8.11.2011

Suuntana…..

No niin, nyt kun loma on vietetty ja paluu arkeen on taas kohdannut voi alkaa suunnittelemaan seuraavaa matkaa!!;)

Vietimme syyskuussa kullan synttäreitä ja järjestin pienen yllätyksen hänelle, joka päästään toteuttamaan käytönnössä helmikuussa.
Elikkäs suuntaamme viettämään romanttista viikkoa Roomaan!!:)

Kuva googlen kuvahaulla

Lennot varasin Ryanairilta.

Hotellin varasin bookingin kautta

Sekä lennot että hotelli löytyi todella edullisesti. Tosi kivaa, kun pienellä vaivalla voi löytää hyviä tarjouksia jotka ovat opiskelijabudjetillekkin sopivia.:) Rakastan kyllä matkustamista niin paljon, että siitä en halua koskaan luopua;)

Kaikki Rooma vinkit otetaan kiitollisena vastaan!!:) Italiassa olen käynyt kerran aiemmin Milanossa, mutta Rooma on kokonaan uusi meille molemmille. Aikaa meillä on paikan päällä kolme kokonaista päivää. Mitkä ovat teidän mielestänne ehdottomia must see paikkoja?:)

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Anonymous
  8.11.2011 at 07:20

  Hei nyt kun mainitsit niin olisiko sulla jotain hyviä Milanovinkkejä? Oliko siellä esim hyvät shoppailumahdollisuudet? :)

 • Reply
  Anonymous
  8.11.2011 at 07:23

  Koska aika on lyhyt, kävisin katsomassa Colosseumin, Vatikaanin ja Spanish steps nähtävyyksistä ja tässä järjestyksessä! Colosseumilla maksaisin kiertokäynnistä (trokaavat niitä siinä edessä), koska irtonaisesta haahuilusta siellä ei saa mitään irti ja oppaan kertomuksista saa paikasta enemmän irti + pääsee pitkien jonojen ohi.

 • Reply
  Mona
  8.11.2011 at 07:47

  Voi kiitos, näin nopeista vinkeistä!!!!:)
  Tuollaista kiertokäyntiä ei olisi itselle tullut mieleen:) Kiitos, kiitos <3

  Mun Milanon reissusta on jo aika monta vuotta, mutta voinhan mä koittaa jossakin vaiheessa koota jotain mun lemppareita ylös:) Tosin en kauheasti shoppaillut Milanon reissulla, joten tarkempia shoppailu vinkkejä ei juuri ole:/ Milanoonkin olis ihana päästä joskus pidemmällä ajalla:)

 • Reply
  Tanja
  8.11.2011 at 10:55

  Kuulostaa ihanalta! Mukavaa ja romanttista reissua :)

  Todella Jossain

 • Reply
  Petra Pauliina
  8.11.2011 at 12:06

  Rooma on ihana!! Se on niin mun suosikkikaupunki! <3 Varaudu kilometrikommenttiin:

  Ekalla käynnillä tietysti voi halutessaan kiertää perusnähtävyydet (Colosseum, Espanjalaiset portaat, Pietarinkirkko, Panteon, Trevi – muista heittää kolikko!) mutta jos on hyvä ilma, on vaan ihana kävellä pitkin katuja, syödä ja juoda hyvin, ja katsella ja kokea kaupungin kuhinaa.

  Roomassa on helppo liikkua kävellen, (melkein) kaikki nähtävyydet ovat pienellä alueella. Metrolla pääsee myös aika kätevästi.

  Omat suosikkini ovat Piazza Navona, (kannattaa käydä myös illalla) Campo dei Fiorin ympäristö ja Trasteveren kaupunginosa, jossa on paljon kivoja ravintoloita ja pääsee hieman pois keskustan turistivilinästä.

  Minä taas jättäisin kylmästi Colosseumin ja Forum Romanumin pois listalta, jos ei ole kovan tason historiabuffi. Roomassa on niin paljon muutakin nähtävää kuin ne kivikasat ;)

  Isoin shoppailukatu on nimeltään Via del Corso ja Espanjalaisille rappusille johtava Via dei Condotti on luksusputiikkien katu, joka on nähtävä.

  Roomassa on myös paljon konsertteja ja taidenäyttelyjä, jos sellaiset kiinnostaa niin kerro, voin antaa muutaman vinkin :)

  Oijoi, pääsisinpä taas Roomaan! Se on vaan i-ha-na! :))

 • Reply
  Senja
  8.11.2011 at 12:38

  vaude, oon kateellinen!! ite olin joulun 2007 roomassa ja kaupunki on aivan mahtava :))

 • Reply
  Dahlia
  8.11.2011 at 12:42

  Oi Rooma <3

  Ehdottomasti ensimmäisenä suuntaisin Pietarin kirkkoon ja Vatikaanin museoon. Vaikka siellä ehkä tulee se taideähky, niin on se sen arvoista katsota niitä samoja kirjojen maalauksia livenä.

  Samaa mieltä Anonyymin kanssa, että Colosseumille ehdotttomasti opastettu kierros, samoin tuonne Vatikaanin puolelle. Pantheon on myös näkemisen arvoinen kokemus, mutta siellä mielestäni selvisi hyvin ilman opastustakin.

  Hieman ehkä harvinaisempi nähtävyys on: http://fi.wikipedia.org/wiki/Santa_Maria_Maggiore joka on hämmästyttävän kaunis kirkko ainakin omasta mielestäni.

 • Reply
  Anonymous
  8.11.2011 at 13:38

  Ciao!

  Itse olin Roomassa vain yhden yön ja hyvin ehdin nähdä kaikki päänähtävyydet. Silloin oli tosin elokuu ja +42c lämmintä. Vatikaani, Colosseum and Espanjalaiset portaat sijaitsevat kaikki melko lähekkäin ja metro on tosi selkeä :) Nyt iski myös hirveä Italia-kuume itselle!

  -Katharina

 • Reply
  Mona
  8.11.2011 at 18:24

  Tanja,
  Kiitos!!:) Ei malttaisi odottaa taas seuraavaa kolmea kuukautta.:)

  Petra Pauliina,
  Oi apua, olet ihan huippu ihana!!!!! <3 IIIIISO kiitos vaivannäöstäsi vinkeistä <3 :)
  Voi että taidan kopioda tän kommentti osion reissulle mukaan;)
  Ja hei tosi mielenkiintoinen nähdä vähän eriävä mielipide noista “kivikasoista” :D Olet kyllä huippu <3 Haleja ihanalle:)

  Senja,
  OI joulu Roomassa kuulostaa melko ihanalle!!;)

  Dahlia,
  Vo että kiitos sinullekkin vinkeistä!!:) Tuo kirkko näyttää todella upealle kuvissa! Rakastan tuollaisia joten ehdottomasti pitää laittaa listalle:)
  Toivottavasti aika vaan riittäisi hyvin näihin kaikkiin!:)

  Katharina,
  Hih, no sinä oot ollu tosi tehokas!!:) Mä luulen että mulla iskis valitus Mona moodi päälle jos menis liian nopealla tempolla..;) Eetu sais kuulla jatkuvaa motkotusta kun jalat sattuu ja on nälkä ja janoa ja ja..:D
  Mulla myöskin hirmuinen Italia-kuume ja eipä malttais millään odotella;) No mutta onneks tää suunnittelu on jo puoli matkaa:) Ja ihan älyttömän kiva lukea teidän jo paikassa käyneiden mietteitä:)

 • Reply
  Sofiina
  8.11.2011 at 19:42

  Oi kuulostaapa ihanalta!<3
  Kyllä tännekin Rooman matka kelpaisi… :)

 • Reply
  Petra Pauliina
  8.11.2011 at 20:21

  Kiva vaan jos voi olla avuksi! Meitä matkailijoita on niin joka lähtöön: Itse fiilistelen mielummin, toiset taas juoksevat opaskirjan kanssa läpi kaikki mahdolliset nähtävyydet ja ottava siihen vielä päälle opastetut kierrokset. Jokainen tavallaan ja mikä omaan tyyliin sopii! :)

  Suosittelen muuten oikeasti tosi lämpimästi sellaista romanttista iltakävelyä esim. just Trevi, Navona, Pantheon, Colosseum – ne on tosi ihanan näköiset iltavalaistuksessa!

  Aijuu, ja pizzeriavinkki Trasteveressa: Ivo's! (Via di San Francesco a Ripa, 158) Ja siitä kun jatkaa tuota <- katua isolle Viale di Trasteverelle päin niin ohittaa maailman parhaimman jäätelökioskin! :D

  Äää… nyt mäkin tahdon taas Roomaan :D

 • Reply
  Mantelileipä
  8.11.2011 at 21:20

  Rooma ja Italia ovat ihania! Roomassa kannattaa nauttia ruoasta (varsinkin jätskistä!), juomasta ja tunnelmasta. Pietarin kirkossa, espanjalaisilla portailla ja Fontana di Trevilla kävisin, mutta en välttämättä Colosseumilla ja Forum Romanumissa. Jos kuitenkin näissä päätätte käydä, niin liput molempiin kannattaa ostaa Forum Romanumin puolelta. Siellä on luultavasti lyhyempi jono :)

 • Reply
  Anonymous
  9.11.2011 at 07:19

  No ei todellakaan tarvitse olla historiafriikki ( buffi…whaaat?) että Colosseum kiinnostaisi. Jaa että kivikasa. Noh, Mona sanoi olevansa Roomassa vain 3 päivää, joten konsertit sun muut on pikkuisen turhia. Suosittelen myös Mona, sitä kivikasaa, kuten moni muukin ja Vatikaania, sen lisäksi ehtii haahuilla ja fiilistellä kapungilla.

 • Reply
  Mona
  9.11.2011 at 07:45

  Sofiina,
  Sofiina,
  Hih, eikös:) Ainakin kuvista näyttää super kivalle ja kun niin monet tuntuu kehuvan tosi paljon:)

  Petra Pauliina,
  <3 Nimenomaan meitä on niiiiin moneen lähtöön!! Siksi oonkin tosi iloinen ja kiitollinen kun oon saanu näin paljon eri vinkkejä ja mielipiteitä:) On kiva kuulla mitkä asiat ovat toisille niitä must juttuja. On paljon helpompi muodostaa sitten sitä omaa reissusuunnitelmaa niiden pohjalta:)
  Romanttinen iltakävely kuulostaa TOSI hyvällä;) <3
  Ja tuota jätskikiskaahan ei voi ohittaa…nim. jäätelöaddikti jolle litra ei tunnu missään;) Apua kuolen varmaan sinne italialaisen jäätelön keskelle:DD

  Mantelileipä,
  Ruuasta nauttiminen ei tuu tuottaa ongelmaa;) Hih, kitos ihana sinullekkin vinkeistä olen tosi tosi iloinen saadessani teidän mielipiteitä ja mietteitä Roomasta <3

  Anonyymi,
  Noh noh, meillä on kaikilla niin omat kiinnostukset;) Ja varsinkin matkailu taitaa jakaa paljon, toiset tykkää nauttia ihan vaan löhöillen tai vaikka bilettäen kun taas toiset nuuhkii kaik mahdolliset historia jutut:) Itse on aikamoinen historian rakastaja (lempiaineeni aina koulussa..;) Joten hyvin todenäköisesti kuuluu nuo kuuluisat kohteet suunnitelmiimme:) Oon kuitenkin tosi tosi iloinen että olette antaneet vinkkejä ja nimenomaan erinäkökulmista!!:) Ei sitä muuten itsekkään tiedä mikä on se oma kohokohta ennen kuin on maan kokenut. Dubai oli mielestäni hyvä esimerkki. Odotin tuolta Al Rashilta ja kultasoukeilta tosi paljon ja ajattelin että olen ihan myyty sille, mutta sitten se olikin vähän pettymys…? Hassua… Toki siihen voi psykologisesti vaikuttaa se että sain hirmuisen kiukuttelu kohtauksen ennen kuin päästiin sinne puolen:DD Eetu olisi halunnut mennä noilla veneillä ja mä pistin ihan kuin uhmaikäisenä lapsena kunnolla hanttiin:D Ja niinpä mentiin metrolla:))
  Kiitos sinulle vielä ajastasi ja siitä että jaat juuri sinun vinkkejä!!:) <3

 • Reply
  Anonymous
  9.11.2011 at 11:29

  Olin juuri syyslomalla ensimmäistä kertaa elämässäni Roomassa ja se oli ihana!! Suosittelen Trasteveren ympäristöä, siellä on ihania ravintoloita ja sunnuntai aamulla parin kilometrin pituinen markkinakatu :) Itse jätin myös colosseumin tarkemman ihastelun välistä ja keskityin paikallisten suosimiin paikkoihin. Pääsi paremmin tunnelmaan:) Erityisesti Trasteverestä jäi mieleen yksi tietty ravintola en muista sen nimeä nyt, mutta laitan sen tähän sit kun tulee mieleen. Valehtelematta söin siellä maailman parasta pastaa ja join parasta viiniä! (no, mitä muuta voi odottaa kun ollaan Italiassa) ;)
  -siru

 • Reply
  Anonymous
  9.11.2011 at 12:10

  Joo nyt muistan ravintolan nimi on La Scala :))
  -siru

 • Reply
  HEM
  12.11.2011 at 18:40

  Itse olen käynyt Roomassa kahdesti. Ekan kerran 2007, jolloin vietin kaupungissa 5 päivää ja toisen kerran nyt elokuussa.
  Rooma on mielestäni ihana kaupunki, se on jotenkin tunnelmallinen ja täynnä historiaa! :)

  Itse kävisin Colosseumilla (6€ sisäänpääsy 18-24 -vuotiailta)Forumilla, Pantheonissa sekä yrittäisin etsiä Enkelit ja demonit -kirjassa esiintyviä paikkoja ;)

  Colosseumilla ei kannata tarttua “halvempaa, parempaa ja lyhyempi jono” -kierrosta tarjoavien tarjouksiin. Pyytävät noin 25€ ja pääset heti sisään. Me emme tarttuneet tähän tarjoukseen vaan jonotimme lippuluukulle. Jono näytti valtavan pitkältä, mutta jonotusaika oli kuitenkin vain 20 minuuttia.

  Jotain pientä Roomasta elokuun reissultani:
  http://matkallajamaailmalla.blogspot.com/

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *