4.2.2012

Nauti jokaisen päivän jokaisesta hetkestä


Luin aivan ihastuttavan tarinan facebookin kautta ja oli ihan pakko kirjoittaa tämä tännekkin. :)

“Näkemys koiran tarkoituksesta; 
Eläinlääkärinä toimiessani minut kutsuttiin kerran tutkimaan erästä Irlanninsusikoiraa. Koiran omistajat, pariskunta ja heidän 6-vuotias poikansa olivat kaikki hyvin kiintyneitä lemmikkiinsä. Tutkittuani koiran totesin, että se oli kuolemassa syöpään. Kerroin perheelle, että en voinut tarjota tälle vanhalle ja rakastetulle koiralle mitään muuta kuin eutanasian. Koira voitaisiin saattaa viimeiselle matkalleen heillä kotona, turvallisesti, omien ihmisten ympäröimänä. 
Seuraavana päivänä, kun menin nukuttamaan koiraa, tunsin tutun kuristavan tunteen kurkussani. Pikkupoika vaikutti rauhalliselta silittäessään vanhaa koiraa viimeistä kertaa. Muutamassa minuutissa koiravanhus nukahti rauhallisesti viimeiseen uneen. Istuimme hetken yhdessä puhellen siitä surullisesta tosiasiasta, että eläimet elävät paljon lyhyemmän ajan kuin ihmiset. Silloin poika sanoi: “Minä tiedän miksi”. Yllättyneinä me kaikki jäimme kuuntelemaan. Se, mitä hän sanoi seuraavaksi, hätkähdytti minua. En ollut koskaan kuullut yhtä lohduttavaa selitystä. Poika jatkoi: “Ihmiset syntyvät siksi, että he oppisivat, miten eletään hyvä elämä. Että rakastetaan ja ollaan kilttejä toisille. Mutta koiratpa osaavat jo tämän. Siksi niiden ei tarvitse elää niin pitkään.” 
Illalla laadin listan siitä, mitä ihmiset voivat oppia koiralta: 
* Kun rakkaasi tulevat kotiin, mene aina iloisena tervehtimään * Älä koskaan kieltäydy huviajelusta * Kokemus raikkaasta ilmasta ja tuulesta kasvoillasi on silkkaa hurmiota * Ota nokosia * Venyttele ennen ylösnousua * Juokse, telmi ja leiki päivittäin * Hae huomiota ja anna ihmisten koskettaa sinua * Vältä puremista silloin kun pelkkä murahdus riittää * Lämpiminä päivinä pysähdy makailemaan pehmeällä nurmella * Kuumina päivinä juo runsaasti vettä ja lepäile varjoisan puun katveessa * Kun olet onnellinen, tanssi ympäriinsä ja heiluta koko kehoasi * Riemuitse pitkän kävelyn tuottamasta ilosta * Ole uskollinen * Älä koskaan teeskentele olevasi jotain muuta kuin mitä olet * Jos jokin tarvitsemasi on haudattu syvälle, kaiva kunnes löydät sen * Jos jollakulla on huono päivä, ole hiljaa lähellä ja nyhjäise hellävaraisesti * NAUTI JOKAISEN PÄIVÄN JOKAISESTA HETKESTÄ!!!”

Niin  ihana tarina <3
Tämän siivittämänä oikein ihanaa ja aurinkoista lauantai päivää kaikille!! :)


You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Melba
  4.2.2012 at 14:46

  Voi ei miten ihana tarina! Tuli ihan tippa linssiin, toi on niin totta :) Kivaa lauantaita sinne! :)

  • Reply
   Mona
   4.2.2012 at 20:51

   Niinpä <3 Kiitos paljon:)

 • Reply
  welmu
  4.2.2012 at 15:05

  awww. täällä yksi koiraihminen aivan liikuttui. koirat ovat kyllä ihania ja niistä todellakin pitäisi ottaa oppia <3

 • Reply
  Nanna
  4.2.2012 at 15:35

  Huh tippa linssissä oltiin täälläkin..aivan ihana ja ennen kaikkea niin totta!! <3

  • Reply
   Mona
   4.2.2012 at 20:53

   Niinpä, niin totta <3

 • Reply
  Niina
  4.2.2012 at 15:51

  Olipas kaunis tarina. :)

 • Reply
  Cherry
  4.2.2012 at 16:08

  Ihana <3 Kävi hieman sama juttu, kuin Melballe :)

  • Reply
   Mona
   4.2.2012 at 20:56

   Niinpä <3 Mä herkistyin myös luettuani tämän<3

 • Reply
  Anonymous
  4.2.2012 at 16:41

  Olipas ihana tarina. Tässä materiaalin ja oravanpyörän keskellä unohtaa välillä näitä elämän perusoppeja :) Kuten vaikka “ota nokosia” tai “Jos jollakulla on huono päivä, ole hiljaa lähellä ja nyhjäise hellävaraisesti”. Luenpas tuon vielä toiseenki kertaan, ilman kiirettä ja ajatuksella. Nauttien elämästä ja kupista kuumaa teetä. Hyvää lauantaita :)

  Kukka :)

  • Reply
   Mona
   4.2.2012 at 20:57

   Pienistä asioista pitäisi todella nauttia ja niitä pitäisi muistaa arvostaa<3 Sitä saa olla niin monesta asiasta kiitollinen <3 Samoin sinulle ihana Kukka mukavaa viikonloppua <3

 • Reply
  Tiia
  4.2.2012 at 18:44

  Ei tämmöisiä saa laittaa pahaa-aavistamattomien koiraihmisten luettavaksi. Aivan totta joka sana ja todella hyvä ohje ihan kaikille :)

  • Reply
   Mona
   4.2.2012 at 20:58

   Niinpä, hyvä muistutus meille kaikille että jokaisesta asiasta saa olla kiitollinen ja ne pienet asiat tekevät oikeasti onnelliseksi <3

 • Reply
  Elisabete
  4.2.2012 at 19:49

  Ihana! <3

 • Reply
  RagDoll
  4.2.2012 at 20:13

  Meinasi päästä itku, kun tuli omien entisten koirien lopetukset mieleen. :(

 • Reply
  Anonymous
  4.2.2012 at 21:00

  voi että…, juuri näin <3 -mami-

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *