11.5.2012

Cacao nibs

Ruokaan liittyvillä terveysjutuilla jatketaan. Tällä kertaa vuorossa rakastamani kaakaonibsit. Meillä on aina kaapissa kaakaonibsejä ja käytämme niitä päivittäin. Itse laitan kaakaonibsejä aina aamuisin aamupalani sekaan. Ne tuovat ihanan lisän aamupuuroon. Puuron teen aina luomu kaurajuomasta, jolloin siitä tulee todella pehmeän ja täyteläisen makuinen. Lisään puuroon mustikoita, raejuustoa ja pilkon banaaniviipaleita. Viimeisenä sirottelen näitä ihania kaakaonibsejä päälle. Sitten nautiskelen koko setin aamukahvin kera! Niin hyvää, enkä tunnu kyllästyvän siihen lainkaan. Pitkään on nimittäin tullut syötyä tuo sama aamupala. 
Eetu taas käyttää kaakaonibsejä aamuisin rahka/jogurtti/marja/lese/banaani/pähkinä seoksessa. (Kiva yhdistelmä…;D )

Kaakaonibsit ovat murskattuja kaakaopapuja. Ne käsitellään hyvin miedossa lämmössä, jolloin niiden kaikki tärkeät ravintoaineet säilyvät. Kaakaonibsit ovat 100% kaakaota ja sisältävät hurjan paljon tärkeitä antioxidantteja ja kivennäisaineita. 
Kaakaonibsit ovat huomattavasti terveellisempi vaihtoehto, kuin tavallinen suklaa, joka on nykyisin niin käsiteltyä, että siinä ei juurikaan kaakaon arvokkaita ravintoaineita ole. 

Suositeltu annos vähän vaihtelee lähteistä riippuen, mutta alkuun varmasti on hyvä aloittaa pienellä määrällä. Raakakaakaoon tottuneena voi sitä käyttää useitakin ruokalusikallisia päivässä. Itselläni määrä pysyy noin ruokalusikallisessa.

Itse pidän eniten kaakaonibsien rakenteesta. Ne rouskuvat mukavasti ja tekevät puuroon kivoja sattumia. 
Olen myöskin tumman suklaan suuri rakastaja, joten nämä ovat luonnollisesti täysin omaan makuuni sopivia. Tosin ihan pelkästään en osaa kaakaonibsejä syödä. Toiset sanovat, että kaakaonibsit ovat karvaan makuisia. Toiset taas tykkäävät syödä näitä ihan sellaisenaan ja rakastavat vahvaa kaakaon makua.

Tässä vielä tarkkaa ravintosisältöä raakakaakaosta.

Energia: 611cal
Proteiinit: 15.4%
Hiilihydraatit: 29.4%
Rasvat: 48.0%

Magnesium 550mg
Kalsium 106mg
Rauta 202mg
Fosfori 537mg
Kupari 3.6mg
Sinkki 7.6mg
Mangaani 3.8mg
Rikki
Kromi
Kalium 58mg
Natrium 53mg
A-vitamiini
B1-vitamiini 0.17-0.24mg
B2-vitamiini 0.14-0.41mg
B3-vitamiini 1.7mg
E-vitamiini 0.2mg
Tryptofaani 200-500mg
Arginiini
Histamiini
Tyramiini
Serotoniini
Anandamiini
Fenyylietyyliamiini (PEA) 2.2g
Kuituja
Omega-6 rasvahappoja
Palmitiinihappo (20-30%)
Steariinihappo (30-35%)
Öljyhappo (30-35%)
Linolihappo (2-4%)
Linoleenihappo 0-0.3%)
Antioksidantteja (polyfenolit, katekiinit, epikatekiinit)
Alkaloideja (metyyliksantiinit: teobromiini, kofeiini): 0.9%

Lähde: http://www.superfoodit.com/kaakao.html

Olemme  kerran tehneet kotona ihan raakasuklaata. Tai teimme sitä häälahjaksi Eetun sukulaisen häihin!:) Aiheesta löytyy postauskin: Terveysintoilijan lahjaidea

Kaakaonibsit ovat ehdottomasti tulleet jäädäkseen meidän ruokavalioomme. Ne ovat kyllä melko hintavia, mutta toisaalta niiden hyödyt ovat ehdottomasti hintansa arvoiset!:) 
Itse ostamme kaakaonibsit Luomuidyllistä tai Lifesta. Monesta nettikaupastakin saa nykyään tilattua niitä, mikäli lähellä ei ole luomuliikettä.

Oletteko te ihastuneet raakakakaoihin? Löytyykö niitä kaapista eri muodoissa? Entäs oletteko kokeilleet itse tehdä raakasuklaata?:)

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  R ja M
  11.5.2012 at 06:55

  Ja nyt lähtee ostoslistalle kaakaonibsit! On nää kyllä oikeesti hyödyllisiä tälläset postaukset, ei sitä tuu koskaan ite otettua selville mitä joku terveysjuttu sisältää, koko ajan vaan miettii että vois selvittää, mutta se jää tekemättä. Eli kiitos sinulle ku jaksat tehdä tälläsiä hyviä ja ytimekkäitä postauksia!! :)

  -Maria

  • Reply
   Mona
   12.5.2012 at 09:12

   Tosi kiva kuulla Maria, että nämä postaukset ovat hyödyksi!! Ilahduttaa kovasti <3
   Kiitos siis ihana palautteesta <3 :) Toivottavasti sinäkin tykästyt näihin terveyspommeihin:)

 • Reply
  laurah
  11.5.2012 at 07:39

  Kaakaonibsit ja raakasuklaa ylipäätänsä on kyllä niin hyvää. <3 Käytän itse kaakaonibsejä lähes päivittäin ja heitän niitä samoin puuron joukkoon, mutta myös tuollaiseen maitorahka/pähkinä/marjat-sekoitukseen. Toimii. :) Raakasuklaata en ole itse ehtinyt tekemään vielä kuin muutaman kerran, mutta sitäkin siis on kokeiltu ja namia on. :)

  • Reply
   Mona
   12.5.2012 at 09:14

   Joo nämä vie kyllä kaikki kielen mennessään;)

 • Reply
  Jossu
  11.5.2012 at 08:54

  Itse olen näitä päässyt vain kerran maistamaan, mutta ihan kiva ja hyvänmakuinen muisto niistä jäi :) Uskon, niinkuin totesitkin, että tumman suklaan ystävät pitävät näistä – onhan maku aika karvas ja väkevä :)

  • Reply
   Mona
   12.5.2012 at 09:50

   Juuh näin on:) Itse olen aivan koukussa näihin, eikä puuro olekkaan enää ilman oikein mitään:D

 • Reply
  Senja
  11.5.2012 at 16:49

  oon jo pitkään halunnut kokeilla mutta tääkin vaan jää ja jää! nyt heräs inspis kyllä taas kun tän jutun luki, oot niin inspiroiva kaikissa tämmösissä terveysjutuissa mona!!=)

  • Reply
   Mona
   12.5.2012 at 09:51

   Jee, kiva että innostuit!!:) Hih:) Tosi kivaa muutenkin kuulla, että näistä postauksista tykätään!:)
   Ehdottomasti kannattaa hankkia ainakin pikkupussi kaakaonibsejä kotiin:)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *