19.2.2012

Comfy outfit

Vietimme eilen ihanaa naisten iltaa viininmaistelun merkeissä ja päällä oli seuraava rento asu. Tuo hm:n villapaita on mitä ihanin päällä. Lämmin ja pehmeä, eikä todella kiristä mistään:D 
kengät Doona Piu, housut hm, paita hm, huivi mulberry, laukku lv

Pitkän pohdinnan jälkeen päätin, että aloitan kirjoittamaan silloin tällöin postausten loppuun lyhyet tiivistelmät englanniksi. Mukana on myös ulkomaalaisia lukijoita joten toivottavasti tämä ilahduttaisi heitä. Moni varmasti on huomannut, että minulla ei ole kovin hyvät kielelliset lahjat ja jo pelkästään suomenkielen kirjoittaminen tuottaa ajoittain tuskaa.. Tämä englanniksi kirjoittaminen onkin siis erityisen iso juttu minulle ja toivonkin, että saisin samalla rohkeutta kirjoittaa enemmän englantia, kun se tuotos pitää vielä julkisesti julkaista. Olen siis ihan äärimmäisen huono kaikissa kielissä ja kielioppi on tuottanut aina pään vaivaa. Mutta eikös se niin ole, että juuri niitä heikkouksia tulisi pyrkiä aktiivisesti kehittää..;)


I know there are some readers out there who don’t understand Finnish.. So I thought that I could start to write small summary in english some times.. This is a really big step for me, because I’m REALLY bad at languages..I hope to learn and to get the courage to write more in English…:)
If You have the time, please notify me of any mistakes. All advice will be warmly welcomed:) 

We had a wine tasting yesterday and I wore just casual outfit. The h&m sweater is so comfortable and soft, it isn’t tight at all!:)

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply
  Nanna
  19.2.2012 at 11:22

  Mä oon kanssa ihan surkee kielissä. Sanakirja on paras ystävä. Nyt oon vielä semmoisessa työpaikassa, missä pitäisi puhua enkkua ja tiedossa on vielä matkoja ulkomaille. Oon muuten innoissani mutta toi “kielieste” harmittaa kovasti. :( Onko noi housut muuten nahkaa vai mitä matskua? :)

  • Reply
   Minna
   19.2.2012 at 12:16

   No siinäpä sitä oppii kun pakosta joutuu käyttämään kieliä :) Ja varmasti se rohkeus siihen kasvaa sitten työn mukana, mä olisin onnellinen jos saisin tuollaisen työn :)

  • Reply
   Nanna
   19.2.2012 at 13:25

   Niin oppii joo, jos vain saa sen sanan suustaan. Mä meinaan jäädyn välillä niin pahasti, etten voi muuta kuin hymyillä. Spontaani puhuminen olis aika jees! Mutta sitä vaan miettii niitä omia virheitään (mikä verbimuoto pitää ottaa yms), vaikka tosiasiahan taitaa olla etteivät ne natiivitkaan niin täydellisesti puhu :D

  • Reply
   Mona
   19.2.2012 at 16:17

   Oi mahtavaa, tuohan on juuri loisto tilaisuus kehittää kieltä!:) Mutta ymmärrän kyllä paremmin kuin hyvin mitä tarkoitat;) Tosin mulla vaikeudet lähinnä juuri kirjoituksessa, kun en lainkaan osaa miettiä että mikä menee väärin:D Puhuminen on paaaaljon helpompaa, kun kyllähän nyt yleensä tulee ymmärrätetyksi..;)
   Nuo on sellaiset nahkaiset, joissa on kangas kaistale sivussa:) Ei vaan oikein erotu tuosssa kuvassa…

 • Reply
  Gitta
  19.2.2012 at 12:12

  Ihana toi villapaita! :) Oon huomannu, että englanti tuottaa kyllä suuria ongelmia etenkin silloin, jos sitä ei joudu käyttään usein. Töissä meinaa mennä aina välillä kieli solmuun, kun joku kyselee asioita englanniks puhelimessa ja pitäis olla vielä kaiken lisäks melko erikoinen sanasto käytössä.. Aina niistä kyllä onneks jotenkin selviää!

  • Reply
   Mona
   19.2.2012 at 16:21

   Kiitos!:) Totta, kyllähän sitä aina jotenkuten selviää:))
   Ja tosiaan äkkiä se ruostuu jos ei käytä laisinkaan. Toivottavasti joskus vaihto-opiskelemaan lähtiessä sitä kielitaitoa saisi kunnolla parannettua..

 • Reply
  Marie
  19.2.2012 at 12:47

  Aivan ihana tuo villapaita, näyttääkin todella lämpimältä ja mukavalta! (:

  • Reply
   Mona
   19.2.2012 at 16:22

   Kiitos paljon :) Se on kyllä niin mukava:)

 • Reply
  Celina
  19.2.2012 at 12:56

  Aivan ihanan rennon ja mukavan näköinen asu! Ihanalta kuulosti myös viininmaistelu naistenilta :) Mukavaa sunnuntaita sinne söpöliinille <3

  • Reply
   Mona
   19.2.2012 at 16:22

   Kiitos murunen, olet ihana <3 :)
   Meillä oli kyllä aivan älyttömän kivaa neljän naisen kesken:))
   Oikein mukavaa sunnuntaita sinne myös <3

 • Reply
  Pulu
  19.2.2012 at 13:16

  heips Mona.

  tässä pientä korjausta lauseiden rakenteisiin, aikamuotoihin jne. Mutta kyllä sun teksti ihan ymmärrettävää on :) Suosittelen katsomaan telkkariohjelmat ja leffat ilman tekstejä, lukemaan englanninkielisiä uutisia, lehtiä jne. Kyllä se kielitaito siitä paranee.
  Toivoisin sulta myös pidempiä tekstejä suomeksi, kuvat on toki kivoja, mutta nykyisellä tahdilla blogisi päivitykset lukee kahdessa minuutissa, kommentteineen.
  Hyvää kevään odotusta Turkuun!

  I know there are some readers out there who don't understand finnish.
  This is a really big step for me, because I'm really bad at languages.
  I hope to learn and to get the courage to write more in english.
  If You have the time, please notify me of any mistakes. All advice will be warmly welcomed :)

  We had a wine tasting yesterday, and I wore just a casual outfit. The H&M sweater is so comfortable and soft, it isn't tight at all.

  • Reply
   Mona
   19.2.2012 at 16:27

   Voi apua, olet ihan mielettömän ihana!!!:D Kiitos hirmuisesti A) kannustavasta kommentistasi, B) koko teksti korjaksesta!
   Olet kovin sydämellinen kun annat aikaasi minulle:) Kiitos <3
   Korjailen tuon teksin nyt ihan ajtuksen kanssa:)
   Pitää tosiaan ottaa enemmän aikaa kielen harjoittelulle. Pakkaan vaan olemaan siinä ihan liian laiska juuri sen vuoksi, että se tuntuu niin vaikealta..:( Mutta nyt kun aloitin yliopistossa opiskelut, niin on jo ihan pakkokin alkaa tekemään englannin eteen paaaaljon enemmän töitä kun lähes kaikki tenttikirjat ovat englanniksi.. Toivottavasti viimeistään vaihto-opiskelemaan lähtiessä saisi tiettyä varmuutta kielen käyttöön:)
   Kiitos vielä ihana Pulu ja oikein kivaa kevään odotusta sinullekkin <3

  • Reply
   Anonymous
   19.2.2012 at 20:09

   tää on mielestäni tosi hyvä keino parantaa enkkua! :) tää ei oo pakollista ja liittyy sun harrastukseen yms. on myös mielestäni ihailtavaa että uskallat sitä kirjoittaa julkisesti vaikka se ei täydellistä olisikaan :) monet eivät koskaan kehity koska eivät uskalla esim puhua enkkua ollenkaan. muistuttaisin vielä että kielet ja kansalaisuudet kirjoitetaan enkussa isolla eli Finnish ja English ;)

  • Reply
   Mona
   19.2.2012 at 21:30

   Voi kiitos paljon rohkaisusta!!:) Onhan tämä aika epämiellyttävää kirjoittaa julkisesti enkkua kun tietää, että se ihan surkeaa itsellä on, mutta tosiaan eihän siinä voi kuin petraantua kun vaan kirjoittaa:D Ja vaikka tosiaan niitä virheitä tulee niin eihän se onneksi niin vakavaa ole. Omista virheistähän sitä parhaiten oppii!:)
   Ja nuo korjattu!:) Kiitos tästä <3 :)

 • Reply
  Laapa
  19.2.2012 at 14:24

  Oi, onpas ihana asu!! :) Todella mukavan näköinen tosiaankin!

  • Reply
   Mona
   19.2.2012 at 16:28

   Kiitos ihana:)) Sitä se on:) Tuo on juuri tuollainen ihana lötkö kotipaita missä on niiiin kiva hengailla:)

 • Reply
  Anna
  19.2.2012 at 19:36

  Ihana villapaita. :) Tuollainen on kiva vetää päälle juuri silloin, kun tulee maisteltua ja nautiskeltua jotain oikein ajan kanssa. Ei ainakaan kiristä tai purista! ;)

  • Reply
   Mona
   19.2.2012 at 21:33

   Kiitos:) Nimenomaan ei kiristä kun on herkutellut massun täyteen;)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *