4.2.2012

Haaveena uusi kamera: Canon PowerShot G1 X

Olen kauan kaivannut kotiin jo pientä kameraa järkkärin rinnalle. 
Meillähän on yksi Nikonin pokkari, mutta se on todella huono. Kuvalaatu ei ole juuri mistään kotoisin ja kamera krakaa muutenkin jatkuvasti. Akku ei pysy paikoillaan vaan tippuu pois jonka vuoksi olen joutunut teippailemaan sitä..:/ En myöskään saa enää siirrettyä suoraan kamerasta kuvia tietokoneella vaan joudun aina siirtämään muistikortin toiseen kameraani ja siirtämään sen kautta ne koneelle. Jokin siinäkin siis on mennyt rikki. Pokkari ei ollut kovin kallis (tarjouksessa n. 100e puolitoista vuotta sitten), mutta harmittaahan se silti, että se nopeasti meni rikki vaikken edes sitä itse huonosti kohdellut…
Canon järkkärini on ollut ihan mielettömän kestävä. Sitä en todellakaan ole kohdellu varovasti ja se on ollut erittäin paljon käytössä, mutta siitäkin huolimatta se pelittää moitteetta. Tosin yhden objektiivin automaattitarkennuksen olen onnistunut rikkomaan huolimattomuudellani..:( Sen jälkeen olen yrittänyt olla hiukan varovaisempi noiden rakkaiden kameratarvikkeiden kanssa!:)
Mutta nyt siis asiaan! Olen pitänyt siis jo kauan silmällä uutta pientä kameraa. Mielessäni on monesti ollut Olympus Pen joka on näkynyt monessa blogissakin. Sillä otetut kuvat ovat mielestäni ihan loistavia ja en välttämättä huomaisi edes eroa järkkärillä otettuihin. Se onkin ollut tähän mennessä ykkös vaihtoehtoni, mutta en ole raaskinut kyseistä ihanuutta ostaa vielä.
Tänään havahduin kuitenkin Canonilta saadun You Connect uutiskirjeen johdosta tähän Canonin uuteen PowerShot G1 X kameraan ja se taitaa nousta todella loistavaksi vastukseksi tuolle Olympukselle. Pieni koko, mutta loistavat kuvaominaisuudet! Tuo kääntyvä näyttö olisi ihan loistava hankalammissakin kuvaustilanteissa. Taidan muutenkin olla henkeen ja vereen Canonin kannattaja joten ehkäpä myös siksi saatan olla enemmän kallistunut tähän uutuuteen;)
Onkos muuten monella tuo mainitsemani Olympus Pen? Jos niin mitä olette siitä tykänneet?:)

Tarkempia tietoja kamerasta täällä.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Maarit
  5.2.2012 at 00:58

  Minulla on järkkärin rinnalla kakkoskamerana Pen e-pl1. Ostin sen jo syksyllä, mutta melko vähäiseksi on jäänyt käyttö kun enemmän tykkään järkkärillä kuvata. Mun blogistahan löytyykin syksyltä muutama postaus luontokuvia joita penillä kävin kuvailemassa. Entiseen pokkariin verrattuna olen kyllä hyvinkin tyytyväinen kuvan laatuun ja mahdollisuuksiin joita Pen tarjoaa, mutta sitten taas järkkärin lähtee aina matkaan kun tiedän että haluan varmasti onnistuneet kuvat ja kuvauskohteet ovat vaativampia.

  Itsekin olen katsellut tuota Canonia ihaillen, mutta en kyllä Penistä luovu ennenkuin olen saanut varmuuden että se on toimiva siihen käyttöön johon sen hankinkin. eli matkakameraksi. jos tässä nyt joku reissu tulee tehtyä niin ainakin Penin pakkaan laukkuun. Silloin jos lähtee kuvailemaan urheilua tai kuten minä ratsastusta niin ne kyllä kuvailen ihan järkkärillä. En tiedä oliko tästä nyt apua kun en oikein itsekään vielä tiedä mitä mieltä olen Penistä.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *