10.5.2012

Agave siirappi

Hankimme jokin aika sitten ruokakaappiin hunajan vaihtoehdoksi agave siirappia. Hunajaa siis edelleen on kaapissa, koska ainakin minä rakastan yli kaiken luomuhunajaa!;) On kuitenkin ihan mukava välillä vaihdella näitä kahta.
Lorauttelen välillä agave siirappia jogurtin ja myslin sekaan. Se menee myös teessä tai vaikka puuron seassa. Mielikuvitus onkin oikeastaan vain rajana mihin sitä haluaa laittaa. Agave siirappi on todella makeaa ja vie kyllä mukavasti makeannälkää pois. Jos oikein haluan herkutella lisään sitä hedelmäsalaatin sekaan, siitä tuleekin loistava korvike karkkipussille.

Agave siirappi jakaa melkoisesti ajatuksia sen terveellisyydestä. Tosin mikäpä tuote ei jakaisi..? Aina pitäisikin kaikessa muistaa se kohtuus.

Monet pitävät agave siirappia hyvin terveellisenä makeuttajana sen matalan glykeemisen indeksin ja luonnollisuuden vuoksi. Sen ei pitäisi nostaa verensokeria niin helposti. Agave siirappi sopiikin myös diabeetikoille paremmin, kuin hunaja.

Agave siirappi tuotetaan agave-kasvista, joka on peräisin Mexicosta. Lajikkeita on useita ja niitä on käytetty hyvin pitkään. Paras agave siirappi on kuumentamaton, eli väriltään vaalea. Agave siirappi siis tummenee kun sitä kuumennetaan. Mikäli agave siirappi on kuumennettu siitä häviää suurin osa sen hyvistä ainesosista. Laadukkaita luomu tuotteita kannattaa siis ehdottomasti suosia agave siirappia hankkiessa.

Ravintosisältö:
Energiaa 298 kcal
Proteiinia 0g
Hiilihydraatteja 77g
Rasvaa 0g

Onkos teillä monella kotona käytössä agave siirappia? Ja onko teillä mielipiteitä tuohon agave siirapin terveellisyyteen?

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Celina
  10.5.2012 at 06:31

  Minulla on ja viimeksi nyt aamulla laitoin sitä puurooni :) Ostin sitä aikoinaan, kun tein kotitekoista mysliä, joka maustettiin tuolla! Tykkään paljon!

  Ihanaa päivää sinne murunen <3

  • Reply
   Mona
   10.5.2012 at 19:34

   Kiitos ihana <3 Päivä menikin taas ihan hujauksessa… Mihin nää päivät oikeesti menee??:D
   Oi nam, meidän on myös pitänyt itse tehdä mysliä, mutta ei olla vielä saatu aikaiseksi. Pitääkin koittaa nyt tehdä joku päivä, kun asian kivasti toit mieleen;)

 • Reply
  Veronica
  10.5.2012 at 16:47

  Hyvä lukea tästä kokemuksia, kun olen tuota muutaman kerran harkinnut kaupassa mutta kaipa se terveellisyys siinä vähän arvelutti. Tai siirappi sanasta ehkä aina tulee kaikki epäterveellinen mieleen :P Olen kyllä myös hunajan suurkuluttaja, sitä on oltava kaapissa monta purkkia :D

  • Reply
   Mona
   10.5.2012 at 19:35

   Minä ainakin ehdottomasti suosittelen!:) Niiiiin hyvää <3 Toki kannattaa muistaa se kohtuu;) Itse voisin nimittäin helposti syödä vaikka kuinka paljon:D

 • Reply
  Anonymous
  10.5.2012 at 20:33

  viitaten kommenttiin ylempänä, jos teette kotitekoista mysliä saisiko siitä oman postauksen?:) – cessi

  • Reply
   Mona
   10.5.2012 at 21:00

   Voi ehdottomasti teen sitten postaustakin!!:) Eetu juuri tokaisikin, että jahka nykyinen mysli loppuu, niin tehdään seuraava satsi itse:)) Kiitos postausvinkistä;) Näitä postaustoiveita on aina niin mukava saada!:)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *