22.1.2012

Kolmen ruokalajin illallinen

Mainitsin eilen, että teimme Eetun kanssa yhdessä ruokaa. Meillä oli pitkästä aikaa yhteinen vapaa ja vietimme sitä kahdestaan kotona toistemme seurasta nauttien. Olimme jo aikaisemmin suunnitelleet tekevämme hyvää ruokaa ajan kanssa. Alkuruuaksi japanilaisittain sushia, pääruuaksi intialaisittain Kana Kormaa ja jälkkäriksi hyvin perinteistä suomalaista kauraomenapaistosta:)
Sushin täytteiksi valittiin graavilohta, jättikatkaravunpyrstöjä, avokadoa ja kurkkua.

Sushirullia tuli aika monta, mutta syötiin niitä vain muutama alkupalaksi. Minä tuhosin jäljelle jääneet tänään lounaaksi…;)

Pitkään pohdin, että mitä voisin käyttää soijan tarjoiluastiana, kunnes keksin meidän New Waven kahvikupin aluset! Ne sopivat tähän tarkoitukseen paremmin kuin hyvin!:)
Juomana oli kuiva luomu valkoviini. (Bianco di Custoza Terre in Fiore) Hintaa viinillä oli hieman vajaa 10 euroa. Oli todella hyvää vaikka itse pidänkin enemmän punaviinistä. Enemmän tietoa viinistä löydät Alkon sivuilta täältä.
Pääruoka oli ihan taivaallisen hyvää! Eetu oli vastuussa Kana Kormasta ja onnistui siinä täydellisesti. Nam, tulee vieläkin vesi kielelle;)

Pääruoan kanssa oli myös tuoreita itsepaistettuja Naanleipiä. Niiden päälle levitimme Paulan levitettä.

Salaatti oli minun vastuulla ja se tehtiin lemppari ravintola Tintån fetasalaattia kopioiden. Viininlehtisalaatti antoi todella kauniin ulkomuodon salaatille yhdessä granaattiomenoiden kanssa:)

Jälkiruoka tehtiin pieneen uunivuokaan josta riitti juuri sopivasti kahdelle. Taivaallinen kauraomenapaistos nautittiin Ainon vanilja&valkosuklaa kuiskaus jäätelön kanssa:)

Kana korma

400 g kanaa
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä (muserrettuna)
1/2 tl punaista chilipippuria
1/2 tl inkiväärin juurta (raastettuna)
1 tl jeeraa (juustokuminaa)
ripaus kanelia
1/2 tl suolaa
2 rkl öljyä
2 dl ruokakermaa

1 dl kanalientä kuutiosta


Sekoita mausteet ja pyöritä lihasuikaleita siinä. Anna maustua puoli tuntia.Kypsennä suikaleet kuumassa öljyssä, sipulin kera (n. 20 min.)Lisää kerma, anna kypsyä vielä 5 min.
Tarjoa riisin kera.





Naanleipä


0.75 dl vettä
1.5 dl luomuvehnäjauhoja 

1.5 dl spelttijauhoja
0,75 dl luomujugurttia
15 g hiivaa
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
2 rkl öljyä

Murenna hiiva haaleaan nesteeseen, lisää sokeri ja suola. Lisää jauhoja ja välillä öljy. Taikina jää löysäksi.
Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla. Painele leiviksi ja anna kohota liinan alla n. 10 minuuttia.  Paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia
.


Fetasalaatti


viinilehtisalaatti
rucola
kurkku 
tomaatti
viinirypäle
granaattiomena
fetajuusto
  
Kauraomenapaistos

1 luomuomena
1,5 dl kaurahiutaleita
30g luomuvoita
30g sokeria

Voitele vuoka. Sulata voi ja sekoita jäähtyneen voin joukkoon kaurahiutaleet ja sokeri. Viipaloi omena voideltuun vuokaan ja lisää päälle kaurahiutale-sokeri seos. Laita uuniin 220°c noin 15 min.
Tarjoile jäätelön kera.

Sitten miettimään mitä seuraavalla kerralla keksii laittaa:)

You Might Also Like

16 Comments

  • Reply
    KlS
    22.1.2012 at 21:08

    Voi että näyttää hyvältä! Tuota kana kormaa voisin itsekin kokeilla :)

  • Reply
    Katariina
    22.1.2012 at 21:15

    Nam, tuli aivan vesikielelle. :D Ja vielä noin romanttistaki, oi että!

  • Reply
    laura
    22.1.2012 at 21:37

    Oii, nam.. näyttääpäs hyvälle :)
    Oon tainnut joskus ennenkin sanoa, mutta vitsit te ootta söpöpari! En kestä! :-) <3

  • Reply
    Enni
    22.1.2012 at 21:43

    Nam, looking goood !

  • Reply
    RagDoll
    22.1.2012 at 21:50

    Ah, mitä herkkuja!

  • Reply
    Raparperi
    22.1.2012 at 21:52

    Voi nam mitä ruokia ja vielä itse tehden! :P

  • Reply
    E
    22.1.2012 at 21:53

    Nams, mitä herkkuja ja mikä määrä! Ihana lauantai-illan vietto teillä ollut <3

  • Reply
    Jenni
    22.1.2012 at 22:05

    kylläpäs näyttää hyvältä! NAM :)

  • Reply
    Anonymous
    23.1.2012 at 10:16

    Oliko Ainon valkosuklaa jäätelö hyvää? Olen ajatellut itsekkin sitä ostaa, mutta pelkään että se on hiukan mauton? :)

  • Reply
    Cherry
    23.1.2012 at 10:43

    Voi nam!!! Näitä on kokeiltava!! Ja aivan täydellinen tuo New wave soijalle, heh. Kipaisen kyllä hakemassa vähän meillekin noita, jos viimein keväällä innostuis tekeen kotisushia :)

  • Reply
    M
    23.1.2012 at 12:32

    Voi että mitä herkkuja! Kiva täällä kuolata näppikselle ;)

    http://donebym.blogspot.com/

  • Reply
    Anonymous
    23.1.2012 at 20:09

    ihania ohjeita, kuulostaa mukavalle päivälle :)

  • Reply
    Anonymous
    23.1.2012 at 23:37

    Ihana ja täydellisen näköinen illallinen! Ruoka näytti ennemmän kuin hyvältä ja mikä asettelu! Selvästi panostettu ruuan esille tuomiseen, joka lisääkin ruokailunautintoa ;) Tietämättömänä pakko kysyä, miten olet saanut voin tuohon posliiniseen astiaan? Meillä aina voirasian kanssa ongelmana että ruma ja muovinen voirasia muuten hienosti katetulla ruokapöydällä erottuu joukosta.

  • Reply
    Maarit
    23.1.2012 at 23:47

    Ompas tullut viime aikoina harvoin kirjoiteltua tänne. Ihanan näköistä sushia! Olen innostunut katselemaan telkkarista kahta aasialaista kanavaa (joo olen ihan pipi) ja sieltä tuli tänään just jotain sushin valmistus ohjelmaaa. Hirmuisesti tekee nyt mieli. :D

  • Reply
    Anonymous
    24.1.2012 at 21:31

    Voi miten ihanasti ja laadukkaasti panostettu! -mami-

  • Reply
    kerttu
    9.2.2012 at 21:14

    Aivan ihana tuo kana korman ohje, kiitoksia! Miten joku noin yksinkertainen resepti voikin olla niin super herkullista! Tein tänään tuota ja kaikki syöjät olivat ihan ihastuneita ruokaan! :)

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *