä todella ikävää.. Ajattelin, että koittaisin gluteiinitonta ruokavaliota, jos se auttaisi, mutta jotenkin on niin vaikea jättää se kokonaan ruokavaliosta.. Saas nähdä.. Kirjoittelen myöhemmin vielä aiheesta tarkemmin, kunhan vaan tästä nään miten iho muuttuu ajan kanssa..

 • Reply
  Anonymous
  17.5.2012 at 19:36

  Hei, saako kysyä että miksi lopetit e-pillerit? Et halunnut syödä mitään “ylimääräistä” vai toivotteko lasta? :-) Mietin itsekin pillereiden mahdollisia haittavaikutuksia elimistöön, kun niitä olen monta vuotta jo popsinut… :-/

  • Reply
   Mona
   17.5.2012 at 20:06

   Samaa mietein kuin sinäkin, eli halusin lopettaa ylimääräisen hormoonin syömisen monen monen vuoden jälkeen. Minulle lääkäri on määrännyt jo todella nuorena e-pillerit terveydellisistä syistä ja siksi pitkään en niitä uskaltanut jättää pois. Viime syksynä kuitenkin päätin, etten halua enää yhtään ylimääräistä hormoonia itseeni. Olen aknesta huolimatta todella tyytyväinen päätökseeni. En todenäköisesti ikinä enää aio niitä syödä. Terveellisellä ruokavaliolla saa niin paljon aikaiseksi moneen vaivaan joita pillereille pyritään poistaa. Ei siis aina tarvitse tuudittautua lääkkeisiin. Tosin onhan pillereissäkin hurjan paljon hyviä juttuja, joten en minä niitä kokonaan tuomitse. Itse en kuitenkaan halua enää moisia kehooni syöttää. Kirjoittelen aiheesta, kun olen tarpeeksi pitkään ollut ilman pillereitä ja käytännössä huomaan miten pitkään kroppa totuttautuu siihen ettei ylimääräistä hormoonia tule. Jotkut sanovat, että pillerien lopettamisen jälkeen voi mennä vuosi tai ylikin ennen kuin kroppa taas on normaali. Kesän jälkeen voisin kirjoitella vaikka sitten vuosi ilman pillereitä postausta..

 • Reply
  Anonymous
  6.7.2013 at 22:57

  Hei,olen itsekkin ollut kiinnostunut shampoon vähentämisestä, sitten aloin käyttämään palashampoota ja hiukseni ovat olleet kiiltavat,paksummat ja kuohkeat. Nykyään saan keskittyä saamaan hiukseni lähemmäs päänahkaani, etten näytä leijonalta:). On todellakin toiminut. Hei muuten,mulla on toiminut maissitärkkelys tähän asti hiuspuuterina ;).

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *